X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    może pomódl sie i przespij sie z tym?
    i widzisz, nawet ksiadz Andrzej ma podobne zdanie jak ja, a to jest niewatpliwy ZNAK :)

EwaT, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba nie wymyślaj sobie problemów. Jak urodzisz bliźniaki, to i tak nie będziesz wiedziała, które dziecię jest z którego jaja :-) byleby się udało :-)
    Trzymam kciuki za jutrzejszy pobór jajek i ich zapłodnienie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 22:55

Simba, Pusurek, Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Simba, cel jest słuszny, krocz tą drogą, już tyle przetrwałaś i cały czas pomagasz naturze. I naprawdę myślisz ze jak urodzisz cudowne bobasy to będziesz myślec który jest który - watpię ;)

Simba, Bliska 77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Iwka, sliczny maly, jak ma na imie?
    Witam , moje kochane maleństwo ma na imię Matin , Matinek nie szukać w tym imieniu ,,r,,

Mega, Bliska 77, ania.g lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka cudny bobas, niech rośnie zdrowo

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Simba, pomysl sobie, ze macie tylko 1 plemnik, bo i tak sie zdarza. Tez bedziesz sie spinac, ze go tam wpychaja na sile? Nie, bedziesz sie modlic, zeby go dobrze umiescili i zagniezdzili.
    A kochac bedziesz tak samo. :)

Jednak chyba zle to wyjasnilam.. Zgadzajac sie na IVF i tak zgadzam sie na ingerencje na najwyzszym poziomie, ufajac nauce, choc ostatnio mam tez takie przemyslenia, ze przez to ze IVF jest tak wspanialym dochodowym biznesem, to inne galezie badan (blizsze natury) sa zepchniete na bok (czyt. pozbawione srodkow), zeby faktycznie LECZYC przyczyny nieplodnosci a nie OMIJAC.
    Chodzi mi tylko o mieszanie dwoch metod przy jednym podejsciu. Patrze na blizniaki i kocham je calym sercem - ale mimo woli zastanawiam sie ktore jest z FIV a ktore z ICSI. Byc moze (i jest to wielkie prawdopodobne) kiedy beda na swiecie nigdy ta mysl nie przyjdzie mi do glowy. Jednak nie bylam nigdy w tej sytuacji i biore pod uwage rozne warianty.

Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dokładnie Simba, cel jest słuszny, krocz tą drogą, już tyle przetrwałaś i cały czas pomagasz naturze. I naprawdę myślisz ze jak urodzisz cudowne bobasy to będziesz myślec który jest który - watpię ;)
    ja Simbe rozumiem....znajac siebie- myslalabym, jest to jednak ingerencja hm...przy stwarzaniu czlowieka, wiekszej byc nie moze, no moze przy klonowaniu... Tak, ze mam nadzieje ze zostanie wybrany najlepszy.
    Egzystencjalizm mi sie wlaczyl.

Simba, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Simba, to powiem tak: pomodl sie zeby wyksztalcony mily pan dobrze wybral i Bog pokierowal jego reka i bedzie dobrze.
    P.S snilo mi sie ze pytalas o to na forum, nie wiem jak to wytlumaczyc.

O to moge owszem. Ale musze sie tez pomodlic o tego drugiego ;)
    To niesamowite co piszesz w P.S. U mnie tez sporo rzeczy dzieje sie przez sny.

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Simba nie wymyślaj sobie problemów. Jak urodzisz bliźniaki, to i tak nie będziesz wiedziała, które dziecię jest z którego jaja :-) byleby się udało :-)
    Trzymam kciuki za jutrzejszy pobór jajek i ich zapłodnienie <3

Dobra, postaram sie uwierzyc na slowo. Tylko skad pewnosc ze nie bede sie nad tym zastanawiac??

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja Simbe rozumiem....znajac siebie- myslalabym, jest to jednak ingerencja hm...przy stwarzaniu czlowieka, wiekszej byc nie moze, no moze przy klonowaniu... Tak, ze mam nadzieje ze zostanie wybrany najlepszy.

Uffff...wlasnie o to mi chodzi.
    Super jak wszystko jest super, tylko ze nie zawsze tak jest..
    To jest jak w ktoryms filmie Woody'ego Allena - entropia - wycisnietej z tubki pasty nie da sie wlozyc z powrotem.

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    O to moge owszem. Ale musze sie tez pomodlic o tego drugiego ;)
    To niesamowite co piszesz w P.S. U mnie tez sporo rzeczy dzieje sie przez sny.
    o drugiego tez, jasne :)
    tak, niesamowite, a mialam dzis juz wieczoremna na forum nie wchodzic bo strasznie boli mnie glowa, znowu....ale weszlam. Chcialam Ci pwiedziec ze naprawde rozumiem Twoje rozterki, mialabym takie same. Ale zostawilabym to w rekach Boga i zaufala ze zrobi tak, zeby bylo najlepiej dla Ciebie.

Simba, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dobra, postaram sie uwierzyc na slowo. Tylko skad pewnosc ze nie bede sie nad tym zastanawiac??

a nawet jeżeli będziesz to co? odbierze ci to radość macierzyństwa?

Simba, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    o drugiego tez, jasne :)
    tak, niesamowite, a mialam dzis juz wieczoremna na forum nie wchodzic bo strasznie boli mnie glowa, znowu....ale weszlam. Chcialam Ci pwiedziec ze naprawde rozumiem Twoje rozterki, mialabym takie same. Ale zostawilabym to w rekach Boga i zaufala ze zrobi tak, zeby bylo najlepiej dla Ciebie.

Masz racje.

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Chodzi mi tylko o mieszanie dwoch metod przy jednym podejsciu. Patrze na blizniaki i kocham je calym sercem - ale mimo woli zastanawiam sie ktore jest z FIV a ktore z ICSI. Byc moze (i jest to wielkie prawdopodobne) kiedy beda na swiecie nigdy ta mysl nie przyjdzie mi do glowy. Jednak nie bylam nigdy w tej sytuacji i biore pod uwage rozne warianty.
    Ja rozumiem, co masz na mysli. I nie bedziesz sie zastanawiac, ktore z ktorego.
    A moze inaczej - zastanawiamy sie zawsze: Po kim on, kurna, jest taki histeryk? :P Albo: Po kim ona taka ladna - no jasne, ze po mamusi. ;)
    Ale mysl, w jaki sposob on/ ona zrobiony? Sorry, do glowy Ci to raczej nie przyjdzie, a jak juz to chyba w ramach rodzinnych opowiesci przy kominku. ;) To w wersji dla hardkorowych rodzin. :P

Simba, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a nawet jeżeli będziesz to co? odbierze ci to radość macierzyństwa?

Ewa nie wiem - wlasnie o to chodzi. Poniewaz nie wiem jeszcze co to macierzynstwo wlasnie. Nie wiem jakie jest macierzynstwo kiedy zajdzie sie w ciaze naturalnie, nie wiem jakie kiedy po IVF. Moze sa kobiety ktore maja porownanie... Nie wiem. Mysle, ze kazda ciaza budzi mnostwo pytan, watpliwosci..A jesli do tego dochodzi trzeci czynnik w postaci laboratorium..

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja rozumiem, co masz na mysli. I nie bedziesz sie zastanawiac, ktore z ktorego.
    A moze inaczej - zastanawiamy sie zawsze: Po kim on, kurna, jest taki histeryk? :P Albo: Po kim ona taka ladna - no jasne, ze po mamusi. ;)
    Ale mysl, w jaki sposob on/ ona zrobiony? Sorry, do glowy Ci to raczej nie przyjdzie, a jak juz to chyba w ramach rodzinnych opowiesci przy kominku. ;) To w wersji dla hardkorowych rodzin. :P

No widzisz :) Przynajmniej mi rozjasnilas, ze przy dziecku z naturalnego poczecia tez ma sie rozne pytania :)

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tylko skad pewnosc ze nie bede sie nad tym zastanawiac??
    bedziesz sie zastanawiac
    ale na szczscie nie bedziesz wiedziec ktory jest ktory...
    zaufaj, ze bedzie tak jak ma byc najlepiej

musze isc spac, bo inaczej odrabie sobie leb
    dobranoc

Simba, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ewa nie wiem - wlasnie o to chodzi. Poniewaz nie wiem jeszcze co to macierzynstwo wlasnie. Nie wiem jakie jest macierzynstwo kiedy zajdzie sie w ciaze naturalnie, nie wiem jakie kiedy po IVF. Moze sa kobiety ktore maja porownanie... Nie wiem. Mysle, ze kazda ciaza budzi mnostwo pytan, watpliwosci..A jesli do tego dochodzi trzeci czynnik w postaci laboratorium..
    Simba, idz Ty juz spac, bo mi cukier skacze, jak to czytam. :P A nie ma mi skakac. :P
    Trzymam kciuki za jutro, bedzie dobrze! :)

Simba, polarmiś lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    No dokładnie - jest to ingerencja, tylko myślałam że takie rozważania sa wcześniej, na etapie podejmowania decyzji czy chce w ten sposób miec dziecko czy nie.
    Simba tez cie rozumiem i wspieram całym sercem :*

Simba lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Wojtek
    mysle że bendziesz tak zachfycona bobasami i zmenczona opiekom że filozofowanie ci przejdzie
    jak podrosnom wezmiemy ich na krete
    bendzie fajnie!
    A.

Mega, iwcia77, mysza1975, Bursztyn, Bliska 77, ania.g lubią tę wiadomość

‹‹ 3078 3079 3080 3081 3082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ