X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    "Fluor kumuluje się w kościach, blokuje też wchłanianie magnezu przez organizm, przenikając przez łożysko u kobiet ciężarnych czyni nieodwracalne szkody dla płodu."
    Reszta tutaj:

http://www.alternatywnamedycyna.pl/artykul.php?a_id=42

O matko, to czym myc te zeby? Nawet Domestosu nie mam... ;)

ania.g, Reni lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    O matko, to czym myc te zeby? Nawet Domestosu nie mam... ;)
    jesli nie masz domestosu(a) i nie ma szans go szybko nabyc, to kup moze paste bez fuoru..............? :)

Pusurek lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    No ja też włąsnie napsiałam a chetnie jakbym mogła odstąpiłąbym premium bo po co mi jeszcze do konca prwei roku jakos tak mi sie udaje,ze mam tu ponad rok za darmo same nagrody :P

a Mega Dupek moze opóźnić @ !!!

A jakie nagrody? Mi raz dali jakies 40 punktow za udostepnienie wykresu i wiecej nic. Wiec strzelilam focha i nawet nie wrzucilam fotki pozytywnego testu. Fotki z usg tez nie.

inessa, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo nie mam normowanego czasu zycia, lubie wypic :), zdenerwowac , wiec jakos mnie nie ciagnie do pomiarow tempki , nawet nie wiem jaki termometr, gdzie itp... leniwa jestem
    Bursztyn wrote:
    dlaczego?

Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    jesli nie masz domestosu(a) i nie ma szans go szybko nabyc, to kup moze paste bez fuoru..............? :)

Jutro pojde i popatrze, co w moim wioskowym spozywczaku maja. Zakladam, ze niewiele... A ja sobie lykam magnezik na skurcze, to moze mi ten fluor nie blokuje wchlaniania wszystkiego?

Alis, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    bo nie mam normowanego czasu zycia, lubie wypic :), zdenerwowac , wiec jakos mnie nie ciagnie do pomiarow tempki , nawet nie wiem jaki termometr,
    przy powyzszym mozna spokojnie mierzyc, termometr owulacyjny nabyc nna allegro, amazon lub ebay
    iwcia77 wrote:
    gdzie itp... leniwa jestem
    w tej kwestii musisz poradzic sobie juz sama.... :)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jutro pojde i popatrze, co w moim wioskowym spozywczaku maja. Zakladam, ze niewiele... A ja sobie lykam magnezik na skurcze, to moze mi ten fluor nie blokuje wchlaniania wszystkiego?
    Na Allegro jest tego trochę. Ziaja chyba najbardziej znana.

Bursztyn, Pusurek lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy , rozejrze sie w temacie aj promis :) chociaz na ovu jestem 3 cykl w tym 2 ostatnie byly monitorowane :)
    Bursztyn wrote:
    w tej kwestii musisz poradzic sobie juz sama.... :)

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A w Norwegii daje sie dzieciom tabletki z fluorem, bo woda nie jest uzdatniana w zaden sposob. Moje dziecko jadlo sobie te tabletki jakis czas, faktycznie w wieku 13 lat nie ma ani jednego ubytku. Ja w jej wieku pol paszczy mialam zaplombowane,a drugie pol w prochnicy...
    Mojemu starszemu synowi też dawałam fluor w tabletkach, bo były wtedy takie zalecenia, z młodszym mi już nie kazali dawać.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jutro pojde i popatrze, co w moim wioskowym spozywczaku maja. Zakladam, ze niewiele...
    zamowic mozesz na jakims portalu
    Pusurek wrote:
    A ja sobie lykam magnezik na skurcze, to moze mi ten fluor nie blokuje wchlaniania wszystkiego?
    cholera wie....

nie chce nikogo namawiac do niejedzenia fluoru, kazdy powinien robic jak uwaza...po zapoznaniu sie z roznymi publikacjami uwazam ze fluor szkodzzi, wiec go wyeliminowalam,zarcie tez staram sie kupowac jak najmniej obciazone chemia, pewnie calkiem nie da sie jej pozbyc bo trzeba czyms jeszcze oddychac i w czyms sie myc, ale na tyle na ile moge bede sie starala jakos to chemiczne gowno ograniczyc. I tyle mojego malego wkladu w ekologie oraz wlasne zdrowie (i meza)

ania.g lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mam pytanie czy do Was też admin ovu napisał,ze w ramach rekompensaty za wczorajsze naprawy dostajecie 1 miesiac premium????????
    ja też dostałam :P

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    ja też dostałam :P
    a pisalas do admina ze nie dzialalo?

Iwone lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a pisalas do admina ze nie dzialalo?
    Pisałam, bo nie umiałam żadnego posta wstawić :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pisałam, bo nie umiałam żadnego posta wstawić :)
    no to sprawa jasna, Ci ktorzy pisali dostali gratisa :)

Iwone, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    w UK zamawiam nie z hipermarketow tylko ze sklepow, zazwyczaj male, lokalne ze zdrowa zywnoscia i tam maja warzywa i owoce z upraw ekologicznych i terenow eko,certyfikowane. Jest roznica w wygladzie w porownani z tymi marketowymi, w smaku tez lepsze. W te z hipermarketow tak srednio wierze.

Tutaj sa jakieś eko sklepy w galeriach handlowych, ale nie chcę po owoce i warzywa jeździć przez pół miasta i dźwigać. Poza tym w sklepikach ekologicznych wydają mi się mocno zleżałe w porównaniu z tym ze supermarketów, no i jakoś tak wierzę, że gdy się pojawia znaczek organic, są prowadzone kontrole i on naprawdę coś znaczy. Gdy kupowałam w Londynie ogórki w sklepie ze zdrową żywnością i nie miały żadnego znaczka, zastanawiałam się, czy nie kupili ich na straganie obok i nie sprzedają kilka razy drożej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 14:56

megan8 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to sprawa jasna, Ci ktorzy pisali dostali gratisa :)
    Następnym razem też dostaniecie :) Jeśli napiszecie :P :D

iwcia77, ania.g, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Na Allegro jest tego trochę. Ziaja chyba najbardziej znana.

Ziaja to moje krajany! :) Na allegro z dostawa do No. mogloby wyjsc za drogo, ale popatrze, co maja. :)

ania.g, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza z tym czyrakiem i dostałam antybiotyk w tabletkach, śr. przeciwzapalny i kazał i dezynfekować octeniseptem.
    Na szczęście czyrak mi już pękł i już mnie tak nie boli.

Mój m przywiózł już ule. Wyszukuję w necie informacji jak pozyskiwać mleczko pszczele :)

Pusurek, iwcia77, ania.g, samira, Bursztyn, Reni, Sabina, inessa, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj chlop jest taki kochany! Byl w miescie i zadzwonilam do niego, kiedy juz jechal do domu, ze mi sie strasznie chce buleczki z czekolada ze stacji benzynowej. I wrocil sie, zeby mi kupic... :) Skarb, nie chlop, no! :)

ania.g, Alis, Iwone, Bursztyn, Sabina, Mango, Simba, Viv78, Mega, Żanet, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A moj chlop jest taki kochany! Byl w miescie i zadzwonilam do niego, kiedy juz jechal do domu, ze mi sie strasznie chce buleczki z czekolada ze stacji benzynowej. I wrocil sie, zeby mi kupic... :) Skarb, nie chlop, no! :)
    Miło z jego strony :)

Pusurek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 2898 2899 2900 2901 2902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ