X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko, może i bym nie poszła do lekarza, ale wystraszyłam się, że może zaczyna się u mnie cukrzyca (jestem genetycznie obciążona) Czytałam w necie że czyraki najczęściej robią się właśnie przy cukrzycy.
    Lekarz w gabinecie zbadał mi cukier i na szczęście miałam w normie. Nie mam pojęcia dlaczego sie u mnie pokazał.
    Na wykresach ostatnio mam ładny skok temperatury i nie wiem teraz czy jest to spowodowane owulacją, luteiną czy czyrakiem :( a może zaciążyłam a ja muszę brać antybiotyki. Na w razie co, nie biorę leków przeciwzapalnych które mi przepisał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 20:54

Sabina, inessa, samira, megan8, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja :) MOja teściowa ma kilka uli :)
    Saabinko, bo ja od dzisiaj zaczynam "przygodę" z ulami i jeśli będę miała jakieś pytania, to mogę pytać?

Sabina lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem trzezwa i nie pada.
    Maz mi zasnal wiec siadlam do kompa i...pracuje. Wiem, jestem nienormalna, ale jest tak cicho i spokojnie i nikt mnie nie cisnie - idealne warunki do pracy. A nie w biurze, kiedy TRZEBA ;)
    Opowiem Wam historyjke.
    W ubieglym roku, przed urlopem, po raz kolejny kupilam suchy olejek do opalania Collistar. Uwielbiam ten produkt, bo ma sie po nim ladna opalenizne i sie nie klei. Jednak ten egzemplarz postanowil mnie wkurwic. Przez caly zeszly urlop, ciagle wyciekal, za kazdym razem zalewal mi torbe plazowa, recznik, kostium. Codziennie musialam mu znajdowac nowa reklamowke w ktora go szczelnie opakowywalam.
    W tym roku przed wyjazdem, postanowilam go ukarac i mowie do niego: a ty, taki owaki, nie jedziesz!
    No i patrzyl sie tak na mnie ta swoja chujowa butelka ze sprayem i mysle, zlituje sie nad nim - naprawie go. Odkrecilam, poprawilam uszczelke i przez caly dzien przed wyjazdem ukladalam go w roznych pozycjach na umywalce. No nie cieknie, no!
    To go spakowalam z szamponami, zelami, kremami antycellulitowymi, odzywka, balsamem. Otwieram walizke a tam wszystko ujebane! A moj sliczny kremowy kostium w granatowe paski ma zolte zacieki jakby sie ktos na niego odlal!

Sabina, Pusurek, Bozia3, Reni, Kate 75, Bursztyn, polarmiś, samira, Mega, malgos741, Żanet, moremi, Bliska 77, megan8, iwcia77, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Saabinko, bo ja od dzisiaj zaczynam "przygodę" z ulami i jeśli będę miała jakieś pytania, to mogę pytać?
    Tylko, że ja się na tym nie znam.Chyba, że zrobimy tak - Ty mi pytanie, ja telefon do teściowej i potem odpowiedź dla Ciebie :)
    Chcemy mieć ule, ale na razie mąż jeździ do teściowej na nauki, jeśli okaże się, że sobie będzie radził to weźmiemy 2 ule od niej :)

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Simba, jestes dobrym czlowiekiem, ale nie zawsze oplaca sie dawac 2 szanse. ;) :P

Sabina, Simba, Bursztyn, Mega, Żanet, Lucky, Bliska 77, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, mleczko pszczele jest to wydzielina gruczołów gardzielowych pszczół. Czyli same je wytwarzają.

Iwone lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Widzisz Simba, jestes dobrym czlowiekiem, ale nie zawsze oplaca sie dawac 2 szanse. ;) :P

To prawda.
    Ja glupia jestem po prostu i naiwna :)

Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tylko, że ja się na tym nie znam.Chyba, że zrobimy tak - Ty mi pytanie, ja telefon do teściowej i potem odpowiedź dla Ciebie :)
    Chcemy mieć ule, ale na razie mąż jeździ do teściowej na nauki, jeśli okaże się, że sobie będzie radził to weźmiemy 2 ule od niej :)
    Dzięki :) Postaram się za często nie pytać ;)
    My też sie uczymy i mamy dwa ule. Mam nadzieję że sie utrzymają :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To prawda.
    Ja glupia jestem po prostu i naiwna :)

Dobro powraca... Kiedys na pewno kupisz sobie olejek, ktory sie nigdy nie wyleje... :)

Sabina, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie, że po mleczku bardziej odczułam owulkę :-) Ale może to był tylko berecik ;)

Sabina, Iwone, moremi, Lucky, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Iwone, mleczko pszczele jest to wydzielina gruczołów gardzielowych pszczół. Czyli same je wytwarzają.
    Wiem, ale trzeba to mleczko jeszcze pobrać od mateczników i pobiera się je zakraplaczem.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata jest między innymi pszczelarzem. Tu podaję info ze strony dla pszczelarzy.
    Mleczko pszczele powstaje u pszczół robotnic w okresie kiedy są karmicielkami, to jest 7 do 14 dzień życia pszczoły. Rozwój gruczołów gardzielowych zależy w dużym stopniu od spożywania pyłku kwiatowego. Pszczoły karmicielki odżywiają mleczkiem larwy pszczele przez pierwsze trzy dni ich życia, potem przechodzą na papkę miodowo-pyłkową, a w rezultacie powstają pszczoły robotnice. Natomiast larwę, z której ma powstać królowa - matka, odżywiają tą substancją cały czas i dlatego z tego samego jaja powstaje pełnowartościowa samica. Matka pszczela przez całe swoje życie karmiona jest mleczkiem pszczelim, co pozwala jej sezonowo składać nawet 2 500 jaj na dobę i żyć nawet kilka lat, pszczoły robotnice żyją kilka tygodni lub kilka miesięcy. Trutnie także są odżywiane mleczkiem pszczelim, aby mogły być aktywne płciowo.
    Mleczko pszczele produkuje się w ten sposób, że rodziny pszczele pozbawia się matki pszczelej, następnie poddaje się pszczołom miseczki matecznikowe z larwami pszczół. Pszczoły chcąc pozyskać nowe matki pszczele podlewają obficie larwy w tych miseczkach i potem z tych komórek wybiera się specjalną łyżeczką lub odsysaczem mleczko pszczele, które następnie suszymy w -40 C0 (liofilizujemy) i tak przygotowane możemy stosować w różnych formach - proszku, tabletkach i innych. Mleczko pszczele można również mieszać z miodem w którym bardzo dobrze jest konserwowane, a podawane w ten sposób ludziom najlepiej przyswajalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 20:53

Sabina, Iwone, polarmiś, samira, malgos741 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dobro powraca... Kiedys na pewno kupisz sobie olejek, ktory sie nigdy nie wyleje... :)

Tak akurat ;)

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dzięki :) Postaram się za często nie pytać ;)
    My też sie uczymy i mamy dwa ule. Mam nadzieję że sie utrzymają :)
    Życzę powodzenia :)

Teściowa zawsze powtarza, że pszczoły lubią spokój i że kobiety bardziej się do tego nadają :) Mówi, że chuop jak chuop, nie myśli, pójdzie zabierze pszczołom od razu wszystkie ramki z miodem, a one potem wściekłe! Ona wyjmuje im po jednej, żeby się nie zorientowały :)
    Ona to kocha :)

Iwone, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Wiem, ale trzeba to mleczko jeszcze pobrać od mateczników i pobiera się je zakraplaczem.
    I takie świeże jest najlepsze, tylko trzeba przechowywać w lodówce.

Sabina, Iwone lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    załapałam się?

Sabina, ania.g, Simba, moremi, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    załapałam się?
    jeśli Ci chodzi o stronę 3000 to tak :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    załapałam się?

Tak :)

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuffff to będzie ciąża jak nic

Simba ja myślę, że to te krety odkręciły Ci nakrętkę i tyle..

ania.g, Simba, Iwone, Bursztyn, Mega, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    załapałam się?

W ostatniej chwili :P

‹‹ 2900 2901 2902 2903 2904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ