X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja mam tak szeroka miednice, ze moje dziecko urodzi sie, trzymajac sie pod boki
    A dziewczynka tanczac kankana :D

Simba, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To taki cukrzycowy kawal chlopa. Kiedys sie nie sprawdzialo poziomu cukru ( bo i jak ) i trzeba bylo taki rodzic.
    A ty Ewka mialas cukier w porzadku, ze Tomcio taki wielki?
    Ja mam teraz tez schize wielkego dziecka, a tu prawie wcale nie robia cesarek... I do tego tak brzydko tna i zszywaja potem... Zalamka... Moze jednak w Pl urodze...

cukier miałam w porzo

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dzieci w ogole to moglyby sie rodzic jak zrebaki albo cielaki. Najpierw wyprostowane stopki, potem lekarz za nie ciagnie, a tam dziecko w pozycji na bacznosc. Latwiej ciagnac za nogi niz za glowe, nie? ;)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    cukier miałam w porzo
    Ja teraz sie edukuje cukrzycowo ( znaczy czytam wszystkie pierdoly w necie ) i dowiedzialam sie np. ze wielowodzie tez jest powiklaniem cukrzycowym, tak samo jak szybki wzrost dziecka. Insulina dziala na dziecko jak hormon wzrostu, jak anabolik.
    Ja powtarzam w poniedzialek swoje badanie, bo kluje sie jak wariatka od 2 dni, a cukier ok.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bo dzieci w ogole to moglyby sie rodzic jak zrebaki albo cielaki. Najpierw wyprostowane stopki, potem lekarz za nie ciagnie, a tam dziecko w pozycji na bacznosc. Latwiej ciagnac za nogi niz za glowe, nie? ;)
    Łatwiej chyba też te nogi wyrwać niż głowę...;)

peppapig lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Łatwiej chyba też te nogi wyrwać niż głowę...;)
    No wiesz, glowa tylko jedna, a nogi dwie. ;)

Bozia3, peppapig lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A ja sie z matka poklocilam przez skype :(
    Moze mi te hormony wala na dekiel, ale przedwczoraj z nia pisalam i napisalam jej ze ide na te punkcje, ze troche sie boje i tak dalej. Caly wczorajszy dzien sie nie odzywala, wreszcie jej napisalam ze wrocilam ze szpitala, a ona na to: I co powiedzial profesor?
    WTF? Jaki profesor - halo! ja mialam punkcje.
    A ona to: Aaaa przepraszam, zapomnialam. I jak sie czujesz? Odezwe sie za godzine bo X do mnie przyszla.

No i strasznie mnie to wkurwilo i rozzalilo. No i dzisiaj sie gesto tlumaczyla, ale oczywiscie w taki sposob, zeby sie usprawiedliwic i zebym ja odczula ze przesadzam.
    Gowno!
    Bo może dla niej to większy problem, niż dla Ciebie...I wtedy czasami ludzie tak właśnie reagują - rżną głupa udając, że nie słyszą lub nie rozumieją co się do nich mówi....i mają wszystko z głowy...ze strachu lub zażenowania....

Bursztyn lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa T trochę nerwów, ale dobrze, że tak to się skończyło!

Bozia, ale fajny brzuszek!

Bozia3, EwaT lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie!
    Simba wrote:
    Kto to wytrzyma od poczatku? ;)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o qźwa umarłam ... wariacie... hahaa1.gif
    Simba wrote:
    Ja mam tak szeroka miednice, ze moje dziecko urodzi sie, trzymajac sie pod boki

iwcia77, peppapig, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia..fota zajebiaszcza

Bozia3 lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ewa T trochę nerwów, ale dobrze, że tak to się skończyło!

Bozia, ale fajny brzuszek!
    Mysza czas wstawic swoj brzuszek:-)

peppapig lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysle ci mojego meza -on wie jak podnies komus cisnienie ;D
    Bursztyn wrote:
    zawsze i niezmiennie 90/60

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w innej aptece .. kolejna pani nie słyszała o żelu konsejż więc pokazałam jej w telefonie jak wygląda i przepisała sobie nazwę.. nie mieli na stanie ale mogli zamówić w hurtowni..
    3 szt ponad 50!
    8 szt ponad 80 zł.! oszaleli? to za 70 pare mam całą tubę

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56ad5bdd44e0.jpg

samira, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    byłam w innej aptece .. kolejna pani nie słyszała o żelu konsejż więc pokazałam jej w telefonie jak wygląda i przepisała sobie nazwę.. nie mieli na stanie ale mogli zamówić w hurtowni..
    3 szt ponad 50!
    8 szt ponad 80 zł.! oszaleli? to za 70 pare mam całą tubę

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56ad5bdd44e0.jpg
    a mówiłam ze lepiej tubę :P

Reni lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze szpitala i się melduję. W życiu nie widziałam tylu kobiet w ciąży na raz. Najgorsze jest to, że praktycznie nic się nie dowiedziałam. 4 dni męczarni, z której za wiele nie wynika. Zgodnie z USG wszystko oprócz nerek jest z małą w porządku. Nerki znów się powiększyły, ale totalnie nic mi nie wyjaśniono - ani skąd ten problem ani jak go rozwiązać. Pytałam się po kolei wszystkich lekarzy, którzy tam się pojawiali i nikt nie chciał ze mną gadać. W karcie wypisu też nic nie ma o dalszych zaleceniach. Jestem wściekła.

polarmiś, Sabina, samira, EwaT, Bliska 77, gosia7122 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis dobrze, że się odezwałaś.

Może to nie jest takie groźne skoro nie masz dalszych zaleceń.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a czy ta wielka główka to normalne jest?? troche mnie to martwi
    Ewa moja córka też miała być kolosem. Całą ciążę słyszałam, że jest wielka, bałam się, że rzeczywiście taka będzie ;) Zwłaszcza, że ja ważyłam 4400gr i miałam 62cm. Ale moja córka okazała się "prawie" średniaczkiem - 3550gr i 57cm. Tylko głowę miała wielką 37cm. A ja rodziłam sn. Bolało :/ Nie polecam ;)

Nie martw, co Twoje już przeszłaś. Najważniejsze, że Tomuś zdrowy :) Zretsztą sobie poradzisz :)
    I Ty mi wyglądasz na mamę chłopaków, bo Simba to już nie :) Ja ją wiedzę z małą lalunią ;)

Boziuchna brzuszek ŚLICZNY!

samira, Simba, EwaT, Bozia3 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super newsy Ewa :D moj maz do dzisiaj wspomina wielkiego, pysznego kotleta schabowego, ktorego jadl w jednej z restauracji w BB :D 10 lat temu. na sama mysl mu slinka cieknie :)
    EwaT wrote:
    nie, nie mieszkam w Zabrzu
    rodze w Bielsku Biała

EwaT lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis dobrze, że jestes :) i co teraz zrobisz? Macie jakiś plan działania? Zasugerowali coś czy kazali czekać do porodu? Doradzili i cokolwiek?

‹‹ 3096 3097 3098 3099 3100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ