X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja mam tak szeroka miednice, ze moje dziecko urodzi sie, trzymajac sie pod boki
    A dziewczynka tanczac kankana :D

Simba, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To taki cukrzycowy kawal chlopa. Kiedys sie nie sprawdzialo poziomu cukru ( bo i jak ) i trzeba bylo taki rodzic.
    A ty Ewka mialas cukier w porzadku, ze Tomcio taki wielki?
    Ja mam teraz tez schize wielkego dziecka, a tu prawie wcale nie robia cesarek... I do tego tak brzydko tna i zszywaja potem... Zalamka... Moze jednak w Pl urodze...

cukier miałam w porzo

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dzieci w ogole to moglyby sie rodzic jak zrebaki albo cielaki. Najpierw wyprostowane stopki, potem lekarz za nie ciagnie, a tam dziecko w pozycji na bacznosc. Latwiej ciagnac za nogi niz za glowe, nie? ;)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    cukier miałam w porzo
    Ja teraz sie edukuje cukrzycowo ( znaczy czytam wszystkie pierdoly w necie ) i dowiedzialam sie np. ze wielowodzie tez jest powiklaniem cukrzycowym, tak samo jak szybki wzrost dziecka. Insulina dziala na dziecko jak hormon wzrostu, jak anabolik.
    Ja powtarzam w poniedzialek swoje badanie, bo kluje sie jak wariatka od 2 dni, a cukier ok.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bo dzieci w ogole to moglyby sie rodzic jak zrebaki albo cielaki. Najpierw wyprostowane stopki, potem lekarz za nie ciagnie, a tam dziecko w pozycji na bacznosc. Latwiej ciagnac za nogi niz za glowe, nie? ;)
    Łatwiej chyba też te nogi wyrwać niż głowę...;)

peppapig lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Łatwiej chyba też te nogi wyrwać niż głowę...;)
    No wiesz, glowa tylko jedna, a nogi dwie. ;)

Bozia3, peppapig lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A ja sie z matka poklocilam przez skype :(
    Moze mi te hormony wala na dekiel, ale przedwczoraj z nia pisalam i napisalam jej ze ide na te punkcje, ze troche sie boje i tak dalej. Caly wczorajszy dzien sie nie odzywala, wreszcie jej napisalam ze wrocilam ze szpitala, a ona na to: I co powiedzial profesor?
    WTF? Jaki profesor - halo! ja mialam punkcje.
    A ona to: Aaaa przepraszam, zapomnialam. I jak sie czujesz? Odezwe sie za godzine bo X do mnie przyszla.

No i strasznie mnie to wkurwilo i rozzalilo. No i dzisiaj sie gesto tlumaczyla, ale oczywiscie w taki sposob, zeby sie usprawiedliwic i zebym ja odczula ze przesadzam.
    Gowno!
    Bo może dla niej to większy problem, niż dla Ciebie...I wtedy czasami ludzie tak właśnie reagują - rżną głupa udając, że nie słyszą lub nie rozumieją co się do nich mówi....i mają wszystko z głowy...ze strachu lub zażenowania....

Bursztyn lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa T trochę nerwów, ale dobrze, że tak to się skończyło!

Bozia, ale fajny brzuszek!

Bozia3, EwaT lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie!
    Simba wrote:
    Kto to wytrzyma od poczatku? ;)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o qźwa umarłam ... wariacie... hahaa1.gif
    Simba wrote:
    Ja mam tak szeroka miednice, ze moje dziecko urodzi sie, trzymajac sie pod boki

iwcia77, peppapig, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia..fota zajebiaszcza

Bozia3 lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ewa T trochę nerwów, ale dobrze, że tak to się skończyło!

Bozia, ale fajny brzuszek!
    Mysza czas wstawic swoj brzuszek:-)

peppapig lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysle ci mojego meza -on wie jak podnies komus cisnienie ;D
    Bursztyn wrote:
    zawsze i niezmiennie 90/60

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w innej aptece .. kolejna pani nie słyszała o żelu konsejż więc pokazałam jej w telefonie jak wygląda i przepisała sobie nazwę.. nie mieli na stanie ale mogli zamówić w hurtowni..
    3 szt ponad 50!
    8 szt ponad 80 zł.! oszaleli? to za 70 pare mam całą tubę

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56ad5bdd44e0.jpg

samira, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    byłam w innej aptece .. kolejna pani nie słyszała o żelu konsejż więc pokazałam jej w telefonie jak wygląda i przepisała sobie nazwę.. nie mieli na stanie ale mogli zamówić w hurtowni..
    3 szt ponad 50!
    8 szt ponad 80 zł.! oszaleli? to za 70 pare mam całą tubę

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56ad5bdd44e0.jpg
    a mówiłam ze lepiej tubę :P

Reni lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze szpitala i się melduję. W życiu nie widziałam tylu kobiet w ciąży na raz. Najgorsze jest to, że praktycznie nic się nie dowiedziałam. 4 dni męczarni, z której za wiele nie wynika. Zgodnie z USG wszystko oprócz nerek jest z małą w porządku. Nerki znów się powiększyły, ale totalnie nic mi nie wyjaśniono - ani skąd ten problem ani jak go rozwiązać. Pytałam się po kolei wszystkich lekarzy, którzy tam się pojawiali i nikt nie chciał ze mną gadać. W karcie wypisu też nic nie ma o dalszych zaleceniach. Jestem wściekła.

polarmiś, Sabina, samira, EwaT, Bliska 77, gosia7122 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis dobrze, że się odezwałaś.

Może to nie jest takie groźne skoro nie masz dalszych zaleceń.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a czy ta wielka główka to normalne jest?? troche mnie to martwi
    Ewa moja córka też miała być kolosem. Całą ciążę słyszałam, że jest wielka, bałam się, że rzeczywiście taka będzie ;) Zwłaszcza, że ja ważyłam 4400gr i miałam 62cm. Ale moja córka okazała się "prawie" średniaczkiem - 3550gr i 57cm. Tylko głowę miała wielką 37cm. A ja rodziłam sn. Bolało :/ Nie polecam ;)

Nie martw, co Twoje już przeszłaś. Najważniejsze, że Tomuś zdrowy :) Zretsztą sobie poradzisz :)
    I Ty mi wyglądasz na mamę chłopaków, bo Simba to już nie :) Ja ją wiedzę z małą lalunią ;)

Boziuchna brzuszek ŚLICZNY!

samira, Simba, EwaT, Bozia3 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super newsy Ewa :D moj maz do dzisiaj wspomina wielkiego, pysznego kotleta schabowego, ktorego jadl w jednej z restauracji w BB :D 10 lat temu. na sama mysl mu slinka cieknie :)
    EwaT wrote:
    nie, nie mieszkam w Zabrzu
    rodze w Bielsku Biała

EwaT lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis dobrze, że jestes :) i co teraz zrobisz? Macie jakiś plan działania? Zasugerowali coś czy kazali czekać do porodu? Doradzili i cokolwiek?

‹‹ 3096 3097 3098 3099 3100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ