X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a moglabys podrzucic link ? senkju :)
    Jak dotrę do domu to wrzucę.

iwcia77 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dla cukrzyków:

Napar z kwiatów mniszka, ze względu na brak cukru, obniża poziom glukozy we krwi, w związku z tym jest polecany przede wszystkim cukrzykom.

Przygotowanie: 2 łyżeczki ususzonych kwiatów mniszka zalej wrzątkiem i parz pod przykryciem przez ok. 10 minut. Pół szklanki odcedzonego naparu zaleca się pić 2 razy dziennie

Zupa z liści mniszka lekarskiego
    Dzięki zupie z liści mniszka obniżymy poziom cukru i wyrównamy poziom białych krwinek we krwi. Z tego powodu zupa z dodatkiem liści mniszka jest polecana cukrzykom oraz osobom, które zmagają się z anemią.

Składniki:

3-4 garście liści mniszka,
    2 małe cukinie,
    1 mały ogórek,
    bulion drobiowo-warzywny,
    szczypta soli i pieprzu,
    koperek.
    Przygotowanie: Cukinię i ogórka umyj, obierz i pokrój w kosteczkę. Następnie zalej bulionem i gotuj ok. 20 minut. Zdejmij z ognia, dodaj liście mniszka lekarskiego i zmiksuj blenderem. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zupę można podawać na ciepło lub zimno, z dodatkiem koperku

A to przy odchudzaniu:
    Koktajl z liści mlecza
    Napój z liści mniszka lekarskiego jest doskonałą propozycją dla osób, które pragną przeprowadzić kurację oczyszczającą i pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Mniszek wykazuje bowiem silne działanie detoksykacyjne i jednocześnie wspomaga odchudzanie.

Składniki:

1/2 awokado,
    1 gruszka,
    kilka listków mniszka lekarskiego,
    1/4 szklanki soku z cytryny.
    Przygotowanie: Do blendera dodaj awokado i gruszkę pokrojone w kostkę. Następnie wrzuć podarte liście mniszka. Całość zalej sokiem z cytryny i zmiksuj za pomocą blendera

Przepraszam,ze tutaj ale może którejś z Was sie przyda :)

iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka dla kobiet wciaży:
    Tych ziół nie wolno ci stosować w ciąży
    Do gatunków ziół, których nie wolno stosować podczas ciąży, należą: krwawnik pospolity, piołun, tasznik pospolity, ruta, wrotycz, mięta polna, lubczyk ogrodowy, aloes, bylica zwyczajna, żeń-szeń, senes, arcydzięgiel, litwor, cząber ogrodowy. Poza tym wiele ziół wchodzi w reakcje z przyjmowanymi lekami, dlatego zawsze należy przedyskutować ich stosowanie z lekarzem prowadzącym ciążę.

iwcia77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, padniecie! :D Studiuje to norweskie forum no i propozycje najmodniejszych ostatnio imion dla chlopca: Peder, Edvard, Wilhelm, Edmund, Amadeus, Ferdinand, Aurelius, Martinus, Matheo, Amadeo, Aurelio. O matulu...
    Raz spotkalam w przychodni laske z malym Amadeusem, pytam ja, czy to po Mozarcie moze. Mysle sobie, o, kulturka! A laska taka zdziwiona, ze co prosze? Ze byla kiedys taka piosenka Rock me Amadeus, Falco ja spiewal i tak jej sie podobalo... Nie zdolalam umrzec ze smiechu tylko dlatego, ze wlasnie byla moja kolejka wejscia do lekarza.
    Ale zeby nie bylo - nie nabijam sie z imion, o gustach sie nie dyskutuje... A z tych podanych imion to tylko 2 pierwsze sa norweskie. ;)

iwcia77, inessa, samira, ania.g, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie powalił Aurelius ;-)

inessa lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widac ze znudzily sie Bjorn-y i Per-owie :)
    Pusurek wrote:
    Laski, padniecie! :D Studiuje to norweskie forum no i propozycje najmodniejszych ostatnio imion dla chlopca: Peder, Edvard, Wilhelm, Edmund, Amadeus, Ferdinand, Aurelius, Martinus, Matheo, Amadeo, Aurelio. O matulu...
    Raz spotkalam w przychodni laske z malym Amadeusem, pytam ja, czy to po Mozarcie moze. Mysle sobie, o, kulturka! A laska taka zdziwiona, ze co prosze? Ze byla kiedys taka piosenka Rock me Amadeus, Falco ja spiewal i tak jej sie podobalo... Nie zdolalam umrzec ze smiechu tylko dlatego, ze wlasnie byla moja kolejka wejscia do lekarza.
    Ale zeby nie bylo - nie nabijam sie z imion, o gustach sie nie dyskutuje... A z tych podanych imion to tylko 2 pierwsze sa norweskie. ;)

inessa, Pusurek, ania.g lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Booosz siedzi koło mnie typ w autobusie i non stop pociąga nosem.. Wsciekne się zaraz

iwcia77, Sabina, samira, Mega, Simba, peppapig lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo puszczę pawia

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam żeby dobrze pogryzł.. Cisza

Sabina, samira, ania.g, Simba, Mango lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wolalabys aby pierdzial ?
    Reni wrote:
    Booosz siedzi koło mnie typ w autobusie i non stop pociąga nosem.. Wsciekne się zaraz

Bursztyn, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A odsetek diagnozowania astmy i alergii jednen z wyzszych w Europie...
    to maja od plesni i wilgoci ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    dlaczego? Ladne imiona, ale Amadeus tez myslalam ze "po" Mozarcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 18:23

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a wolalabys aby pierdzial ?
    hehehe :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni współczuje ale mam nadzieje,ze już niedaleko jedziesz!!!

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Jak slysze od mojej kolezanki ktora mieszka w Norge , te norweskie opowiesci o "babie i lekarzu" to mi sie slabo robi...za kazdym razem jak jest w Polsce to robi napad na apteke i wywozi doslawnie wszystko co moze...to samo ponoc w Anglii :(- lecza tylko paracetamolem...zgroza...
    kwestia przestawienia, teraz daje rade z paracetamolem, a dawniej tylko antybiotyki. Chyba zaczelam sie juz do ichniejszej sluzby zdrowia przyzwyczajac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 18:25

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    docen ze nie dlubie w nosie..... ;)

inessa, peppapig, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :D
    Bursztyn wrote:
    kwestia przestawienia, teraz daje rade z paracetamolem, a dawniej tylko antybiotyki. Chyba zaczelam sie juz do nich przyzwyczajac :)

inessa lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..i nie zjada tych kulek-drakulek :D
    Bursztyn wrote:
    docen ze nie dlubie w nosie..... ;)

Bursztyn, inessa, Sabina, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    kwestia przestawienia, teraz daje rade z paracetamolem, a dawniej tylko antybiotyki. Chyba zaczelam sie juz do nich przyzwyczajac :)

Ale nie zaprzeczysz, ze sa tez inne leki? ;) Na np. grzybice pochwy paracetamol nie pomoze. :P ;)

iwcia77, inessa, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt! na tradzik tez nie pomaga :)
    Pusurek wrote:
    Ale nie zaprzeczysz, ze sa tez inne leki? ;) Na np. grzybice pochwy paracetamol nie pomoze. :P ;)

Pusurek, inessa, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 2986 2987 2988 2989 2990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ