35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Simba wrote:Zjadłam i zasnęłam
Nie wiadomo jeszcze co z pozostała czwórka - maja nam znać czy bedą sie nadawać na mrozaczki.
Ja oczywiscie sie ucieszyłam, ze tyle ich jest, ale tez pierwsza myślą było : teraz trzeba je będzie wszystkie urodzićmus to mus.
Powiem Wam, ze pomimo wielu wątpliwości, pytań bez odpowiedzi, trudu jakim jest cała procedura, to jednak wspaniale moc to tak świadomie wszystko przeżywać no i wspaniałe ze w ogóle jest taka możliwość.
Starałam sie wypracować dla siebie jakies stanowisko w tej sprawie, oczywiscie chęć posiadania dziecka jest tak ogromna, ze człowiek podświadomie (lub prawie świadomie) wybiera wszystkie informacje ZA in vitro. Jedno sie zmieniło we mnie na pewno. Obserwuje ze kocham i mam ogromny szacunek do 8, a raczej 16 komórek które dzisiaj do mnie trafiły. I jak słusznie zauważył jeden z autorów artykułu o IVF : "Metoda in vitro TO NIE instrumentalne traktowanie zarodków czy traktowanie dziecka jak przedmiotu.
Jest to często argument przytaczany przez przeciwników mrożenia zarodków. Każdy zarodek jest dla niepłodnego dzieckiem. I nikt, kto osobiście nie zetknął się z problemem niepłodności nie ma moralnego prawa do takiego osądu.
Wystarczy przejrzeć fora internetowe poświęcone niepłodności, by obalić ten argument. Czy ktoś, kto wyraża się o swoich zarodkach: "kruszynki", "maleństwa" i "dzieciaczki" traktuje je przedmiotowo?"
No to ja tyle
natomiast jesli chodzi o instrumantalne traktowanie zarodkow- mysle ze to stwierdzenie odnosi sie do tego- ze mozna je zniszczyc jesli nie beda juz potrzebne, i niestety czesto tak sie dzieje
-
Pusurek wrote:Ale Eurowizja nigdy nie byla konkursem najwyzszych lotow, ot taka sobie rozryweczka dla kucharek i sprzataczek.
I nie zawsze ladne co ladne, tylko to na co sie glosuje najwiecej.
Bursztyn, nie kwekaj, tylko telefon w dlon i glosuj na Cleo i polskie cycki! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no własnie dlatego mnie eurowizja wciągnęła wczoraj jak trafiłam na powtórkę.. no mamy z czym wyjsć do ludziPusurek wrote:No i dala Cleo czadu! Dzizas, jakie piekne te nasze dziewczyny! Wszystko maja na miejscu, bosz... Milo popatrzec!
Pusurek, samira, Simba, EwaT, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tam oglądałam x factor
bo kobiety z brodą nie chciałam oglądaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 22:00
EwaT lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:chyba im sie konkurencja pomylila....ja myslalam ze to jest konkurs na najlepsza piosenke, cycki mozna se poogladac na red tubach, a baba z broda ponoc ma dobry glos
Tez mi te cycki wulgarem trochę zajechałyBursztyn lubi tę wiadomość
-
no to by sie zgadzalo
przeciesz na piczkinsa mowi sie "muszelka" a facet ma " kielbase" no i droga dedukcji wymyslil sobie pseudo zawodowe , ktore do niego/niej pasuje
Simba! jak ja ci zazdroszcze! super ! czyli teraz to trzeba czekac na pozytywny test ciazowy
polarmiś wrote:Ale jego pierwsza czlon imienia tlumaczac z hiszpanskiego to muszelka. Czyli jest i muszelka i kielbasa.Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
no wlasnie mnie zaskakuje ta perfekcyjnosc u tych transwestytow...ja sie tyle naogladalam tego w tajlandii, ze gebe mialam rozdziawiona...z podziwu , wiem ze to faceci ale czasami sa bardziej kobiecy od samych kobiet i to mnie wlasnie zaskakuje. i kurde -jest na to popyt!Pusurek wrote:Kurka, no nie kupuje go. I jeszcze ta kieca syrena... Ja bym w taka sie nie wbila. Jak to swiadczy o mnie? Czas juz zapuszczac brode?
Pusurek, Reni lubią tę wiadomość