X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no wlasnie w tym problem , ze moj to nie jest gadzetomaniak :) , kucharzyc nie lubi....to taki intelektualista ....chyba ksiazke mu kupie :). Muzyke lubi , ale taka afrykanska z Kongo, wiec w sklepach nie ma takich plyt :). Uwielbia podrozowac i limit na przewodniki turystyczne sie skonczyl, bo wszedzie juz byl, z kosmetykow to uznaje tylko mydlo i szampon + ewentualnie 1 perfum. Kolacja wczoraj byla...hm no mowie wam dramat jakis z tym prezentem . juz i tak jestem czujna jak wazka, na to co mowi ze mu sie podoba a i tak nic nie udalo mi sie wyczaic ....

Biedaku... nic gorszego nie ma niz trudny chlop. ;) No, ale jak czyta, to genialnie, ksiazka ucieszy zawsze. :)

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, pewnie zrobie jak w zeszlym roku, kupilam ksiazke i bon na zakupy do Zara man ...nic innego mi do glowy nie przychodzi...

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam wyszedl test u Mega...? Mega!!!! wake up! sikaj ! my tu czekamy na wynik!

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Wyniku nie mam bo dopiero zbieram sie w sobie zeby po test pojechac :)
    Jak tylko zrobie to napisze

iwcia77, Sabina, samira, ania.g, mysza1975, EwaT lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! dzieki Paszczakinie, przypomnialo mi sie , ze nie ma duzego trolleya bo po ostatniej wyprawie poszly kolka i sie podarla, i jest na smietniku :)poza tym lubi jezdzic rowerem ...zobacze cos w ten desen :)
    paszczakin wrote:
    Mysza, trzeba bylo powiedziec pani w sklepie, ze ja myszy zerza w siostrzanej solidarnosci ;)

Iwcia, wspolczuje zagwozdki- ja mojemu chuopu zawsze jakis gadzecik komputerowy czy mini srubokret do elekrtoniki kupie i sie cieszy..
    jak lubi podrozowac to moze jakis gadzet podrozniczy
    wejdz moze tu: http://www.asadventure.com/en/index.cfm
    i zobacz zakladke travel, moze Cie cos zainspiruje..

co do sikania to Mega nam wisi wynik i Kisia tez!

paszczakin, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to masz problem
    ja mojemu kiedyś kupiłam xboxa.. fajnie było ale za pół roku sprzedaliśmy nuda..
    karnet na siłownię.. cóż samemu się nie chce
    bilety na nitro circus.. nuda
    potem wiedząc, że pojedziemy na wakacje zbierałam przez jakiś czas na super prezent (bo jest wędkarzem).. wynajęłam mu łódź i popłynelismy łowić Merliny itp.. niestety dostałam takiej choroby morskiej i fale były kilku metrowe, że trzeba było się zwijać..
    teraz wiem, że najbezpieczniej kupić mu coś z wędkarskich rzeczy.. jakąś setną wędkę czy super ekstra żyłkę..śmieję się, że za taką kasę to sama powinna łowić..
    więc najlepiej i najbezpieczniej kupić mu coś czym się interesuje zajmuje na codzień..
    może nie zawsze są te prezenty z polotem
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0bdbb66ba4d.jpg

muzykę z Kongo możesz sama ściągnąć.. zgrać
    zrobić jakąś fajną okładkę i gotowe.. i takie prezenty bardziej cieszą..

p.s. dzień dobry
    iwcia77 wrote:
    no wlasnie w tym problem , ze moj to nie jest gadzetomaniak :) , kucharzyc nie lubi....to taki intelektualista ....chyba ksiazke mu kupie :). Muzyke lubi , ale taka afrykanska z Kongo, wiec w sklepach nie ma takich plyt :). Uwielbia podrozowac i limit na przewodniki turystyczne sie skonczyl, bo wszedzie juz byl, z kosmetykow to uznaje tylko mydlo i szampon + ewentualnie 1 perfum. Kolacja wczoraj byla...hm no mowie wam dramat jakis z tym prezentem . juz i tak jestem czujna jak wazka, na to co mowi ze mu sie podoba a i tak nic nie udalo mi sie wyczaic ....

Simba, Sabina, samira, Pusurek, Bursztyn, mysza1975, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się zaszczele.. też pisior ze mnie wyłazi... może dlatego, że większość odpowiedzi było nie mam zdania ;-) ..
    paszczakin wrote:
    a ja sie wlasnie zarejestrowalam na eurowybory.

i chyba musze sie do nich troche przygotowac, bo zrobilam testa:

http://www.latarnikwyborczy.pl/

i wyniki mam bardzo konfudujace- rowne wyniki dla kilku partii zupelnie niespojnych.. co gorsza, jedna z nich jest PIS!

omg, jestem pisowcem!

Simba, Sabina, caffe lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    jeśli chodzi o prezenty dla mężów/partnerów to ja z moim na szczęście nie mam problemu, zazwyczaj jakiś ciuch mu kupię, bo on jak ma sobie coś kupić to jest chory, ew.coś do roweru albo coś związanego z piłka nożną ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Wpadlam podpisać listę ;-)

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, współczuje samopoczucia, ja dziś miałam przejb.. noc, mąż już na dół chciał się wynosić, stawy i kości już mi rozwala totalnie (ze stawami ogólnie mam dosyć spory problem, teraz sie nasila) , nie wiem jak leżeć co robić zeby nie czuć bólu, jak sie zbliża noc to juz jestem wkurwiona bo wiem co będzie, jeszcze ta moja dziewczynka zaczyna się chyba przestawiać, bo momentami mam takie uciski na krocze i biodra że kroku zrobić nie mogę, kurde a tu dopiero 32 tydzień sie zaczyna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:31

samira, caffe, Sabina, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Aga, Caffe, współczuję samopoczucia. Na szczęście macie już bliżej niż dalej do końca.
    Mnie od wczoraj nadal bardzo boli brzuch, zaczynam panikować. Chyba zadzwonię do lekarza.

Bliska 77, samira, caffe, Sabina, Viv78 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej
    Aga, Caffe, współczuję samopoczucia. Na szczęście macie już bliżej niż dalej do końca.
    Mnie od wczoraj nadal bardzo boli brzuch, zaczynam panikować. Chyba zadzwonię do lekarza.
    na pewno wszystko jest w porządku, może macica sie rozciaga, jeśli Cię to uspokoi to faktycznie zadzwoń do lekarza, moze uzna za stosowne żebyś się u niego pokazała

caffe, ania.g lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znany jest konflikt serologiczny ale czy słyszałyście o konflikcie płytkowym, który tez jest często przyczyną poronień i śmierci nienarodzonych dzieci? Dzisiaj w Wyborczej jest ciekawy art na ten temat

informacje http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 10:28

caffe, ania.g lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Caffe, współczuje samopoczucia, ja dziś miałam przejb.. noc, mąż już na dół chciał się wynosić, stawy i kości już mi rozwala totalnie (ze stawami ogólnie mam dosyć spory problem, teraz sie nasila) , nie wiem jak leżeć co robić zeby nie czuć bólu, jak sie zbliża noc to juz jestem wkurwiona bo wiem co będzie, jeszcze ta moja dziewczynka zaczyna się chyba przestawiać, bo momentami mam takie uciski na krocze i biodra że kroku zrobić nie mogę, kurde a tu dopiero 32 tydzień sie zaczyna
    Współczuję. Ja jakiś wielkich problemów ze stawami nie mam, ale rzeczywiście na tym etapie ciąży co Ty, czyli te kilka tygodni wcześniej, to mnie biodro napierniczało jeśli zbyt długo leżałam w jednej pozycji. Z tym, że gdy zmieniłam pozycję, to i tak dalej mnie napierniczało.
    Aga, jeśli czujesz ruchy takie jak mówisz, to zapewne mała się obróciła, bo to jest ten moment gdy to następuje. U mnie też tak było, a lekarz tylko potem to potwierdził. Powiedział też, że skoro nastąpiło odwrócenie, to na 99% tak już pozostanie.

Dzisiaj mały jeszcze mnie nie skopał, ale wczoraj to już miałam wątpliwości czy to skurcze czy coś tam nabroił bo bolało jak cholera.

samira, ania.g lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej
    Ania, to mogą być wiązadła. Ale spokojnie nospę możesz brać, powinna przynieść ulgę.

ania.g, Viv78, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dziewczyny znany jest konflikt serologiczny ale czy słyszałyście o konflikcie płytkowym, który tez jest często przyczyną poronień i śmierci nienarodzonych dzieci? Dzisiaj w Wyborczej jest ciekawy art na ten temat

informacje http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
    Nie znam tematu, ale ja jakies badania własnie z płytkami robiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne te skopywane matki! ;) Gdzie sa Surowi Rodzice, ja sie pytam? ;)
    Adamek jest na razie grzeczny, muska mnie i giglocze ( fakt, ze spac to nie daje ), ale z przemoca jeszcze nie zaczal. Jakby co, dzwonie po TVN. ;) :P

caffe, Reni, mysza1975, samira, Mega, ania.g, iwcia77, Sabina, malgos741, Bliska 77, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Biedne te skopywane matki! ;) Gdzie sa Surowi Rodzice, ja sie pytam? ;)
    Adamek jest na razie grzeczny, muska mnie i giglocze ( fakt, ze spac to nie daje ), ale z przemoca jeszcze nie zaczal. Jakby co, dzwonie po TVN. ;) :P
    hehehehe, mój też gładził i masował na początku.... a potem po ruchach niektórych to stwierdziłam, że ewidentnie mnie maltretuje, bo jak wytłumaczyć 3 kopniaki pod rząd w to samo miejsce w ciągu 1,5 sekundy?

Tyle, ze mój pozwala spać cały czas.

Pusurek, Sabina, mysza1975, samira, EwaT, Viv78, malgos741, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    hehehehe, mój też gładził i masował na początku.... a potem po ruchach niektórych to stwierdziłam, że ewidentnie mnie maltretuje, bo jak wytłumaczyć 3 kopniaki pod rząd w to samo miejsce w ciągu 1,5 sekundy?

Tyle, ze mój pozwala spać cały czas.

Caffe, przygotuj zawczasu karnego jezyka. ;) Jak sie nie przyda, to oddasz sasiadce. ;)
    Kopniaczki to sam miodzik, moj chlop sie nimi mega fascynuje, ze jak to jest mozliwe, zeby brzuch tak falowal. Leze ostatnio na plecach, ogladamy brzuch, a on taki rozmarzony: A jakby ci teraz taki obcy przez pepek wyszedl?
    ;) :D

caffe, Sabina, mysza1975, Bliska 77, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a czy zakupiłyście już poradnik aktorki/celebrytki Alici Silverstone "Przychylna mama: prosty przewodnik do supernaładowanej płodności, błyszczącej ciąży, słodszych narodzin i zdrowego pięknego początku"? hahaa2.gif

zalecane jest karmienie piersią na każde zawołanie dziecka ("karm jakby to było Twoje przeznaczenie")
    -unikanie tamponów (powodują bezpłodność)
    -dieta wegańska jako lekarstwo na "baby blues"
    - rezygnacja z pieluch (nauka czystości w późnym wieku stresuje poza tymw piluchach są toksyny) I TO JAKIE ;-) Jeśli znajomi lub rodzina zażądają aby dziecko u nich pojawiło się w pieluszce nalezy skreślić ich z listy znajomych
    - nie szczepimy - bo autyzm
    -przed podaniem dziecku jedzenia należy każdy kęś przeżuć

i najważniejsze zjadamy swoje łożysko.. smacznego

Pusurek, caffe, Bursztyn, mysza1975, samira, Mega, Sabina, Simba, iwcia77, malgos741, Bliska 77, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 3170 3171 3172 3173 3174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ