X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to juz jest Twoje odczucie, ja sie tam nie uwazam ani za bardziej uduchowiona- nie wiam skad ten wtret ani sie nie wywyzszam, i dyskusji nie zaczynalam na ten temat, tylko Ty zapytalas dlaczego nie jem miesa, odpwiedzialam i poszlo...wiec ja akurat siet utaj nie spinam :)
    od roku jestem na tym forum i jakos nie agitowalam nikogo do zmiany zywienia, wiec chyba to o czyms swiadczy.
    no właśnie ja znam Bursztyna i sie wcale nie wywyższa :-P
    a uduchowienie ??? ja wiem znam taka co żre mięso a w swoim mniemaniu jest baaardzo uduchowiona :-P

Bursztyn, megan8, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ja sie wypowiedzialam wczoraj na temat miecha, wiec nie widze sensu zeby sie powtarzac, bo zacznie wiac nuda. Dodam tylko, ze dzieci wege nie wychowuja sie na samej fasolce i soji, bo to bylaby glupota, wiec nie rozumiem powiedzenia ze "szkoda ich" tak jakby im sie krzywda dziala...to jest troche przegiecie i nieznajomosc tematu, sorry
    a jakie mają jeszcze inne źródło białka?

FZuMp1.png

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja nie rozumiem skąd to przekonanie o braku świadomości i nieznajomości tematu...jakby wszyscy ludzie żyli w kosmosie i kupując mięso wyobrażali sobie, że jest ono zrywane z drzew....same matoły nieświadome i tylko wegetarianie znają i rozumieją temat. To próżność duża przemawia przez nich - są po prostu według mnie wrażliwi na zabijanie zwierząt, nie potrafią lub nie chcą się przełamać i zaakceptować praw natury i z tego powodu nie jedzą mięsa i git - jeśli chcą, to niech tak robią . Ale inni są naprawdę świadomi i wiedzą jak się to odbywa i mimo to normalnie mięso jedzą...Wiec rozumiem inne nastawienie, ale posądzanie innych o brak świadomości i nieznajomość tematu - to po prostu przegięcie...
    Masz swoje zdanie ja mam swoje
    jesli nie kumasz o co mi chodzi trudno , barkiem świadomości nazywam brak znajomości przepisów o daniach wegetariańskich , napisałam że potrafię zrobic karczek a o daniach z fasoli nie mam pojęcia , i to jest mój brak świadomości i chyba większości np moich koleżanek
    Ciebie nie znam więc ok może masz świadomośc na ten temat
    a świadomość że mieso pochodzi od zwierzat zabijanych w ten czy inny sposób to ma chyba wiekszośc Ci na księżycu może też

samira, Bursztyn, Simba, Bliska 77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    otoz to, kwintesencja :)
    dziekuje za poparcie :)
    moge Cie zaprosic na wodke z blinem :)
    I owszem korzystam z zaproszenia :-)
    nie karmie to moge wódkę też :-P

Bursztyn, Bliska 77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o to właśnie chodzi i mnie...niech każdy je, to co lubi....ale bez wywyższania się, że się ma głębszą wiedzę, świadomość i Bóg wie jeszcze co....i gdyby wszyscy tylko zechcieli poznać prawdę objawioną - nikt mięsa by nie tknął...bo tak to wynika z wypowiedzi wegetarian...
    Ludzie nie są debilami - mają po prostu inną wrażliwość i potrzeby i to wszystko...
    a Ty dalej o tym wywyzszaniu sie :) jakis wegetarianin musial zajsc Ci za skore :)
    mechanizmy obronne Ci sie urochomily bo w glebi serca jestes wegetarianka, [tak jak Andrzej jest wierzacy :)

Simba, Bliska 77, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak - ja pisałam o własnym odczuciu - my Ci gorsi, nieuświadomieni barbarzyńcy - jedzący trupy, nieświadomi procesu zabijania i przekonywani do tego, że człowiek nie jest mięsożerny i bez mięsa może się w zdrowy sposób obyć (tylko po co) i z drugiej strony - zdrowi, rześcy wegetarianie - odżywiający się spadającymi jabłuszkami w sadzie - broń Boże - nie zrywający tych jabłek z drzew, bo drzewo też się może poczuć dotknięte lub okaleczone....to dla mnie jak świadkowie Jehowy...albo Harry Kriszna co najmniej....
    Ty Bozia weź wyluzuj
    nikt tu nie mówił o barbarzyństwie raczej o róznych sposobach odżywiania :-P
    cos to tak mi wychodzi ,że Ewka się nawróciła a ten diabeł to w Ciebie wszedł :-P

megan8, Bursztyn, ania.g, Bliska 77, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weźcie się!

ja na wegetarianizm nie przejdę, bo za bardzo lubię drób, łowię rybki a potem je zjadam
    ale porków więcej jeść nie będę ani wołowiny.. może mam wyobraźnię rozbujałą.. ale te oczy to spojrzenie....
    soja, tofu itp podobne produkty mnie obrzydzają
    miałam koleżankę, która od podstawówki była wege i na wspólnym wyjeździe, żeby było taniej jadłyśmy to samo czyli jej produkty.. do tej pory jak pomyślę o kotlecie sojowym, leczo czy pasztecie sojowym robi mi się nie dobrze
    laska zawsze dbała o odżywianie.. ale niestety jak zaszła w ciążę musiała jeść mięso chociaż trochę.. jadła rzygała płakała ale jadła
    nie znam się na kuchni wege ale wiem, że warzywa i owoce, nabiał, rybki i kury mi wystarczą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 11:03

megan8, samira, ania.g, Simba, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a Ty dalej o tym wywyzszaniu sie :) jakis wegetarianin musial zajsc Ci za skore :)
    mechanizmy obronne Ci sie urochomily bo w glebi serca jestes wegetarianka, [tak jak Andrzej jest wierzacy :)
    Nic mi się nie uruchomiło pani psycholog :). Po prostu czytam kolejny raz, że gdyby nie ciemnota i brak świadomości społeczeństwa - to wszyscy byliby oburzeni, zbulwersowani i nawróceni na wegetarianizm - po oglądnięciu filmu o rzeźniach...uznaliby oni, że jest to lepsza, zdrowsza dieta niż mięsna...Tak to wynika z Waszych wypowiedzi. Teraz jeszcze doczytuje, że świadomość wegetariańska polega na tym, że nauczę się przyrządzać dania z fasolki....:) Śmiech na sali...:). Oczywiście wiele osób ma taką wrażliwość, że nie chce tego mięsa jeść - bo to ich brzydzi, czy odrzuca, czy uznają, że dla nich to nie zdrowe. Inni wiedzą to samo - i mimo to pozostają mięsożerni...to wszystko. I nie mam ochoty wysłuchiwać pejoratywnych uwag na temat jedzenia przez innych trupów i nazywania ich nieświadomymi...tyle

caffe, Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• szczęśliwa 2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    ale dla mnie taka praca to najlepsze SPA :-)
    Aga ale masz fajnie do 17 sama dla siebie , ja juz nie pamietam jak to jest :-P
    ciagle mi ktos wisi u spódnicy , jak to sie mówi :-P

Bliska 77 lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Ty Bozia weź wyluzuj
    cos to tak mi wychodzi ,że Ewka się nawróciła a ten diabeł to w Ciebie wszedł :-P
    ale ja jestem wyluzowana :)po prostu nie podoba Ci się inne zdanie :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a jakie mają jeszcze inne źródło białka?
    jajka
    rosliny straczkowe - groch, fasola, soczewica, ciecierzyca, soja, przetwory sojowe (np. tofu), zielony groszek, bob
    - pestki, np. dyni czy slonecznika
    - orzechy - wloskie, nerkowce, laskowe
    - amarantus, quinoa(alternatywa dla osob uczulonych na inne zrodła)
    - zboza (np. gluten pszenny - to tez bialko, niestety nie przez wszystkich tolerowane)

- warzywa, zwlaszcza brokuly, kalafior
    - kielki
    kasze, zwlaszcza jaglana
    sa jeszcze oinne ale nie mam czasu robic wywodow naukowych

szczęśliwa 2, Simba, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    obawiam się, że ten spadek nic dobrego nie wróży
    własnie to samo pomyslałam :-)

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ja sie wypowiedzialam wczoraj na temat miecha, wiec nie widze sensu zeby sie powtarzac, bo zacznie wiac nuda. Dodam tylko, ze dzieci wege nie wychowuja sie na samej fasolce i soji, bo to bylaby glupota, wiec nie rozumiem powiedzenia ze "szkoda ich" tak jakby im sie krzywda dziala...to jest troche przegiecie i nieznajomosc tematu, sorry
    Zgadzam sie Bursztyn i o tym mówie brak swiadomości :-P

Bursztyn lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

laska zawsze dbała o odżywianie.. ale niestety jak zaszła w ciążę musiała jeść mięso chociaż trochę.. jadła rzygała płakała ale jadła
    nie znam się na kuchni wege ale wiem, że warzywa i owoce, nabiał, rybki i kury mi wystarczą

no widzisz...mogła konsekwentnie nawet w ciąży jechać na fasolkach i kiełkach....przecież to samo zdrowie...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 11:09

Reni, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:17

szczęśliwa 2, Bursztyn, Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale ja jestem wyluzowana :)po prostu nie podoba Ci się inne zdanie :)
    hm
    Bursztyn cos napisał ja odpowiedziałam ,że sie z nia zgadzam a Ty sie wyrwałąs ze swoimi mądrymi wypowiedziami :-)
    więc to chyba nie do końca mnie sie to inne zdanie nie podoba ???
    ale jestes w ciąży to Ci wolno :-)

Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nic mi się nie uruchomiło pani psycholog :). Po prostu czytam kolejny raz, że gdyby nie ciemnota i brak świadomości społeczeństwa - to wszyscy byliby oburzeni, zbulwersowani i nawróceni na wegetarianizm - po oglądnięciu filmu o rzeźniach...uznaliby oni, że jest to lepsza, zdrowsza dieta niż mięsna...Tak to wynika z Waszych wypowiedzi. Teraz jeszcze doczytuje, że świadomość wegetariańska polega na tym, że nauczę się przyrządzać dania z fasolki....:) Śmiech na sali...:). Oczywiście wiele osób ma taką wrażliwość, że nie chce tego mięsa jeść - bo to ich brzydzi, czy odrzuca, czy uznają, że dla nich to nie zdrowe. Inni wiedzą to samo - i mimo to pozostają mięsożerni...to wszystko. I nie mam ochoty wysłuchiwać pejoratywnych uwag na temat jedzenia przez innych trupów i nazywania ich nieświadomymi...tyle
    eee, upraszczasz strasznie.
    masz takie odczucia a nie inne, ale sa one Twoje i nikt tutaj nie ponosi za nie odpowiedzialnosci poza Toba :)
    gdybym byla nawiedzona wege to nie mialabym meza miesozercy, i podejrzewam ze krakalabym od roku na tym forum zeby przestac jesc trupy- no bo nimi sa, niestety- czy sie komus podoba czy nie, ale jakos tego nie robie- pragne zwrocic uwage :)
    mam swoje zdanie na ten temat- ktore wyrazilam po tym- jak zostalam zapytana, wiec nic nikomu nie narzucam i nadal przyjaznie sie z miesozercami :)
    luuuz dziewczynki bo Andrzej bedzie musial interweniowac ;)

no, a poza tym fajnie jest, bo znowu cos sie dzieje i ciesze sie ze dyskusja trupozerna wywolala tak gorace emocje ;)

szczęśliwa 2, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Ty Bozia weź wyluzuj
    no, gdzies musialo przejsc ;) wszak w naturze nic nie ginie ;)

szczęśliwa 2, megan8, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    hm
    Bursztyn cos napisał ja odpowiedziałam ,że sie z nia zgadzam a Ty sie wyrwałąs ze swoimi mądrymi wypowiedziami :-)
    więc to chyba nie do końca mnie sie to inne zdanie nie podoba ???
    ale jestes w ciąży to Ci wolno :-)
    ja się do niczego nie wyrywałam - skomentowałam Twoją wypowiedź to wszystko...To Ty raczej podskakujesz jak kogucik bez żadnych konstruktywnych wniosków...

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no widzisz...mogła konsekwentnie nawet w ciąży jechać na fasolkach i kiełkach....przecież to samo zdrowie...:)
    jesli TYLKO na fasoli i kilkach to znaczy ze byla po prostu glupia... gdyby wlaczyla inne bialka wymienione wyzej to pewnie nie musialaby rzygac zmuszajac sie do jedzenia miesa....
    milion Hindusow jedzie na wege i jakos nic sie nie dzieje zlego
    nie demonizujmy ludzie

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3037 3038 3039 3040 3041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ