X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nazwa zamku fajna :D taka w naszych forumowych klimatach :)
    Bozia3 wrote:
    Witam się i ja..:) Przegapiłam Simbę, ale tak z tajniaka po nocy to nieładnie..
    Viv - gratulacje
    Ania - rozciągające się więzadła bolą mięśniowo - trochę jak naciągnięte ścięgna, albo zakwasy - to jest taki ból i mnie dokucza bardzo - szczególnie jak długo siedzę i gwałtownie wstanę, to zwija mnie w pół. A inny rodzaj bólu brzucha skonsultowałąbym z lekarzem.
    Ja wróciłam po długim weekendzie spędzonym w Kotlinie Kłodzkiej w domu w lesie - było super - tylko piątek cały dzień w domku przy kominku - bo lało niemiłosiernie, Nie zwiedziliśmy nawet połowy zamierzonych obiektów. Byłam w Zamku w Mosznej - tam, gdzie do niedawna leczono zdenerwowanych....:). Zamek cudny, ale ja w stanie nerwicy - na psychoterapii w takim zamczysku ponurym - tylko bym sobie chyba pogłębiła chorobę...:)

Ewa - brzuch gotowy do wystrzału :) Fajnie, że już ten etap. Ja tyję teraz jakoś na potęgę - mam 8 kg na plusie i jestem na wykresie na belly grubo ponad moją miarkę...
    Pojutrze śmigam na połówkowe.

mysza1975 lubi tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jak zobaczylam mine mojej lekarki tutaj po badaniu, zapytala KTO mi to zrobil??? a bylam w Pl prywatnie i sporo kasy zaplacilam za ten zabieg tylko on nic nie powiedzial jakie to moze miec skutki, a nadzerkami w sumie w niczym nie przeszkadzala..:( skutkiem tego zabiegu jest ze nie mam prawie wcale sluzu. a jesli jest to wlasnie nieplodny ewentualnie wodnisty ale nigdy ! jak bialko kurze :(

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ale nazwa zamku fajna :D taka w naszych forumowych klimatach :)
    Tak mi się właśnie skojarzyło...:) Mógł by się nazywać również Zamek w Owuli, albo Zamek w Luteinie..;)

iwcia77, polarmiś, Reni, Simba, mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharinka - może wspomagaj się żelami i siemieniem lnianym czy wiesiołkiem, żeby ten śluz jakoś się pojawił....

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to rzeczywiscie rzeznik musial byc...jak sie domyslam po wypalaniu to tkanki na szyjce macicy sa martwe i nie produkuja sluzu...hm,co jeszcze powiedziala ci ta lekarka?
    KATHARINKA wrote:
    najgorsze jak zobaczylam mine mojej lekarki tutaj po badaniu, zapytala KTO mi to zrobil??? a bylam w Pl prywatnie i sporo kasy zaplacilam za ten zabieg tylko on nic nie powiedzial jakie to moze miec skutki, a nadzerkami w sumie w niczym nie przeszkadzala..:( skutkiem tego zabiegu jest ze nie mam prawie wcale sluzu. a jesli jest to wlasnie nieplodny ewentualnie wodnisty ale nigdy ! jak bialko kurze :(

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre ! Zamek w Owuli brzmi nawet romantycznie a w Luteinie to nawet bajkowo :D
    Bozia3 wrote:
    Tak mi się właśnie skojarzyło...:) Mógł by się nazywać również Zamek w Owuli, albo Zamek w Luteinie..;)

polarmiś, Bozia3, Simba, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz w tym cyklu 21 dnia wezmie mi krew na badanie progesteronu (luteiny), pierwsze badanie bylo ok, kazala mi badac temp, co tez robie.. chce faceta zbadac ale on jest plodny, wiemy to juz. jesli nie klapnie, skieruje nas do klinki leczenia nieplodnosci ale to juz slono kosztuje bo w BRD dofinansowanie moga dostac malzenstwa a my nim jeszcze nie jestesmy..ostatecznie sprobujemy inseminacji ale na razie kaze wyluzowac i postarac sie troszke bardziej w tym miesiacu. owulacja wystepuje, sama widzialam na monitorze Pecherzyk ;) tylko na sex bylo za pozno juz.. kurde wiecie ze nie wiem jak sie wiesiolek nazywa po niemiecku :( w niemieckich aptekach trzeba takie rzeczy zamawiac bo nie ma ich na stanie jak w polskich.

polarmiś, iwcia77, samira lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katharinka :)
    Boziu, to jest taki rodzaj bólu jak opisujesz. I jak kichnę to też tak wtedy mam, tylko ból jest bardziej rozpierający i trwa chwilę.

Matka fantastycznej 4 :)
  • KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77, tak tez mysle ze dlatego nie mam sluzu..bo spalpna tkanka nie moze zrakowiec ale tez nie funkcjonuje prawidlowo, tak oarzona skora na ktorej nie wyrosna wlosy, chyba podobnie to dziala.rodzina mojego faceta robi mi powoli lekki nacisk na ciaze i tylko mnie stresuja niepotrzebnie

iwcia77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katharinka. Bozia dobrze radzi- siemie lniane, wiesiolek i zel beda dobre na sluz.

iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath- Wiesiołek po niemiecku -Primel. Znajdz lacinska nazwe - dziala na calym swiecie.

iwcia77, samira, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie masz nikogo w pl , zeby poprosic o kupno wiesiolka i wyslania ci go do Niemiec? poszukaj tez na allegro, czesto sprzedawcy wysylaja za granice .
    KATHARINKA wrote:
    teraz w tym cyklu 21 dnia wezmie mi krew na badanie progesteronu (luteiny), pierwsze badanie bylo ok, kazala mi badac temp, co tez robie.. chce faceta zbadac ale on jest plodny, wiemy to juz. jesli nie klapnie, skieruje nas do klinki leczenia nieplodnosci ale to juz slono kosztuje bo w BRD dofinansowanie moga dostac malzenstwa a my nim jeszcze nie jestesmy..ostatecznie sprobujemy inseminacji ale na razie kaze wyluzowac i postarac sie troszke bardziej w tym miesiacu. owulacja wystepuje, sama widzialam na monitorze Pecherzyk ;) tylko na sex bylo za pozno juz.. kurde wiecie ze nie wiem jak sie wiesiolek nazywa po niemiecku :( w niemieckich aptekach trzeba takie rzeczy zamawiac bo nie ma ich na stanie jak w polskich.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga bedzie lacina : OENOTHERA BIENNIS :)

ania.g, polarmiś, Mega, Viv78 lubią tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primel? bo wlasnie wyszukalam sobie w Google ze sie nazywa Nachtkerzenöl.. ok zapytam aptekarza o obie nazwy i zamowie. w pl niestety nie mam nikogo :( a powiedzcie ten wiesiolek sie przyjmuje do dnia owulacji czy caly cykl.? i wielkie dzieki za pomoc ! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Witam się i ja..:) Przegapiłam Simbę, ale tak z tajniaka po nocy to nieładnie..
    Viv - gratulacje
    Ania - rozciągające się więzadła bolą mięśniowo - trochę jak naciągnięte ścięgna, albo zakwasy - to jest taki ból i mnie dokucza bardzo - szczególnie jak długo siedzę i gwałtownie wstanę, to zwija mnie w pół. A inny rodzaj bólu brzucha skonsultowałąbym z lekarzem.
    Ja wróciłam po długim weekendzie spędzonym w Kotlinie Kłodzkiej w domu w lesie - było super - tylko piątek cały dzień w domku przy kominku - bo lało niemiłosiernie, Nie zwiedziliśmy nawet połowy zamierzonych obiektów. Byłam w Zamku w Mosznej - tam, gdzie do niedawna leczono zdenerwowanych....:). Zamek cudny, ale ja w stanie nerwicy - na psychoterapii w takim zamczysku ponurym - tylko bym sobie chyba pogłębiła chorobę...:)

Ewa - brzuch gotowy do wystrzału :) Fajnie, że już ten etap. Ja tyję teraz jakoś na potęgę - mam 8 kg na plusie i jestem na wykresie na belly grubo ponad moją miarkę...
    Pojutrze śmigam na połówkowe.
    Bozia a Zamek Książ zwiedzaliście ,tam jest dopiero ładnie ,tam mieszkała księżna Daisy a w Pszczynie jakieś 45min od Katowic pociągiem też miała jej rodzina ale Pałacyk http://www.ksiaz.com.pl/wspomnienia-o-ksiezniczce-daisy
    no i poniemieckie podziemne bunkry na tych terenach co byłaś ,nie zwiedzałam ale jak byłam w Jedlinie Zdrój kiedyś w sanatorium to historyk który przychodził do nas o nich opowiadał ,kurcze ale jak opowiadał,człowiek się czuł jakby był w tych miejscach w tamtych czasach :D

iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIESIOLEK DO OWULACJI
    siemie lniane mozna caly cykl
    conceive plus- lubryfikant przed stosunkiem

tzn ja tak stosuje :)
    KATHARINKA wrote:
    Primel? bo wlasnie wyszukalam sobie w Google ze sie nazywa Nachtkerzenöl.. ok zapytam aptekarza o obie nazwy i zamowie. w pl niestety nie mam nikogo :( a powiedzcie ten wiesiolek sie przyjmuje do dnia owulacji czy caly cykl.? i wielkie dzieki za pomoc ! :*

samira, KATHARINKA, polarmiś lubią tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te siemie lniane, jak przyrzadzasz, gotujesz czy jesz zmielone, bo raz naparzylam na noc a rano byly takie gluty zimne, bleeeee :)

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po owulce bedziesz sie udawac do zamku w Luteinie :)
    paszczakin wrote:
    Zamek w Owuli mnie rozlozyl. Brzmi totalnie realnie ;) Juz nie bede miec owulacji, bede udawac sie do zamku w Owuli ;)

Simba, gratulacje jajek. Moglabys teraz byc na swiateczniej kartce Pusurka, bo jestes kotem znoszacym jajk czyli w gruncie rzeczy kura ;)

paszczakin, Bursztyn, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety ale to sa takie gluty :) mi to nie przeszkadza :), ja 2 lyzki do zupy wsypuje do szkalnki (niemielonego siemienia) i zalewam ciepla woda ( nie wrzaca) , odstawiam na 30 min i potem sobie to zjadam :)
    dziewczyny pisaly tez ze mozna zmielic i wsypywac do jogurtow czy platkow sniadaniowych , kwestia gustu :)
    KATHARINKA wrote:
    a te siemie lniane, jak przyrzadzasz, gotujesz czy jesz zmielone, bo raz naparzylam na noc a rano byly takie gluty zimne, bleeeee :)

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemie sobie kupilam kilka dni temu i zapomnialam bo czekalam na przekleta @ ktora przyszla niestety, zaraz sobie zrobie. moze i blee ale warto sprobowac :)

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 3061 3062 3063 3064 3065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ