X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    No nie, tak z tydzien wczesniej te zeby. Mozna? Nie musialas edytowac, skaplam sie, ale dzieki :-)
    W życiu bym się nad tym nie zastanawiała i szczerze mówiąc nie pamiętam, czy leczyłam wtedy zęby czy nie. Myślę, że to nie ma żadnego znaczenia - ale dla pewności zgłoś dentyście, że np. za tydzień masz narkozę.

pyska_ta lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tak na logikę, a stosowanie logiki nie zawsze jest zdrowe :P , to ja nie widzę powiązania.
    Ja tez nie, ale skoro anestezjolog pytal, kiedy malowalam paznokcie, to standardowo zaczynam swirowac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    W życiu bym się nad tym nie zastanawiała i szczerze mówiąc nie pamiętam, czy leczyłam wtedy zęby czy nie. Myślę, że to nie ma żadnego znaczenia - ale dla pewności zgłoś dentyście, że np. za tydzień masz narkozę.
    Tak tez sobie umyslilam, dzieki za potwierdzenie.

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ciezarowki, czy kupujecie juz zabawki dla swoich dzieci?
    Pytanie jak najbardziej serio! :)
    My przy okazji kupowania wyprawki, zakupiliśmy grzechotkę, tak dla przyzwoitości :P ale przed porodem nie planujemy już nic z tych rzeczy kupować

Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ciezarowki, czy kupujecie juz zabawki dla swoich dzieci?
    Pytanie jak najbardziej serio! :)
    Ja nie - ale próbowałam zając się tematem laktatorów elektrycznych, podgrzewaczy, kontrolerów oddechu, termometrów itp...i wymiękłam- bo zupełnie nie wiem co wybrać...

Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    My przy okazji kupowania wyprawki, zakupiliśmy grzechotkę, tak dla przyzwoitości :P ale przed porodem nie planujemy już nic z tych rzeczy kupować

Aha, to moze tylko ja tak swiruje. ;)
    Zaczelam szukac lego baby na allegro, bo te po corce poszly w swiat i nie wiadomo gdzie sa. A lego kochamy wszyscy w domu, i duzi , i mali. :)

caffe, Simba, samira lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Ja tez nie, ale skoro anestezjolog pytal, kiedy malowalam paznokcie, to standardowo zaczynam swirowac...
    paznokcie będziesz musiała do zabiegu zmyć - i na rękach i na stopach. Nie wolno mieć pomalowanych, bo gdyby coś złego się działo i zaczęły CI sinieć ręcę czy nogi - to pod lakierem tego nie widać - dlatego idzie się na zabieg ekologicznie..:)

Sabina, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Tak, zastrzyk taki w dziaslo.
    Moim zdaniem nie ma przeciwskazan . Poszperaj jeszcze w dr googlu:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    paznokcie będziesz musiała do zabiegu zmyć - i na rękach i na stopach. Nie wolno mieć pomalowanych, bo gdyby coś złego się działo i zaczęły CI sinieć ręcę czy nogi - to pod lakierem tego nie widać - dlatego idzie się na zabieg ekologicznie..:)
    Mam zelowe (przezroczyste) i anestezjolog powiedzial, ze moga byc.

Ej! Jak to siniec? A juz sie tak wyluzowalam i tu bach, znowu! :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 17:07

Mega, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja nie - ale próbowałam zając się tematem laktatorów elektrycznych, podgrzewaczy, kontrolerów oddechu, termometrów itp...i wymiękłam- bo zupełnie nie wiem co wybrać...
    Ja też myślałam o elektrycznym, ale stwierdziłam, ze jest za drogi. Kontroler oddechu, tak jak pisałam, zakupiliśmy, bo strasznie jakoś mi po głowie chodził. A termometr mamy ten bezdotykowy, bo przy okazji zakupów targowaliśmy się w hurtowni i wszystkie art. kupiliśmy po obniżce. Tzn. mój m się targował, bo on tak ma.
    Podgrzewacza nie mam, bo zamierzam karmić piersią i nie wydaje mi się, żeby był mi tak od razu potrzebny. Jak będzie, to się podjedzie do sklepu i już.

Bazia, pewne "pierdoły" to najlepiej kupić gdy się okażą potrzebne, a nie na zapas. Ja z takiego założenia wyszłam i tak też zrobiłam.

Pusurek, gosia7122, Sabina, mysza1975, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide sie jednak zajac ta odlozona na bok robota, bo mi sie znowu pod berecikiem zaczyna odklejac! Ale jeszcze tu wroce! Malo tego - nadrobie, co tu beze mnie nawyczyniacie!

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Aha, to moze tylko ja tak swiruje. ;)
    Zaczelam szukac lego baby na allegro, bo te po corce poszly w swiat i nie wiadomo gdzie sa. A lego kochamy wszyscy w domu, i duzi , i mali. :)
    Mnie ma koleżanka pożyczyć jakąś matę edukacyjną dla maluchów. Natomiast resztę będę pewnie uzupełniała na bieżąco. No moze nie ja tylko m, bo przecież gdy dziecko ma pół roku to już potrzebuje sterowanego z ziemi, latajacego helikoptera... :P

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mnie ma koleżanka pożyczyć jakąś matę edukacyjną dla maluchów. Natomiast resztę będę pewnie uzupełniała na bieżąco. No moze nie ja tylko m, bo przecież gdy dziecko ma pół roku to już potrzebuje sterowanego z ziemi, latajacego helikoptera... :P

No hellou, oczywiscie, ze tak! A chlopcy potrzebuja gokartow i to juz od samego urodzenia! :P

caffe, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja też myślałam o elektrycznym, ale stwierdziłam, ze jest za drogi. Kontroler oddechu, tak jak pisałam, zakupiliśmy, bo strasznie jakoś mi po głowie chodził. A termometr mamy ten bezdotykowy, bo przy okazji zakupów targowaliśmy się w hurtowni i wszystkie art. kupiliśmy po obniżce. Tzn. mój m się targował, bo on tak ma.
    Podgrzewacza nie mam, bo zamierzam karmić piersią i nie wydaje mi się, żeby był mi tak od razu potrzebny. Jak będzie, to się podjedzie do sklepu i już.

Bazia, pewne "pierdoły" to najlepiej kupić gdy się okażą potrzebne, a nie na zapas. Ja z takiego założenia wyszłam i tak też zrobiłam.
    No właśnie chyba kupię tylko termometr i chciałabym laktator. Chcę karmic długo, a po pół roku chcę wrócić do pracy - zamierzam odciągać pokarm w pracy - więc taki elektryczny mi się przyda.
    A jaki kupiliście kontroler oddechu?

caffe, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz możesz też umrzeć
    pyska_ta wrote:
    Mam zelowe (przezroczyste) i anestezjolog powiedzial, ze moga byc.

Ej! Jak to siniec? A juz sie tak wyluzowalam i tu bach, znowu! :-/

Bozia3, Bursztyn, Simba, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj
    3cs od 2012 roku...to ile Twoje cykle trwają ;-)
    agnb6 wrote:
    Witam,
    mam juuuuż 39 lat i staramy się od 2012. Zaszłam od razu w 1CS, ale niestety poroniłam w 5 tyg..
    Druga ciąża w 2013 w 2cs ale też nie zakończona dobrze - puste jajo płodowe, zabieg usunięcia w 9 tyg.
    Teraz po kilku miesiącach przerwy mamy 3cs i dwa dni temu test pozytywny. Umieram ze strachu...

Simba lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    albo mieć zapaść czy śmierć kliniczną - no różne rzeczy się dzieją w narkozie...albo jakby CIę nie mogli wybudzić ze 3 godziny...to i zsinieć można....:)

Reni, Bursztyn, Simba, Mega, samira, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze lekarz może Cię wykorzystać
    Bozia3 wrote:
    albo mieć zapaść czy śmierć kliniczną - no różne rzeczy się dzieją w narkozie...albo jakby CIę nie mogli wybudzić ze 3 godziny...to i zsinieć można....:)

Bursztyn, caffe, Simba, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwielbiam pisać na telefonie
    Lekarz może cię wykorzystać a wstawilo wyłożyć haha

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Moga pobrac ci organy.

Reni, Bursztyn, Simba, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 3182 3183 3184 3185 3186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ