X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Coraz częściej zauważam, że mamy po części podobny profil psychologiczny - czy jak to się tam nazywa....:)

Profil psychologiczny skojarzyl mi sie z seryjnym morderca ;)
    Ale cos w tym jest, bywa, ze mamy bardzo podobne zdanie. :)

Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż mam złą wiadomość

Naukowcy z Uniwersytetu w Oxfordzie właśnie opublikowali budzące wiele kontrowersji wyniki badań – pies jest mądrzejszy od kota. Spowodowane jest to szybszą ewolucją mózgu szczekających czworonogów i ich naturalnymi zachowaniami stadnymi.

Miłośnicy kotów mogą poczuć się zawiedzeni, a nawet oburzeni tymi doniesieniami, jednak prowadząca badania Susanne Schultz nie pozostawia cienia wątpliwości. Mózgi istot, które wykazują silne zachowania stadne, są lepiej wykształcone niż mózgi zwierząt żyjących samotnie.

Do porównywania inteligencji zwierząt istotne jest też branie pod uwagę stosunku wagi mózgu do wagi całego ciała. Tutaj także prym wiodą psy. Naukowcy brali pod uwagę historię ewolucji mózgów różnych ssaków na przestrzeni 60 milionów lat. Najszybciej ewoluowały one właśnie u tych zwierząt, które żyły w stadach i musiały dostosować się do ustalonych norm, a także poprawnie odczytywać sygnały wysyłane przez inne osobniki.

O większej mądrości psów świadczy także fakt, że potrafią samodzielnie rozwiązywać problemy, co nie jest dane kotom. Badanie zostało opublikowane w Proceedings of the National Academy of Sciences.
    EwaT wrote:
    psy potrzebują przywódcy a koty są inteligentne, podstawowa róznica :) :) :)

samira, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Profil psychologiczny skojarzyl mi sie z seryjnym morderca ;)
    Ale cos w tym jest, bywa, ze mamy bardzo podobne zdanie. :)

Mnie sie skojarzyl z psychopatycznym.

Pusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ej nie nagadujcie na Bursztyna. Ona dostala wstrzasu, odkad zaczelam do niej mowic mamo :)

Moze tak byc... I jeszcze ten gif z nieletnim Puchatkiem z wodoglowiem... Mna osobiscie tez to wstrzasnelo. ;)

Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn ma poprostu te dni i spółkuje ;-)

iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziękuje za kolejne życzenia :)

psy uwielbiam ,koty nie bardzo ale toleruję
    ale zwierzęta są jak ludzie ,maja różne charaktery ,niezależnie czy kot czy pies ,jedne są oddane właścicielowi inne wredne albo wściekłe :)

Reni, gosia7122, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no cóż mam złą wiadomość

O większej mądrości psów świadczy także fakt, że potrafią samodzielnie rozwiązywać problemy, co nie jest dane kotom. Badanie zostało opublikowane w Proceedings of the National Academy of Sciences.

Pfff, wiekszej bzdury dawno nie slyszalam. ;) :D
    Rozwiazywanie problemow, tez cos. Ja to sie boje dac cos do rozwizania mojej kocie, bo by sie okazalo, ze ma IQ wieksze niz moj chlop i co wtedy? ;) :P

samira, Sabina, Simba, moremi, iwcia77, Alis lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no cóż mam złą wiadomość

Naukowcy z Uniwersytetu w Oxfordzie właśnie opublikowali budzące wiele kontrowersji wyniki badań – pies jest mądrzejszy od kota. Spowodowane jest to szybszą ewolucją mózgu szczekających czworonogów i ich naturalnymi zachowaniami stadnymi.

Miłośnicy kotów mogą poczuć się zawiedzeni, a nawet oburzeni tymi doniesieniami, jednak prowadząca badania Susanne Schultz nie pozostawia cienia wątpliwości. Mózgi istot, które wykazują silne zachowania stadne, są lepiej wykształcone niż mózgi zwierząt żyjących samotnie.

Do porównywania inteligencji zwierząt istotne jest też branie pod uwagę stosunku wagi mózgu do wagi całego ciała. Tutaj także prym wiodą psy. Naukowcy brali pod uwagę historię ewolucji mózgów różnych ssaków na przestrzeni 60 milionów lat. Najszybciej ewoluowały one właśnie u tych zwierząt, które żyły w stadach i musiały dostosować się do ustalonych norm, a także poprawnie odczytywać sygnały wysyłane przez inne osobniki.

Jakies lobby psojebcow wymysla takie farmazony. Kota sie nie da przeleciec, stad ta anty-kocia polityka.

Pusurek, Sabina, EwaT, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha tak tak z pewnością ;-)

Simba lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahaha tak tak z pewnością ;-)
    :)

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no cóż mam złą wiadomość

naukowcy jeszcze nigdy nie mieli racji ;)
    w dodtaku zmieniaja zdanie co 5min...ostatnio na temat witamin w tabletkach

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo Bursztynka ona mi życzenia składała już dwa dni temu być może dlatego ze miało jej dziś nie być na forum ,bo coś wspominała...

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no cóż mam złą wiadomość

Do porównywania inteligencji zwierząt istotne jest też branie pod uwagę stosunku wagi mózgu do wagi całego ciała. Tutaj także prym wiodą psy.

Ciekawe jak to sie ma do yorkow i innych czilal. ;)

Simba, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jakies lobby psojebcow wymysla takie farmazony. Kota sie nie da przeleciec, stad ta anty-kocia polityka.
    o to to....i wyszukują na siłę badania, żeby sobie coś udowodnić....:)
    Kot ma charakter - piesek pomerda ogonkiem i stanie na dwóch łapkach i taki mądry, że hej...wytresujesz go na swoją modłę z jego wielkim mądrym mózgiem, zachwycając się jego zdolnością adaptacji do życia w stadzie...Zostaw go samemu sobie - to zginie z tą swoją inteligencją szybciej niż by się chciało...

Sabina, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ciekawe jak to sie ma do yorkow i innych czilal. ;)
    buahahahahaha

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    naukowcy jeszcze nigdy nie mieli racji ;)
    w dodtaku zmieniaja zdanie co 5min...ostatnio na temat witamin w tabletkach

Tak, oni maja racje przez krotka chwile. Kiedy ta chwila mija, ktos inny ma racje.

Sabina, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot to kot. Bo niektóre psy to prawdziwe suki.
    Ją mam i psy i kota. Wolę kota bo jest bardziej samodzielny. Sam otworzy sobie drzwi, przejdzie przez ogrodzenie ;-)
    Choć psy też lubię:-) mój pies (nie suka) nigdy nie zostawi mojej córki. Pilnuje jej :-)

moremi lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No napraaaawde se rozwiazal problem :)

408163_521306291215667_1373291261_n-270x300.jpg

Pusurek, samira, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o to to....i wyszukują na siłę badania, żeby sobie coś udowodnić....:)
    Kot ma charakter - piesek pomerda ogonkiem i stanie na dwóch łapkach i taki mądry, że hej...wytresujesz go na swoją modłę z jego wielkim mądrym mózgiem, zachwycając się jego zdolnością adaptacji do życia w stadzie...Zostaw go samemu sobie - to zginie z tą swoją inteligencją szybciej niż by się chciało...

Chociaz... Przyjaciolki siostra jest psim trenerem, hoduje border colie, te niby sa madre. No i jeden z jej psow jest mistrzem swiata zawodow w posluszenstwie. Ten to ja mysle, ze w domu zaklada fartuszek i pierze, prasuje i gotuje, no i skubany prawie czyta w myslach...
    Ale to wyjatek potwierdzajacy regule... ;)

Sabina, samira, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w polskim sklepie po ogorki kiszone, twarog i chrzan i wiecie co? Zrobilam sobie mala wielka przyjemnosc - poczulam sie jak dziecko normalnie :) Kupilam sobie mega slodkie, mega niezdrowe mleczne draze z Jutrzenki. PYCHAAAAAAAA....

Pusurek, Sabina, samira, Bozia3, iwcia77, Alis, Mega, malgos741, megan8, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2964 2965 2966 2967 2968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ