35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:"Fluor kumuluje się w kościach, blokuje też wchłanianie magnezu przez organizm, przenikając przez łożysko u kobiet ciężarnych czyni nieodwracalne szkody dla płodu."
Reszta tutaj:
http://www.alternatywnamedycyna.pl/artykul.php?a_id=42
O matko, to czym myc te zeby? Nawet Domestosu nie mam...ania.g, Reni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:No ja też włąsnie napsiałam a chetnie jakbym mogła odstąpiłąbym premium bo po co mi jeszcze do konca prwei roku jakos tak mi sie udaje,ze mam tu ponad rok za darmo same nagrody
a Mega Dupek moze opóźnić @ !!!
A jakie nagrody? Mi raz dali jakies 40 punktow za udostepnienie wykresu i wiecej nic. Wiec strzelilam focha i nawet nie wrzucilam fotki pozytywnego testu. Fotki z usg tez nie.inessa, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:jesli nie masz domestosu(a) i nie ma szans go szybko nabyc, to kup moze paste bez fuoru..............?
Jutro pojde i popatrze, co w moim wioskowym spozywczaku maja. Zakladam, ze niewiele... A ja sobie lykam magnezik na skurcze, to moze mi ten fluor nie blokuje wchlaniania wszystkiego?Alis, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:bo nie mam normowanego czasu zycia, lubie wypic
, zdenerwowac , wiec jakos mnie nie ciagnie do pomiarow tempki , nawet nie wiem jaki termometr,
iwcia77 wrote:gdzie itp... leniwa jestemiwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Jutro pojde i popatrze, co w moim wioskowym spozywczaku maja. Zakladam, ze niewiele... A ja sobie lykam magnezik na skurcze, to moze mi ten fluor nie blokuje wchlaniania wszystkiego?
Bursztyn, Pusurek lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Pusurek wrote:A w Norwegii daje sie dzieciom tabletki z fluorem, bo woda nie jest uzdatniana w zaden sposob. Moje dziecko jadlo sobie te tabletki jakis czas, faktycznie w wieku 13 lat nie ma ani jednego ubytku. Ja w jej wieku pol paszczy mialam zaplombowane,a drugie pol w prochnicy...
-
Pusurek wrote:Jutro pojde i popatrze, co w moim wioskowym spozywczaku maja. Zakladam, ze niewiele...Pusurek wrote:A ja sobie lykam magnezik na skurcze, to moze mi ten fluor nie blokuje wchlaniania wszystkiego?
nie chce nikogo namawiac do niejedzenia fluoru, kazdy powinien robic jak uwaza...po zapoznaniu sie z roznymi publikacjami uwazam ze fluor szkodzzi, wiec go wyeliminowalam,zarcie tez staram sie kupowac jak najmniej obciazone chemia, pewnie calkiem nie da sie jej pozbyc bo trzeba czyms jeszcze oddychac i w czyms sie myc, ale na tyle na ile moge bede sie starala jakos to chemiczne gowno ograniczyc. I tyle mojego malego wkladu w ekologie oraz wlasne zdrowie (i meza)
ania.g lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:w UK zamawiam nie z hipermarketow tylko ze sklepow, zazwyczaj male, lokalne ze zdrowa zywnoscia i tam maja warzywa i owoce z upraw ekologicznych i terenow eko,certyfikowane. Jest roznica w wygladzie w porownani z tymi marketowymi, w smaku tez lepsze. W te z hipermarketow tak srednio wierze.
Tutaj sa jakieś eko sklepy w galeriach handlowych, ale nie chcę po owoce i warzywa jeździć przez pół miasta i dźwigać. Poza tym w sklepikach ekologicznych wydają mi się mocno zleżałe w porównaniu z tym ze supermarketów, no i jakoś tak wierzę, że gdy się pojawia znaczek organic, są prowadzone kontrole i on naprawdę coś znaczy. Gdy kupowałam w Londynie ogórki w sklepie ze zdrową żywnością i nie miały żadnego znaczka, zastanawiałam się, czy nie kupili ich na straganie obok i nie sprzedają kilka razy drożej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 14:56
megan8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Byłam u lekarza z tym czyrakiem i dostałam antybiotyk w tabletkach, śr. przeciwzapalny i kazał i dezynfekować octeniseptem.
Na szczęście czyrak mi już pękł i już mnie tak nie boli.
Mój m przywiózł już ule. Wyszukuję w necie informacji jak pozyskiwać mleczko pszczelePusurek, iwcia77, ania.g, samira, Bursztyn, Reni, Sabina, inessa, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA moj chlop jest taki kochany! Byl w miescie i zadzwonilam do niego, kiedy juz jechal do domu, ze mi sie strasznie chce buleczki z czekolada ze stacji benzynowej. I wrocil sie, zeby mi kupic...
Skarb, nie chlop, no!
ania.g, Alis, Iwone, Bursztyn, Sabina, Mango, Simba, Viv78, Mega, Żanet, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:A moj chlop jest taki kochany! Byl w miescie i zadzwonilam do niego, kiedy juz jechal do domu, ze mi sie strasznie chce buleczki z czekolada ze stacji benzynowej. I wrocil sie, zeby mi kupic...
Skarb, nie chlop, no!
Pusurek lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4