35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:oświadczam wszem wobec, że mój małżonek wczoraj w 18 cyklu wyraził swoje oburzenie.. że czuje się jak chłop pańszczyźniany, który przychodzi odwala swoją robotę i do domu..
powiedział, że ma dosyć tak na zawołanie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/789d7faf8d44.jpgReni, Bursztyn, peppapig, Mango lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Ja najbardziej nie rozumiem, dlaczego ten profesorek nie mogl teraz powiedziec co i jak, za to w swoim prywatnym gabinecie za dwa tygodnie postawi diagnoze. No paranoja jakas!
Wiem, ze sie czepiam i to nie posuwa dyskusji do przodu, ani Alis w niczym nie pomaga, ale strasznie mnie to irytuje...
Mnie też to irytuje, chociaż powody są dość jasnesamira, Simba, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
witajcie
Alis, trzymam kciuki za pomyślny rozwój wydarzeń, warunkami się nie przejmuj, fakt nie jest to leśna góra ale kadra jest bardzo wykwalifikowana i tak jak kiedyś pisałam, mimo poważnych komplikacji przy porodzie córka jest cała i zdrowa mimo 6pkt, nawet nie chcę myśleć co by było gdybym rodziła w "zwykłym" szpitalu, obecnie już dowiedziałam się że w dwóch prywatnych naszych łódzkich (w jednym porody na NFZ) nie przeszłabym "wizyty kwalifikującej do porodu" ze względu na krwiak i tarczycę, w poniedziałek moja endo ma wypowiedzieć się czy z moją tarczycą mogę rodzić w innym niż w CZMP
a jeszcze jedn, rodząc córkę w CZMP nie miałam żadnego znajomego lekarza i nikomu ani złotówki nie dałam
Ewa, wspaniałe wieści a z wagą dzieciątka może być jeszcze różnie
miłego dnia
czekamy na rozpogodzenie i jedziemy z córką na wycieczkęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 09:32
samira, Simba, Bursztyn, szczęśliwa 2, Alis lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ALis nie przejmuj się warunkami widelcowymi w szpitalu - to tylko kilka dni...wybieaj taki szpital, gdzie są najlepsi fachowcy i sprzęt....a na wczasy pojedziesz za jakiś czas...
Na czym taki zabieg jeszcze w ciąży miałby polegać? CO mogliby zrobić z tymi nereczkami malutkimi?
Mój ginekolog powiedział, że mogliby odprowadzić mocz, który zalega w nerkach, żeby mogły się normalnie rozwijać i, że jeśli tak się nie zrobi, mogą się poprawnie nie uformować... No ale wierzę, że wiedzą, co robią i, że może wada nie jest na tyle duża, żeby to teraz było potrzebne. Może ryzyko operacji jest większe niż korzyści.
Poza tym w późniejszej ciąży, można po prostu przyspieszyć poród, jeśli nerki się za bardzo poszerzają i oglądać maluszka już na zewnątrz. No, ale na to jest u mnie za wcześniej.szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki i miłego dnia wam życzę.
Alis będzie dobrze spróbuj dostać się do innego specjalisty na nfz
Ja jak chodziłam do ginka na nfz to żadnych badań krwi (hormonów)mi nawet nie przepisał a najlepsze że pierwsza wizyta była prywatna a później przyjął mnie na nfz.samira, Alis lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnyReni wrote:oświadczam wszem wobec, że mój małżonek wczoraj w 18 cyklu wyraził swoje oburzenie.. że czuje się jak chłop pańszczyźniany, który przychodzi odwala swoją robotę i do domu..
powiedział, że ma dosyć tak na zawołanie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/789d7faf8d44.jpgBozia3, Reni, Simba, Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość
-
Alis w karcie wypisowej ze szpitala powinien byc dokladny opis płodu i Ew zalecenia dalszej opieki. Jeśli tego nie ma, to prawdopodobnie nie jest źle. Możesz jeszcze spróbować iść do poradni przyszpitalnej CZMP
Gdyby to na mnie trafiło to poszłabym to zgłosić do NFZ ale wcześniej bym nagrała taką rozmowę. Dla mnie to wymuszanie kasy.
Tym bardziej że nie wiadomo co się jeszcze może okazać z dzieckiem i kasa może być Wam potrzebna na leczenie.
Reni, Simba, Alis lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczynki
U nas pochmurno ale niezbyt zimno, zaraz bedzie lalo... Jedziemy popoludniu chate ogladac do kupienia. W tym cyklu biore wiesiolka i siemie, ale wydaje mi sie ze to wiesiolek dziala (samo w siemie w pprzednim cyklu cudu nie zdzialalo, ale i tak bylo troszke lepiej)bo susza sie skonczyla.
Reni, i tak dlugo Twoj chlop wytrzymal na panszczyznianej orce, mial prawo troche ponarzekac.
Simba, czekam razem z Toba na jutrzejszy dzien i trzymam mocno kciuki
Aga, milej wycieczki
No i plodnego dnia WszystkimSimba, samira, EwaT, Reni, malgos741, Mango, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa 2 wrote:Iwone ale on zaproponował Alis pomoc a normalne ,że nie zrobi tego za darmo
ja rodziłam teraz i to on decydował kiedy i co i żadnej kasy nie wołał , ani nie doczuwałam,że chce mnie na cos naciągnąć
myslę ,że jeśli Alis sie go pytała co robic to jej polecił siebie
Lekarz który przyjmuje w CZMP leczy tam na fundusz, czyli ma już za to zapłacone i nie ma prawa kazać przychodzić do prywatnego gabinetu żeby omówić wyniki i powiedzieć jakie są rokowania do dalszego przebiegu ciąży, tylko powinien poinformować pacjentkę w klinice.
Wkurza mnie że lekarze są bezradni jak leczą na fundusz a "bogami" jak leczą prywatnie!szczęśliwa 2, peppapig, samira, Alis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny