X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zasmarkana ;-)
    Miłego dnia:-)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba - ja Cię rozumiem i myślę, że to jest zdrowe i naturalne, że pojawiają się w Tobie takie wątpliwości - świadczy to o Twojej wrażliwości i zaangażowaniu i że naprawdę to głęboko przeżywasz....Może boisz się o to, że jedno z tych potencjalnych dzieci może okazać się gorsze z jakiegoś powodu i wtedy będziesz się latami zastanawiać z jakiego powodu - może z powodu wyboru lekarza, a nie natury...Przecierasz szlaki i wszystko z Tobą ok.....
    Pozwól sobie na wszystkie wątpliwości, a życie i tak zrobi swoje....Oby w ogóle z tej procedury coś wyszło - a już bliźniaki - byłoby wspaniale...
    I może za jakiś czas będziesz umiała spojrzeć na to w inny sposób - np. - w taki, że masz wyjątkowo poczęte dzieci, że to ciekawy przypadek i że przecież na każde dziecko ma wpływ mnóstwo czynników zewnętrznych - nie tylko przy poczęciu, ale i przez całe ich życie. Nie masz wpływu na wszystko - na nauczycieli, których spotkają, na ich wybory życiowe itp...Będziesz być może dzięki temu dojrzalszą mamą już na wstępie :) I postaraj się choć troszkę cieszyć tą okazją, bo nie każda miała na to szanse z powodów np. materialnych

Mysle Boziu, ze trafilas w samo sedno. I wiem, ze powinnam sie cieszyc i wiem tez ze tak jak pisala Pusurek - gdybysmy mieli tylko jeden plemnik, to widzialabym w nim cala swoja nadzieje. Na razie jeszcze wydaje mi sie ze moge troche powybrzydzac ;)
    Juz jestem odrobine spokojniejsza, teraz to chyba troche boje sie zabiegu, ale mam zaufanie do tutejszych lekarzy. Nie wiem tylko jak wytrzymam bez zarcia od 10 ej do 18ej ;-)

Bursztyn, Pusurek, samira, Bozia3, mysza1975, iwcia77, EwaT, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba - ja Cię rozumiem i myślę, że to jest zdrowe i naturalne, że pojawiają się w Tobie takie wątpliwości - świadczy to o Twojej wrażliwości i zaangażowaniu i że naprawdę to głęboko przeżywasz....Może boisz się o to, że jedno z tych potencjalnych dzieci może okazać się gorsze z jakiegoś powodu i wtedy będziesz się latami zastanawiać z jakiego powodu - może z powodu wyboru lekarza, a nie natury...Przecierasz szlaki i wszystko z Tobą ok.....
    Pozwól sobie na wszystkie wątpliwości, a życie i tak zrobi swoje....Oby w ogóle z tej procedury coś wyszło - a już bliźniaki - byłoby wspaniale...
    I może za jakiś czas będziesz umiała spojrzeć na to w inny sposób - np. - w taki, że masz wyjątkowo poczęte dzieci, że to ciekawy przypadek i że przecież na każde dziecko ma wpływ mnóstwo czynników zewnętrznych - nie tylko przy poczęciu, ale i przez całe ich życie. Nie masz wpływu na wszystko - na nauczycieli, których spotkają, na ich wybory życiowe itp...Będziesz być może dzięki temu dojrzalszą mamą już na wstępie :) I postaraj się choć troszkę cieszyć tą okazją, bo nie każda miała na to szanse z powodów np. materialnych
    Simba, mialam Ci wlasnie jeszcze raz napisac to samo co Bozia, ale wyreczyla mnie wysmienicie, nic dodac nic ujac :)
    Sluchaj sie Bozi (za wyjatkiem jedzenia kotletow) i ksiedza Andrzeja bo maja racje ;)

Simba, samira, Bozia3, mysza1975, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mocno trzymam kciuki za Ciebie dzis szczegolnie, zeby wszytko sie udalo i przebieglo z najlepszym planem i zebys dzien matki mogla swietowac i kwiaty przymowac :)

peppapig, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Simba, a ja Ci powiem tak- po pierwsze- nie bedziesz przy potencjalnych blizniakach wiedziala, ktore jak.
    Po drugie- teoretycznie- nie wiadomo, ktore w teorii zaplodnienie lepsze- bo wiesz- jeden wybrany superplemnior ma ulatwione zadanie- jest wsadzony do jajka, ale z drugiej metody tez jest superplemnior- ktory jest najlepszy z pozostalych milonow. Wiec w gruncie rzeczy masz 2 supermenow.

Wiec w gruncie rzeczy to jedno i to samo! bede o tobie myslec dzis i trzymac kciuki. jakbyscie cos potrzebowali (praktycznie, albo nawet potrzymania za reke) to wal jak w dym!

Paszczak dzieki!!!!!
    Nie wiem czy to przez te hormony czy moze sie w Was wszystkich zakochalam, ale czytam co mi tu piszecie i mam lzy w oczach, a musicie wiedziec, ze Sajmon to raczej twardziel emocjonalny jest.

Bursztyn, Pusurek, Sabina, Kate 75, samira, Bozia3, mysza1975, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Paszczak dzieki!!!!!
    Nie wiem czy to przez te hormony czy moze sie w Was wszystkich zakochalam, ale czytam co mi tu piszecie i mam lzy w oczach, a musicie wiedziec, ze Sajmon to raczej twardziel emocjonalny jest.
    na tym forum dzialy sie rzeczy o ktorych nawet fizjologom sie nie snilo (Ferdek Kiepski) poczawszy od spektakularnego nawrocenia az do wyplyniecia lez z twardej skaly ;) po drodze bylo kilka uzdrowien nieplodnosci oraz niepokalane poczecie ;)
    zaraz nam podwyzsza abonament ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 08:58

Simba, Bliska 77, Iwone, paszczakin, Sabina, samira, Bozia3, mysza1975, peppapig, ania.g, iwcia77, polarmiś, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Iwka, myślę, ze podjęłaś słuszną decyzję, najważniejszy jest Twój i Twojego Dzieciątka spokój psychiczny :-)
    Simba, kurde najważniejsze żeby sie udało, ja na to patrzę nieco inaczej, dostałaś cholerną szansę od losu i lekarzy, zobacz ile kobiet marzy o tym by znaleźć się w Twojej sytuacji ale np z powodów finansowych jest to niemożliwe. Teraz należy tylko trzymać kciuki za powodzenie całej procedury i nie zastanawiać się, które jajo jaką metodą.....masz szansę na dwójkę cudownych dzieciaczków za jednym zamachem, tego się trzymajmy i tego życzę Ci z całego serca, UDA się, to będą WASZE DZIECI!!!!!

Simba, Bursztyn, malgos741, Sabina, Kate 75, samira, Bozia3, mysza1975, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    na tym forum dzialy sie rzeczy o ktorych nawet fizjologom sie nie snilo (Ferdek Kiepski) poczawszy od spektakularnego nawrocenia az do wyplyniecia lez z twardej skaly ;) po drodze bylo kilka uzdrowien nieplodnosci oraz niepokalane poczecie ;)
    zaraz nam podwyzsza abonament ;)

Zaraz to mnie M odwiezie do Tworek. Bo siedze przed kompem i na przemian rycze i pekam ze smiechu :)

Bursztyn, Bliska 77, malgos741, Sabina, Kate 75, samira, Bozia3, mysza1975, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Zaraz to mnie M odwiezie do Tworek. Bo siedze przed kompem i na przemian rycze i pekam ze smiechu :)
    emocje robią swoje, pamiętaj, my tu wszystkie całym sercem jesteśmy z Wami <3

Sabina, samira, Bozia3, mysza1975, peppapig, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba będzie dobrze najważniejsze że to największy krok do macierzyństwa oj jak ja bym chciała być na twoim miejscu, najważniejsze teraz to żebyś się nie denerwowała i wyluzuj, a ja nadal trzymam kciuki. :-)
    ps. Dzień dobry

Bliska 77, Sabina, samira, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Simba, a ja Ci powiem tak- po pierwsze- nie bedziesz przy potencjalnych blizniakach wiedziala, ktore jak.
    Po drugie- teoretycznie- nie wiadomo, ktore w teorii zaplodnienie lepsze- bo wiesz- jeden wybrany superplemnior ma ulatwione zadanie- jest wsadzony do jajka, ale z drugiej metody tez jest superplemnior- ktory jest najlepszy z pozostalych milonow. Wiec w gruncie rzeczy masz 2 supermenow.
    Takze to jedno i to samo! bede o tobie myslec dzis i trzymac kciuki. jakbyscie cos potrzebowali (praktycznie, albo nawet potrzymania za reke) to wal jak w dym!
    Mam identyczne zdanie, Paszczolu! ;)

Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Simba.. jak to klasyk powiedział.. weź sie :-)
    nie bardzo rozumiem o co kaman z tymi Twoimi rozterkami.. zachodzisz rodzisz masz dzieci a jaką metodą.. a kogo to obchodzi ważne, zeby zdrowe były
    tak sobie myślę, że nawet mi do głowy nie przyszłyby takie rozmyślania :-)

Simbulec głowa do góry nie martw się pokochasz jak własne ;-)

no i oczywista oczywistość czymie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:59

Bliska 77, Pusurek, Kate 75, samira, Sabina, mysza1975, iwcia77, Simba, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to dzisiaj czuję każdy kawałek ciała.. nawet stawy mnie bolą..
    nie nie ćwiczyłam .. tak mam zakwasy a skąd..?
    tiaaaaa.. wczoraj jak wracałam na chatę zepsuł mi się skuter.. nie dość, że pomyliłam mosty (ale to w sumie dobrze, bo bliżej do serwisu) chociaż cieszę się, że się nie zesrało jak byłam na wiadukcie..
    no i musiałam drania pchać.. bo udało mi się doturlać do zatoczki autobusowej ale tam nie mogłam go zostawić, bo wszędzie zakaz zatrzymywania się i postoju ..
    więc tak sobie go pchałam do najbliższej stacji.. masakra jakaś myślałam, że to bliżej..mój chuop z Wwą .. myślę sobie co on mi poradzi na stacji.. niedaleko jest serwis.. no i skoro już się rozpędziłam z tym pchaniem to udaliśmy się w kierunku serwisu.. kuźwa.. myślałam, że to bliżej coś mi się mózg przegrzał z tego zmęczenia, bo źle wymierzyłam odległość..
    jak już się tam doczłapałam to myślałam, że ducha wyzionę..
    wczoraj piłam przez słomkę, bo nie miałam siły podnieść szklanki do ust..
    a dzisiaj problem ze wstaniem z łóżka.. dosłownie hahaha

Bliska 77, Kate 75, malgos741, samira, Sabina, polarmiś, Bursztyn, mysza1975, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja to dzisiaj czuję każdy kawałek ciała.. nawet stawy mnie bolą..
    nie nie ćwiczyłam .. tak mam zakwasy a skąd..?
    tiaaaaa.. wczoraj jak wracałam na chatę zepsuł mi się skuter.. nie dość, że pomyliłam mosty (ale to w sumie dobrze, bo bliżej do serwisu) chociaż cieszę się, że się nie zesrało jak byłam na wiadukcie..
    no i musiałam drania pchać.. bo udało mi się doturlać do zatoczki autobusowej ale tam nie mogłam go zostawić, bo wszędzie zakaz zatrzymywania się i postoju ..
    więc tak sobie go pchałam do najbliższej stacji.. masakra jakaś myślałam, że to bliżej..mój chuop z Wwą .. myślę sobie co on mi poradzi na stacji.. niedaleko jest serwis.. no i skoro już się rozpędziłam z tym pchaniem to udaliśmy się w kierunku serwisu.. kuźwa.. myślałam, że to bliżej coś mi się mózg przegrzał z tego zmęczenia, bo źle wymierzyłam odległość..
    jak już się tam doczłapałam to myślałam, że ducha wyzionę..
    wczoraj piłam przez słomkę, bo nie miałam siły podnieść szklanki do ust..
    a dzisiaj problem ze wstaniem z łóżka.. dosłownie hahaha
    no to miałaś niezłą przygodę a jaka rozgrzewka przed prawdziwymi ćwiczeniami :-)

Reni, samira lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni to współczuję tego pchania. Możesz wziąć ciepłą kąpiel na rozluźnienie mięśni. :-)

Reni, samira lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę do roboty ale będę zaglądać bo wieczorem mam mniej do nadrobienia. ;-)

samira lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) Simba trzymam kciuki :-D żeby wszystko poszło dobrze nie ważne jaką metodą ważne aby była skuteczna :-D

Reni, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky jak teścik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ,miłego dnia

Simba trzymam kciuki <3

Simba lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba - przed tą przerwą głodową koniecznie najedz się dużo kotletów - to Cię wspaniale wzmocni na cały dzień...;)

Wróciłam z połówkowego. Zupełnie inaczej, niż na pierwszym badaniu. Lekarka przemiła - a z nią kilka studentek. Najpierw byłam średnio zadowolona, że się uczą na mnie, ale dzięki temu po kilka razy mierzyły serce, nerki, móżdżki, kutaska i inne członki...:)
    Na koniec dowiedziałam się, że dziecko w 100 procentach zdrowe - oczywiście na tym poziomie możliwości badań. Do tego jest grzeczny i ma ładną buzię - bez żadnych krzywizn, zajęczych warg itp...:)
    Bardzo się cieszę...:)

Sabina, Bliska 77, samira, caffe, Pusurek, polarmiś, Bursztyn, mysza1975, mama78, Viv78, anna maria, ania.g, iwcia77, EwaT, Kate 75, Iwone, malgos741, Simba, gosia7122, Mango, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 3080 3081 3082 3083 3084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ