X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dobra, postaram sie uwierzyc na slowo. Tylko skad pewnosc ze nie bede sie nad tym zastanawiac??
    Nie masz takiej pewności....

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bedziesz sie zastanawiac
    ale na szczscie nie bedziesz wiedziec ktory jest ktory...
    zaufaj, ze bedzie tak jak ma byc najlepiej

musze isc spac, bo inaczej odrabie sobie leb
    dobranoc
    Dobranoc :)

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Simba, idz Ty juz spac, bo mi cukier skacze, jak to czytam. :P A nie ma mi skakac. :P
    Trzymam kciuki za jutro, bedzie dobrze! :)

Tez ide spac.
    Chcialam Ci napisac: slodkich snow, ale to chyba nie na miejscu :-P

Mega, polarmiś, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Wojtek
    mysle że bendziesz tak zachfycona bobasami i zmenczona opiekom że filozofowanie ci przejdzie
    jak podrosnom wezmiemy ich na krete
    bendzie fajnie!
    A.

Weeeeez... :) Kurde, no musi tak byc.
    W.

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. I jest mi naprawde lepiej :)
    P.S. Tylko gardlo mnie zajebiscie boli.

samira, EwaT, Mega, iwcia77, peppapig, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Będzie Dobrze ,Spokojnej Nocki :)

Simba lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba będzie ok, zobaczysz. A tak w ogóle to mam koleżankę która akurat nie miała problemów z zajściem, ale nie o to chodzi. Zaszła w ciąże bo 30 na karku, bo facet dużo starszy, bo tak by już wypadało ale nie do końca to była jej decyzja - ona poprostu jeszcze nie dorosła do macierzyństwa. Ciaza bezproblemowa, poród szybki i lekki, córcia słodka. Myślała ze dziecko to sie nakarmi i przewinie i śpi, a mała płakała. Aż w końcu babka z sali szpitalnej jej powiedziała - niech pani weźmie to dziecko i przytuli. W ogóle nie miała do niej żadnych uczuć macierzyńskich. A teraz? Mała ma 4 miesiące a ona jest mama pełna gębą :). Nie wyobraża sobie życia bez tego skarba :) nie wyobrażałam sobie jej jako matki a teraz aż miło na nią popatrzeć. Niestety miłości macierzyńskiej tez trzeba sie nauczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 23:27

iwcia77, Bliska 77, Viv78, ania.g lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czemu gardło?

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Simba będzie ok, zobaczysz. A tak w ogóle to mam koleżankę która akurat nie miała problemów z zajściem, ale nie o to chodzi. Zaszła w ciąże bo 30 na karku, bo facet dużo starszy, bo tak by już wypadało ale nie do końca to była jej decyzja - ona poprostu jeszcze nie dorosła do macierzyństwa. Ciaza bezproblemowa, poród szybki i lekki, córcia słodka. Myślała ze dziecko to sie nakarmi i przewinie i śpi, a mała płakała. Aż w końcu babka z sali szpitalnej jej powiedziała - niech pani weźmie to dziecko i przytuli. W ogóle nie miała do niej żadnych uczuć macierzyńskich. A teraz? Mała ma 4 miesiące a ona jest mama pełna gębą :). Nie wyobraża sobie życia bez tego skarba :) nie wyobrażałam sobie jej jako matki a teraz aż miło na nią popatrzeć. Niestety miłości macierzyńskiej tez trzeba sie nauczyć.

Fajnie:)
    Ja sie nie boje o milosc macierzynska - mam tak rozbudzony instynkt od lat, ze ostatnio wzruszam sie nawet na widok wiewiorki na drzewie ;)
    A gardlo mnie boli, bo widocznie jakas infekcja sie do mnie przyplatala. I nie wiem nawet jakie leki moge brac w tym okresie przygotowan. Mam nadzieje, ze mi jutro powiedza, tylko ze od 10ej mam byc na czczo :-/

Bliska 77, Pusurek, samira lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba powodzenia :-) i nie myśl jaką metodą grunt żeby było a za to trzymam kciukasy.
    Dobranoc

Simba lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o twoich problemach, dylematach Simbo i zaczęłam się zastanawiać co by było jak bym była na twoim miejscu, a jest to całkiem możliwe w najbliższym czasie. Myślę, że jeżeli te rozważania miały by jakiś cel i natężenie na tyle duże to znaczy doprowadziły by mnie do przerwania procedury to bym rozmyślała,rozważała, a jeżeli moja determinacja byłaby na tyle duża, ze nic nie odwiodło by mnie od invitro to porostu starłabym się o tym nie myśleć bo i po co skoro i tak to zrobię, bo chcę zostać matką.
    Myślę, że jak w wersji optymistycznej trafią się bliźnięta, to po donoszeniu ciąży, szczęśliwym rozwiązaniu i ujrzeniu maleństw takie dylematy mijają bezpowrotnie tak samo jak szybko się zapomina o bólu przy porodzie, rozważam czysto teoretycznie, jak się znajdę w takiej sytuacji to się okaże co pod beretem będzie się działo zwłaszcza po takiej dawce hormonów.
    Simba trzymam kciuki za punkcję i dalszą procedurę, niech się zarodki przyjmą i zagnieżdżą niezależnie jaką metodą zrobione :)
    Beretkę naprostuj ile się da i do przodu .....

mysza1975, Simba, Bursztyn, Bliska 77, Pusurek, samira, Viv78, ania.g lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba powodzenia!

Simba lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam moje 5 groszy .

Siostra mojego meza , pierwsza corke ( 5 l) miala po invitro lub inseminacji ( nie wiem dokladnie,bo nie wnikalam) .Jej maz byl chory na bialaczke i przechodzil radio i chemioterapie i musial oddac spermiszony do lodowki ...1 usg wykazalo 2 zaplodnione jajka...niestety przyjelo sie tylko 1 , dziewczynka , madra i zdrowa, po 3 latach na swiat metoda naturalna przyszedl zdrowy braciszek :). Mowila, ze nigdy sie nie zastanawia nad metada w jakiej zostala poczeta corka czy synek. radosc z ciazy i z wychowania dzieci nie pozwalaja jej na takie dywagacje :).

Kocie -trzymam kciuki za jutro, musi sie udac :) mimo twoich watpliwosci, poluznij gumke w gatkach i ciesz sie ta mozliwoscia , bo w tym przypadku wazny jest efekt a nie sposob. ma byc skutecznie :)

Simba, mysza1975, Bliska 77, Pusurek, samira, Viv78 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Simba-trzymam kciuki. Idź na całość jutro ;)

Simba lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://gmyz.dorzeczy.pl/id,3133/Zagubione-embriony.html

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    http://gmyz.dorzeczy.pl/id,3133/Zagubione-embriony.html

To w nawiązaniu do moich pytań, czy dla sensacji? Skrót artykułu nie ma nic wspólnego z dostępna treścią. W tytule zagubione embriony a oskarżenie jest o narażenie życia. Niektóre komentarze tylko ciekawe..

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Tak czytam o twoich problemach, dylematach Simbo i zaczęłam się zastanawiać co by było jak bym była na twoim miejscu, a jest to całkiem możliwe w najbliższym czasie. Myślę, że jeżeli te rozważania miały by jakiś cel i natężenie na tyle duże to znaczy doprowadziły by mnie do przerwania procedury to bym rozmyślała,rozważała, a jeżeli moja determinacja byłaby na tyle duża, ze nic nie odwiodło by mnie od invitro to porostu starłabym się o tym nie myśleć bo i po co skoro i tak to zrobię, bo chcę zostać matką.
    Myślę, że jak w wersji optymistycznej trafią się bliźnięta, to po donoszeniu ciąży, szczęśliwym rozwiązaniu i ujrzeniu maleństw takie dylematy mijają bezpowrotnie tak samo jak szybko się zapomina o bólu przy porodzie, rozważam czysto teoretycznie, jak się znajdę w takiej sytuacji to się okaże co pod beretem będzie się działo zwłaszcza po takiej dawce hormonów.
    Simba trzymam kciuki za punkcję i dalszą procedurę, niech się zarodki przyjmą i zagnieżdżą niezależnie jaką metodą zrobione :)
    Beretkę naprostuj ile się da i do przodu .....

Mam nadzieje, ze Cie to ominie i zajdziesz naturalnie. A jeśli nie, to ja tu przecieram szlaki ;)

Kate 75 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba - ja Cię rozumiem i myślę, że to jest zdrowe i naturalne, że pojawiają się w Tobie takie wątpliwości - świadczy to o Twojej wrażliwości i zaangażowaniu i że naprawdę to głęboko przeżywasz....Może boisz się o to, że jedno z tych potencjalnych dzieci może okazać się gorsze z jakiegoś powodu i wtedy będziesz się latami zastanawiać z jakiego powodu - może z powodu wyboru lekarza, a nie natury...Przecierasz szlaki i wszystko z Tobą ok.....
    Pozwól sobie na wszystkie wątpliwości, a życie i tak zrobi swoje....Oby w ogóle z tej procedury coś wyszło - a już bliźniaki - byłoby wspaniale...
    I może za jakiś czas będziesz umiała spojrzeć na to w inny sposób - np. - w taki, że masz wyjątkowo poczęte dzieci, że to ciekawy przypadek i że przecież na każde dziecko ma wpływ mnóstwo czynników zewnętrznych - nie tylko przy poczęciu, ale i przez całe ich życie. Nie masz wpływu na wszystko - na nauczycieli, których spotkają, na ich wybory życiowe itp...Będziesz być może dzięki temu dojrzalszą mamą już na wstępie :) I postaraj się choć troszkę cieszyć tą okazją, bo nie każda miała na to szanse z powodów np. materialnych

iwcia77, mysza1975, Simba, Bursztyn, Kate 75, samira, Viv78, ania.g lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

widze ze Sajmon juz wsatal :) jak tam ? nocka przespana? wypoczeta? gotowi do boju?

Boziu-dobrze gadasz ! :D

Simba, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wczoraj 3 razy mi zezarlo posta i dałam sobie spokój.
    Trzymam za Ciebie kciuki :-) mimo wszystkich dylematów wiem że dziecko bedzie dla Ciebie największą nagroda i miłością :-) trzymam kciuki xa Wasze bliźniaki <3

Simba, Bliska 77, samira, peppapig lubią tę wiadomość

‹‹ 3079 3080 3081 3082 3083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ