35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
EwaT wrote:dziekuje Wam za zainteresowanie
może cos wiecej bede wiedziec po 13, brat ma rozmawiac ze znajomym lekarzem...zobaczymy
w kazdym razie przekonałam sie jaka jest opieka NFZetu
Ale myśl pozytywnie, będzie dobrzeBliska 77, samira lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Mam wynik po przetłumaczeniu z łac. Doczesna martwicza cześciowo ropiejąca...i nic więcej...
???peppapig lubi tę wiadomość
-
Mega wrote:Niestety tak to jest NFZ tylko wyciąga macki po nasza kasę, a jak my coś chcemy to szkoda gadać...
Ale myśl pozytywnie, będzie dobrzeMega lubi tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:dokładnie, tym bardziej, że łaski nie robią, bo żyją z naszych składek.........
Bliska 77, inessa, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Aga spoko wczoraj na Krakowskim Przedmieściu odprawiono egzorcyzmy więc już w kraju będzie dobrze
Bliska 77 wrote:w szczegóły się w dawać nie będę, bo chodzi o sprawy związane z poglądami religijnymi a raczej ich narzucanie innym i tolerancja tylko w jedna stronę, jak to w naszym kraju cudownym czesto bywa a że nie chce nikogo urazić zakończę temat
miłego dniaMega, Bliska 77, Alis, Simba, mysza1975, grosza lubią tę wiadomość
-
Ave dziewczynki, we wloszech jest cos podobnego, ale nie w pracy, nosi nazwe Kolacja ze zbrodnia
, jest organizowana najczesciej na zamku przy kolacji i z udzialem grupy teatralnej, ktora w pieciu aktach przedstawia scenki , gasnie swiatlo na moment i jest trup :)Ludzie sa podzieleni na grupy 6/8 osobowe i prowadza dochodzenie, konsultuja sie itp. grupa ktora rozwiaze zagadke kryminalna wygrywa oczywiscie i otrzymuje nagrode
. nazwe
Pusurek wrote:Dzin dybry! Mam nadzieje, ze dzis bedzie lepszy forumowy dzien, niz wczoraj.
U mnie w pracy mamy dzis wielkanocne morderstwo. Znaczy gra taka,bo norweska wielkanoc kreci sie kolo jajek, pomaranczy, nart i kryminalow.
Jedna z kolezanek dzis zginie ( ja, poniewaz ide do pracy pozniej i nie bede brala udzialu, to zostalam wtajemniczona, ktora ), kilka osob bedzie przesluchiwanych, a reszta, na podstawie ich zeznan, ma wyciagnac wnioski i wskazac morderce. Nagroda przewidziana. Krejzole co, te Norwegi.I tak sie bawimy w pracy ostatni dzien przed feriami swiatecznymi...
Milego dnia i samych dobrych wiesci dzis!Mega, Pusurek, samira, mysza1975, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:a mozesz to napisac oryginalnie po lacinie? dzieki
Decidua partim necroticans et suppurans et placenta
do lekarza mam przyjść po pierwszej @ ktrórej jeszcze nie mam...nie doczekam się musze coś znaleźć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 13:07
-
jestem na etapie że znajomy lekarz brata ma namiar na znajomego lekarza kardiologa dzieciecego wlasnie i ma oddzwonic wkrotce...wiec moze cos z tego wyniknie..
iwcia77, Bliska 77, Iwone, polarmiś, Sabina, samira, Mega, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Niby nie robią łaski, ale i tak swoje trzeba odczekać, najgorsze sa takie sytuacje kiedy czas gra główne skrzypce. Na początku tego roku byłam z córka w przychodni (styczeń był) i młoda dziewczyna chciała sie zapisać do hematologa - na NFZ termin to połowa października, prywatnie w tej samej przychodni wizyta za tydzień, płatna konsultacja 100 zł. Masakra jakaś. Dziewczyna aż sie popłakała.
-
to jest cos o "czesciowo obumarlym lozysku"...tylko nie znam twojej historii, wiec nie wiem do czego to "przypiac"...peppapig wrote:teraz mam dostęp do kompa to wklejam
do lekarza mam przyjść po pierwszej @ ktrórej jeszcze nie mam...nie doczekam się musze coś znaleźć... -
peppapig wrote:teraz mam dostęp do kompa to wklejam
do lekarza mam przyjść po pierwszej @ ktrórej jeszcze nie mam...nie doczekam się musze coś znaleźć...
Szczątki łożyska i doczesnej w części w stanie zapalnym i ropnym.
Badanie to jest wykonywane zawsze, w celu wykluczenia niebezpiecznych patologii mogących wikłać wczesną ciążę, w tym nowotwór złośliwy z komórek błon płodowych. Wynik jest jak najbardziej prawidłowy i typowy dla poronienia samoistnego. Nie pozwala ocenić przyczyny utraty ciąży, zresztą jak w zdecydowanej większości przypadków.peppapig, Sabina, Bliska 77, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki wielkie za informacje
tak jestem po łyżeczkowaniu macicy i odebrałam dziś wynik. Szczęście w nieszczęściu brak patologii..sorki że ja dzisiaj taka sobą zaabsorbowana..
Wszystkie dziewczyny pozdrawiam i lece dzieciom
obiad robić
Iwone, Sabina, iwcia77, inessa, samira, Mega, polarmiś, mysza1975, Bliska 77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Dzieki wielkie za informacje
tak jestem po łyżeczkowaniu macicy i odebrałam dziś wynik. Szczęście w nieszczęściu brak patologii..sorki że ja dzisiaj taka sobą zaabsorbowana..
Wszystkie dziewczyny pozdrawiam i lece dzieciom
obiad robić
peppapig lubi tę wiadomość