X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie chyba jednak przekonuje do cc .....
    nie chce mieć rozklapiochy

Bliska 77, mysza1975, ania.g, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    po cc też od razu przystawiają? podobno jest problem z laktacją?

W Pl chyba nie, a powinno sie jak najszybciej. Cisnij i nalegaj, to moze pomoc.
    A wiecie, ze w No facet moze byc przy cesarce? Nawet chca, zeby byl, bo jesli jest pelna narkoza, to tata dostaje od razu dziecko na rece. Nie do pomyslenia w Pl, gdzie jest zakaz wstepu do sali operacyjnej.

samira, Mega lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    niestety, w pewnym stopniu to nieuniknione ale po to by mieć rozklapiochę w mniejszej skali niż możnaby się spodziewać, należy już w czasie ciąży i po (jak się da) ćwiczyć mięśnie kegla

EwaT, samira lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    po cc też od razu przystawiają? podobno jest problem z laktacją?
    Tam gdzie byłam przystawiali ale dokarmiali też z butelki

Bliska 77, Pusurek, EwaT lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    przystawianie jest często właściwe - tylko po prostu sutki są nieprzyzwyczajone - to tak działa - jak obtarte stopy od nowych butów....mnie leciała krew razem z mlekiem...ale po tygodniu przeszło i potem już było przyjemnie....

Pewnie tak. Chociaz czasem i maluch pare razy zle zlapie i problem jest. Tak samo jak wyciaganie cycka z buzi dziecka. Pierwszy dzien wyszarpywalam, zanim polozna mi pokazala, ze trzeba wlozyc palec do dzioba dziecka i samo puszcza. Prawie jak buldogowi. ;)
    A sutki tez bede sobie hartowac chyba. Niby tez pomaga.

Bliska 77, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    oooooo, Ewa, rozklapiocha wazniejsza dla Ciebie niz Tomus?

to mi zakrawa na ch****ą matke ;)

nie chce żeby Tomuś był niedotleniony...on jest duży

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nie z glowy bo ja nadal nie wiem, co z tym goleniem..

I najlepiej woskiem: :P ;) :D

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dobra, jest jeszcze cos o czym powinnam wiedziec, zanim przystapie do 5 inseminacji? ;)
    bo jeszcze sie nie zniechecilam- upewnilyscie mnie tylko, ze zaproszenie meza na tą impreze jest jednym wielkim "nienie" dla mnie..
    wiesz tego jest tyle, ze nie wszystko przyjdzie człowiekowi do głowy tak od razu, spokojnie, pomyślimy :-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• mandragora Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    porody naturalne sa przereklamowane. Kobieta powinna rodzić tak jak chce. Przy cc dziecko przechodzi mniejszy stres- zdanie położnej. A moje? nigdy więcej sn. I to nie chodzi o rozklapiochę ale o bezpieczeństwo dzieciaczka.

EwaT, Bliska 77, Sabina, Simba, ania.g lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    wiesz tego jest tyle, ze nie wszystko przyjdzie człowiekowi do głowy tak od razu, spokojnie, pomyślimy :-)

myśle że jezeli chodzi o faceta to indor pod czerwonymi rozstepami i żyłami na cycach wystarczy za wszystko ;)

Bliska 77, mysza1975, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Skurcze przynajmniej co 7 minut i regularne. Czop wypadl albo wody odeszly. Roznie bywa. Po czopku akcja kupa jest po 15 min, wiec zamawiasz taksowke i lecisz na kibel. Proste! :D
    Mi odeszły wody ;-)

Takie fajne gowniane tematy a mnie się było. Szkoda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 22:25

Pusurek, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dobra, jest jeszcze cos o czym powinnam wiedziec, zanim przystapie do 5 inseminacji? ;)
    bo jeszcze sie nie zniechecilam- upewnilyscie mnie tylko, ze zaproszenie meza na tą impreze jest jednym wielkim "nienie" dla mnie..
    paszcza twoje wielkie nienie zmieni się w taktak jak przyjdzie co do czego. u mnie tak było. I jeszcze bedziesz się darła żeby nigdzie się nie ruszał z wściekłości ;)

Bliska 77, Mango, iwcia77, Mega, samira, caffe, pyska_ta lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    porody naturalne sa przereklamowane. Kobieta powinna rodzić tak jak chce. Przy cc dziecko przechodzi mniejszy stres- zdanie położnej. A moje? nigdy więcej sn. I to nie chodzi o rozklapiochę ale o bezpieczeństwo dzieciaczka.

a co sie stało jeśli mozna wiedzieć?

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    no ja też o dzieciatko sie martwie

EwaT lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    myśle że jezeli chodzi o faceta to indor pod czerwonymi rozstepami i żyłami na cycach wystarczy za wszystko ;)
    rózne rzeczy kręcą facetów ;)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    o taki secik na wywolanie porodu..to czekaj, chronologia- czopek, kupa, taksowka, wosk i do szpitala ;)
    Fantastyczne! :D

Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane polecam woskowanie! super sprawa a efekt 3 tygodnie piczkins gladziutki jak pupka niemowlaka :), czuje sie swiezo i komfortow zawsze :) nic mnie nie zaskoczy :). zostawiam sobie taki wsik Hitlera :)zeby bylo wiadomo kto rzadzi w domu :D (ale o tym pisalam wczesniej na forum)
    Bozia3 wrote:
    I ja z grubsza też ..ale chodzi mi o takie dokładniutkie właśnie....sama chyba niewykonalne przy końcówce..

Pusurek, Bliska 77, ania.g, polarmiś lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    rózne rzeczy kręcą facetów ;)

czyżby??
    nie będe eksperymentować
    rozstępów narazie nie mam.....więc może i indora uniknę ;)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Są różne opinie - ja tam jestem za naturalnym, tylko przeprowadzonym dobrze. Dziecko jest gotowe daje matce sygnał - razem współpracują w swoim tempie i wszystko powinno być ok. Przy cesarce wyrywa się dziecko z brzucha na siłę, szybko i w czasie wyznaczonym przez lekarza, a nie przez naturę...to na pewno większy stres dla dziecka..

Bliska 77, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    kochane polecam woskowanie! super sprawa a efekt 3 tygodnie piczkins gladziutki jak pupka niemowlaka :), czuje sie swiezo i komfortow zawsze :) nic mnie nie zaskoczy :). zostawiam sobie taki wsik Hitlera :)zeby bylo wiadomo kto rzadzi w domu :D (ale o tym pisalam wczesniej na forum)

Najs! :) U mnie jednorazowa maszynka rzadzi, ale chlop dokonuje ostatecznego wykonczenia Hitlera maszynka do golenia. Osiaga przy tym taki stan skupienia, ze powinien za to Nobla dostac. :D I efekt jest jak ta lala! :D

Bliska 77, Sabina, iwcia77, Mega, caffe, polarmiś lubią tę wiadomość

‹‹ 3136 3137 3138 3139 3140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ