X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Chlebek polecam, czesto taki pieke i wrzucam akurat takie ziarenka jakie mam. Proporcje doslownie na oko, wazne jest tylko, zeby dodac wody z maka, wtedy ziarenka sie skleja i nie uprazymy sobie ziaren, tylko upieczemy chlebek. ;) Czas pieczenia krotszy moze byc niz 60 min, smaruje sie dosc cienka warstwe na blasze, wiec to najczesciej jest 15 - 20 min. No i ja nie uchylam piekarnika, a chrupiacy jest zawsze. :)

Dobrze wiedziec :)

Pusurek lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Anią.g - wiesz jaka jest najlepsza pomadka dla teściowej? - Klej Kropelka ;)
    Dobre :) Chyba jej kupię taką pomadkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 17:07

Simba lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dzieki Simba, ale jutro moj brat pryska i oprocz wizyty w klinice zamierzam robic nic.. Znaczy jak mi zezwola, to sie zamierzam napic ;)

Mam prosne do ktorejs z abonamentem- moglybyscie mi zalinkowac ze 2-3 wykresy, gdzie:
    'brak ciazy' i 'biorac progesteron'?

Rozumiem Cie ;)
    Ja nic nie robie od dwoch dni i jest mi cudownie. A dzisiaj po sniadaniu, zakopalam sie pod koldra z ksiazka i tylko sluchalam jak deszcz za oknem spada na liscie. Cudowne...
    Pogoda barowa i napic by sie chcialo..Ja nie wiem jak ja te 9 miesiecy wytrzymam..
    Bo picie oprocz tego ze smaczne, to jeszcze jak mowi Baltroczyk: TO jest swietne zajecie!!
    A teraz szukaj sobie czlowieku nowego hobby...

Mega, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dobre :) Chyba jej kupię taką pomadkę ;)

Ale to na pewno wszystkie znaja:

Mowi ziec do tesciowej:
    - A mamusia dokad z tym rowerem?
    - A na cmentarz.
    - Jak to? A kto rower przyprowadzi??

;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 17:42

ania.g, iwcia77, Mango, Mega, Sabina, Bursztyn, samira, mysza1975, Pusurek, polarmiś lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ???? nie rozumiem...mozesz jasniej...mam abonament i chcialabym pomoc ale nie kumam o co kaman...??
    paszczakin wrote:
    Dzieki Simba, ale jutro moj brat pryska i oprocz wizyty w klinice zamierzam robic nic.. Znaczy jak mi zezwola, to sie zamierzam napic ;)

Mam prosne do ktorejs z abonamentem- moglybyscie mi zalinkowac ze 2-3 wykresy, gdzie:
    'brak ciazy' i 'biorac progesteron'?

Mega lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, jak zaznaczam biorąc progesteron to nic mi nie wyszukuje. A w kategoriach jest, owulacyjny, bez owulacyjny, ciąża, poronienie. Nie widzę opcji brak ciąży i biorąc progesteron razem. Albo źle szukam ?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak jak u ani-nie daje z samym progesteronem...

czyli tak:
    owulacyjny
    z progesteronem?

+- 3 dni po odstawieniu progesteronu dostaje sie malpe...
    paszczakin wrote:
    Iwcia, na gorze masz galerie wykresow.. jak sie nie ma abonamentu to mozna ogladac ostatnie dodane tylko, z abonamentem mozna sobie zaznaczyc warunki wyszukiwania
    i ja potrzebuje obejrzec wykresy jak baby braly progesteron, byla owulacja i ciazy z tego nie bylo.. bo nie wiem ile sie na @ czeka po odstawieniu progesteronu..

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, jest wersja owulacyjny,owulacyjny z inseminacją lub in vitro. To jaki chcesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 17:57

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html
    Ten drugi z kolei ma w opisie branie progesteronu

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Paszczak, czyli jednak razem zachodzimy ;)
    Bursztyn i Iwcia - tez myśle o kwasach, zreszta juz chyba pisałam, ale coś mi sie wydaje ze to do zimy trzeba poczekać, bo absolutnie po tym na słońce nie mozna wychodzić...
    Pusurek - fajnie ze Wam sie Londek udał - bardzo lubie to miasto. A za Tate gallery to wręcz tęsknię..
    Polar - jak widać nie ma tego złego. No i powiem ci, ze tez sądziłam ze po morfinie lepsze jazdy. Cóż, zostaje klasyczne chlanie.
    Anią.g - wiesz jaka jest najlepsza pomadka dla teściowej? - Klej Kropelka ;)

Ja mam w-end, ze czego sie bardzo cieszę, bo dzisiaj dowalilam kolejne zastrzyki i jakaś przymulona po nich chodzę. Chociaż byliśmy na basenie i zrobiłam sałatkę z rukoli, granata, koziego sera i orzechów. Miał byc tez obiad i super potrawa paszczaka makaron z łososiem, ale sie strasznie zamulilismy.
    Jutro wybieramy sie na koncert Zakopower (Paszczak, jak sie piszecie to możemy Was zgarnąć) do pobliskiego Leuven. No i co tam jeszcze? W sumie nic. Pogoda do dupy a ja tęsknię za Bieszczadami..
    Pozdrowka laseczki!
    chrzanie, nie czekam do zimy, bede sie smarowac blokerem 50 i git. Poza tym w UK-eju nie ma slonca...
    jak dlugo musisz sie kluc? Jak wyglada pobieranie jaj i kiedy? Kiedy transfer? musze wiedziec zeby pozniej nie zadawac niepotrzebnych, wkurwiajacych pytan i wiedziec kiedy trzymac kciuki i sie modlic zeby sie udalo :)

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Zakopower bardzo lubie :)

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    chrzanie, nie czekam do zimy, bede sie smarowac blokerem 50 i git. Poza tym w UK-eju nie ma slonca...
    jak dlugo musisz sie kluc? Jak wyglada pobieranie jaj i kiedy? Kiedy transfer? musze wiedziec zeby pozniej nie zadawac niepotrzebnych, wkurwiajacych pytan i wiedziec kiedy trzymac kciuki i sie modlic zeby sie udalo :)

Nie wiadomo jak dlugo sie musze kluc - miedzy 2-3 tygodnie, ale to jest na biezaco monitorowane - wlasnie w niedziele, czyli tydzien po rozpoczeciu kuracji mam krew i USG (na poczatku cyklu mialam krew). Mysle ze kolejne badanie krwi za tydzien i wtedy mi powiedza czy dalej stymulacja czy juz Pregnyl. Pobieranie jaj jest bodajze 36 godzin po Pregnylu, wtedy tez M ma zostawic zolnierzyki i wtedy 3-5 dni po pobraniu jest transfer. Od tego momentu progesteron.
    Dam znac kiedy kciuki i modly. Nie wiem dlaczego, ale mnie sie wydaje, ze u Ciebie wyjdzie bez IVF ;)

samira, iwcia77, Sabina, mysza1975, malgos741, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie wiadomo jak dlugo sie musze kluc - miedzy 2-3 tygodnie, ale to jest na biezaco monitorowane - wlasnie w niedziele, czyli tydzien po rozpoczeciu kuracji mam krew i USG (na poczatku cyklu mialam krew). Mysle ze kolejne badanie krwi za tydzien i wtedy mi powiedza czy dalej stymulacja czy juz Pregnyl. Pobieranie jaj jest bodajze 36 godzin po Pregnylu,
    a jak pobieraja? jakas punkcja laparo?
    Simba wrote:
    Dam znac kiedy kciuki i modly. Nie wiem dlaczego, ale mnie sie wydaje, ze u Ciebie wyjdzie bez IVF ;)
    bede gotowa :)
    no i oby bylo tak jak mowisz z tym IVF....

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bede gotowa :)
    no i oby bylo tak jak mowisz z tym IVF....

Wychodzi mi ze punkcja - mam filmiki instruktazowe...ale ich nie ogladam tak dlugo jak nie musze. Znieczulenie czesciowe. M nie moze przy tym byc.

Sabina, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co tam my wrócilismy popołudniu tak mieliśmy transport jutro w dalszą trase :)
    było super dziś już zimno ale wczoraj piekna pogoda chociaż wiatr zimny a przez to opaliłam porzadnie całą twarz i dekolt bo cały dzień spedziliśmy na dworze!
    a cudna okolica i konie. SUper zabawa!!!
    A co u Was?
    Buziaki dla każdej <3

mysza1975, iwcia77, samira, Mega, mama78, peppapig, polarmiś, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opilam sie na smutno :(

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc moje drogie, jutro bedzie lepszy dzien

iwcia77, polarmiś, Bursztyn lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj czemu na smutno? szkoda ze nie wiedzialam , wypilybysmy sobie razem online :)
    Mega wrote:
    Opilam sie na smutno :(

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    i ja dzien dobry. Slonce pieknie swieci, a ja juz 3h na nogach- brata do domu wyprawilam i do kliniki pojechalam..

teraz czas na odmóżdzanie i nicnierobienie..
    a wieczorem drinking-wine-smiley-emoticon.gif
    Zobaczymy... Może się jeszcze okazać, że tylko twój chuop będzie pił :) Fajnie by było ;)

Witam! Jaaak mi się chce spaaaaaać

paszczakin, ania.g, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 3051 3052 3053 3054 3055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ