35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mysza1975 wrote:Zawsze zastanawiałam się kto wymyśla takie "wyrafinowane" nazwy farb do włosów, lakierów do paznokci, farb ściennych.
mysza1975 lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyHej
Pusurku najlepszego dla córeczki
Reni ufufufufufuf
Panda i Bursztynku oby Wam pomogli w klinice
udało mi sie trafić na dobry humor lekarki rodzinnej i dostałam dwa skierowania do specjalisty: do pulmonologa bo musze w koncu przenieść sie tutaj i isć do kontrolo po dłuższym czasie przerwy oraz do reumatologa mam problem od kilku lat z lewą nogą bardzo mnie boli i puchnie popołudniami jest czasami jak bania,zobaczymy co mi powie specjalista no i bolą mnie coraz czesciej stawy ( zwalałam wszystko na kregosłup a neurolog powiedział,ze takie bóle to nie od niego) i moze uda sie poruszyc temat poronień i pomocy.
A teraz ide podać obiadek meżowi
Pusurek, iwcia77, samira, peppapig, Bozia3, mysza1975, Sabina, Bursztyn, malgos741, Mega, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja wlasnie odbylam comiesieczna rozmowe z moim lekarzem. Jakos sie tak zdziwil, ze ciaza juz za polmetkiem... Powiedzialam, ze chcialabym niedlugo zrobic test obciazenia glukoza, a on na to, ze spoko, tylko moze bym wolala takie zwykle uklucie w palec, bo tez pokaze cukier, a mniej boli... To ja mowie, ze nie, chce obciazenie glukoza i nie boje sie pobrania krwi. No i przy tym sie okazalo, ze w Norwegii tylko na wyrazne zadanie robi sie to badanie, reszte sie kluje w palec i juz, i to tylko wtedy kiedy tego chca, bo cukrzyca ciezarnych wystepuje tu stosunkowo rzadko...
Zaczelam sie bac tej ich opieki medycznej. Na bank przy porodzie dadza mi patyk w zeby i kaza rodzic...
Dobrze chociaz, ze moj doktorek zgadza sie na kazdy moj kaprys.iwcia77, peppapig, Bozia3, mysza1975, Sabina, ania.g, Mango, Reni, malgos741, Mega, megan8, Żanet lubią tę wiadomość
-
Jak slysze od mojej kolezanki ktora mieszka w Norge , te norweskie opowiesci o "babie i lekarzu" to mi sie slabo robi...za kazdym razem jak jest w Polsce to robi napad na apteke i wywozi doslawnie wszystko co moze...to samo ponoc w Anglii
- lecza tylko paracetamolem...zgroza...
Pusurek wrote:A ja wlasnie odbylam comiesieczna rozmowe z moim lekarzem. Jakos sie tak zdziwil, ze ciaza juz za polmetkiem... Powiedzialam, ze chcialabym niedlugo zrobic test obciazenia glukoza, a on na to, ze spoko, tylko moze bym wolala takie zwykle uklucie w palec, bo tez pokaze cukier, a mniej boli... To ja mowie, ze nie, chce obciazenie glukoza i nie boje sie pobrania krwi. No i przy tym sie okazalo, ze w Norwegii tylko na wyrazne zadanie robi sie to badanie, reszte sie kluje w palec i juz, i to tylko wtedy kiedy tego chca, bo cukrzyca ciezarnych wystepuje tu stosunkowo rzadko...
Zaczelam sie bac tej ich opieki medycznej. Na bank przy porodzie dadza mi patyk w zeby i kaza rodzic...
Dobrze chociaz, ze moj doktorek zgadza sie na kazdy moj kaprys.Pusurek, samira, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:Jak slysze od mojej kolezanki ktora mieszka w Norge , te norweskie opowiesci o "babie i lekarzu" to mi sie slabo robi...za kazdym razem jak jest w Polsce to robi napad na apteke i wywozi doslawnie wszystko co moze...to samo ponoc w Anglii
- lecza tylko paracetamolem...zgroza...
Ksiazke mozna napisac o roznicach w opiece medycznej. Ciekawe tylko, skad sie tao bierze, bo jedno z bogatszych panstw na swiecie, na 4 miejscu w Europie, jesli chodzi o PKB, a lekarze na etapie profesora Wilczura...iwcia77, ania.g, samira, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOjoj
Wlasnie odkrylam norweskie forum dla kobiet w ciazy w wieku dojrzalym ( doslowne tlumaczenie ). Laski sa juz zaciazone, a rozrzut jest niemozliwy! Sa takie, ktore maja ponad 43 lata i beda rodzic 4 albo 5 dziecko, sa tez takie, ktore maja 40 i beda rodzic pierwsze.
Nasze forum to banda siusiumajtek w porownaniu z nimi!
Ale widze, ze sobie chyba nie pogadam z nimi, bo jakies niekumatemysza1975, iwcia77, Sabina, peppapig, Bursztyn, malgos741, samira, Viv78, Mega, Simba, megan8 lubią tę wiadomość
-
no wlasnie, szok ! mi sie to w pale nie miesci...co to za filozofia? moja kolezanka ma 8 miesiaczne dziecko , ktore przeziebia sie czesto tzn ma katar i kaszel, temperature...i meczy sie dziecko, meczy sie ona miesiacami, nie wiem czy TO PRAWDA, ale slyszalam ze nawet lekkie przeziebienia u niemowlakow sa grozne, wiec skad ta ideologia CHARTUJ SIE!Pusurek wrote:Ksiazke mozna napisac o roznicach w opiece medycznej. Ciekawe tylko, skad sie tao bierze, bo jedno z bogatszych panstw na swiecie, na 4 miejscu w Europie, jesli chodzi o PKB, a lekarze na etapie profesora Wilczura...
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:no wlasnie, szok ! mi sie to w pale nie miesci...co to za filozofia? moja kolezanka ma 8 miesiaczne dziecko , ktore przeziebia sie czesto tzn ma katar i kaszel, temperature...i meczy sie dziecko, meczy sie ona miesiacami, nie wiem czy TO PRAWDA, ale slyszalam ze nawet lekkie przeziebienia u niemowlakow sa grozne, wiec skad ta ideologia CHARTUJ SIE!
No niby maja taki zimny wychow, z dzieckiem nawet malym idzie sie do lekarza, kiedy ma goraczke dluzej niz 3 dni. I lataja te dzieciaki zagilane non stop na dworze i ze maja byc od tego zdrowe. A odsetek diagnozowania astmy i alergii jednen z wyzszych w Europie...iwcia77, samira lubią tę wiadomość
-
ot znachorstwoPusurek wrote:No niby maja taki zimny wychow, z dzieckiem nawet malym idzie sie do lekarza, kiedy ma goraczke dluzej niz 3 dni. I lataja te dzieciaki zagilane non stop na dworze i ze maja byc od tego zdrowe. A odsetek diagnozowania astmy i alergii jednen z wyzszych w Europie...
Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:a tak wogole to ona ( ta moja kolezanka ) rodzila w Norge
jak chcesz to sie wypytam czy dostala patyk
. wiem ze miala polozna polke
. rodzila w Oslo
Zapytaj, jakby co wezme swoj patyk. Zeby nie bylo, ze jeszcze patyk po kims mam!
iwcia77, Mega lubią tę wiadomość