X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziekuje Wam za zainteresowanie
    może cos wiecej bede wiedziec po 13, brat ma rozmawiac ze znajomym lekarzem...zobaczymy
    w kazdym razie przekonałam sie jaka jest opieka NFZetu

Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Mam wynik po przetłumaczeniu z łac. Doczesna martwicza cześciowo ropiejąca...i nic więcej...
    ???

to chyba lekarz powinien zinterpretować?

• Mega Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dziekuje Wam za zainteresowanie
    może cos wiecej bede wiedziec po 13, brat ma rozmawiac ze znajomym lekarzem...zobaczymy
    w kazdym razie przekonałam sie jaka jest opieka NFZetu
    Niestety tak to jest NFZ tylko wyciąga macki po nasza kasę, a jak my coś chcemy to szkoda gadać...
    Ale myśl pozytywnie, będzie dobrze

Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Mam wynik po przetłumaczeniu z łac. Doczesna martwicza cześciowo ropiejąca...i nic więcej...
    ???
    Coś tam mozna znaleźć w necie na ten temat, ale faktycznie powinien ci to zinterpretować lekarz... Trzymaj sie <3

peppapig lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Niestety tak to jest NFZ tylko wyciąga macki po nasza kasę, a jak my coś chcemy to szkoda gadać...
    Ale myśl pozytywnie, będzie dobrze
    dokładnie, tym bardziej, że łaski nie robią, bo żyją z naszych składek.........

Mega lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    dokładnie, tym bardziej, że łaski nie robią, bo żyją z naszych składek.........
    Niby nie robią łaski, ale i tak swoje trzeba odczekać, najgorsze sa takie sytuacje kiedy czas gra główne skrzypce. Na początku tego roku byłam z córka w przychodni (styczeń był) i młoda dziewczyna chciała sie zapisać do hematologa - na NFZ termin to połowa października, prywatnie w tej samej przychodni wizyta za tydzień, płatna konsultacja 100 zł. Masakra jakaś. Dziewczyna aż sie popłakała.

Bliska 77, inessa, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga spoko wczoraj na Krakowskim Przedmieściu odprawiono egzorcyzmy więc już w kraju będzie dobrze :-)
    Bliska 77 wrote:
    w szczegóły się w dawać nie będę, bo chodzi o sprawy związane z poglądami religijnymi a raczej ich narzucanie innym i tolerancja tylko w jedna stronę, jak to w naszym kraju cudownym czesto bywa a że nie chce nikogo urazić zakończę temat
    miłego dnia

Mega, Bliska 77, Alis, Simba, mysza1975, grosza lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ave dziewczynki, we wloszech jest cos podobnego, ale nie w pracy, nosi nazwe Kolacja ze zbrodnia :) , jest organizowana najczesciej na zamku przy kolacji i z udzialem grupy teatralnej, ktora w pieciu aktach przedstawia scenki , gasnie swiatlo na moment i jest trup :)Ludzie sa podzieleni na grupy 6/8 osobowe i prowadza dochodzenie, konsultuja sie itp. grupa ktora rozwiaze zagadke kryminalna wygrywa oczywiscie i otrzymuje nagrode :) . nazwe
    Pusurek wrote:
    Dzin dybry! Mam nadzieje, ze dzis bedzie lepszy forumowy dzien, niz wczoraj.
    U mnie w pracy mamy dzis wielkanocne morderstwo. Znaczy gra taka, ;) bo norweska wielkanoc kreci sie kolo jajek, pomaranczy, nart i kryminalow.
    Jedna z kolezanek dzis zginie ( ja, poniewaz ide do pracy pozniej i nie bede brala udzialu, to zostalam wtajemniczona, ktora ), kilka osob bedzie przesluchiwanych, a reszta, na podstawie ich zeznan, ma wyciagnac wnioski i wskazac morderce. Nagroda przewidziana. Krejzole co, te Norwegi. :P I tak sie bawimy w pracy ostatni dzien przed feriami swiatecznymi... ;) :D

Milego dnia i samych dobrych wiesci dzis! :)

Mega, Pusurek, samira, mysza1975, grosza lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mozesz to napisac oryginalnie po lacinie? dzieki
    peppapig wrote:
    ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a mozesz to napisac oryginalnie po lacinie? dzieki
    teraz mam dostęp do kompa to wklejam

Decidua partim necroticans et suppurans et placenta
    do lekarza mam przyjść po pierwszej @ ktrórej jeszcze nie mam...nie doczekam się musze coś znaleźć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 13:07

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ty jestes w ciazy lub niedawnym lyzeczkowaniu ?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na etapie że znajomy lekarz brata ma namiar na znajomego lekarza kardiologa dzieciecego wlasnie i ma oddzwonic wkrotce...wiec moze cos z tego wyniknie..

iwcia77, Bliska 77, Iwone, polarmiś, Sabina, samira, Mega, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Niby nie robią łaski, ale i tak swoje trzeba odczekać, najgorsze sa takie sytuacje kiedy czas gra główne skrzypce. Na początku tego roku byłam z córka w przychodni (styczeń był) i młoda dziewczyna chciała sie zapisać do hematologa - na NFZ termin to połowa października, prywatnie w tej samej przychodni wizyta za tydzień, płatna konsultacja 100 zł. Masakra jakaś. Dziewczyna aż sie popłakała.
    no dokładnie, jak nie masz kasy to dziekujemy..........

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Aga spoko wczoraj na Krakowskim Przedmieściu odprawiono egzorcyzmy więc już w kraju będzie dobrze :-)
    to mi ulżyło ;)

Reni, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jestem na etapie że znajomy lekarz brata ma namiar na znajomego lekarza kardiologa dzieciecego wlasnie i ma oddzwonic wkrotce...wiec moze cos z tego wyniknie..
    Ewa, trzymam kciuki, musi się udać

EwaT, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest cos o "czesciowo obumarlym lozysku"...tylko nie znam twojej historii, wiec nie wiem do czego to "przypiac"...
    peppapig wrote:

do lekarza mam przyjść po pierwszej @ ktrórej jeszcze nie mam...nie doczekam się musze coś znaleźć...

• Iwone Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:

Szczątki łożyska i doczesnej w części w stanie zapalnym i ropnym.
    Badanie to jest wykonywane zawsze, w celu wykluczenia niebezpiecznych patologii mogących wikłać wczesną ciążę, w tym nowotwór złośliwy z komórek błon płodowych. Wynik jest jak najbardziej prawidłowy i typowy dla poronienia samoistnego. Nie pozwala ocenić przyczyny utraty ciąży, zresztą jak w zdecydowanej większości przypadków.

peppapig, Sabina, Bliska 77, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie za informacje <3 tak jestem po łyżeczkowaniu macicy i odebrałam dziś wynik. Szczęście w nieszczęściu brak patologii..sorki że ja dzisiaj taka sobą zaabsorbowana..
    Wszystkie dziewczyny pozdrawiam i lece dzieciom
    obiad robić
    :-) ;-)

Iwone, Sabina, iwcia77, inessa, samira, Mega, polarmiś, mysza1975, Bliska 77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Dzieki wielkie za informacje <3 tak jestem po łyżeczkowaniu macicy i odebrałam dziś wynik. Szczęście w nieszczęściu brak patologii..sorki że ja dzisiaj taka sobą zaabsorbowana..
    Wszystkie dziewczyny pozdrawiam i lece dzieciom
    obiad robić
    :-) ;-)
    Nie ma za co :)

peppapig lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, jak się czujesz? Udało się coś z kardiologiem załatwić. Poszłabym na Twoim miejscu jeszcze dziś do jakiegokolwiek ginekologa, żeby potwierdził, że widzi to samo, co ten wczoraj.

inessa, Sabina, peppapig, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 2920 2921 2922 2923 2924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ