X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn może spróbuj pozażywać witaminę B-12. Moja kumpela w pracy bardzo cierpiała na bóle głowy - wszystkie wyniki w normie, łącznie z tomografem itp. Ktos jej poradził łykać wit B-12 forte - zwykłe tabletki - u na s z Polfy za 5 zł. I większość bóli jej przeszło...a ma teraz bardzo je rzadko
    wlasnie lykam od tygodnia
    jesli w przyszlym tyg.nadal tak bedzie to ide do lekarza

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Oo Bursztynku z Twoją migreną, może jakieś specjalistyczne tablety, moja kuzynka jakieś bierze i pomagają, ?
    mam specjalne tabletki na bol glowy, natomiast nie chce jesc takich ktore bierze sie caly miesiac bo to syf.
    Nasilila sie czestotliwosc i to mnie dziwi.
    jesli nie przejdzie to lekarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 11:54

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppa niestaty albo migrena albo staranie się o dziecko
    niestety wszystkie mózgojeby nie są dozwolone przy staraniach.. niestety mam ten sam problem i neurolog mi zabronił łykać leki na migrenę
    peppapig wrote:
    Oo Bursztynku z Twoją migreną, może jakieś specjalistyczne tablety, moja kuzynka jakieś bierze i pomagają, ?

Bursztyn lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    peppa niestaty albo migrena albo staranie się o dziecko
    niestety wszystkie mózgojeby nie są dozwolone przy staraniach.. niestety mam ten sam problem i neurolog mi zabronił łykać leki na migrenę
    no wlasnie.... :(

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)
    Czuje sie dobrze - dzieki za pamięć. Od rana na nogach, zawiozłam M do pracy i byłam juz na budowie. Przecież od tygodnia jestem biurowo-bezdomna...Oczywiście juz mi sie w nocy śniło, ze dzwonili ze szpitala, ale nie wiem co powiedzieli bo budzik zadzwonił. Chodzę jeszcze trochę zgięta w pół i w rozkroku, ale jest naprawdę ok. Teraz non stop myśle o moich dzieciatkach ;)
    Właśnie sie obżarlam sałatka (chyba z pół kilo jej było) i zaczynam trzymać kciuki za Andrzeja.
    Bursztyn, co z Twoja beretka? No żeby bolała bez alko, to juz jest skandal!
    Paszczak ten wykres to rownież odzwierciedlenie moich działań tylko u mnie etap przed deadlinem jest zazwyczaj jeszcze krótszy.... Wiem, nie ma sie czym chwalić....
    Renek, ja tez zakupiłam ten zel "konejz" ;) ale powiem Ci ze śluz to mi sie najbardziej poprawil po piciu gluta lnianengo i oeparolu. Tylko jak widać i to nic nie dało...
    Poleze sobie, skoro mam zwolnienie lekarskie :)

Bursztyn, peppapig, ania.g, Reni, samira, Mega, Pusurek, Mango, mysza1975, Kate 75 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia myślę, że już nie zdążę kupić tego żelu.. ;-)
    wiesz ja znowu zaraz jestem w ciąży ;-)

kraczę, kraczę i wykraczę bird-graphics-crow-578304.gif

Simba, peppapig, Bozia3, ania.g, samira, Mega, mysza1975, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mam specjalne tabletki na bol glowy, natomiast nie chce jesc takich ktore bierze sie caly miesiac bo to syf.
    Nasilila sie czestotliwosc i to mnie dziwi.
    jesli nie przejdzie to lekarz

Aaaaaa coś mi sie przypomniało. Mój M zaczyna mieć migreny jak ma niedobór magnezu.

peppapig, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo..kurde no fakt..mnie łeb nie boli tylko dusza zwykle...Nie staram się póki co to na bóle duszy dwa drinesy przed spaniem,( potem jednak może boleć głowa) ...

Simba, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn a ciśnienie masz ok?

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn - a może wróć do picia - i wtedy się wszystko wyrówna w organiżmie...

Simba, Bursztyn, Reni, Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czesc Dziewczynki :)
    Czuje sie dobrze - dzieki za pamięć. Od rana na nogach, zawiozłam M do pracy i byłam juz na budowie. Przecież od tygodnia jestem biurowo-bezdomna...Oczywiście juz mi sie w nocy śniło, ze dzwonili ze szpitala, ale nie wiem co powiedzieli bo budzik zadzwonił. Chodzę jeszcze trochę zgięta w pół i w rozkroku, ale jest naprawdę ok. Teraz non stop myśle o moich dzieciatkach ;)
    Właśnie sie obżarlam sałatka (chyba z pół kilo jej było) i zaczynam trzymać kciuki za Andrzeja.
    Bursztyn, co z Twoja beretka? No żeby bolała bez alko, to juz jest skandal!
    Paszczak ten wykres to rownież odzwierciedlenie moich działań tylko u mnie etap przed deadlinem jest zazwyczaj jeszcze krótszy.... Wiem, nie ma sie czym chwalić....
    Renek, ja tez zakupiłam ten zel "konejz" ;) ale powiem Ci ze śluz to mi sie najbardziej poprawil po piciu gluta lnianengo i oeparolu. Tylko jak widać i to nic nie dało...
    Poleze sobie, skoro mam zwolnienie lekarskie :)
    wiec skoro boli bez alkoholou, to chyba zaczne pic, przynajmniej cos bede z tego miala
    trzymam kciuki za Twoje dzieci :)

Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn - a może wróć do picia - i wtedy się wszystko wyrówna w organiżmie...
    no wlasnie tez o tym myslalam :)
    ale zamieniam wino na wodke

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Bursztyn a ciśnienie masz ok?
    zawsze i niezmiennie 90/60

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

???
    To nie ciśnienie - to żart.
    To ty powinnas codziennie przed snem lampkę koniaczku strzelić ;) Ale jedna.

Bursztyn, Reni, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    ???
    To nie ciśnienie - to żart.
    prawda? i zaobacz w jakich warunkach przyszlo mi zyc....
    Simba wrote:
    To ty powinnas codziennie przed snem lampkę koniaczku strzelić ;) Ale jedna.
    no co Ty! chcesz mnie zabic? ;)koniak obniza cisnienie krwi, moglabym juz rano nie wstac :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no co Ty! chcesz mnie zabic? ;)koniak obniza cisnienie krwi, moglabym juz rano nie wstac :)

Naprawdę obniża? Ja myślałam ze to taki inteligentny trunek, ze jednym obniża tym co maja za wysokie i podwyższa tym co maja za niskie :)

Mega lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane własnie dzwoniliśmy do ośrodka zostaliśmy kolejni raz wyrolowani szkolenie miało zacząć sie w czerwcu a własnie sie już zaczeło mamy do nich zgłosic sie pod koniec czerwca i moze na jesien bedzie szkolenie :(
    ja jestem wykonczona mam dosć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zaraz zaczne sobie wyrywać włosy z głowy bo krzyczeć nie moge bo mieszkam w bloku i jeszcze przyślą po mnie karetke wiadomo skad!!! :P

dziekuje bardzo za Wasze wsparcie <3
    pamietam o Was i życze abyście miały jak najmniej problemów!!!!

samira, malgos741, Mega, mysza1975, Kate 75 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    No to można u Ciebie wykluczyć ciśnienie jako przyczynę bólu głowy. Ja mam nadciśnienie i bòl głowy zawsze jest dla mnie sygnałem że wzrosło bardziej niż powinno.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Naprawdę obniża? Ja myślałam ze to taki inteligentny trunek, ze jednym obniża tym co maja za wysokie i podwyższa tym co maja za niskie :)
    niestety, obniza, chyba ze pity w duzych ilosciach - wtedy tak, ale to juz patologia :) poza tym rozszerza naczynia krwionosne i poprawia krazenie, wiec ogolnie jest ok.
    ale i tak bede pic bo to moj ulubiony alkohol z tych wysokoprocentowych i leb po nim prawie nie boli :)

inessa, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane własnie dzwoniliśmy do ośrodka zostaliśmy kolejni raz wyrolowani szkolenie miało zacząć sie w czerwcu a własnie sie już zaczeło mamy do nich zgłosic sie pod koniec czerwca i moze na jesien bedzie szkolenie :(
    ja jestem wykonczona mam dosć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zaraz zaczne sobie wyrywać włosy z głowy bo krzyczeć nie moge bo mieszkam w bloku i jeszcze przyślą po mnie karetke wiadomo skad!!! :P

dziekuje bardzo za Wasze wsparcie <3
    pamietam o Was i życze abyście miały jak najmniej problemów!!!!
    pytalas dlaczego nie zostaliscie zawiadomieni?

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3088 3089 3090 3091 3092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ