Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Reni, siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiku!
    Dodam od siebie - sikaj na zielono! :-P

mysza1975, nick nieaktualny, ania.g, Mango, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie nakręcajcie Reni - bo widać, że się ledwo trzyma - upadki są bolesne...:)
    Ale ten rollerkoster jestem / nie jestem też łatwy nie jest. Człowiek czeka jak na wyrok

mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie nakręcajcie Reni - bo widać, że się ledwo trzyma - upadki są bolesne...:)
    ale jak @ przychodzi to tez jest bolesne

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol dziewczynki, ale zescie sie "rozgadaly :)"

Najlepszego dla panienki Pusurka :)

Reni- emocje osiagaja zenitu, oby sie zazielenilo :)prosze o sikacza :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smileys-sighing-and-waiting-205679.gif

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Dzieki Ania.g Ja Tobie gratuluje bo chyba tego nie zrobilam, zdrowka i spokojnej ciazy :)
    Mam nadzieję że będzie spokojna

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Zawsze zastanawiałam się kto wymyśla takie "wyrafinowane" nazwy farb do włosów, lakierów do paznokci, farb ściennych.
    Nie wiem, ale ma ktoś fantazję. W każdym razie kolor wyszedł zajebisty :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moglabys podrzucic link ? senkju :)
    ania.g wrote:
    Nie wiem, ale ma ktoś fantazję. W każdym razie kolor wyszedł zajebisty :)

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Pusurku najlepszego dla córeczki :)
    Reni ufufufufufuf
    Panda i Bursztynku oby Wam pomogli w klinice :)
    udało mi sie trafić na dobry humor lekarki rodzinnej i dostałam dwa skierowania do specjalisty: do pulmonologa bo musze w koncu przenieść sie tutaj i isć do kontrolo po dłuższym czasie przerwy oraz do reumatologa mam problem od kilku lat z lewą nogą bardzo mnie boli i puchnie popołudniami jest czasami jak bania,zobaczymy co mi powie specjalista no i bolą mnie coraz czesciej stawy ( zwalałam wszystko na kregosłup a neurolog powiedział,ze takie bóle to nie od niego) i moze uda sie poruszyc temat poronień i pomocy.
    A teraz ide podać obiadek meżowi :)

nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bozia3, mysza1975, nick nieaktualny, Bursztyn, malgos741, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie odbylam comiesieczna rozmowe z moim lekarzem. Jakos sie tak zdziwil, ze ciaza juz za polmetkiem... Powiedzialam, ze chcialabym niedlugo zrobic test obciazenia glukoza, a on na to, ze spoko, tylko moze bym wolala takie zwykle uklucie w palec, bo tez pokaze cukier, a mniej boli... To ja mowie, ze nie, chce obciazenie glukoza i nie boje sie pobrania krwi. No i przy tym sie okazalo, ze w Norwegii tylko na wyrazne zadanie robi sie to badanie, reszte sie kluje w palec i juz, i to tylko wtedy kiedy tego chca, bo cukrzyca ciezarnych wystepuje tu stosunkowo rzadko...
    Zaczelam sie bac tej ich opieki medycznej. Na bank przy porodzie dadza mi patyk w zeby i kaza rodzic...
    Dobrze chociaz, ze moj doktorek zgadza sie na kazdy moj kaprys. ;)

iwcia77, nick nieaktualny, Bozia3, mysza1975, nick nieaktualny, ania.g, Mango, Reni, malgos741, Mega, megan8, Żanet lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak slysze od mojej kolezanki ktora mieszka w Norge , te norweskie opowiesci o "babie i lekarzu" to mi sie slabo robi...za kazdym razem jak jest w Polsce to robi napad na apteke i wywozi doslawnie wszystko co moze...to samo ponoc w Anglii :(- lecza tylko paracetamolem...zgroza...
    Pusurek wrote:
    A ja wlasnie odbylam comiesieczna rozmowe z moim lekarzem. Jakos sie tak zdziwil, ze ciaza juz za polmetkiem... Powiedzialam, ze chcialabym niedlugo zrobic test obciazenia glukoza, a on na to, ze spoko, tylko moze bym wolala takie zwykle uklucie w palec, bo tez pokaze cukier, a mniej boli... To ja mowie, ze nie, chce obciazenie glukoza i nie boje sie pobrania krwi. No i przy tym sie okazalo, ze w Norwegii tylko na wyrazne zadanie robi sie to badanie, reszte sie kluje w palec i juz, i to tylko wtedy kiedy tego chca, bo cukrzyca ciezarnych wystepuje tu stosunkowo rzadko...
    Zaczelam sie bac tej ich opieki medycznej. Na bank przy porodzie dadza mi patyk w zeby i kaza rodzic...
    Dobrze chociaz, ze moj doktorek zgadza sie na kazdy moj kaprys. ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Jak slysze od mojej kolezanki ktora mieszka w Norge , te norweskie opowiesci o "babie i lekarzu" to mi sie slabo robi...za kazdym razem jak jest w Polsce to robi napad na apteke i wywozi doslawnie wszystko co moze...to samo ponoc w Anglii :(- lecza tylko paracetamolem...zgroza...

Ksiazke mozna napisac o roznicach w opiece medycznej. Ciekawe tylko, skad sie tao bierze, bo jedno z bogatszych panstw na swiecie, na 4 miejscu w Europie, jesli chodzi o PKB, a lekarze na etapie profesora Wilczura... ;)

iwcia77, ania.g, nick nieaktualny, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj :D Wlasnie odkrylam norweskie forum dla kobiet w ciazy w wieku dojrzalym ( doslowne tlumaczenie ). Laski sa juz zaciazone, a rozrzut jest niemozliwy! Sa takie, ktore maja ponad 43 lata i beda rodzic 4 albo 5 dziecko, sa tez takie, ktore maja 40 i beda rodzic pierwsze.
    Nasze forum to banda siusiumajtek w porownaniu z nimi! :D
    Ale widze, ze sobie chyba nie pogadam z nimi, bo jakies niekumate ;) :P

mysza1975, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, malgos741, nick nieaktualny, Viv78, Mega, Simba, megan8 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, szok ! mi sie to w pale nie miesci...co to za filozofia? moja kolezanka ma 8 miesiaczne dziecko , ktore przeziebia sie czesto tzn ma katar i kaszel, temperature...i meczy sie dziecko, meczy sie ona miesiacami, nie wiem czy TO PRAWDA, ale slyszalam ze nawet lekkie przeziebienia u niemowlakow sa grozne, wiec skad ta ideologia CHARTUJ SIE!
    Pusurek wrote:
    Ksiazke mozna napisac o roznicach w opiece medycznej. Ciekawe tylko, skad sie tao bierze, bo jedno z bogatszych panstw na swiecie, na 4 miejscu w Europie, jesli chodzi o PKB, a lekarze na etapie profesora Wilczura... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no wlasnie, szok ! mi sie to w pale nie miesci...co to za filozofia? moja kolezanka ma 8 miesiaczne dziecko , ktore przeziebia sie czesto tzn ma katar i kaszel, temperature...i meczy sie dziecko, meczy sie ona miesiacami, nie wiem czy TO PRAWDA, ale slyszalam ze nawet lekkie przeziebienia u niemowlakow sa grozne, wiec skad ta ideologia CHARTUJ SIE!

No niby maja taki zimny wychow, z dzieckiem nawet malym idzie sie do lekarza, kiedy ma goraczke dluzej niz 3 dni. I lataja te dzieciaki zagilane non stop na dworze i ze maja byc od tego zdrowe. A odsetek diagnozowania astmy i alergii jednen z wyzszych w Europie...

iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ot znachorstwo :(
    Pusurek wrote:
    No niby maja taki zimny wychow, z dzieckiem nawet malym idzie sie do lekarza, kiedy ma goraczke dluzej niz 3 dni. I lataja te dzieciaki zagilane non stop na dworze i ze maja byc od tego zdrowe. A odsetek diagnozowania astmy i alergii jednen z wyzszych w Europie...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole to ona ( ta moja kolezanka ) rodzila w Norge :) jak chcesz to sie wypytam czy dostala patyk :D. wiem ze miala polozna polke :). rodzila w Oslo :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a tak wogole to ona ( ta moja kolezanka ) rodzila w Norge :) jak chcesz to sie wypytam czy dostala patyk :D. wiem ze miala polozna polke :). rodzila w Oslo :)

Zapytaj, jakby co wezme swoj patyk ;). Zeby nie bylo, ze jeszcze patyk po kims mam! :P

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mają ładną patologię cięży :-)
    Chyba rzeźnię raczej ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, zrobie interwju i dam znac czego sie dowiedzialam :)
    Pusurek wrote:
    Zapytaj, jakby co wezme swoj patyk ;). Zeby nie bylo, ze jeszcze patyk po kims mam! :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 2985 2986 2987 2988 2989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ