X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    W pajęczyny lepsza

Mowisz? Fakt, ze tej w pajeczyny wiecej raczej nie ubiore ( no, moze jeszcze z raz w ciazy ), bo wiecej ciaz nie przewiduje, a stroju narodowym chodzi sie co roku i w kazde swieto. W sobote wszystkie laski beda w takich kiecach, te co nie maja czuja sie co najmniej niestosownie ubrane. :)

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Mowisz? Fakt, ze tej w pajeczyny wiecej raczej nie ubiore ( no, moze jeszcze z raz w ciazy ), bo wiecej ciaz nie przewiduje, a stroju narodowym chodzi sie co roku i w kazde swieto. W sobote wszystkie laski beda w takich kiecach, te co nie maja czuja sie co najmniej niestosownie ubrane. :)
    Podoba mi sie taka tradycja :)
    Za rok pójdziesz w narodowym, a teraz szpanuj brzuchem :)

Pusurek lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja mam modowa zagwozdke. Co ubrac w sobote, w tutejsze swieto narodowe. Obowiazuje pelna gala, panowie w gajerach, panie w kiecach ( spodnie absolutnie nie wchodza w gre ), kotyliony z flaga w klapie, flagi na domach, w rakach, na serwetkach. Pochod przez miasto ( obowiazkowe dla dzieci szkolnych i przedszkolnych ), potem wspolna impra w lokalnych szkolach z zarciem, piciem i konkursami. My co roku wygrywamy konkurs rzutu konska podkowa. Generalnie super dzien.
    No i:
    http://www.hm.com/no/product/24263?article=24263-A - dzisiejszy zakup

czy
    http://www.sparkjop.no/Sparkjop/Products/cat_19/PID-771072%28SparBase%29.aspx
    pod warunkiem, ze sie w ten ostatni wbije. :D
    Wolę pierwszą, no chyba że u Was to standard takie kiecki jak ta druga.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    W pajęczyny lepsza
    też tak uważam - pajęcza super

Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wolę pierwszą, no chyba że u Was to standard takie kiecki jak ta druga.
    W swieta tak, to cos jak goralski czy lowicki stroj i oni sa tu z nich strasznie dumni. Ale faktycznie, jak pisze Simba, poszpanuje brzuchem, bo w tek kiecce bardzo go widac. A co, niech wszyscy widza, jaka plodnosc bywa po 40 - stce! ;)

Simba, malgos741, Reni, mysza1975, ania.g, Sabina, iwcia77, Viv78, Bliska 77, Mango lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pajęcza lepsza :-)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    W swieta tak, to cos jak goralski czy lowicki stroj i oni sa tu z nich strasznie dumni. Ale faktycznie, jak pisze Simba, poszpanuje brzuchem, bo w tek kiecce bardzo go widac. A co, niech wszyscy widza, jaka plodnosc bywa po 40 - stce! ;)

I to Polska Płodność Prorodzinna i Chrześcijańska :)
    (Zagalopowalam sie? No bo tez chciałam, żebyśmy mieli coś fajnego w tej całej dumnej Norwegii, nooo :-/)

Pusurek, mysza1975, Mega, EwaT, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękny brzuszek zasługuje na eksponowanie a w tej drugiej nie było by go widać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 21:46

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    I to Polska Płodność Prorodzinna i Chrześcijańska :)
    (Zagalopowalam sie? No bo tez chciałam, żebyśmy mieli coś fajnego w tej całej dumnej Norwegii, nooo :-/)

To jest plodnosc na skale naszych mozliwosci! My ta plodnoscia otwieramy niedowiarkom oczy! I to nie jest nasze ostatnie slowo! ;)

Simba, mysza1975, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To jest plodnosc na skale naszych mozliwosci! My ta plodnoscia otwieramy niedowiarkom oczy! I to nie jest nasze ostatnie slowo! ;)
    Właśnie właśnie, Misiaczku ;)

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Właśnie właśnie, Misiaczku ;)

Misia przeniesc mozna na kazdy grunt, przyjmie sie jak flance pomidorow. ;)

Simba lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    A monitoring byl? Bo antyczne mierzenie temperatury to mozna se w d... wsadzic. Tylko dobre USG potwierdzi/wykluczy owulacje.

A ja dodam, że nawet dobre usg nie jest w stanie potwierdzić czy wykluczyć owulacji. Natura lubi zrobić psikusa. Są takie przypadki na tym forum.

A ja się dziś zdenerwowałam i poczułam się jak w PRL-u, kiedy pani sprzedawczyni była druga po bogu.
    Poszłam kupić spodnie ciążowe, bo zwykłe już trochę uciskają. W moim mieście powiatowym jest jeden taki sklep. Wpadłam do niego po 17.00, sklep otwarty na oścież, a w środku dwie klientki. Ustawiłam się grzecznie w kolejce, ale pani miała jakiś problem z płaceniem kartą, więc żeby nie stać niepotrzebnie, spytałam grzecznie czy są spodnie ciążowe. Pani odpowiedziała, ze tak, ale że sklep otwarty do 17.00 a jest już 17.10. Mówię jej że było otwarte, a ona, że miała klientów i nie mogła zamknąć. Zapytałam czy mam wyjść, nie odpowiedziała wprost, ale zaczęła marudzić, że się spieszy itd. Powiedziałam że skoro ją stać na stratę klienta to żegnam i wyszłam. W PRL-u to bym się mogła chociaż do książki skarg i zażaleń wpisać, a tak to dla rozładowania napięcia musiałam zjeść porcję lodów.

malgos741, Pusurek, EwaT, Sabina, iwcia77, Bozia3, Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, chwal się brzuszkiem ile wlezie. Na narodowe jeszcze będzie czas.
    Zrobiłam sobie jakoś niefortunnie zastrzyk i poplamiłam ulubioną koszulkę do spania krwią. Starsza córka zdążyła spanikować. Idę spać zanim potknę się o własną nogę. Dobrej nocy :)

Pusurek, EwaT, mysza1975, Mega, malgos741, Sabina, iwcia77, Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byle by byl pozytywny to se moze ganiac :D
    Mega wrote:
    mnie pewnie w nocy bedzie ganiał ogromny test ciążowy...

Mega, Pusurek lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to slyszalam 17 maja swieto narodowe , krol , krolowa i te sprawy :) lux normalnie :)
    Pusurek wrote:
    A ja mam modowa zagwozdke. Co ubrac w sobote, w tutejsze swieto narodowe. Obowiazuje pelna gala, panowie w gajerach, panie w kiecach ( spodnie absolutnie nie wchodza w gre ), kotyliony z flaga w klapie, flagi na domach, w rakach, na serwetkach. Pochod przez miasto ( obowiazkowe dla dzieci szkolnych i przedszkolnych ), potem wspolna impra w lokalnych szkolach z zarciem, piciem i konkursami. My co roku wygrywamy konkurs rzutu konska podkowa. Generalnie super dzien.
    No i:
    http://www.hm.com/no/product/24263?article=24263-A - dzisiejszy zakup

czy
    http://www.sparkjop.no/Sparkjop/Products/cat_19/PID-771072%28SparBase%29.aspx
    pod warunkiem, ze sie w ten ostatni wbije. :D

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Cafe - a jak u Ciebie w domu atmosfera?
    trzymasz się?
    U nas gorzej nie jest, a nawet śmiem twierdzić, że jest lepiej. Przynajmniej tyle pozytywnych wieści po całym dniu.

A mnie tak boli podbrzusze gdy mały się porusza, że aż się zwijam momentami. Mam tam już tak wszystko naruszone, że chyba nawet gdy łapką dotknie to boli jak skurcz.

EwaT, Viv78, polarmiś, iwcia77, Sabina, malgos741, Simba, Bliska 77, samira, ania.g, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez swieto narodowe bedzie 17 maja ....przyszedl na swiat hrabia E. vel Makaron rocznik 1970 ...:)..mam dylemacik -trza prezent zakupic a ja nie wiem co... jakies propozycje ? pomocy plis! mayday ! odbior ! :D. typ trudny, indywidualista, introwertyk, pesymsta, perfumy nie wchodza w rachube...

Viv78, Pusurek, Sabina, samira, ania.g, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    u mnie tez swieto narodowe bedzie 17 maja ....przyszedl na swiat hrabia E. vel Makaron rocznik 1970 ...:)..mam dylemacik -trza prezent zakupic a ja nie wiem co... jakies propozycje ? pomocy plis! mayday ! odbior ! :D. typ trudny, indywidualista, introwertyk, pesymsta, perfumy nie wchodza w rachube...

a czym sie interesuje?
    mój uwielbia pichcić - więc nawet wypasiona patelnia go kręci :) no i gadżetomaniak jak większość chyba facetów - więc karty pamięci, scyzoryki, choćby piętnaste z kolei itp.

iwcia77, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

Zalezy od zasobnosci portfela. Od wycieczki w cieple kraje ( wycieczke mozna skrocic do 1 dnia ;) ) do kolacji niespodzianki ( w domu czy knajpie ). U mnie tez trudno, chlop wszystko ma, w ciuchowe gusta nie zawsze trafie, kosmetykow ma opor, bo uwielbia sam sobie kupowac, cieszy sie za to z diabelnie drogich kosmetykow samochodowych. Ale zawsze dziala prezent odlozony na wieczor - ja w kokardce tu i tam, do odwiazywania wlasnorecznie oraz zuzycia. ;)

iwcia77, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie w tym problem , ze moj to nie jest gadzetomaniak :) , kucharzyc nie lubi....to taki intelektualista ....chyba ksiazke mu kupie :). Muzyke lubi , ale taka afrykanska z Kongo, wiec w sklepach nie ma takich plyt :). Uwielbia podrozowac i limit na przewodniki turystyczne sie skonczyl, bo wszedzie juz byl, z kosmetykow to uznaje tylko mydlo i szampon + ewentualnie 1 perfum. Kolacja wczoraj byla...hm no mowie wam dramat jakis z tym prezentem . juz i tak jestem czujna jak wazka, na to co mowi ze mu sie podoba a i tak nic nie udalo mi sie wyczaic ....
    Viv78 wrote:
    a czym sie interesuje?
    mój uwielbia pichcić - więc nawet wypasiona patelnia go kręci :) no i gadżetomaniak jak większość chyba facetów - więc karty pamięci, scyzoryki, choćby piętnaste z kolei itp.

Pusurek, Sabina, Mega, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 3169 3170 3171 3172 3173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ