X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dokładnie tak :) Czasami też nazywa się masa krówkowa. Kupujesz już w puszcze gotową - taką brązową skarmelizowaną....

No patrz pan... a ja tu stoje 2 godziny przy garze z kremowka i mieszadelkiem macham... Zycie jest jednak do dupy...

peppapig, Bursztyn, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nastroju dzisiejszego dnia - u mnie dla odmiany, przyszedł klient i zagroził mojej pracownicy, że ją zabije.. Ot taki jakiś nerwowy dzień...

mysza1975, Bursztyn, samira, Mega lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Co do nastroju dzisiejszego dnia - u mnie dla odmiany, przyszedł klient i zagroził mojej pracownicy, że ją zabije.. Ot taki jakiś nerwowy dzień...

Po prostu poniedziałek!

polarmiś, Żanet, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Bursztyn, rozumiem Twoje wątpliwości. W tym całym pędzie, wykresach, obserwacjach i pilnowaniu bzykoserc można zwątpić. Do tego naciskająca teściowa i inni tego rodzaju. Cokolwiek postanowisz oby to była dla Ciebie decyzja której nigdy nie będziesz żałować <3
    Panda, fajnie że się odezwałaś bo myślałam że Cię pochłonęła już praca bez reszty albo ta trąba powietrzna która gdzieś tam po Australii szalała ostatnio.

mysza1975, peppapig, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 19:44

polarmiś, mysza1975, Reni, moremi, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Kurdeeee to dla mnie też jest nadzieja !? Jeśli zaszłabym w tym roku to urodziłabym wieku 38 lat :-D
    Ijakbym jeszcze Nie utyła zbytnio :-P :-D :-P
    Masz morze czasu na ciaze. U mnie minal rok i 7 miesiecy- mozna miec dosc i mam. Ale wyluzowalam od jakiegos czasu. Natury, biologii nie zmienie, meza teez za pozno.

peppapig, Sabina, Bursztyn, moremi, samira, Mega lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Kurdeeee to dla mnie też jest nadzieja !? Jeśli zaszłabym w tym roku to urodziłabym wieku 38 lat :-D
    Ijakbym jeszcze Nie utyła zbytnio :-P :-D :-P

A ja póki co mam w nosie kilogramy.
    Jak wszystko dobrze pójdzie i urodzę w październiku to od nowego roku ostro wezmę się do roboty (dieta, ćwiczenia) i wrócę do swojej wagi.
    Taki jest plan na dziś:-)

megan8, peppapig, Bozia3, Sabina, Żanet, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się Wam do czegoś przyznać. Przepraszam Was że tyle czasu trzymałam to w tajemnicy przed Wami ale bałam się z kimkolwiek dzielić tą wiadomością.
    Jestem w ciąży, dziś to 12 tyg i 3 dni. Zaskoczyłam od razu po pierwszej @ którą miałam dwa tyg po zabiegu. Pierwszy test zrobiłam 12 dpo i pokazał ledwo widoczną kreskę, naprawdę trzeba było się dobrze przyglądać. Nie skakałam do góry z radości bo wiedziałam że to tak naprawdę jeszcze nic nie znaczy. Cztery dni później kreseczka była bardziej widoczna ale nadal słabiutka a beta hcg tego samego dnia wynosiła 473,3 ( test o czułości 10), dwa dni później beta hcg 1142.
    Poszłam do dej samej gin, bo uznałam że ona zna mnie najlepiej. Z miejsca dostałam zwolnienie, nakaz leżenia, zero seksu i zero jakiejkolwiek roboty w domu. Do tego masę leków. Acrd 2 rano, Clexane zastrzyki w brzuch codziennie wieczorem, do tego duphaston, jodid ( bo tsh za wysokie), dopegyt (ciśnienie)i do tej pory mleczko pszczele. Gin powiedziała że to mleczko pszczele tak mnie szybko zregenerowało.
    Po drodze były przeboje z plamieniem, potem niby tętno dziecka za niskie. Na obecną chwilę wszystko jest dobrze. 10 kwietnia byłam na USG, małe miało tego dnia 51 mm i na tym etapie wszystko dobrze. Gin mówi że to prawdopodobnie chłopiec ale to na razie nie jest pewne. USG genetyczne mam teraz w sobotę 19 kwietnia. I już myślę tylko o przezierności karku, kości nosowej i czy wszystko prawidłowo się rozwija. Wtedy troszkę odetchnę na jakiś czas ale tak naprawdę odetchnę dopiero jak to dzieciątko urodzi się zdrowe.
    Uff, cieszę się że Wam się w końcu przyznałam, mam nadzieję że mnie nie wygonicie z forum za to że bałam się przyznać od razu.

megan8, peppapig, mysza1975, Pusurek, iwcia77, polarmiś, Reni, Mango, Sabina, Alis, Bliska 77, malgos741, moremi, Żanet, samira, Mega, Simba, Olena, anna maria, Dorka71, mama78, gosia7122, Monia37 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny muszę się Wam do czegoś przyznać. Przepraszam Was że tyle czasu trzymałam to w tajemnicy przed Wami ale bałam się z kimkolwiek dzielić tą wiadomością.
    Jestem w ciąży, dziś to 12 tyg i 3 dni. Zaskoczyłam od razu po pierwszej @ którą miałam dwa tyg po zabiegu. Pierwszy test zrobiłam 12 dpo i pokazał ledwo widoczną kreskę, naprawdę trzeba było się dobrze przyglądać. Nie skakałam do góry z radości bo wiedziałam że to tak naprawdę jeszcze nic nie znaczy. Cztery dni później kreseczka była bardziej widoczna ale nadal słabiutka a beta hcg tego samego dnia wynosiła 473,3 ( test o czułości 10), dwa dni później beta hcg 1142.
    Poszłam do dej samej gin, bo uznałam że ona zna mnie najlepiej. Z miejsca dostałam zwolnienie, nakaz leżenia, zero seksu i zero jakiejkolwiek roboty w domu. Do tego masę leków. Acrd 2 rano, Clexane zastrzyki w brzuch codziennie wieczorem, do tego duphaston, jodid ( bo tsh za wysokie), dopegyt (ciśnienie)i do tej pory mleczko pszczele. Gin powiedziała że to mleczko pszczele tak mnie szybko zregenerowało.
    Po drodze były przeboje z plamieniem, potem niby tętno dziecka za niskie. Na obecną chwilę wszystko jest dobrze. 10 kwietnia byłam na USG, małe miało tego dnia 51 mm i na tym etapie wszystko dobrze. Gin mówi że to prawdopodobnie chłopiec ale to na razie nie jest pewne. USG genetyczne mam teraz w sobotę 19 kwietnia. I już myślę tylko o przezierności karku, kości nosowej i czy wszystko prawidłowo się rozwija. Wtedy troszkę odetchnę na jakiś czas ale tak naprawdę odetchnę dopiero jak to dzieciątko urodzi się zdrowe.
    Uff, cieszę się że Wam się w końcu przyznałam, mam nadzieję że mnie nie wygonicie z forum za to że bałam się przyznać od razu.

aniu.g dbaj o siebie

peppapig lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, gratulacje!

Przetrzymałaś nas! Ale rozumiem.
    Wszystko będzie dobrze.
    Wiem, że łatwo się mówi, a sama przed każdą wizyta się denerwuję.

ania.g, iwcia77, Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kochana ściskam I trzymam kciuki by było dobrze :-)

ania.g, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ale numer! :) Znaczy, jestes plodna jak krolica, zachodzisz tak sobie od razu i juz! ;)
    Dbaj o siebie i o malucha! :)

ania.g, Bursztyn, moremi, samira lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ania, ale numer! :) Znaczy, jestes plodna jak krolica, zachodzisz tak sobie od razu i juz! ;)
    Dbaj o siebie i o malucha! :)
    Myślę że to zasługa mleczka pszczelego.

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Myślę że to zasługa mleczka pszczelego.

Niech zyje mleczko zatem! :) Ja tam nie jestem zwolennikiem pylkow, ale jesli na innych dziala, to chwala pszczolom! :)

ania.g, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i zycze wszystkiego co najlepsze dla ciebie i dzidzi :)

mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniuG serdeczne gratulacje, życzę spokojnych dalszych miesięcy.

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT gdzie jesteś?

Bliska 77, Żanet lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja chyba nie wytrzymałabym
    Super

mysza1975, Bliska 77, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Super
    Oj, skręcało mnie jak nie wiem ;)

iwcia77, mysza1975, Bliska 77, moremi, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Twardzielka, nie? I tu takie pitu pitu z nami od 3 miesiecy odstawia, jak gdyby nigdy nic! ;) :D

iwcia77, ania.g, mysza1975, Sabina, Bliska 77, Bursztyn, Reni, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 2937 2938 2939 2940 2941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ