X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    image.jpg

Bursztyn, EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    odpalaj Wojtas
    tylko mnie tu sie brodom w kiecce nie podniecaj bo bende zazdrosny
    A.

Nie ma takiej opszyn.
    Baby z broda oglądam z zamkniętemi oczema.
    W.

EwaT, samira, Pusurek, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Zjadłam i zasnęłam :)
    Nie wiadomo jeszcze co z pozostała czwórka - maja nam znać czy bedą sie nadawać na mrozaczki.
    Ja oczywiscie sie ucieszyłam, ze tyle ich jest, ale tez pierwsza myślą było : teraz trzeba je będzie wszystkie urodzić :) mus to mus.
    Powiem Wam, ze pomimo wielu wątpliwości, pytań bez odpowiedzi, trudu jakim jest cała procedura, to jednak wspaniale moc to tak świadomie wszystko przeżywać no i wspaniałe ze w ogóle jest taka możliwość.
    Starałam sie wypracować dla siebie jakies stanowisko w tej sprawie, oczywiscie chęć posiadania dziecka jest tak ogromna, ze człowiek podświadomie (lub prawie świadomie) wybiera wszystkie informacje ZA in vitro. Jedno sie zmieniło we mnie na pewno. Obserwuje ze kocham i mam ogromny szacunek do 8, a raczej 16 komórek które dzisiaj do mnie trafiły. I jak słusznie zauważył jeden z autorów artykułu o IVF : "Metoda in vitro TO NIE instrumentalne traktowanie zarodków czy traktowanie dziecka jak przedmiotu.

Jest to często argument przytaczany przez przeciwników mrożenia zarodków. Każdy zarodek jest dla niepłodnego dzieckiem. I nikt, kto osobiście nie zetknął się z problemem niepłodności nie ma moralnego prawa do takiego osądu.

Wystarczy przejrzeć fora internetowe poświęcone niepłodności, by obalić ten argument. Czy ktoś, kto wyraża się o swoich zarodkach: "kruszynki", "maleństwa" i "dzieciaczki" traktuje je przedmiotowo?"

No to ja tyle :)
    zgadzam sie z Toba
    natomiast jesli chodzi o instrumantalne traktowanie zarodkow- mysle ze to stwierdzenie odnosi sie do tego- ze mozna je zniszczyc jesli nie beda juz potrzebne, i niestety czesto tak sie dzieje

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale Eurowizja nigdy nie byla konkursem najwyzszych lotow, ot taka sobie rozryweczka dla kucharek i sprzataczek. ;) I nie zawsze ladne co ladne, tylko to na co sie glosuje najwiecej.
    Bursztyn, nie kwekaj, tylko telefon w dlon i glosuj na Cleo i polskie cycki! :)
    no jasne jasne, juz dzwonie ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pięknie zaspiewały cycate ;)

samira, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dala Cleo czadu! Dzizas, jakie piekne te nasze dziewczyny! Wszystko maja na miejscu, bosz... Milo popatrzec! :)

EwaT, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś baby z wąsami na ulicy Wam nie przeszkadzają ;-)

EwaT, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie ma takiej opszyn.
    Baby z broda oglądam z zamkniętemi oczema.
    W.
    Ja tez juz zapowiedzialam w domu, baby z broda nie chce na wizji.

malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie dlatego mnie eurowizja wciągnęła wczoraj jak trafiłam na powtórkę.. no mamy z czym wyjsć do ludzi ;-)
    Pusurek wrote:
    No i dala Cleo czadu! Dzizas, jakie piekne te nasze dziewczyny! Wszystko maja na miejscu, bosz... Milo popatrzec! :)

Pusurek, samira, Simba, EwaT, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jakoś baby z wąsami na ulicy Wam nie przeszkadzają ;-)
    Mi broda nie przeszkadza tylko u mojego wlasnego chlopa. Ale on rzadko nosi kiecki ;)

EwaT, Mega, Sabina, iwcia77, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest kiełbasa :-) z podrowieniami dla Andżeja

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, no nie kupuje go. I jeszcze ta kieca syrena... Ja bym w taka sie nie wbila. Jak to swiadczy o mnie? Czas juz zapuszczac brode? ;)

Reni, Simba, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam oglądałam x factor :-)
    bo kobiety z brodą nie chciałam oglądać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 22:00

EwaT lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

a kysz!

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wpolityce.pl/lifestyle/194890-niesamowite-dziecko-ktore-urodzilo-sie-martwe-po-dwoch-godzinach-w-ramionach-matki-ozylo

samira, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ale jego pierwsza czlon imienia tlumaczac z hiszpanskiego to muszelka. Czyli jest i muszelka i kielbasa.

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z UK - pod jaki numer trzeba zadzwonić, żeby zagłosować z UK na Polskę?

aY05p2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    chyba im sie konkurencja pomylila....ja myslalam ze to jest konkurs na najlepsza piosenke, cycki mozna se poogladac na red tubach, a baba z broda ponoc ma dobry glos

Tez mi te cycki wulgarem trochę zajechały :-/

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to by sie zgadzalo :) przeciesz na piczkinsa mowi sie "muszelka" a facet ma " kielbase" no i droga dedukcji wymyslil sobie pseudo zawodowe , ktore do niego/niej pasuje :D

Simba! jak ja ci zazdroszcze! super ! czyli teraz to trzeba czekac na pozytywny test ciazowy :)
    polarmiś wrote:
    Ale jego pierwsza czlon imienia tlumaczac z hiszpanskiego to muszelka. Czyli jest i muszelka i kielbasa.

Simba, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie mnie zaskakuje ta perfekcyjnosc u tych transwestytow...ja sie tyle naogladalam tego w tajlandii, ze gebe mialam rozdziawiona...z podziwu , wiem ze to faceci ale czasami sa bardziej kobiecy od samych kobiet i to mnie wlasnie zaskakuje. i kurde -jest na to popyt!
    Pusurek wrote:
    Kurka, no nie kupuje go. I jeszcze ta kieca syrena... Ja bym w taka sie nie wbila. Jak to swiadczy o mnie? Czas juz zapuszczac brode? ;)

Pusurek, Reni lubią tę wiadomość

‹‹ 3108 3109 3110 3111 3112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ