X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez szerokie pory i tlusta cera, ze frytki mozna smazyc...dodac do tego upalne, wilgotne lato to z twarzy splywa wszystko. po tych akcjach z problemami z cera to strasznie zwracam uwage u innych osob na jej stan..to jest silniejsze ode mnie ...:(
    Bursztyn wrote:
    wlasnie, jeszcze i to.... przy takim stanie skory najlepszy makijaz chujowo wyglada :( przynajmniej u mnie

Simba, Żanet lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faken...ja to kupilam taki "kombajn" na twarz :), masuje sobie tym buzie, ale ja juz nie mam wulkanow, mam same blizny, wagry, szerokie pory :)
    paszczakin wrote:
    wiesz bursztyn, co mi najlepiej na twarzowy celulit dziala (tylko nie wiem, jakby sie to mialo do wulkanow)..
    po pierwsze kilk dni bez make-up (u mnie nie do zrealizowania poza wakacjami, nie moge straszyc w pracy);

i na okraglo:
    -mycie twarzy taka rekawiczka sizalowa(?) zwyklym mydlem do ciala
    -przetluszczenie skory kremem oliwkowym ziaja
    i wysilek fizyczny na sloncu(zeby twarz sie pocila tez).

Po 4-5 dniach takiej kuracji wygladam jak nowka sztuka. Efekt jednak znika po kolejnych 5 dniach w klimatyzacji, w zanieczyszczonym powietrzu miasta, caly dzien przed kompem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymianek: zastosowanie w kosmetyce
    tymianek działa odkażająco, przeciwzapalnie i oczyszczająco na skórę, dlatego jest składnikiem wielu kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej;
    wyciąg z tymianku jest pomocny w leczeniu łupieżu, oraz nadmiernego przetłuszczania się włosów. W połączeniu z innymi ziołami, np. z rozmarynem, stanowi płukankę przeznaczoną do włosów przetłuszczających się;
    tymianek jest składnikiem wielu ziołowych past do zębów, ponieważ regeneruje uszkodzone dziąsła.

Tymianek: podstawowa przyprawa w kuchni
    Tymianek charakteryzuje się gorzkawym smakiem i bardzo aromatycznym zapachem. Przyprawia się nim najczęściej dania z dziczyzny i drobiu oraz dania rybne. Najlepiej komponuje się z natką pietruszki, czosnkiem, cebulą i liściem laurowym. Nie powinno się go łączyć z majerankiem.

Tymianek w ciąży
    Zażywanie tymianku w bardzo dużych ilościach lub stosowanie oleju tymiankowego może mieć negatywny wpływ na rozwój płodu, ponieważ w okresie ciąży może stymulować macicę do skurczów.

Tymianek skutecznie wspomaga pracę:

układu oddechowego - tymianek posiada działanie przeciwbakteryjne i aseptyczne, dlatego skutecznie łagodzi infekcje gardła i jamy ustnej. Działa także wykrztuśnie i rozkurczowo - tę właściwość wykorzystano w celu wyrobu syropów na kaszel suchy i mokry.
    układu pokarmowego - preparaty na bazie tymianku stosowane są w celu leczenia nieżytu żołądka, łagodzenia podrażnionych jelit i dolegliwości wątrobowych. Zapobiega także biegunce.
    Ponadto wykazuje działanie przeciwzapalne, ponieważ:

łagodzi bóle reumatyczne (RZS)
    odkaża kanały zębowe
    łagodzi stany zapalne pochwy

Tyle wyczytałam o nim chyba bardziej chodzi o ten olej tymiankowy

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wiesz bursztyn, co mi najlepiej na twarzowy celulit dziala (tylko nie wiem, jakby sie to mialo do wulkanow)..
    po pierwsze kilk dni bez make-up (u mnie nie do zrealizowania poza wakacjami, nie moge straszyc w pracy);
    u mnie tez niestety odpada z tych samych powodow
    paszczakin wrote:
    i na okraglo:
    -mycie twarzy taka rekawiczka sizalowa(?) zwyklym mydlem do ciala
    -przetluszczenie skory kremem oliwkowym ziaja
    i wysilek fizyczny na sloncu(zeby twarz sie pocila tez).
    najsmieszniejsze jest to ze ja juz nie mam tlustej cery a syfy i tak wylaza o.O
    rekawiczka probowalam i przez pare dni bylo lepiej a pozniej znowu wracalo...
    musze sprobowac wysilku fizycznego bo przyznam ze to jest jedyna rzecz ktorej jeszcze nie zastosowalam
    paszczakin wrote:
    Po 4-5 dniach takiej kuracji wygladam jak nowka sztuka. Efekt jednak znika po kolejnych 5 dniach w klimatyzacji, w zanieczyszczonym powietrzu miasta, caly dzien przed kompem ;)
    zgadza sie, zauwazylam ze klima i komp drastycznie pogarszaja stan skory ! o.O

Mega lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    faken...ja to kupilam taki "kombajn" na twarz :), masuje sobie tym buzie, ale ja juz nie mam wulkanow, mam same blizny, wagry, szerokie pory :)
    jaki kombajn?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja niestety musze wybierac....chyba jednak wole w miare dobra cere, bo syfy syfami, ale jeszcze gorsze sa blizny, i nie moge pozwolic sobie na jeszcze bardziej zryta twarz bo psyche mi siada, a poza tym pracuje z ludzmi....
    od poniedzialku wracam na diete :(

Bursztynku a można u Was kupić jedzenie bezglutenowe i niskobiałkowe bo warto abyś o tym pomyslała chociaż na jakis czas.
    WIesz nie jestem lekarzem ale to o czym Ty opowiadasz o swojej skórze przypomina mi troche odmiane celiakii nie jelitową do konca a skórną. Nazywa sie ta choroba Duringa własnie objawia sie tak jak Ty mówisz o sobie. Jedynym lekarstwem jest własnie dieta bezglutenowa i bezmleczna. No a bez diety można też mieć prolemy z płodnoscią dieta podnosi płodnosc w takich przypadkach.
    Pisze to też tutaj bo wiele dziewczyn widze tutaj zmaga sie z podobnymi problemami moze warto podpowiedziec lekarzom swoim i dieta zdziała bardzo wiele przynajmniej pół roku.
    Ale podkreslam nie jestem lekarzem tyylko dobry lekarz to moze potwierdzic. :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    irygacje ;-)
    Bursztyn wrote:
    tzn. smarowac? pic? nasiadowki robic? ;)

Bursztyn, inessa, Simba, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka rolke z igielkami..jest na allegro w sprzecie dla kosmetyczek, zaraz napisze jak sie nazywa..

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bursztynku a można u Was kupić jedzenie bezglutenowe i niskobiałkowe bo warto abyś o tym pomyslała chociaż na jakis czas.
    WIesz nie jestem lekarzem ale to o czym Ty opowiadasz o swojej skórze przypomina mi troche odmiane celiakii nie jelitową do konca a skórną. Nazywa sie ta choroba Duringa własnie objawia sie tak jak Ty mówisz o sobie. Jedynym lekarstwem jest własnie dieta bezglutenowa i bezmleczna. No a bez diety można też mieć prolemy z płodnoscią dieta podnosi płodnosc w takich przypadkach.
    Pisze to też tutaj bo wiele dziewczyn widze tutaj zmaga sie z podobnymi problemami moze warto podpowiedziec lekarzom swoim i dieta zdziała bardzo wiele przynajmniej pół roku.
    Ale podkreslam nie jestem lekarzem tyylko dobry lekarz to moze potwierdzic. :)
    byc moze, chcociaz z tego co czytalam na ten temat zmiany skorne w przypadku tej choroby troche inaczej wygladaja, ale kto wie, byc moze gluten a na pewno jod pogarszaja stan skory
    dzieki Inessko

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MNS derma roller 0.5mm ( 192 igly)

www.importmania.pl

Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    taka rolke z igielkami..jest na allegro w sprzecie dla kosmetyczek, zaraz napisze jak sie nazywa..
    wiem, roller :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mowie "kombajn" :D bo ryra :)
    Bursztyn wrote:
    wiem, roller :)

inessa, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no mowie "kombajn" :D bo ryra :)
    to moze zakupie ale dopiero jak wylecze skore

Lucky lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    słabam jak gówienko w trawie
    ide jakies placki ziemniaczane sklecić, ze śmietaną

inessa, Lucky, malgos741, samira, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, bo se mozna diabla narobic i zakazenia. trzeba byc bardzo ostroznym i przestrzegac sterylnosci, bo ten roller to musi byc odkazany bardzo dokladnie.
    Bursztyn wrote:
    to moze zakupie ale dopiero jak wylecze skore

Bursztyn, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    hej
    słabam jak gówienko w trawie
    ide jakies placki ziemniaczane sklecić, ze śmietaną
    Andrzej, taki slaby niby jestes ale do koryta cie ciagnie ;)

Lucky, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tak, bo se mozna diabla narobic i zakazenia. trzeba byc bardzo ostroznym i przestrzegac sterylnosci, bo ten roller to musi byc odkazany bardzo dokladnie.
    tak, kosmetyczka moja w PL mowila mi o tym
    ile razy mozna go uzyc? bo ma chyba okreslony czas uzytku, podejrzewam zeigielki moga sie "stepic"? nie wiem...

Lucky lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie sie kobietki wychodzę na jakieś zakupy :D
    a pogadałam z meżem na spokojnie ale chyba zrozumiał mam nadzieje,ze chociaż na jakiś czas :P
    buziaki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 12:21

Lucky, ania.g, malgos741, samira, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wlasnie, jeszcze i to.... przy takim stanie skory najlepszy makijaz chujowo wyglada :( przynajmniej u mnie

U mnie tez :(
    I masz racje - dieta jest jednak najskuteczniejsza, ale zycie wtedy staje sie takie smutne...

Bursztyn, iwcia77, Lucky, Pusurek, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    u mnie tez szerokie pory i tlusta cera, ze frytki mozna smazyc...dodac do tego upalne, wilgotne lato to z twarzy splywa wszystko. po tych akcjach z problemami z cera to strasznie zwracam uwage u innych osob na jej stan..to jest silniejsze ode mnie ...:(

Skad ja to znam.

Lucky lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2997 2998 2999 3000 3001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ