X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez szerokie pory i tlusta cera, ze frytki mozna smazyc...dodac do tego upalne, wilgotne lato to z twarzy splywa wszystko. po tych akcjach z problemami z cera to strasznie zwracam uwage u innych osob na jej stan..to jest silniejsze ode mnie ...:(
    Bursztyn wrote:
    wlasnie, jeszcze i to.... przy takim stanie skory najlepszy makijaz chujowo wyglada :( przynajmniej u mnie

Simba, Żanet lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faken...ja to kupilam taki "kombajn" na twarz :), masuje sobie tym buzie, ale ja juz nie mam wulkanow, mam same blizny, wagry, szerokie pory :)
    paszczakin wrote:
    wiesz bursztyn, co mi najlepiej na twarzowy celulit dziala (tylko nie wiem, jakby sie to mialo do wulkanow)..
    po pierwsze kilk dni bez make-up (u mnie nie do zrealizowania poza wakacjami, nie moge straszyc w pracy);

i na okraglo:
    -mycie twarzy taka rekawiczka sizalowa(?) zwyklym mydlem do ciala
    -przetluszczenie skory kremem oliwkowym ziaja
    i wysilek fizyczny na sloncu(zeby twarz sie pocila tez).

Po 4-5 dniach takiej kuracji wygladam jak nowka sztuka. Efekt jednak znika po kolejnych 5 dniach w klimatyzacji, w zanieczyszczonym powietrzu miasta, caly dzien przed kompem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymianek: zastosowanie w kosmetyce
    tymianek działa odkażająco, przeciwzapalnie i oczyszczająco na skórę, dlatego jest składnikiem wielu kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej;
    wyciąg z tymianku jest pomocny w leczeniu łupieżu, oraz nadmiernego przetłuszczania się włosów. W połączeniu z innymi ziołami, np. z rozmarynem, stanowi płukankę przeznaczoną do włosów przetłuszczających się;
    tymianek jest składnikiem wielu ziołowych past do zębów, ponieważ regeneruje uszkodzone dziąsła.

Tymianek: podstawowa przyprawa w kuchni
    Tymianek charakteryzuje się gorzkawym smakiem i bardzo aromatycznym zapachem. Przyprawia się nim najczęściej dania z dziczyzny i drobiu oraz dania rybne. Najlepiej komponuje się z natką pietruszki, czosnkiem, cebulą i liściem laurowym. Nie powinno się go łączyć z majerankiem.

Tymianek w ciąży
    Zażywanie tymianku w bardzo dużych ilościach lub stosowanie oleju tymiankowego może mieć negatywny wpływ na rozwój płodu, ponieważ w okresie ciąży może stymulować macicę do skurczów.

Tymianek skutecznie wspomaga pracę:

układu oddechowego - tymianek posiada działanie przeciwbakteryjne i aseptyczne, dlatego skutecznie łagodzi infekcje gardła i jamy ustnej. Działa także wykrztuśnie i rozkurczowo - tę właściwość wykorzystano w celu wyrobu syropów na kaszel suchy i mokry.
    układu pokarmowego - preparaty na bazie tymianku stosowane są w celu leczenia nieżytu żołądka, łagodzenia podrażnionych jelit i dolegliwości wątrobowych. Zapobiega także biegunce.
    Ponadto wykazuje działanie przeciwzapalne, ponieważ:

łagodzi bóle reumatyczne (RZS)
    odkaża kanały zębowe
    łagodzi stany zapalne pochwy

Tyle wyczytałam o nim chyba bardziej chodzi o ten olej tymiankowy

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wiesz bursztyn, co mi najlepiej na twarzowy celulit dziala (tylko nie wiem, jakby sie to mialo do wulkanow)..
    po pierwsze kilk dni bez make-up (u mnie nie do zrealizowania poza wakacjami, nie moge straszyc w pracy);
    u mnie tez niestety odpada z tych samych powodow
    paszczakin wrote:
    i na okraglo:
    -mycie twarzy taka rekawiczka sizalowa(?) zwyklym mydlem do ciala
    -przetluszczenie skory kremem oliwkowym ziaja
    i wysilek fizyczny na sloncu(zeby twarz sie pocila tez).
    najsmieszniejsze jest to ze ja juz nie mam tlustej cery a syfy i tak wylaza o.O
    rekawiczka probowalam i przez pare dni bylo lepiej a pozniej znowu wracalo...
    musze sprobowac wysilku fizycznego bo przyznam ze to jest jedyna rzecz ktorej jeszcze nie zastosowalam
    paszczakin wrote:
    Po 4-5 dniach takiej kuracji wygladam jak nowka sztuka. Efekt jednak znika po kolejnych 5 dniach w klimatyzacji, w zanieczyszczonym powietrzu miasta, caly dzien przed kompem ;)
    zgadza sie, zauwazylam ze klima i komp drastycznie pogarszaja stan skory ! o.O

Mega lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    faken...ja to kupilam taki "kombajn" na twarz :), masuje sobie tym buzie, ale ja juz nie mam wulkanow, mam same blizny, wagry, szerokie pory :)
    jaki kombajn?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja niestety musze wybierac....chyba jednak wole w miare dobra cere, bo syfy syfami, ale jeszcze gorsze sa blizny, i nie moge pozwolic sobie na jeszcze bardziej zryta twarz bo psyche mi siada, a poza tym pracuje z ludzmi....
    od poniedzialku wracam na diete :(

Bursztynku a można u Was kupić jedzenie bezglutenowe i niskobiałkowe bo warto abyś o tym pomyslała chociaż na jakis czas.
    WIesz nie jestem lekarzem ale to o czym Ty opowiadasz o swojej skórze przypomina mi troche odmiane celiakii nie jelitową do konca a skórną. Nazywa sie ta choroba Duringa własnie objawia sie tak jak Ty mówisz o sobie. Jedynym lekarstwem jest własnie dieta bezglutenowa i bezmleczna. No a bez diety można też mieć prolemy z płodnoscią dieta podnosi płodnosc w takich przypadkach.
    Pisze to też tutaj bo wiele dziewczyn widze tutaj zmaga sie z podobnymi problemami moze warto podpowiedziec lekarzom swoim i dieta zdziała bardzo wiele przynajmniej pół roku.
    Ale podkreslam nie jestem lekarzem tyylko dobry lekarz to moze potwierdzic. :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    irygacje ;-)
    Bursztyn wrote:
    tzn. smarowac? pic? nasiadowki robic? ;)

Bursztyn, inessa, Simba, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka rolke z igielkami..jest na allegro w sprzecie dla kosmetyczek, zaraz napisze jak sie nazywa..

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bursztynku a można u Was kupić jedzenie bezglutenowe i niskobiałkowe bo warto abyś o tym pomyslała chociaż na jakis czas.
    WIesz nie jestem lekarzem ale to o czym Ty opowiadasz o swojej skórze przypomina mi troche odmiane celiakii nie jelitową do konca a skórną. Nazywa sie ta choroba Duringa własnie objawia sie tak jak Ty mówisz o sobie. Jedynym lekarstwem jest własnie dieta bezglutenowa i bezmleczna. No a bez diety można też mieć prolemy z płodnoscią dieta podnosi płodnosc w takich przypadkach.
    Pisze to też tutaj bo wiele dziewczyn widze tutaj zmaga sie z podobnymi problemami moze warto podpowiedziec lekarzom swoim i dieta zdziała bardzo wiele przynajmniej pół roku.
    Ale podkreslam nie jestem lekarzem tyylko dobry lekarz to moze potwierdzic. :)
    byc moze, chcociaz z tego co czytalam na ten temat zmiany skorne w przypadku tej choroby troche inaczej wygladaja, ale kto wie, byc moze gluten a na pewno jod pogarszaja stan skory
    dzieki Inessko

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MNS derma roller 0.5mm ( 192 igly)

www.importmania.pl

Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    taka rolke z igielkami..jest na allegro w sprzecie dla kosmetyczek, zaraz napisze jak sie nazywa..
    wiem, roller :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mowie "kombajn" :D bo ryra :)
    Bursztyn wrote:
    wiem, roller :)

inessa, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no mowie "kombajn" :D bo ryra :)
    to moze zakupie ale dopiero jak wylecze skore

Lucky lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    słabam jak gówienko w trawie
    ide jakies placki ziemniaczane sklecić, ze śmietaną

inessa, Lucky, malgos741, samira, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, bo se mozna diabla narobic i zakazenia. trzeba byc bardzo ostroznym i przestrzegac sterylnosci, bo ten roller to musi byc odkazany bardzo dokladnie.
    Bursztyn wrote:
    to moze zakupie ale dopiero jak wylecze skore

Bursztyn, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    hej
    słabam jak gówienko w trawie
    ide jakies placki ziemniaczane sklecić, ze śmietaną
    Andrzej, taki slaby niby jestes ale do koryta cie ciagnie ;)

Lucky, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tak, bo se mozna diabla narobic i zakazenia. trzeba byc bardzo ostroznym i przestrzegac sterylnosci, bo ten roller to musi byc odkazany bardzo dokladnie.
    tak, kosmetyczka moja w PL mowila mi o tym
    ile razy mozna go uzyc? bo ma chyba okreslony czas uzytku, podejrzewam zeigielki moga sie "stepic"? nie wiem...

Lucky lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie sie kobietki wychodzę na jakieś zakupy :D
    a pogadałam z meżem na spokojnie ale chyba zrozumiał mam nadzieje,ze chociaż na jakiś czas :P
    buziaki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 12:21

Lucky, ania.g, malgos741, samira, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wlasnie, jeszcze i to.... przy takim stanie skory najlepszy makijaz chujowo wyglada :( przynajmniej u mnie

U mnie tez :(
    I masz racje - dieta jest jednak najskuteczniejsza, ale zycie wtedy staje sie takie smutne...

Bursztyn, iwcia77, Lucky, Pusurek, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    u mnie tez szerokie pory i tlusta cera, ze frytki mozna smazyc...dodac do tego upalne, wilgotne lato to z twarzy splywa wszystko. po tych akcjach z problemami z cera to strasznie zwracam uwage u innych osob na jej stan..to jest silniejsze ode mnie ...:(

Skad ja to znam.

Lucky lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2997 2998 2999 3000 3001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ