X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Prawdopodobnie bede musiala wykonac to nieszczesne hsg, zgadnijcie co na to moj slubny? NIE MA MOWY!, IDZ NA KONSULTACJE Z INNYM GINEXEM ( czytaj : pojdziemy razem) a to dlatego , ze moj jest technikiem radiologii i robi fotki rtg. jest przeciwny nawet lataniu samolotem we wczenej ciazy ( tej do 12 tyg). Napisal magisterke z tego i teraz ja mam przechlapane :( ...

No bez przesady... Chyba lepiej się naświetlić i zajść w ciążę niż się nie naświetlać i nie być.
    A latanie w ciąży przestudiowałam i jeśli się nie lata po 40 godzin tygodniowo, nie zaobserwowana żadnego wpływu na ciążę. Powyżej 40 wyniki są niepewne.
    A propos absurdalnych zaleceń dla ciężarnych. Dzisiaj przeczytałam, że jeśli mnie ciągnie do słodkiego w ciąży, mogę sobie pozwolić na jedno ciastko dziennie, najlepeiej drożdżówkę. A jajecznicę powinnam sobie robić na parze. Jasne... Jakbym się stosowała do wszystkich zaleceń dla ciężarnych, padłabym z głodu i mała nie miałaby mamusi.
    Poza tym ponoć pasta do zębów jest szkodliwa, kremy do twarzy i nie pamiętam co jeszcze.

inessa, iwcia77, Sabina, Bliska 77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    No bez przesady... Chyba lepiej się naświetlić i zajść w ciążę niż się nie naświetlać i nie być.
    A latanie w ciąży przestudiowałam i jeśli się nie lata po 40 godzin tygodniowo, nie zaobserwowana żadnego wpływu na ciążę. Powyżej 40 wyniki są niepewne.
    A propos absurdalnych zaleceń dla ciężarnych. Dzisiaj przeczytałam, że jeśli mnie ciągnie do słodkiego w ciąży, mogę sobie pozwolić na jedno ciastko dziennie, najlepeiej drożdżówkę. A jajecznicę powinnam sobie robić na parze. Jasne... Jakbym się stosowała do wszystkich zaleceń dla ciężarnych, padłabym z głodu i mała nie miałaby mamusi.
    Poza tym ponoć pasta do zębów jest szkodliwa, kremy do twarzy i nie pamiętam co jeszcze.
    z pasta do zebow sie zgodze, fluor jest rakotworczy

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    z pasta do zebow sie zgodze, fluor jest rakotworczy

Czyli w ciąży nie powinno się myć zębów? I pewnie poza ciążą też. A jednak kobiety w większości myją zęby i rodzą zdrowe dzieci.

Mega, Bursztyn, inessa, Pusurek, iwcia77, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Gdzie sie nie obejrzysz tam wszystko szkodliwe, warzywa, owoce pryskane, jajka z antybiotykami, wszędzie chemia, chemia, chemia....
    Najlepiej założyć własne gospodarstwo, uprawiać zboże, warzywka i owoce, miec ule, piec chleb i samemu wyrabiać wędliny, robić soki, dżemy, miec swoje kurki, kaczuszki, króliczki i takie tam... Zwariować można.
    A poglądy żywieniowe naszych lekarzy i specjalistów zmieniają sie w zależności od tego która frakcja producentów da w danym momencie da więcej kasy. Nie dajmy sie zwariować, wszystko jest dla ludzi, ale trzeba zachować umiar :). Każdy tez ma swoje upodobania żywieniowe ... Wiadomo kobieta w ciąży chce sie zdrowo odżywiać bo dba nie tylko o siebie

Alis, inessa, ania.g, iwcia77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Czyli w ciąży nie powinno się myć zębów? I pewnie poza ciążą też. A jednak kobiety w większości myją zęby i rodzą zdrowe dzieci.
    powinno sie myc, tylko pasta BEZ fluoru

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, że takie są! Muszę się rozejrzeć i na druga połowę ciąży sobie kupić. Znasz jakieś marki?

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba domestos nie ma fluoru ;-)

inessa, Alis, Pusurek, Bursztyn, iwcia77, Simba, Mega, Żanet, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O popatrz, domestos nawet mam :) Już się dokształciłam - ziaja ma sporo past bez fluoru. Kupię, bo wiadomo, że ciężarne na wszystko można naciągnąć. Ale szczerze mówiąc mam już szczerze dość informacji o wrogach czających się na mnie w kuchni i w łazience. Ostatnio już boję się jeść - bo owoce i warzywa to same pestycydy (wiadomo, że taki pestycyd nawet do organicznych dopłynie z wodą gruntową), poza tym tokso się na nich czai, mięso, ryby, znów tokso, listerioza i chemia, jajka, a więc tiramisu, kremy, majonez - salmonella, wątróbka - niebezpieczna witamina A itd... Jak tego nie wyprę szybko ze świadomości to się jakichś zaburzeń odżywiania nabawię.

inessa, Pusurek, samira, iwcia77, Simba, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam poprostu Was i czytać co piszecie zawsze mi humor poprawiacie :) :) :)
    i nie tylko humor poprostu lubie Was :)
    a co do jedzenia czy nie jedzenia to chyba i tak każdego człowieka wybór a czy ekologia tak do konca jest ekologią to miałabym troche na nie poniewaz i tak deszcz chociażby spada z róznymi dodatkami albo sasiedzie rózne dziwnosci wykorzystują :)

samira, iwcia77, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    W ogóle to życie jest szkodliwe ;)
    Ja też mam fazę i bardzo zwracam uwagę na to co jem i czego używam. Niestety wiem że i tak jestem i będę naszpikowana chemią i innymi świństwami. W takim świecie żyjemy i pewnych rzeczy nie da się uniknąć. Marzy mi się własny ogródek warzywno owocowy ale w tym lesie nic mi nie urośnie.

inessa, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Alis Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Marzy mi się własny ogródek warzywno owocowy ale w tym lesie nic mi nie urośnie.

Mi się marzy ogródek u rodziców. Żeby uprawiali, plewili i robili przetwory, a mi tylko podsyłali efekty końcowe :D
    chyba jeszcze nie jestem w tym wieku, kiedy człowiek lubi dłubac w ziemi. Po prawdzie, obawiam się, że nigdy w tym wieku nie będę.

mysza1975, ania.g, inessa, iwcia77, Simba, Bozia3, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    O popatrz, domestos nawet mam :) Już się dokształciłam - ziaja ma sporo past bez fluoru. Kupię, bo wiadomo, że ciężarne na wszystko można naciągnąć. Ale szczerze mówiąc mam już szczerze dość informacji o wrogach czających się na mnie w kuchni i w łazience. Ostatnio już boję się jeść - bo owoce i warzywa to same pestycydy (wiadomo, że taki pestycyd nawet do organicznych dopłynie z wodą gruntową), poza tym tokso się na nich czai, mięso, ryby, znów tokso, listerioza i chemia, jajka, a więc tiramisu, kremy, majonez - salmonella, wątróbka - niebezpieczna witamina A itd... Jak tego nie wyprę szybko ze świadomości to się jakichś zaburzeń odżywiania nabawię.
    tutaj nie chodzi o naciaganie ciezarnych, bo fluor dziala kancerogennie na wszystkich, nie tylko na baby w ciazy
    kupuj z ekologicznych upraw, certyfikowane, sa drogie ale raczej unikniesz wiekszej ilosci chemii
    chemia jest wszedzie, ale jesli mozna zminimalizowac jej ilosc, to dlaczego nie

ania.g lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    chyba jeszcze nie jestem w tym wieku, kiedy człowiek lubi dłubac w ziemi. Po prawdzie, obawiam się, że nigdy w tym wieku nie będę.
    to chyba akurat nie zalezy od wieku, albo ktos lubi albo nie

ania.g lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tutaj nie chodzi o naciaganie ciezarnych, bo fluor dziala kancerogennie na wszystkich, nie tylko na baby w ciazy
    kupuj z ekologicznych upraw, certyfikowane, sa drogie ale raczej unikniesz wiekszej ilosci chemii
    Nie każdy ma świadomość na temat fluoru. Jestem jedyną matką w klasie mojej młodszej córki która nie zgodziła się na fluoryzację zębów.

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie każdy ma świadomość na temat fluoru. Jestem jedyną matką w klasie mojej młodszej córki która nie zgodziła się na fluoryzację zębów.
    wiem, niestety...szkoda ze ludzie nie czytaja, tylko slepo polykaja przetrawiona reklamowa papke

ania.g lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

A w Norwegii daje sie dzieciom tabletki z fluorem, bo woda nie jest uzdatniana w zaden sposob. Moje dziecko jadlo sobie te tabletki jakis czas, faktycznie w wieku 13 lat nie ma ani jednego ubytku. Ja w jej wieku pol paszczy mialam zaplombowane,a drugie pol w prochnicy...

Iwone, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A w Norwegii daje sie dzieciom tabletki z fluorem, bo woda nie jest uzdatniana w zaden sposob. Moje dziecko jadlo sobie te tabletki jakis czas, faktycznie w wieku 13 lat nie ma ani jednego ubytku. Ja w jej wieku pol paszczy mialam zaplombowane,a drugie pol w prochnicy...
    cukierkow nie trzeba bylo tyle pozerac ;)

Pusurek, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    cukierkow nie trzeba bylo tyle pozerac ;)

I zeby myc czasem ;)

Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    I zeby myc czasem ;)
    no! raz na kwartal chociaz ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

No i tu jest duża różnica między UK, a Polską. W Anglii sobie można spokojnie w hipermarkecie zamówić organic z dostawą do domu. Bardzo mi się to podobało. Tutaj niby są jakieś produkty bio, ale to przeważnie suszone, ewentualnie jaja. Świeże wprowadził Lidl, ale Lidl nie ma dostaw do domu, a nie będę teraz latać kilogramami ziemniaków, jabłek itd. w siatach. Poza tym ostatnio, gdy byłam w Lidlu mieli tylko cebulę, kiwi i marchewkę. Czekam aż się coś na polskim rynku ruszy.

aY05p2.png
‹‹ 2896 2897 2898 2899 2900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ