X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Te chinskie ziolka wydluzyly mi cykl, ot i cala tajemnica. Przestane je chyba brac bo osyfia mi paszcze (uprzedzila mnie moja Chinka o tym, ze tak moze sie stac na poczatku, ale potem ma sie ustabilizowac) zalecaja brac przez 3 miesiace, no nie wiem....
    Czuje @, temp. spadla, brzuch boli, nospa przygotowana, trudno...
    Niech juz bedzie piatek to napije sie wodki i zagryze blinem :)
    Bursztynku, ja cały czas wierzę, ze sie uda

Bursztyn lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Bursztynku, ja cały czas wierzę, ze sie uda
    Dzieki <3

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzieki <3
    nie ma za co

Bursztyn lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Nerwy dają o sobie znać. Nie mogłam zasnąć. A teraz jest mi niedobrze i kręci mi sie w głowie. Już dawno sie tak źle nie czułam.
    a nie mozesz wczesniej sie zglosic do szpitala?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    zaskakujesz Ewa.. ja mam stosunek do kociola jak najbardziej ambiwalentny, wychowana w katolickiej rodzinie, az do slubu zalezalo mi na tej czesci zycia.. po tym jak fanatycznie katolicki ksiadz z rodziny zepsul mi ta ceremonie odnosze sie do tej instytujci obojetnie i przyszlego dziecka raczej chcrzcic nie bede.. po co to robic jak sie nie jest aktywnym czlonkiem kosciola?
    Wiem ze to do Ewki pytanie bylo, ale wtrace sie na chwile.
    mysle ze tutaj stosunek do instytucji kosciola ma niewielkie znaczenie, chodzi raczej o stosunek do samej wiary, i z tego ostatniego powodu chrzci sie lub nie. Ja nie lubie panow w sukienkach (z kilkoma wyjatkami oczywiscie, Andrzej- pozdrawiam :) )ale oni sa tylko funkcjonariuszami- lepszymi lub gorszymi, natomiast dziecko ochrzcilabym bo wierze w Boga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:45

samira, ania.g, Simba, megan8, EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    zaskakujesz Ewa.. ja mam stosunek do kociola jak najbardziej ambiwalentny, wychowana w katolickiej rodzinie, az do slubu zalezalo mi na tej czesci zycia.. po tym jak fanatycznie katolicki ksiadz z rodziny zepsul mi ta ceremonie odnosze sie do tej instytujci obojetnie i przyszlego dziecka raczej chcrzcic nie bede.. po co to robic jak sie nie jest aktywnym czlonkiem kosciola?
    powiem tyle, mam podobne zdanie i postępuję również wg Twojego założenia

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to to własnie.. ja też tych pingwinów nie cierpię ..ale co zrobić jak oni przywłaszczyli sobie kościół ..

amen

dzień dobry
    Bursztyn wrote:
    Wiem ze to do Ewki pytanie bylo, ale wtrace sie na chwile.
    mysle ze tutaj stosunek do instytucji kosciola ma niewielkie znaczenie, chodzi raczej o stosunek do samej wiary, i z tego ostatniego powodu chrzci sie lub nie. Ja nie lubie panow w sukienkach (z kilkoma wyjatkami oczywiscie, Andrzej- pozdrawiam :) )ale oni sa tylko funkcjonariuszami- lepszymi lub gorszymi, natomiast dziecko ochrzcilabym bo wierze w Boga.

Bursztyn, samira, Simba, szczęśliwa 2, mama78, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Moja starsza córka od 4 lat nie je mięsa, a młodsza jest mięsożercą. W domu zawsze muszą być dwa rodzaje obiadu. Kiedyś nie jadłam mięsa 3 lata. Teraz mam kilku miesięczne fazy nie jedzenia mięsa i właśnie jestem na tym etapie.
    Alis, trochę poczytałam historii w necie o powiększonych miedniczkach. Ludzie pisali że często do porodu albo kilka miesięcy później problem znika. Mam nadzieję że tak będzie i u Twojego dziecka.
    Mysza, gratuluję Wojtusia i dobrych wyników :)
    Ja mam wizytę 5 i 6 maja może też się dowiem kto tam mieszka w moim brzuchu.
    Co do wiary, to tak wierzę w Boga ale nie w instytucję kościoła.
    Miłego dnia :)

Bursztyn, samira, szczęśliwa 2, Bliska 77, mama78, mysza1975, Sabina, gosia7122, Alis, Mango, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    eeej, ale ty przeciesz nie bierzesz teraz progesteronu, to pic mozesz, nie?

Moge, ale sie oczyszczam :) Podobno alkohol calkowicie eliminuje sie z organizmu po trzech tygodniach. Czyli nigdy :)

Reni, Bursztyn, Mega, paszczakin, Bliska 77, Sabina, EwaT, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    eeej, ale ty przeciesz nie bierzesz teraz progesteronu, to pic mozesz, nie?
    ale przy progesteronie nie ma zakazu picia...co to ma do rzeczy w ogóle? To chyba chodzi w ogóle o proces starania się - żeby zdrowo, a nie, że progesteron...

FZuMp1.png

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:41

Bursztyn, ania.g, megan8, Simba, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    a i tu Bursztyn miałby rację :-) jestem na etapie czytania co wprowadzać dziecku po za mlekiem
    i pierwsza łyzeczka to warzywo i nastepnie owoce , zupki jażynowe
    mieso jest później i wcale nie w duzych ilosciach :-)
    ja myslę ,że w dorosłym zyciu jest po prostu łatwiej , szybciej i taniej jeść mięso :-)
    kotlet na patelnie i juz jest obiad ,
    ja lubie kotlety sojowe robione jak schabowy ale kupuje gotowy suchy kotlet ( a pewnie można zrobić samemu ) później moczę np w wywarze z jarzynką i dopiero mozna smarzyć
    no ile to zachodu :-P
    a i tak na serio potrafie zrobic karczek na różne sposoby ale potraw wegetariańskich nie znam i nie mówie tu o zjedzeniu warzyw
    po prostu nie znam sie na tym i nie ineteresuję tym bo tak jest mi łatwiej ,
    ale zgadzam sie z Bursztynem i szkoda mi tych zwierząt ale wiekszość osób puka się w czoło jak sie mówi i opowiada o chęci bycia wegetarianinem :-)
    ale to tylko brak świadomości i nieznajomośc tematu
    oczywiscie to moja opinia
    a jak tam jakies kropy są ???
    otoz to, kwintesencja :)
    dziekuje za poparcie :)
    moge Cie zaprosic na wodke z blinem :)

ania.g, szczęśliwa 2, megan8, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza sie i tak, ale to ogromna rzadkosc:

https://ovufriend.pl/wykres,31f13152fec985d5d88f62a680c7bee7.html

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obawiam się, że ten spadek nic dobrego nie wróży
    Bursztyn wrote:
    Zdarza sie i tak, ale to ogromna rzadkosc:

https://ovufriend.pl/wykres,31f13152fec985d5d88f62a680c7bee7.html

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    obawiam się, że ten spadek nic dobrego nie wróży
    oby nie, ale tez mi to niestety przyszlo do glowy...

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    a i tu Bursztyn miałby rację :-) jestem na etapie czytania co wprowadzać dziecku po za mlekiem
    i pierwsza łyzeczka to warzywo i nastepnie owoce , zupki jażynowe
    mieso jest później i wcale nie w duzych ilosciach :-)

chyba nie sądzisz, że proponowałam Bursztynowi karmienia noworodka mięsem? :) Oczywiste jest, że następuje to stopniowo. Mnie chodzi o dzieci 3 letnie wzwyż - szkoda mi takich chowanych na samych fasolkach i sojach, ale to nie moja sprawa...:)
    szczęśliwa 2 wrote:
    puka się w czoło jak sie mówi i opowiada o chęci bycia wegetarianinem :-)
    ale to tylko brak świadomości i nieznajomośc tematu
    oczywiscie to moja opinia
    ja nie rozumiem skąd to przekonanie o braku świadomości i nieznajomości tematu...jakby wszyscy ludzie żyli w kosmosie i kupując mięso wyobrażali sobie, że jest ono zrywane z drzew....same matoły nieświadome i tylko wegetarianie znają i rozumieją temat. To próżność duża przemawia przez nich - są po prostu według mnie wrażliwi na zabijanie zwierząt, nie potrafią lub nie chcą się przełamać i zaakceptować praw natury i z tego powodu nie jedzą mięsa i git - jeśli chcą, to niech tak robią . Ale inni są naprawdę świadomi i wiedzą jak się to odbywa i mimo to normalnie mięso jedzą...Wiec rozumiem inne nastawienie, ale posądzanie innych o brak świadomości i nieznajomość tematu - to po prostu przegięcie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 10:37

samira lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy znowu ;)
    Ja bez mieska bym sie nie obyla, ale szanuje poglądy innych. Każdy ma swoje upodobania, najwazniejsze aby sie szanować nawzajem i brutalnie nie narzucać nikomu swojego zdania :)

ania.g, samira, Bliska 77, Sabina, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wypowiedzialam wczoraj na temat miecha, wiec nie widze sensu zeby sie powtarzac, bo zacznie wiac nuda. Dodam tylko, ze dzieci wege nie wychowuja sie na samej fasolce i soji, bo to bylaby glupota, wiec nie rozumiem powiedzenia ze "szkoda ich" tak jakby im sie krzywda dziala...to jest troche przegiecie i nieznajomosc tematu, sorry

megan8, szczęśliwa 2, Simba, Bliska 77, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A wy znowu ;)
    Ja bez mieska bym sie nie obyla, ale szanuje poglądy innych. Każdy ma swoje upodobania, najwazniejsze aby sie szanować nawzajem i brutalnie nie narzucać nikomu swojego zdania :)
    nie bylabym soba gdybym nie powiedziala ze nie lubie zdrobnienia "miesko" :) mieso to mieso czyli trup, no dobrze- trupek :)
    nie zauwazylam zeby ktos tutaj cokolwiek brutalnie narzucal lub nie szanowal...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 10:49

szczęśliwa 2, Bliska 77, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A wy znowu ;)
    o to właśnie chodzi i mnie...niech każdy je, to co lubi....ale bez wywyższania się, że się ma głębszą wiedzę, świadomość i Bóg wie jeszcze co....i gdyby wszyscy tylko zechcieli poznać prawdę objawioną - nikt mięsa by nie tknął...bo tak to wynika z wypowiedzi wegetarian...
    Ludzie nie są debilami - mają po prostu inną wrażliwość i potrzeby i to wszystko...

caffe, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 3036 3037 3038 3039 3040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ