35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:eee, upraszczasz strasznie.
masz takie odczucia a nie inne, ale sa one Twoje i nikt tutaj nie ponosi za nie odpowiedzialnosci poza Toba
gdybym byla nawiedzona wege to nie mialabym meza miesozercy, i podejrzewam ze krakalabym od roku na tym forum zeby przestac jesc trupy- no bo nimi sa, niestety- czy sie komus podoba czy nie, ale jakos tego nie robie- pragne zwrocic uwage
mam swoje zdanie na ten temat- ktore wyrazilam po tym- jak zostalam zapytana, wiec nic nikomu nie narzucam i nadal przyjaznie sie z miesozercami
luuuz dziewczynki bo Andrzej bedzie musial interweniowac
no, a poza tym fajnie jest, bo znowu cos sie dzieje i ciesze sie ze dyskusja trupozerna wywolala tak gorace emocjezłagodniał
Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ja się do niczego nie wyrywałam - skomentowałam Twoją wypowiedź to wszystko...To Ty raczej podskakujesz jak kogucik bez żadnych konstruktywnych wniosków...
a wnioski to masz przeciez Ty konstruktywne i najlepsze więc po co moje ?
a do tego niezbyt grzeczna uwagaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 11:28
Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
może nie na temat ale pamiętam, że niektóre z Was interesowały się miodami.
właśnie czytam ciekawy artykuł -
do tej pory zalecało się rozpuszczenie łyżeczki miodu w szklance wody zostawienie na noc i wypicie rano na czczo. Ten sam profesor, który to zalecał (prof. Artur Stojka - prezes Polskiej Fundacji Apiterapii) przyznaje się do błędu. Okazuje się, że na ściankach szklanki pozostaje biały osad. Są to hormony roślinne, auksyny i kwas abscysynowy nierozpuszczalne w wodzie, ale o udokumentowanej aktywności farmakologicznej.
Należy brać łyżeczkę i powoli połykać, żeby przy okazji dezynfekować nie tylko jamę ustną ale i przełyk. Można posmarować miodem kromkę chleba, ale broń Boże w niczym nie rozpuszczać.
Miód poddany obróbce termicznej nie ma już wartości leczniczych. Temperatura niszczy białko zawarte w miodzie i to czym go pszczoła uszlachetniła, jest bezpowrotnie stracone. Pod wpływem ciepła w miodzie wydziela się toksyczny wodorotlenek furfuralu. Śladowe ilości ale jednak. DLatego najlepiej kupować lekko scukrzony, bo to naturalna konserwacja.Bursztyn, samira, ania.g, szczęśliwa 2, mysza1975, Sabina, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
to nie trupy tylko denaci (zmarły śmiercią gwałtowną)
Bursztyn wrote:trupy- no bo nimi sa, niestety- czy sie komus podoba czy nie, ale jakos tego nie robie- pragne zwrocic uwageBursztyn, szczęśliwa 2, samira, Simba, mysza1975, Sabina, iwcia77, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Ty chyba mnie nie widziałaś w agresji....
To jest po prostu pogawędka i wymiana zdań..
ale to raczej wywód ,że wstretni weganie chca opanować swiat i zabronić jedzenia miesaBliska 77, Mega lubią tę wiadomość
-
to jest zamach..
szczęśliwa 2 wrote:Gdyby to bya pogawędka i wymiana zdań byłoby ok
ale to raczej wywód ,że wstretni weganie chca opanować swiat i zabronić jedzenia miesaszczęśliwa 2, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa 2 wrote:Gdyby to bya pogawędka i wymiana zdań byłoby ok
ale to raczej wywód ,że wstretni weganie chca opanować swiat i zabronić jedzenia miesa. Nic tylko siąść i płakać...
Ja mam w nosie co jedzą inni - co mnie to obchodzi...Ja tylko pisałam o tym - że jedni jedzą mięso, pomimo jego okrutnej obróbki i z całą tego świadomością, a inni jedzą rośliny, bo taki mają światopogląd...Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:no i sama widzisz jak interpretujesz wypowiedzi
. Nic tylko siąść i płakać...
Ja mam w nosie co jedzą inni - co mnie to obchodzi...Ja tylko pisałam o tym - że jedni jedzą mięso, pomimo jego okrutnej obróbki i z całą tego świadomością, a inni jedzą rośliny, bo taki mają światopogląd...
napisz swoje zdanie nie komentujac cudzego i tyle w temacie
a mnie raczej chodzi o forme Twoich wypowiedzi a nie o treść
i jesli masz ochote to siedz i płacz kwoko
Twój kogucik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 11:45
Simba, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Na ostro
Ale zeby Bozia??
ale to dla Bursztynka temat
tylko znowu bedzie burza jak sie tym tematem zajmiemy -
szczęśliwa 2 wrote:jesli Cie to nie obchodzi jak piszesz to po co komentujesz ?
napisz swoje zdanie nie komentujac cudzego i tyle w temacie
a mnie raczej chodzi o forme Twoich wypowiedzi a nie o treść
i jesli masz ochote to siedz i płacz kwoko
Twój kogucikźle trafiłaś...i czytaj co piszę - nie obchodzi mnie co jesz...a nie co piszesz - tym bardziej, że wcięłaś się w dyskusję Ty, a nie ja...
miłego dnia - ja na dziś spadam...
mam dziś urodziny i nie mam zamiaru zepsuć sobie ich Twoimi infantylnymi wywodami... -
szczęśliwa 2 wrote:Na każdego przyjdzie czas , zawsze mnie to tylko zastanawia czemu akurat tutaj na forum czyzby w realnym siwecie nie mogli ????
ale to dla Bursztynka temat
tylko znowu bedzie burza jak sie tym tematem zajmiemy
Co Ty! Bursztyn te wszystkie burze wywolujeOna sobie na nas za darmoche doktorat robi a moze i habilitacje. I pewnie teraz sie smieje do monitora jedzac kanapke z krakowska sucha
Bursztyn, Żanet, samira, mysza1975, Sabina, iwcia77, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość