35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety tak to jest NFZ tylko wyciąga macki po nasza kasę, a jak my coś chcemy to szkoda gadać...EwaT wrote:dziekuje Wam za zainteresowanie
może cos wiecej bede wiedziec po 13, brat ma rozmawiac ze znajomym lekarzem...zobaczymy
w kazdym razie przekonałam sie jaka jest opieka NFZetu
Ale myśl pozytywnie, będzie dobrze
Bliska 77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Coś tam mozna znaleźć w necie na ten temat, ale faktycznie powinien ci to zinterpretować lekarz... Trzymaj siepeppapig wrote:Mam wynik po przetłumaczeniu z łac. Doczesna martwicza cześciowo ropiejąca...i nic więcej...
???
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
dokładnie, tym bardziej, że łaski nie robią, bo żyją z naszych składek.........Mega wrote:Niestety tak to jest NFZ tylko wyciąga macki po nasza kasę, a jak my coś chcemy to szkoda gadać...
Ale myśl pozytywnie, będzie dobrze
Mega lubi tę wiadomość
-
Niby nie robią łaski, ale i tak swoje trzeba odczekać, najgorsze sa takie sytuacje kiedy czas gra główne skrzypce. Na początku tego roku byłam z córka w przychodni (styczeń był) i młoda dziewczyna chciała sie zapisać do hematologa - na NFZ termin to połowa października, prywatnie w tej samej przychodni wizyta za tydzień, płatna konsultacja 100 zł. Masakra jakaś. Dziewczyna aż sie popłakała.Bliska 77 wrote:dokładnie, tym bardziej, że łaski nie robią, bo żyją z naszych składek.........
Bliska 77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Aga spoko wczoraj na Krakowskim Przedmieściu odprawiono egzorcyzmy więc już w kraju będzie dobrze

Bliska 77 wrote:w szczegóły się w dawać nie będę, bo chodzi o sprawy związane z poglądami religijnymi a raczej ich narzucanie innym i tolerancja tylko w jedna stronę, jak to w naszym kraju cudownym czesto bywa a że nie chce nikogo urazić zakończę temat
miłego dnia
Mega, Bliska 77, Alis, Simba, mysza1975, grosza lubią tę wiadomość
-
Ave dziewczynki, we wloszech jest cos podobnego, ale nie w pracy, nosi nazwe Kolacja ze zbrodnia
, jest organizowana najczesciej na zamku przy kolacji i z udzialem grupy teatralnej, ktora w pieciu aktach przedstawia scenki , gasnie swiatlo na moment i jest trup :)Ludzie sa podzieleni na grupy 6/8 osobowe i prowadza dochodzenie, konsultuja sie itp. grupa ktora rozwiaze zagadke kryminalna wygrywa oczywiscie i otrzymuje nagrode
. nazwe
Pusurek wrote:Dzin dybry! Mam nadzieje, ze dzis bedzie lepszy forumowy dzien, niz wczoraj.
U mnie w pracy mamy dzis wielkanocne morderstwo. Znaczy gra taka,
bo norweska wielkanoc kreci sie kolo jajek, pomaranczy, nart i kryminalow.
Jedna z kolezanek dzis zginie ( ja, poniewaz ide do pracy pozniej i nie bede brala udzialu, to zostalam wtajemniczona, ktora ), kilka osob bedzie przesluchiwanych, a reszta, na podstawie ich zeznan, ma wyciagnac wnioski i wskazac morderce. Nagroda przewidziana. Krejzole co, te Norwegi.
I tak sie bawimy w pracy ostatni dzien przed feriami swiatecznymi...

Milego dnia i samych dobrych wiesci dzis!
Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyteraz mam dostęp do kompa to wklejamiwcia77 wrote:a mozesz to napisac oryginalnie po lacinie? dzieki
Decidua partim necroticans et suppurans et placenta
do lekarza mam przyjść po pierwszej @ ktrórej jeszcze nie mam...nie doczekam się musze coś znaleźć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 13:07
-
jestem na etapie że znajomy lekarz brata ma namiar na znajomego lekarza kardiologa dzieciecego wlasnie i ma oddzwonic wkrotce...wiec moze cos z tego wyniknie..
iwcia77, Bliska 77, Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość
-
no dokładnie, jak nie masz kasy to dziekujemy..........Mega wrote:Niby nie robią łaski, ale i tak swoje trzeba odczekać, najgorsze sa takie sytuacje kiedy czas gra główne skrzypce. Na początku tego roku byłam z córka w przychodni (styczeń był) i młoda dziewczyna chciała sie zapisać do hematologa - na NFZ termin to połowa października, prywatnie w tej samej przychodni wizyta za tydzień, płatna konsultacja 100 zł. Masakra jakaś. Dziewczyna aż sie popłakała.
-
to jest cos o "czesciowo obumarlym lozysku"...tylko nie znam twojej historii, wiec nie wiem do czego to "przypiac"...peppapig wrote:teraz mam dostęp do kompa to wklejam
do lekarza mam przyjść po pierwszej @ ktrórej jeszcze nie mam...nie doczekam się musze coś znaleźć... -
peppapig wrote:teraz mam dostęp do kompa to wklejam
do lekarza mam przyjść po pierwszej @ ktrórej jeszcze nie mam...nie doczekam się musze coś znaleźć...
Szczątki łożyska i doczesnej w części w stanie zapalnym i ropnym.
Badanie to jest wykonywane zawsze, w celu wykluczenia niebezpiecznych patologii mogących wikłać wczesną ciążę, w tym nowotwór złośliwy z komórek błon płodowych. Wynik jest jak najbardziej prawidłowy i typowy dla poronienia samoistnego. Nie pozwala ocenić przyczyny utraty ciąży, zresztą jak w zdecydowanej większości przypadków.
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bliska 77, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki wielkie za informacje
tak jestem po łyżeczkowaniu macicy i odebrałam dziś wynik. Szczęście w nieszczęściu brak patologii..sorki że ja dzisiaj taka sobą zaabsorbowana..
Wszystkie dziewczyny pozdrawiam i lece dzieciom
obiad robić
Iwone, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, mysza1975, Bliska 77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Nie ma za copeppapig wrote:Dzieki wielkie za informacje
tak jestem po łyżeczkowaniu macicy i odebrałam dziś wynik. Szczęście w nieszczęściu brak patologii..sorki że ja dzisiaj taka sobą zaabsorbowana..
Wszystkie dziewczyny pozdrawiam i lece dzieciom
obiad robić

nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Ewa, jak się czujesz? Udało się coś z kardiologiem załatwić. Poszłabym na Twoim miejscu jeszcze dziś do jakiegokolwiek ginekologa, żeby potwierdził, że widzi to samo, co ten wczoraj.
nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość