X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Reni, siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiku!
    Dodam od siebie - sikaj na zielono! :-P

mysza1975, samira, ania.g, Mango, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie nakręcajcie Reni - bo widać, że się ledwo trzyma - upadki są bolesne...:)
    Ale ten rollerkoster jestem / nie jestem też łatwy nie jest. Człowiek czeka jak na wyrok

mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie nakręcajcie Reni - bo widać, że się ledwo trzyma - upadki są bolesne...:)
    ale jak @ przychodzi to tez jest bolesne

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol dziewczynki, ale zescie sie "rozgadaly :)"

Najlepszego dla panienki Pusurka :)

Reni- emocje osiagaja zenitu, oby sie zazielenilo :)prosze o sikacza :)

Pusurek, samira, Sabina, peppapig, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smileys-sighing-and-waiting-205679.gif

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Dzieki Ania.g Ja Tobie gratuluje bo chyba tego nie zrobilam, zdrowka i spokojnej ciazy :)
    Mam nadzieję że będzie spokojna

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Zawsze zastanawiałam się kto wymyśla takie "wyrafinowane" nazwy farb do włosów, lakierów do paznokci, farb ściennych.
    Nie wiem, ale ma ktoś fantazję. W każdym razie kolor wyszedł zajebisty :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moglabys podrzucic link ? senkju :)
    ania.g wrote:
    Nie wiem, ale ma ktoś fantazję. W każdym razie kolor wyszedł zajebisty :)

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Pusurku najlepszego dla córeczki :)
    Reni ufufufufufuf
    Panda i Bursztynku oby Wam pomogli w klinice :)
    udało mi sie trafić na dobry humor lekarki rodzinnej i dostałam dwa skierowania do specjalisty: do pulmonologa bo musze w koncu przenieść sie tutaj i isć do kontrolo po dłuższym czasie przerwy oraz do reumatologa mam problem od kilku lat z lewą nogą bardzo mnie boli i puchnie popołudniami jest czasami jak bania,zobaczymy co mi powie specjalista no i bolą mnie coraz czesciej stawy ( zwalałam wszystko na kregosłup a neurolog powiedział,ze takie bóle to nie od niego) i moze uda sie poruszyc temat poronień i pomocy.
    A teraz ide podać obiadek meżowi :)

Pusurek, iwcia77, samira, peppapig, Bozia3, mysza1975, Sabina, Bursztyn, malgos741, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie odbylam comiesieczna rozmowe z moim lekarzem. Jakos sie tak zdziwil, ze ciaza juz za polmetkiem... Powiedzialam, ze chcialabym niedlugo zrobic test obciazenia glukoza, a on na to, ze spoko, tylko moze bym wolala takie zwykle uklucie w palec, bo tez pokaze cukier, a mniej boli... To ja mowie, ze nie, chce obciazenie glukoza i nie boje sie pobrania krwi. No i przy tym sie okazalo, ze w Norwegii tylko na wyrazne zadanie robi sie to badanie, reszte sie kluje w palec i juz, i to tylko wtedy kiedy tego chca, bo cukrzyca ciezarnych wystepuje tu stosunkowo rzadko...
    Zaczelam sie bac tej ich opieki medycznej. Na bank przy porodzie dadza mi patyk w zeby i kaza rodzic...
    Dobrze chociaz, ze moj doktorek zgadza sie na kazdy moj kaprys. ;)

iwcia77, peppapig, Bozia3, mysza1975, Sabina, ania.g, Mango, Reni, malgos741, Mega, megan8, Żanet lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak slysze od mojej kolezanki ktora mieszka w Norge , te norweskie opowiesci o "babie i lekarzu" to mi sie slabo robi...za kazdym razem jak jest w Polsce to robi napad na apteke i wywozi doslawnie wszystko co moze...to samo ponoc w Anglii :(- lecza tylko paracetamolem...zgroza...
    Pusurek wrote:
    A ja wlasnie odbylam comiesieczna rozmowe z moim lekarzem. Jakos sie tak zdziwil, ze ciaza juz za polmetkiem... Powiedzialam, ze chcialabym niedlugo zrobic test obciazenia glukoza, a on na to, ze spoko, tylko moze bym wolala takie zwykle uklucie w palec, bo tez pokaze cukier, a mniej boli... To ja mowie, ze nie, chce obciazenie glukoza i nie boje sie pobrania krwi. No i przy tym sie okazalo, ze w Norwegii tylko na wyrazne zadanie robi sie to badanie, reszte sie kluje w palec i juz, i to tylko wtedy kiedy tego chca, bo cukrzyca ciezarnych wystepuje tu stosunkowo rzadko...
    Zaczelam sie bac tej ich opieki medycznej. Na bank przy porodzie dadza mi patyk w zeby i kaza rodzic...
    Dobrze chociaz, ze moj doktorek zgadza sie na kazdy moj kaprys. ;)

Pusurek, samira, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Jak slysze od mojej kolezanki ktora mieszka w Norge , te norweskie opowiesci o "babie i lekarzu" to mi sie slabo robi...za kazdym razem jak jest w Polsce to robi napad na apteke i wywozi doslawnie wszystko co moze...to samo ponoc w Anglii :(- lecza tylko paracetamolem...zgroza...

Ksiazke mozna napisac o roznicach w opiece medycznej. Ciekawe tylko, skad sie tao bierze, bo jedno z bogatszych panstw na swiecie, na 4 miejscu w Europie, jesli chodzi o PKB, a lekarze na etapie profesora Wilczura... ;)

iwcia77, ania.g, samira, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj :D Wlasnie odkrylam norweskie forum dla kobiet w ciazy w wieku dojrzalym ( doslowne tlumaczenie ). Laski sa juz zaciazone, a rozrzut jest niemozliwy! Sa takie, ktore maja ponad 43 lata i beda rodzic 4 albo 5 dziecko, sa tez takie, ktore maja 40 i beda rodzic pierwsze.
    Nasze forum to banda siusiumajtek w porownaniu z nimi! :D
    Ale widze, ze sobie chyba nie pogadam z nimi, bo jakies niekumate ;) :P

mysza1975, iwcia77, Sabina, peppapig, Bursztyn, malgos741, samira, Viv78, Mega, Simba, megan8 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, szok ! mi sie to w pale nie miesci...co to za filozofia? moja kolezanka ma 8 miesiaczne dziecko , ktore przeziebia sie czesto tzn ma katar i kaszel, temperature...i meczy sie dziecko, meczy sie ona miesiacami, nie wiem czy TO PRAWDA, ale slyszalam ze nawet lekkie przeziebienia u niemowlakow sa grozne, wiec skad ta ideologia CHARTUJ SIE!
    Pusurek wrote:
    Ksiazke mozna napisac o roznicach w opiece medycznej. Ciekawe tylko, skad sie tao bierze, bo jedno z bogatszych panstw na swiecie, na 4 miejscu w Europie, jesli chodzi o PKB, a lekarze na etapie profesora Wilczura... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no wlasnie, szok ! mi sie to w pale nie miesci...co to za filozofia? moja kolezanka ma 8 miesiaczne dziecko , ktore przeziebia sie czesto tzn ma katar i kaszel, temperature...i meczy sie dziecko, meczy sie ona miesiacami, nie wiem czy TO PRAWDA, ale slyszalam ze nawet lekkie przeziebienia u niemowlakow sa grozne, wiec skad ta ideologia CHARTUJ SIE!

No niby maja taki zimny wychow, z dzieckiem nawet malym idzie sie do lekarza, kiedy ma goraczke dluzej niz 3 dni. I lataja te dzieciaki zagilane non stop na dworze i ze maja byc od tego zdrowe. A odsetek diagnozowania astmy i alergii jednen z wyzszych w Europie...

iwcia77, samira lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ot znachorstwo :(
    Pusurek wrote:
    No niby maja taki zimny wychow, z dzieckiem nawet malym idzie sie do lekarza, kiedy ma goraczke dluzej niz 3 dni. I lataja te dzieciaki zagilane non stop na dworze i ze maja byc od tego zdrowe. A odsetek diagnozowania astmy i alergii jednen z wyzszych w Europie...

Pusurek lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole to ona ( ta moja kolezanka ) rodzila w Norge :) jak chcesz to sie wypytam czy dostala patyk :D. wiem ze miala polozna polke :). rodzila w Oslo :)

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a tak wogole to ona ( ta moja kolezanka ) rodzila w Norge :) jak chcesz to sie wypytam czy dostala patyk :D. wiem ze miala polozna polke :). rodzila w Oslo :)

Zapytaj, jakby co wezme swoj patyk ;). Zeby nie bylo, ze jeszcze patyk po kims mam! :P

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mają ładną patologię cięży :-)
    Chyba rzeźnię raczej ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, zrobie interwju i dam znac czego sie dowiedzialam :)
    Pusurek wrote:
    Zapytaj, jakby co wezme swoj patyk ;). Zeby nie bylo, ze jeszcze patyk po kims mam! :P

Pusurek lubi tę wiadomość

‹‹ 2985 2986 2987 2988 2989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ