X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja lubię dbać o siebie dla swojej własnej satysfakcji. Paznokcie u nóg mam pomalowane nawet zimą choć ich nie widać.

ja też lubie o siebie dbać, nie opalam sie nawet latem, do dentysty chadzam okrągły rok a zielenine spożywam nawet zimą ;)

Bursztyn, ania.g, Sabina, peppapig, samira, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się dziś do tego lekarza z Żelaznej. Po przemyśleniu sprawy i braniu pod uwagę tego że w poprzedniej ciąży były różne cyrki oraz że urodziłam w 35 tyg. muszę mieć dobrą opiekę i lekarza który odbiera telefon 24 h na dobę. Wizytę mam 6 maja późnym wieczorem. Dzień wcześniej pożegnam się z obecną gin. Nie chcę jej tak bez słowa zostawiać, źle bym się z tym czuła.

EwaT, Sabina, Bursztyn, polarmiś, Pusurek, Reni, samira, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją się witam że szpitala. Mała wymioty ma na potęgę więc sobie polezymy. Warunki dramatyczne. Czeka mnie noc na krześle.

malgos741, samira lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A ją się witam że szpitala. Mała wymioty ma na potęgę więc sobie polezymy. Warunki dramatyczne. Czeka mnie noc na krześle.
    współczuje, pilnuj żeby sie nie odwodniła :(

Sabina, samira lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina bądź dzielna! Ucałuj córcię i powiedz, że ciotki z ovu przesyłają buziaki :) <3

Sabina, peppapig, malgos741, samira, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja lubię dbać o siebie dla swojej własnej satysfakcji. Paznokcie u nóg mam pomalowane nawet zimą choć ich nie widać.

Ja bez pomalowanych paznokci u stop i kropli perfum czulabym sie nieubrana. ;) Tak, wiem, te perfumy to sciagnelam od Marlin Monroe. ;)

ania.g, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, trzymajcie się <3

Sabina lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Sabina, na pewno jest jej razniej z mama, mam nadzieje ze od teraz zacznie sie poprawiac, trzymam mocno kciuki.

Sabina lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Aga i Bozia ?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa mala jest cały czas na kroplowce :-(.
    Mango i reszta ciotek dzięki <3
    Wiecie tą bezradność jest straszna. Mała ciągle prosi o wodę, a jak jej dam to wymiotuje. Masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 18:30

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ewa mala jest cały czas na kroplowce :-(.
    Mango i reszta ciotek dzięki <3
    Wiecie tą bezradność jest straszna. Mała ciągle prosi o wodę, a jak jej dam to wymiotuje. Masakra

Bidula :( Ja tez przezylam z moja rota w szpitalu jak miala rok. Trzy doby w jednym pokoju, bo byla jedyna z rotem na oddziale, wiec bylysmy odizolowane. Ona glownie spala pod kroplowka, a ja dostawalam swira w pokoiku 2x2. Plus upojne noce na skrzypiacej polowce... Ale kazali sie cieszyc, ze za darmo moge obslugiwac moje dziecko, bo to byl szpital przyjazny matce i dziecku... W innych szpitalach za mozliwosc zmieniania pieluchy i podawania lekow placilo sie 25 zet na dobe ( 12 lat temu ).
    Trzymcie sie dziewczyny!

Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko trzymajcie sie <3

A my wróciliśmy z wycieczki rowerowej :) i z działki przywiozłam rabarbar i własnie gotuje pyszny kompocik z niego :)

peppapig, EwaT, Sabina, malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 06:03

Sabina, samira lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    A gdzie Aga i Bozia ?
    Ja jestem - czytam. Jestem jakaś zmęczona - nie mam siły pisać.
    Ja też byłam w Prokocimiu z młodym z rota wirusem, jak miał niespełna rok. Kilka dni na podłodze pod łóżkiem jego na karimacie - bo tam inaczej się nie da. W innym szpitalu trzeba było zapłacić - ale nie jak pisze Pusurek za podanie leku, ale za łóżko i to było super. Miał 4 latka i mononukleozę - kilka dni byłam z nim w szpitalu, ale za 35 zł na dobę miałam obok niego normalne własne wygodne łóżko i wyżywienie cały dzień...

Sabina lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja jestem - czytam. Jestem jakaś zmęczona - nie mam siły pisać.
    Ja też byłam w Prokocimiu z młodym z rota wirusem, jak miał niespełna rok. Kilka dni na podłodze pod łóżkiem jego na karimacie - bo tam inaczej się nie da. W innym szpitalu trzeba było zapłacić - ale nie jak pisze Pusurek za podanie leku, ale za łóżko i to było super. Miał 4 latka i mononukleozę - kilka dni byłam z nim w szpitalu, ale za 35 zł na dobę miałam obok niego normalne własne wygodne łóżko i wyżywienie cały dzień...

Ja troche ironicznie, ze trzeba bylo placic za podanie leku... Raczej chodzilo mi o to, ze jak matki byly przy dzieciach to robily przy nich wszystko - pielegniarki, choc bardzo mile i uprzejme, uznawaly, ze juz nic nie musza robic i kawkowaly sobie w dyzurce, bo nie mialy roboty. Matki podawaly tez leki, bo " pani to lepiej zrobi jako matka". Jedzenie owszem bylo, ale hotel i wczasy to nie byly... ;)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja troche ironicznie, ze trzeba bylo placic za podanie leku... Raczej chodzilo mi o to, ze jak matki byly przy dzieciach to robily przy nich wszystko - pielegniarki, choc bardzo mile i uprzejme, uznawaly, ze juz nic nie musza robic i kawkowaly sobie w dyzurce, bo nie mialy roboty. Matki podawaly tez leki, bo " pani to lepiej zrobi jako matka". Jedzenie owszem bylo, ale hotel i wczasy to nie byly... ;)
    Ja byłam szczęśliwa, że mam swoje łóżko. Naprawdę w porównaniu z Prokocimiem, to był raj. W Prokocimiu mogłaś stać cały dzień obok łóżka i mieć przestrzeni około pół metra, bo zaraz było kolejne łóżko z dzieckiem. Rodzice wieczorem kładli się spać na podłodze pod łóżka swoich dzieci - kosmos. WIęc w innym szpitalu chętnie podawałam dziecku leki i mogłam robić wszystko - bo noc przesypiałam na wygodnym łóżku obok.

Pusurek lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    moje kolezanki sobie robia botox i kwas hialuronowy i ja widze roznice- ZAJEBIOZA! sama mam tzw "lwa zmarszcze" i ciagle mysle o jej likwidacji :)

tez robilam - bylo super,
    teraz ciagle to odkladam przez te starania, no i co - ciazy brak - a zmarchy na gębie co raz większe :)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeeee tam zmarchy! Nie przesadzajcie.....

malgos741 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko żałuję, że nie ma w PL opcji takiej, o jakiej pisała Aga kiedyś, że jest we Francji. Jeśli robią cesarkę - to od razu plastykę brzucha i zostaje jedna blizna - jak dla mnie to czad..szkoda, że u nas niemożliwe...

iwcia77, samira, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, gdzie jest Aga?

FZuMp1.png

‹‹ 3002 3003 3004 3005 3006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ