35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie tez szerokie pory i tlusta cera, ze frytki mozna smazyc...dodac do tego upalne, wilgotne lato to z twarzy splywa wszystko. po tych akcjach z problemami z cera to strasznie zwracam uwage u innych osob na jej stan..to jest silniejsze ode mnie ...Bursztyn wrote:wlasnie, jeszcze i to.... przy takim stanie skory najlepszy makijaz chujowo wyglada
przynajmniej u mnie
Simba, Żanet lubią tę wiadomość
-
faken...ja to kupilam taki "kombajn" na twarz
, masuje sobie tym buzie, ale ja juz nie mam wulkanow, mam same blizny, wagry, szerokie pory
paszczakin wrote:wiesz bursztyn, co mi najlepiej na twarzowy celulit dziala (tylko nie wiem, jakby sie to mialo do wulkanow)..
po pierwsze kilk dni bez make-up (u mnie nie do zrealizowania poza wakacjami, nie moge straszyc w pracy);
i na okraglo:
-mycie twarzy taka rekawiczka sizalowa(?) zwyklym mydlem do ciala
-przetluszczenie skory kremem oliwkowym ziaja
i wysilek fizyczny na sloncu(zeby twarz sie pocila tez).
Po 4-5 dniach takiej kuracji wygladam jak nowka sztuka. Efekt jednak znika po kolejnych 5 dniach w klimatyzacji, w zanieczyszczonym powietrzu miasta, caly dzien przed kompem -
nick nieaktualnyTymianek: zastosowanie w kosmetyce
tymianek działa odkażająco, przeciwzapalnie i oczyszczająco na skórę, dlatego jest składnikiem wielu kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej;
wyciąg z tymianku jest pomocny w leczeniu łupieżu, oraz nadmiernego przetłuszczania się włosów. W połączeniu z innymi ziołami, np. z rozmarynem, stanowi płukankę przeznaczoną do włosów przetłuszczających się;
tymianek jest składnikiem wielu ziołowych past do zębów, ponieważ regeneruje uszkodzone dziąsła.
Tymianek: podstawowa przyprawa w kuchni
Tymianek charakteryzuje się gorzkawym smakiem i bardzo aromatycznym zapachem. Przyprawia się nim najczęściej dania z dziczyzny i drobiu oraz dania rybne. Najlepiej komponuje się z natką pietruszki, czosnkiem, cebulą i liściem laurowym. Nie powinno się go łączyć z majerankiem.
Tymianek w ciąży
Zażywanie tymianku w bardzo dużych ilościach lub stosowanie oleju tymiankowego może mieć negatywny wpływ na rozwój płodu, ponieważ w okresie ciąży może stymulować macicę do skurczów.
Tymianek skutecznie wspomaga pracę:
układu oddechowego - tymianek posiada działanie przeciwbakteryjne i aseptyczne, dlatego skutecznie łagodzi infekcje gardła i jamy ustnej. Działa także wykrztuśnie i rozkurczowo - tę właściwość wykorzystano w celu wyrobu syropów na kaszel suchy i mokry.
układu pokarmowego - preparaty na bazie tymianku stosowane są w celu leczenia nieżytu żołądka, łagodzenia podrażnionych jelit i dolegliwości wątrobowych. Zapobiega także biegunce.
Ponadto wykazuje działanie przeciwzapalne, ponieważ:
łagodzi bóle reumatyczne (RZS)
odkaża kanały zębowe
łagodzi stany zapalne pochwy
Tyle wyczytałam o nim chyba bardziej chodzi o ten olej tymiankowyBursztyn lubi tę wiadomość
-
paszczakin wrote:wiesz bursztyn, co mi najlepiej na twarzowy celulit dziala (tylko nie wiem, jakby sie to mialo do wulkanow)..
po pierwsze kilk dni bez make-up (u mnie nie do zrealizowania poza wakacjami, nie moge straszyc w pracy);
paszczakin wrote:i na okraglo:
-mycie twarzy taka rekawiczka sizalowa(?) zwyklym mydlem do ciala
-przetluszczenie skory kremem oliwkowym ziaja
i wysilek fizyczny na sloncu(zeby twarz sie pocila tez).
rekawiczka probowalam i przez pare dni bylo lepiej a pozniej znowu wracalo...
musze sprobowac wysilku fizycznego bo przyznam ze to jest jedyna rzecz ktorej jeszcze nie zastosowalam
paszczakin wrote:Po 4-5 dniach takiej kuracji wygladam jak nowka sztuka. Efekt jednak znika po kolejnych 5 dniach w klimatyzacji, w zanieczyszczonym powietrzu miasta, caly dzien przed kompemMega lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:ja niestety musze wybierac....chyba jednak wole w miare dobra cere, bo syfy syfami, ale jeszcze gorsze sa blizny, i nie moge pozwolic sobie na jeszcze bardziej zryta twarz bo psyche mi siada, a poza tym pracuje z ludzmi....
od poniedzialku wracam na diete
Bursztynku a można u Was kupić jedzenie bezglutenowe i niskobiałkowe bo warto abyś o tym pomyslała chociaż na jakis czas.
WIesz nie jestem lekarzem ale to o czym Ty opowiadasz o swojej skórze przypomina mi troche odmiane celiakii nie jelitową do konca a skórną. Nazywa sie ta choroba Duringa własnie objawia sie tak jak Ty mówisz o sobie. Jedynym lekarstwem jest własnie dieta bezglutenowa i bezmleczna. No a bez diety można też mieć prolemy z płodnoscią dieta podnosi płodnosc w takich przypadkach.
Pisze to też tutaj bo wiele dziewczyn widze tutaj zmaga sie z podobnymi problemami moze warto podpowiedziec lekarzom swoim i dieta zdziała bardzo wiele przynajmniej pół roku.
Ale podkreslam nie jestem lekarzem tyylko dobry lekarz to moze potwierdzic.Bursztyn lubi tę wiadomość
-
inessa wrote:Bursztynku a można u Was kupić jedzenie bezglutenowe i niskobiałkowe bo warto abyś o tym pomyslała chociaż na jakis czas.
WIesz nie jestem lekarzem ale to o czym Ty opowiadasz o swojej skórze przypomina mi troche odmiane celiakii nie jelitową do konca a skórną. Nazywa sie ta choroba Duringa własnie objawia sie tak jak Ty mówisz o sobie. Jedynym lekarstwem jest własnie dieta bezglutenowa i bezmleczna. No a bez diety można też mieć prolemy z płodnoscią dieta podnosi płodnosc w takich przypadkach.
Pisze to też tutaj bo wiele dziewczyn widze tutaj zmaga sie z podobnymi problemami moze warto podpowiedziec lekarzom swoim i dieta zdziała bardzo wiele przynajmniej pół roku.
Ale podkreslam nie jestem lekarzem tyylko dobry lekarz to moze potwierdzic.
dzieki Inesskoinessa lubi tę wiadomość
-
tak, bo se mozna diabla narobic i zakazenia. trzeba byc bardzo ostroznym i przestrzegac sterylnosci, bo ten roller to musi byc odkazany bardzo dokladnie.Bursztyn wrote:to moze zakupie ale dopiero jak wylecze skore
Bursztyn, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:tak, bo se mozna diabla narobic i zakazenia. trzeba byc bardzo ostroznym i przestrzegac sterylnosci, bo ten roller to musi byc odkazany bardzo dokladnie.
ile razy mozna go uzyc? bo ma chyba okreslony czas uzytku, podejrzewam zeigielki moga sie "stepic"? nie wiem...Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrzymajcie sie kobietki wychodzę na jakieś zakupy
a pogadałam z meżem na spokojnie ale chyba zrozumiał mam nadzieje,ze chociaż na jakiś czas
buziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 12:21
Lucky, ania.g, malgos741, samira, Mega lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:wlasnie, jeszcze i to.... przy takim stanie skory najlepszy makijaz chujowo wyglada
przynajmniej u mnie
U mnie tez
I masz racje - dieta jest jednak najskuteczniejsza, ale zycie wtedy staje sie takie smutne...Bursztyn, iwcia77, Lucky, Pusurek, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:u mnie tez szerokie pory i tlusta cera, ze frytki mozna smazyc...dodac do tego upalne, wilgotne lato to z twarzy splywa wszystko. po tych akcjach z problemami z cera to strasznie zwracam uwage u innych osob na jej stan..to jest silniejsze ode mnie ...
Skad ja to znam.
Lucky lubi tę wiadomość