X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    "Fluor kumuluje się w kościach, blokuje też wchłanianie magnezu przez organizm, przenikając przez łożysko u kobiet ciężarnych czyni nieodwracalne szkody dla płodu."
    Reszta tutaj:

http://www.alternatywnamedycyna.pl/artykul.php?a_id=42

O matko, to czym myc te zeby? Nawet Domestosu nie mam... ;)

ania.g, Reni lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    O matko, to czym myc te zeby? Nawet Domestosu nie mam... ;)
    jesli nie masz domestosu(a) i nie ma szans go szybko nabyc, to kup moze paste bez fuoru..............? :)

Pusurek lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    No ja też włąsnie napsiałam a chetnie jakbym mogła odstąpiłąbym premium bo po co mi jeszcze do konca prwei roku jakos tak mi sie udaje,ze mam tu ponad rok za darmo same nagrody :P

a Mega Dupek moze opóźnić @ !!!

A jakie nagrody? Mi raz dali jakies 40 punktow za udostepnienie wykresu i wiecej nic. Wiec strzelilam focha i nawet nie wrzucilam fotki pozytywnego testu. Fotki z usg tez nie.

inessa, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo nie mam normowanego czasu zycia, lubie wypic :), zdenerwowac , wiec jakos mnie nie ciagnie do pomiarow tempki , nawet nie wiem jaki termometr, gdzie itp... leniwa jestem
    Bursztyn wrote:
    dlaczego?

Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    jesli nie masz domestosu(a) i nie ma szans go szybko nabyc, to kup moze paste bez fuoru..............? :)

Jutro pojde i popatrze, co w moim wioskowym spozywczaku maja. Zakladam, ze niewiele... A ja sobie lykam magnezik na skurcze, to moze mi ten fluor nie blokuje wchlaniania wszystkiego?

Alis, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    bo nie mam normowanego czasu zycia, lubie wypic :), zdenerwowac , wiec jakos mnie nie ciagnie do pomiarow tempki , nawet nie wiem jaki termometr,
    przy powyzszym mozna spokojnie mierzyc, termometr owulacyjny nabyc nna allegro, amazon lub ebay
    iwcia77 wrote:
    gdzie itp... leniwa jestem
    w tej kwestii musisz poradzic sobie juz sama.... :)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jutro pojde i popatrze, co w moim wioskowym spozywczaku maja. Zakladam, ze niewiele... A ja sobie lykam magnezik na skurcze, to moze mi ten fluor nie blokuje wchlaniania wszystkiego?
    Na Allegro jest tego trochę. Ziaja chyba najbardziej znana.

Bursztyn, Pusurek lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy , rozejrze sie w temacie aj promis :) chociaz na ovu jestem 3 cykl w tym 2 ostatnie byly monitorowane :)
    Bursztyn wrote:
    w tej kwestii musisz poradzic sobie juz sama.... :)

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A w Norwegii daje sie dzieciom tabletki z fluorem, bo woda nie jest uzdatniana w zaden sposob. Moje dziecko jadlo sobie te tabletki jakis czas, faktycznie w wieku 13 lat nie ma ani jednego ubytku. Ja w jej wieku pol paszczy mialam zaplombowane,a drugie pol w prochnicy...
    Mojemu starszemu synowi też dawałam fluor w tabletkach, bo były wtedy takie zalecenia, z młodszym mi już nie kazali dawać.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jutro pojde i popatrze, co w moim wioskowym spozywczaku maja. Zakladam, ze niewiele...
    zamowic mozesz na jakims portalu
    Pusurek wrote:
    A ja sobie lykam magnezik na skurcze, to moze mi ten fluor nie blokuje wchlaniania wszystkiego?
    cholera wie....

nie chce nikogo namawiac do niejedzenia fluoru, kazdy powinien robic jak uwaza...po zapoznaniu sie z roznymi publikacjami uwazam ze fluor szkodzzi, wiec go wyeliminowalam,zarcie tez staram sie kupowac jak najmniej obciazone chemia, pewnie calkiem nie da sie jej pozbyc bo trzeba czyms jeszcze oddychac i w czyms sie myc, ale na tyle na ile moge bede sie starala jakos to chemiczne gowno ograniczyc. I tyle mojego malego wkladu w ekologie oraz wlasne zdrowie (i meza)

ania.g lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mam pytanie czy do Was też admin ovu napisał,ze w ramach rekompensaty za wczorajsze naprawy dostajecie 1 miesiac premium????????
    ja też dostałam :P

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    ja też dostałam :P
    a pisalas do admina ze nie dzialalo?

Iwone lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a pisalas do admina ze nie dzialalo?
    Pisałam, bo nie umiałam żadnego posta wstawić :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pisałam, bo nie umiałam żadnego posta wstawić :)
    no to sprawa jasna, Ci ktorzy pisali dostali gratisa :)

Iwone, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    w UK zamawiam nie z hipermarketow tylko ze sklepow, zazwyczaj male, lokalne ze zdrowa zywnoscia i tam maja warzywa i owoce z upraw ekologicznych i terenow eko,certyfikowane. Jest roznica w wygladzie w porownani z tymi marketowymi, w smaku tez lepsze. W te z hipermarketow tak srednio wierze.

Tutaj sa jakieś eko sklepy w galeriach handlowych, ale nie chcę po owoce i warzywa jeździć przez pół miasta i dźwigać. Poza tym w sklepikach ekologicznych wydają mi się mocno zleżałe w porównaniu z tym ze supermarketów, no i jakoś tak wierzę, że gdy się pojawia znaczek organic, są prowadzone kontrole i on naprawdę coś znaczy. Gdy kupowałam w Londynie ogórki w sklepie ze zdrową żywnością i nie miały żadnego znaczka, zastanawiałam się, czy nie kupili ich na straganie obok i nie sprzedają kilka razy drożej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 14:56

megan8 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to sprawa jasna, Ci ktorzy pisali dostali gratisa :)
    Następnym razem też dostaniecie :) Jeśli napiszecie :P :D

iwcia77, ania.g, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Na Allegro jest tego trochę. Ziaja chyba najbardziej znana.

Ziaja to moje krajany! :) Na allegro z dostawa do No. mogloby wyjsc za drogo, ale popatrze, co maja. :)

ania.g, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza z tym czyrakiem i dostałam antybiotyk w tabletkach, śr. przeciwzapalny i kazał i dezynfekować octeniseptem.
    Na szczęście czyrak mi już pękł i już mnie tak nie boli.

Mój m przywiózł już ule. Wyszukuję w necie informacji jak pozyskiwać mleczko pszczele :)

Pusurek, iwcia77, ania.g, samira, Bursztyn, Reni, Sabina, inessa, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj chlop jest taki kochany! Byl w miescie i zadzwonilam do niego, kiedy juz jechal do domu, ze mi sie strasznie chce buleczki z czekolada ze stacji benzynowej. I wrocil sie, zeby mi kupic... :) Skarb, nie chlop, no! :)

ania.g, Alis, Iwone, Bursztyn, Sabina, Mango, Simba, Viv78, Mega, Żanet, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A moj chlop jest taki kochany! Byl w miescie i zadzwonilam do niego, kiedy juz jechal do domu, ze mi sie strasznie chce buleczki z czekolada ze stacji benzynowej. I wrocil sie, zeby mi kupic... :) Skarb, nie chlop, no! :)
    Miło z jego strony :)

Pusurek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 2898 2899 2900 2901 2902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ