X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oświadczam wszem wobec, że mój małżonek wczoraj w 18 cyklu wyraził swoje oburzenie.. że czuje się jak chłop pańszczyźniany, który przychodzi odwala swoją robotę i do domu..
    powiedział, że ma dosyć tak na zawołanie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/789d7faf8d44.jpg
    Bo może oprócz okresu harówki - potrzebne Wam też od czasu do czasu bzykanko relaksacyjne :)

Reni, Bursztyn, peppapig, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie to jest? Invision-Board-France-561.gif
    Bozia3 wrote:
    Bo może oprócz okresu harówki - potrzebne Wam też od czasu do czasu bzykanko relaksacyjne :)

iwcia77, polarmiś, Mega, Simba, Sabina, peppapig lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja najbardziej nie rozumiem, dlaczego ten profesorek nie mogl teraz powiedziec co i jak, za to w swoim prywatnym gabinecie za dwa tygodnie postawi diagnoze. No paranoja jakas!
    Wiem, ze sie czepiam i to nie posuwa dyskusji do przodu, ani Alis w niczym nie pomaga, ale strasznie mnie to irytuje...

Mnie też to irytuje, chociaż powody są dość jasne ;)

samira, Simba, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Alis, trzymam kciuki za pomyślny rozwój wydarzeń, warunkami się nie przejmuj, fakt nie jest to leśna góra ale kadra jest bardzo wykwalifikowana i tak jak kiedyś pisałam, mimo poważnych komplikacji przy porodzie córka jest cała i zdrowa mimo 6pkt, nawet nie chcę myśleć co by było gdybym rodziła w "zwykłym" szpitalu, obecnie już dowiedziałam się że w dwóch prywatnych naszych łódzkich (w jednym porody na NFZ) nie przeszłabym "wizyty kwalifikującej do porodu" ze względu na krwiak i tarczycę, w poniedziałek moja endo ma wypowiedzieć się czy z moją tarczycą mogę rodzić w innym niż w CZMP
    a jeszcze jedn, rodząc córkę w CZMP nie miałam żadnego znajomego lekarza i nikomu ani złotówki nie dałam
    Ewa, wspaniałe wieści a z wagą dzieciątka może być jeszcze różnie :-)
    miłego dnia
    czekamy na rozpogodzenie i jedziemy z córką na wycieczkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 09:32

samira, Simba, Bursztyn, szczęśliwa 2, Alis lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ALis nie przejmuj się warunkami widelcowymi w szpitalu - to tylko kilka dni...wybieaj taki szpital, gdzie są najlepsi fachowcy i sprzęt....a na wczasy pojedziesz za jakiś czas...:)

Na czym taki zabieg jeszcze w ciąży miałby polegać? CO mogliby zrobić z tymi nereczkami malutkimi?

Mój ginekolog powiedział, że mogliby odprowadzić mocz, który zalega w nerkach, żeby mogły się normalnie rozwijać i, że jeśli tak się nie zrobi, mogą się poprawnie nie uformować... No ale wierzę, że wiedzą, co robią i, że może wada nie jest na tyle duża, żeby to teraz było potrzebne. Może ryzyko operacji jest większe niż korzyści.

Poza tym w późniejszej ciąży, można po prostu przyspieszyć poród, jeśli nerki się za bardzo poszerzają i oglądać maluszka już na zewnątrz. No, ale na to jest u mnie za wcześniej.

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki i miłego dnia wam życzę. :-)
    Alis będzie dobrze spróbuj dostać się do innego specjalisty na nfz <3
    Ja jak chodziłam do ginka na nfz to żadnych badań krwi (hormonów)mi nawet nie przepisał a najlepsze że pierwsza wizyta była prywatna a później przyjął mnie na nfz.

samira, Alis lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a jakie to jest? Invision-Board-France-561.gif
    wariatuncio :)

Reni lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oświadczam wszem wobec, że mój małżonek wczoraj w 18 cyklu wyraził swoje oburzenie.. że czuje się jak chłop pańszczyźniany, który przychodzi odwala swoją robotę i do domu..
    powiedział, że ma dosyć tak na zawołanie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/789d7faf8d44.jpg
    I tak długo wytrzymal panszczyzne:-)

Bozia3, Reni, Simba, Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis w karcie wypisowej ze szpitala powinien byc dokladny opis płodu i Ew zalecenia dalszej opieki. Jeśli tego nie ma, to prawdopodobnie nie jest źle. Możesz jeszcze spróbować iść do poradni przyszpitalnej CZMP

Gdyby to na mnie trafiło to poszłabym to zgłosić do NFZ ale wcześniej bym nagrała taką rozmowę. Dla mnie to wymuszanie kasy.
    Tym bardziej że nie wiadomo co się jeszcze może okazać z dzieckiem i kasa może być Wam potrzebna na leczenie.

Reni, Simba, Alis lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa pogadał pogadał a i tak zrobił swoje ;-)
    polarmiś wrote:
    I tak długo wytrzymal panszczyzne:-)

malgos741, Simba, Bursztyn, iwcia77, Mango, Parka lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, piękny brzuszek :-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to taki profesor z CZMP powinien mieć zakaz prowadzenia prywatnej praktyki!
    Dość kasy zarabiają na państwowej posadce!

iwcia77, samira, Alis lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki

U nas pochmurno ale niezbyt zimno, zaraz bedzie lalo... Jedziemy popoludniu chate ogladac do kupienia. W tym cyklu biore wiesiolka i siemie, ale wydaje mi sie ze to wiesiolek dziala (samo w siemie w pprzednim cyklu cudu nie zdzialalo, ale i tak bylo troszke lepiej)bo susza sie skonczyla.

Reni, i tak dlugo Twoj chlop wytrzymal na panszczyznianej orce, mial prawo troche ponarzekac.
    Simba, czekam razem z Toba na jutrzejszy dzien i trzymam mocno kciuki
    Aga, milej wycieczki
    No i plodnego dnia Wszystkim :)

Simba, samira, EwaT, Reni, malgos741, Mango, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:57

Alis lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:58

Iwone lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wykończysz sobie faceta :-P

Reni, Mango lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Iwone ale on zaproponował Alis pomoc a normalne ,że nie zrobi tego za darmo :-)
    ja rodziłam teraz i to on decydował kiedy i co i żadnej kasy nie wołał , ani nie doczuwałam,że chce mnie na cos naciągnąć :-)
    myslę ,że jeśli Alis sie go pytała co robic to jej polecił siebie :-P
    Szcześliwa jaką pomoc? Zaproponował jej wizytę w prywatnym gabinecie i to ma być pomoc?!
    Lekarz który przyjmuje w CZMP leczy tam na fundusz, czyli ma już za to zapłacone i nie ma prawa kazać przychodzić do prywatnego gabinetu żeby omówić wyniki i powiedzieć jakie są rokowania do dalszego przebiegu ciąży, tylko powinien poinformować pacjentkę w klinice.

Wkurza mnie że lekarze są bezradni jak leczą na fundusz a "bogami" jak leczą prywatnie!

szczęśliwa 2, peppapig, samira, Alis lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Iwone, Bursztyn lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, ja idę w poniedziałek do gina na fundusz i aż się boję jak mnie potraktuje...
    Bo muszę się zaczepić w przychodni na wypadek ciąży ;-) może się ludzki okaże w to wierzę...

szczęśliwa 2, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

hzr10fs.png
‹‹ 3101 3102 3103 3104 3105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ