35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:nie wiem dlaczego zalozylam ze to bedzie 2 chlopcow...
ale jak wolisz parke, to bedzie parka
podobne do siebie tylko jak rodzeństwo ,nie identyczneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:13
Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:a czy ta wielka główka to normalne jest?? troche mnie to martwi
samira, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:moja babcia ze strony ojca miała pierwsze dziecko 7kg
To taki cukrzycowy kawal chlopa. Kiedys sie nie sprawdzialo poziomu cukru ( bo i jak ) i trzeba bylo taki rodzic.
A ty Ewka mialas cukier w porzadku, ze Tomcio taki wielki?
Ja mam teraz tez schize wielkego dziecka, a tu prawie wcale nie robia cesarek... I do tego tak brzydko tna i zszywaja potem... Zalamka... Moze jednak w Pl urodze...
-
nick nieaktualnysamira wrote:może być sporym dzieckiem ale to nie znaczy ze trzeba cc, gorzej jak będzie podczas porodu niewspółmierność barkowa że główka przeszła a barki nie mogą i to jest sytuacja gdzie łamią bark (bo już wtedy cc nie mogą zrobić ),niby to nie groźne złamanie i szybko się zrasta ale sama nazwa budzi we mnie dreszcze...tz. to łamanie
samira, Simba lubią tę wiadomość
-
Od 5 dni mam mdłości i nie wiem czym jest to spowodowane. Być może to mleczko pszczele, bo nie możliwie jest żebym miała już jakieś objawy ciążowe. Za wcześnie na to. Jak mi nie miną, będę chyba musiała mleczko odstawić.
Dziewczyny które biorą mleczko, też tak macie?samira, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
A ja sie z matka poklocilam przez skype
Moze mi te hormony wala na dekiel, ale przedwczoraj z nia pisalam i napisalam jej ze ide na te punkcje, ze troche sie boje i tak dalej. Caly wczorajszy dzien sie nie odzywala, wreszcie jej napisalam ze wrocilam ze szpitala, a ona na to: I co powiedzial profesor?
WTF? Jaki profesor - halo! ja mialam punkcje.
A ona to: Aaaa przepraszam, zapomnialam. I jak sie czujesz? Odezwe sie za godzine bo X do mnie przyszla.
No i strasznie mnie to wkurwilo i rozzalilo. No i dzisiaj sie gesto tlumaczyla, ale oczywiscie w taki sposob, zeby sie usprawiedliwic i zebym ja odczula ze przesadzam.
Gowno!mysza1975, Mega, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Barkow to nie lamia. Moze sie zdarzyc zlamanie obojczyka ( tak mi sie corka urodzila ) albo uszkodzenie splotu barkowego. To 2 duzo grozniejsze, bo wymaga rehabilitacji, a zlamany obojczyk zrasta sie po 2 tyg. To kosteczka cieniutka jak patyczek, nawet sie tego nie usztywnia, mi tylko kazali nie ukladac dziecka na tym boku przez 2 tyg i juz. Aczkolwiek nie chcialabym przechodzic takiego porodu jeszcze raz...
może i mi się pomyliło ale wiem ze chodziło o tą niewspółmierność barkową ,widziałam na filmie Porodówka z UK ,i nie to że się samo złamało tylko oni łamali ...
to współczuje i oby się nie powtórzyło
Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Od 5 dni mam mdłości i nie wiem czym jest to spowodowane. Być może to mleczko pszczele, bo nie możliwie jest żebym miała już jakieś objawy ciążowe. Za wcześnie na to. Jak mi nie miną, będę chyba musiała mleczko odstawić.
Dziewczyny które biorą mleczko, też tak macie?Iwone lubi tę wiadomość
-
Iwone wrote:Od 5 dni mam mdłości i nie wiem czym jest to spowodowane. Być może to mleczko pszczele, bo nie możliwie jest żebym miała już jakieś objawy ciążowe. Za wcześnie na to. Jak mi nie miną, będę chyba musiała mleczko odstawić.
Dziewczyny które biorą mleczko, też tak macie?Mangoi jej marzenie
-
Pusurek wrote:Barkow to nie lamia. Moze sie zdarzyc zlamanie obojczyka ( tak mi sie corka urodzila ) albo uszkodzenie splotu barkowego. To 2 duzo grozniejsze, bo wymaga rehabilitacji, a zlamany obojczyk zrasta sie po 2 tyg. To kosteczka cieniutka jak patyczek, nawet sie tego nie usztywnia, mi tylko kazali nie ukladac dziecka na tym boku przez 2 tyg i juz. Aczkolwiek nie chcialabym przechodzic takiego porodu jeszcze raz...
Ja mam tak szeroka miednice, ze moje dziecko urodzi sie, trzymajac sie pod bokiBozia3, peppapig, Sabina, mysza1975, Reni, Kate 75, polarmiś, Mega, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość