X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • miriiam Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Dzień dobry moje drogie Panie!!!U nas w Gliwicach ponuro, siąpi deszczyk:) Ale nasreój mam oki..."Warsztaty" rozpoczęte, choć nie mam pojęciaczy mam wogóle owulacje.Jak to mówi mój mąż co ma być to będzie:)Nic na siłę:)Jeżeli chodzi o mój uraz po masażach jest o niebo lepiej:)

Dziś się dowiedziałam że moja kuzynka, która stara się tak długo jak ja,po wizycie u mojego gina i zaposaniu odpowiednich leków
    JEST W CIĄŻY!!!!

hej iza37

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 21:42

samira, Bursztyn, caffe, inessa, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

Jestem mamą
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    a powieci mi może jak to jest z tymi temperaturkami bo rano jeszcze łóżku jak mierzę to mam 37i może cos tam a w południe az 37,4 wczoraj tak mialam . Nie wiecie czy normalne jest to że temperaturka rośnie w ciagu dnia

Mierzy się tylko raz przed wstaniem z łóżka , po co najmniej 3 godzinach snu, póżniej to juz nie ma znaczenia jaka jest ta temperatura, no chyba że ciągle leżysz ale trzeba przecież starać się o tej samej godzinie mierzyć :-) więc...

co do punktów to chyba tylko zabawa bo już się tu na forum śmiałyśmy ,że dają punkty za zaparcia i zmęczenie ,albo za gazy ;-) ale co tam ważne ,żeby coś się działo ;-)
    Dziewczyny miłego dnia :-)

caffe, inessa, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    iwka76 wrote:
    a powieci mi może jak to jest z tymi temperaturkami bo rano jeszcze łóżku jak mierzę to mam 37i może cos tam a w południe az 37,4 wczoraj tak mialam . Nie wiecie czy normalne jest to że temperaturka rośnie w ciagu dnia

Mierzy się tylko raz przed wstaniem z łóżka , po co najmniej 3 godzinach snu, póżniej to juz nie ma znaczenia jaka jest ta temperatura, no chyba że ciągle leżysz ale trzeba przecież starać się o tej samej godzinie mierzyć :-) więc...

co do punktów to chyba tylko zabawa bo już się tu na forum śmiałyśmy ,że dają punkty za zaparcia i zmęczenie ,albo za gazy ;-) ale co tam ważne ,żeby coś się działo ;-)

nio nio oczywiście ja mierzę o tej samej porze ale wczoraj sprawdzalam tak z ciekawości , a co do tego wykresiku to poczekam do kolejnej @ i jak nie przyjdzie to wtedy zatestuje i w ten sposób się dowiem co i jak a nadal będę sie bawiła w wykresy

szczęśliwa, inessa, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam wrote:
    iza37 wrote:
    Dzień dobry moje drogie Panie!!!U nas w Gliwicach ponuro, siąpi deszczyk:) Ale nasreój mam oki..."Warsztaty" rozpoczęte, choć nie mam pojęciaczy mam wogóle owulacje.Jak to mówi mój mąż co ma być to będzie:)Nic na siłę:)Jeżeli chodzi o mój uraz po masażach jest o niebo lepiej:)

Dziś się dowiedziałam że moja kuzynka, która stara się tak długo jak ja,po wizycie u mojego gina i zaposaniu odpowiednich leków
    JEST W CIĄŻY!!!!

hej iza37
    Widzę że nie jestem sama z Gliwic,
    A co to za lekarz do którego chodzisz i Twoja kuzynka. Znasz jakiegoś dobrego lekarza w Gliwicach?
    Bo ja jeżdzę do Katowic do kliniki niepłodności.
    Powodzenia na "warsztatach" :)

ja jestem z Katowic ale ten wasz szpital bardzo dobry jest a dobre opinie ma z-p ord,Anna Mucha lek.specjalista (bo jest jeszcze taka lek.med. Anna Stachurska-Mucha nazwisko i imię takie samo ale ta nie jest chwalona ):)

nie chodzę do niej ale wogóle jeśli chodzi o ciążę to jak przyjdzie czas to chciałabym do niej się zapisać albo DR.Koza Z szpitala prywatnego na Ligocie (ale na NFZ) w Katowicach ,i on przyjmuje w centrum Katowic (prywatnie niestety ,ale też ma w necie dobre opinie)no i ma bardzo dobry sprzęt diagnostyczny w gabinecie ...nawet chyba prenatalne robi i w 3D-4D

A gdzie chodzisz do tej Poradni w Katowicach ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 10:00

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    szczęśliwa wrote:
    iwka76 wrote:

nio nio oczywiście ja mierzę o tej samej porze ale wczoraj sprawdzalam tak z ciekawości , a co do tego wykresiku to poczekam do kolejnej @ i jak nie przyjdzie to wtedy zatestuje i w ten sposób się dowiem co i jak a nadal będę sie bawiła w wykresy

Pewnie ja też się bawię ;-) po za tym jednak widać na tych wykresach co i jak :-)
    wiesz mnie w którymś momencie to trochę wkurza bo musze mierzyć badać , ale jak mi przejdzie to znowu to robię i tak chyba będzie do momentu aż się uda :-)
    albo jak zdecyduję ,że przestaję się starać:-)

caffe, samira, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry Lejdis

U nas szarawo, niestety, slonca raczej nie widac,czyli jak codzien. Zazdroszcze Wam polskiej pogody, sloneczka, zapachu wiosny.
    Wczoraj poklocilam sie z R. faceci to jednak "zlomy", zadne diamenty :P

Och czasami im się zdarza być i tym i tym :-)
    czyżby jednak była w nich jakaś złożoność ;-)
    czy to tylko podwójna osobowość wychodzi :-P

caffe, Bursztyn, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie samopoczucie jak przed @, chociaż nie jakieś tam mega odczucia zbliżającej się. Czyli przynajmniej pod tym względem nie jest źle.

Pogoda u mnie piękna. W samochodzie się można ugotować.

Trzymam kciuki za Was, czyli za te "podejrzewające" i te starające i te wyczekujące :)

samira, KaRa, Bursztyn, inessa, Mango, angela, iza37 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    szczęśliwa wrote:
    iwka76 wrote:

a gdzie te punkty widac? Bo ja za zaparcia zadnych nie dostalam....buuuu ;)

Bursztyn jak jest serduszko zaznaczone przed owuacją, to po chyba 5 dniach od ovu rano jak wpisuję temperaturę i zaznaczę objawy to w detektorze ciąży są te punkty :-)
    ale jak ktoś ma gazy, albo zaparcia :-) sam z siebie to pewnie od razu 100 punktów dostanie i to wcale nie tych "ciążowych" :-P

caffe, Bursztyn, inessa, Mango, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    szczęśliwa wrote:
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry Lejdis

U nas szarawo, niestety, slonca raczej nie widac,czyli jak codzien. Zazdroszcze Wam polskiej pogody, sloneczka, zapachu wiosny.
    Wczoraj poklocilam sie z R. faceci to jednak "zlomy", zadne diamenty :P

Och czasami im się zdarza być i tym i tym :-)
    czyżby jednak była w nich jakaś złożoność ;-)
    czy to tylko podwójna osobowość wychodzi :-P

zeby tam podwojna! wtedy mozna sobie jakos poradzic, oni maja multipicated osobowosc !

to coś jakby multipakiet tv, niby tyle programów,złożoność wielka , a nie ma co oglądać i w sumie albo niech sobie toto gra bez sensu ;-) ,albo jednak wyłączyć trzeba :-P

Bursztyn, caffe, inessa, Dorka71, angela, wenus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteście niemożliwe dziewczyny, ale się uśmiałam :D
    w tym wszytskim dużo racji macie :)
    Ewajoannna daj znać po wizycie u lekarza :)

ewajoanna, bliska77, caffe, Bursztyn, szczęśliwa lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam 4 pkt za ból pleców ;) Czyli trzeba posprzątać mieszkanie i ciąża ;))))))

inessa, KaRa, bliska77, caffe, Bursztyn, szczęśliwa, iwka76, iza37 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie w tym miesiącu detektor ciąży odmawia interpretacji i nie dodaje punktów bo nie było serduszek choć zaznaczyłam IUI. Skandal!!! No ale w poprzednich to i nazbierałam 85 punktów -)!!!!

inessa, inessa, KaRa, bliska77, caffe, Bursztyn, szczęśliwa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    ale naprodukowałyście !!! ;-)
    widzę, że nastroje pozytywne, ciepło na dworze i wszystko gra, oby tak dalej
    dzis zaliczyłam moją gin, pęcherzyki AZ DWA 20mm i 19mm ;-)
    tym razem pregnyl (akurat był w klinice, już zastrzyk zrobiłam i od wtorku luteina dopochwowo zamiast duphastonu, lekarka zrobiła mi mała zamianę.
    endometrium piękne :-), jak sie tym razem nie uda, do idę w moje urodzinki do niej, już z wynikami męża :-)
    miłego popołudnia

Mango, polarmiś, caffe, Bursztyn, samira, ewajoanna, inessa, szczęśliwa, grosza, KaRa, angela, megan8, iwka76, iza37 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zainteresowanych dziewczyn, przypominam, że dzisiaj o 17.00 na tvn style jest program O Matko :)

Ja się właśnie obudziłam po drzemce i nic mi się nie chce. W tym roku postanowiłam, że sobie wyhoduję własne pomidory, chociaż nie wiem jeszcze gdzie je posadzę bo wzeszło mi wszystko co posiałam czyli 50 szt :P Dzisiaj je muszę przesadzić do większych doniczek. Uwielbiam je, a sklepowe przestały mi smakować jakiś czas temu.
    Najwyżej będę handlowała na bazarze jeśli będą duże plony hehehe :P

Bursztyn, samira, ewajoanna, inessa, szczęśliwa, iza37 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh

Ja też mam progesteron dowcipny.. zamiast duphastonu. Obecna ginekolog stwierdziła, że naturalny jest dużo lepszy. A jak się czujesz po hormonach? Jeśli masz dwa pęcherzyki to może będziesz miała podwójne szczęście. Trzyma kciuki

caffe, Bursztyn, inessa, szczęśliwa, grosza, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    agafbh

Ja też mam progesteron dowcipny.. zamiast duphastonu. Obecna ginekolog stwierdziła, że naturalny jest dużo lepszy. A jak się czujesz po hormonach? Jeśli masz dwa pęcherzyki to może będziesz miała podwójne szczęście. Trzyma kciuki

wiesz, jestem już zaprawiona w bojach jeśli chodzi o hormony, oprócz lekkiej "opuchlizny" wszystko jest ok ;-)
    jeden pęcherzyk miał 20x18 drugi 19 na ileś tam nie pamiętam, zobaczymy ;-)

polarmiś, Mango, Bursztyn, inessa, iza37 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    polarmiś wrote:
    agafbh

wiesz, jestem już zaprawiona w bojach jeśli chodzi o hormony, oprócz lekkiej "opuchlizny" wszystko jest ok ;-)
    jeden pęcherzyk miał 20x18 drugi 19 na ileś tam nie pamiętam, zobaczymy ;-)

Ok. Ja też mam "opuchliznę" brzuszną no i od IUI bóle miesiączkowe.

Bursztyn, inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny oby się Wam udało a Aga bliźniaki ;) !!!? ? ?

caffe, szczęśliwa, grosza, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie
    ale naprodukowałyście !!! ;-)
    widzę, że nastroje pozytywne, ciepło na dworze i wszystko gra, oby tak dalej
    dzis zaliczyłam moją gin, pęcherzyki AZ DWA 20mm i 19mm ;-)
    tym razem pregnyl (akurat był w klinice, już zastrzyk zrobiłam i od wtorku luteina dopochwowo zamiast duphastonu, lekarka zrobiła mi mała zamianę.
    endometrium piękne :-), jak sie tym razem nie uda, do idę w moje urodzinki do niej, już z wynikami męża :-)
    miłego popołudnia

Aga jak te pęcherzyki taaaaaakie wielgachne to musi się udać :-)
    fajnie , że masz tego gina :-) bo coś Ci radzi a mój to dupa :-P nic nie daje tylko każe się starać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 15:10

caffe, inessa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Ja dostałam 4 pkt za ból pleców ;) Czyli trzeba posprzątać mieszkanie i ciąża ;))))))

ha ha fajnie idę sprzątać ;-) a swoją drogą zapomniałam o bólu pleców jakie niedopatrzenie z mojej strony , tyle punktów mi ukradli :-P

inessa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ