35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusurek wrote:Chlebek polecam, czesto taki pieke i wrzucam akurat takie ziarenka jakie mam. Proporcje doslownie na oko, wazne jest tylko, zeby dodac wody z maka, wtedy ziarenka sie skleja i nie uprazymy sobie ziaren, tylko upieczemy chlebek.
Czas pieczenia krotszy moze byc niz 60 min, smaruje sie dosc cienka warstwe na blasze, wiec to najczesciej jest 15 - 20 min. No i ja nie uchylam piekarnika, a chrupiacy jest zawsze.
Dobrze wiedziecPusurek lubi tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Dzieki Simba, ale jutro moj brat pryska i oprocz wizyty w klinice zamierzam robic nic.. Znaczy jak mi zezwola, to sie zamierzam napic
Mam prosne do ktorejs z abonamentem- moglybyscie mi zalinkowac ze 2-3 wykresy, gdzie:
'brak ciazy' i 'biorac progesteron'?
Rozumiem Cie
Ja nic nie robie od dwoch dni i jest mi cudownie. A dzisiaj po sniadaniu, zakopalam sie pod koldra z ksiazka i tylko sluchalam jak deszcz za oknem spada na liscie. Cudowne...
Pogoda barowa i napic by sie chcialo..Ja nie wiem jak ja te 9 miesiecy wytrzymam..
Bo picie oprocz tego ze smaczne, to jeszcze jak mowi Baltroczyk: TO jest swietne zajecie!!
A teraz szukaj sobie czlowieku nowego hobby...Mega, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Dobre
Chyba jej kupię taką pomadkę
Ale to na pewno wszystkie znaja:
Mowi ziec do tesciowej:
- A mamusia dokad z tym rowerem?
- A na cmentarz.
- Jak to? A kto rower przyprowadzi??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 17:42
ania.g, iwcia77, Mango, Mega, Sabina, Bursztyn, samira, mysza1975, Pusurek, polarmiś lubią tę wiadomość
-
???? nie rozumiem...mozesz jasniej...mam abonament i chcialabym pomoc ale nie kumam o co kaman...??paszczakin wrote:Dzieki Simba, ale jutro moj brat pryska i oprocz wizyty w klinice zamierzam robic nic.. Znaczy jak mi zezwola, to sie zamierzam napic
Mam prosne do ktorejs z abonamentem- moglybyscie mi zalinkowac ze 2-3 wykresy, gdzie:
'brak ciazy' i 'biorac progesteron'?Mega lubi tę wiadomość
-
Paszczak, jak zaznaczam biorąc progesteron to nic mi nie wyszukuje. A w kategoriach jest, owulacyjny, bez owulacyjny, ciąża, poronienie. Nie widzę opcji brak ciąży i biorąc progesteron razem. Albo źle szukam ?
iwcia77 lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
u mnie tak jak u ani-nie daje z samym progesteronem...
czyli tak:
owulacyjny
z progesteronem?
+- 3 dni po odstawieniu progesteronu dostaje sie malpe...
paszczakin wrote:Iwcia, na gorze masz galerie wykresow.. jak sie nie ma abonamentu to mozna ogladac ostatnie dodane tylko, z abonamentem mozna sobie zaznaczyc warunki wyszukiwania
i ja potrzebuje obejrzec wykresy jak baby braly progesteron, byla owulacja i ciazy z tego nie bylo.. bo nie wiem ile sie na @ czeka po odstawieniu progesteronu.. -
Simba wrote:Paszczak, czyli jednak razem zachodzimy
Bursztyn i Iwcia - tez myśle o kwasach, zreszta juz chyba pisałam, ale coś mi sie wydaje ze to do zimy trzeba poczekać, bo absolutnie po tym na słońce nie mozna wychodzić...
Pusurek - fajnie ze Wam sie Londek udał - bardzo lubie to miasto. A za Tate gallery to wręcz tęsknię..
Polar - jak widać nie ma tego złego. No i powiem ci, ze tez sądziłam ze po morfinie lepsze jazdy. Cóż, zostaje klasyczne chlanie.
Anią.g - wiesz jaka jest najlepsza pomadka dla teściowej? - Klej Kropelka
Ja mam w-end, ze czego sie bardzo cieszę, bo dzisiaj dowalilam kolejne zastrzyki i jakaś przymulona po nich chodzę. Chociaż byliśmy na basenie i zrobiłam sałatkę z rukoli, granata, koziego sera i orzechów. Miał byc tez obiad i super potrawa paszczaka makaron z łososiem, ale sie strasznie zamulilismy.
Jutro wybieramy sie na koncert Zakopower (Paszczak, jak sie piszecie to możemy Was zgarnąć) do pobliskiego Leuven. No i co tam jeszcze? W sumie nic. Pogoda do dupy a ja tęsknię za Bieszczadami..
Pozdrowka laseczki!
jak dlugo musisz sie kluc? Jak wyglada pobieranie jaj i kiedy? Kiedy transfer? musze wiedziec zeby pozniej nie zadawac niepotrzebnych, wkurwiajacych pytan i wiedziec kiedy trzymac kciuki i sie modlic zeby sie udaloSimba lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:chrzanie, nie czekam do zimy, bede sie smarowac blokerem 50 i git. Poza tym w UK-eju nie ma slonca...
jak dlugo musisz sie kluc? Jak wyglada pobieranie jaj i kiedy? Kiedy transfer? musze wiedziec zeby pozniej nie zadawac niepotrzebnych, wkurwiajacych pytan i wiedziec kiedy trzymac kciuki i sie modlic zeby sie udalo
Nie wiadomo jak dlugo sie musze kluc - miedzy 2-3 tygodnie, ale to jest na biezaco monitorowane - wlasnie w niedziele, czyli tydzien po rozpoczeciu kuracji mam krew i USG (na poczatku cyklu mialam krew). Mysle ze kolejne badanie krwi za tydzien i wtedy mi powiedza czy dalej stymulacja czy juz Pregnyl. Pobieranie jaj jest bodajze 36 godzin po Pregnylu, wtedy tez M ma zostawic zolnierzyki i wtedy 3-5 dni po pobraniu jest transfer. Od tego momentu progesteron.
Dam znac kiedy kciuki i modly. Nie wiem dlaczego, ale mnie sie wydaje, ze u Ciebie wyjdzie bez IVFsamira, iwcia77, Sabina, mysza1975, malgos741, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Nie wiadomo jak dlugo sie musze kluc - miedzy 2-3 tygodnie, ale to jest na biezaco monitorowane - wlasnie w niedziele, czyli tydzien po rozpoczeciu kuracji mam krew i USG (na poczatku cyklu mialam krew). Mysle ze kolejne badanie krwi za tydzien i wtedy mi powiedza czy dalej stymulacja czy juz Pregnyl. Pobieranie jaj jest bodajze 36 godzin po Pregnylu,Simba wrote:Dam znac kiedy kciuki i modly. Nie wiem dlaczego, ale mnie sie wydaje, ze u Ciebie wyjdzie bez IVF
no i oby bylo tak jak mowisz z tym IVF....Simba lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:bede gotowa
no i oby bylo tak jak mowisz z tym IVF....
Wychodzi mi ze punkcja - mam filmiki instruktazowe...ale ich nie ogladam tak dlugo jak nie musze. Znieczulenie czesciowe. M nie moze przy tym byc.Sabina, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej co tam my wrócilismy popołudniu tak mieliśmy transport jutro w dalszą trase
było super dziś już zimno ale wczoraj piekna pogoda chociaż wiatr zimny a przez to opaliłam porzadnie całą twarz i dekolt bo cały dzień spedziliśmy na dworze!
a cudna okolica i konie. SUper zabawa!!!
A co u Was?
Buziaki dla każdejmysza1975, iwcia77, samira, Mega, mama78, peppapig, polarmiś, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:
Fajnie by było
Witam! Jaaak mi się chce spaaaaaaćpaszczakin, ania.g, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość