X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ej, no to juz chyba nasz wpolny gin Ci zalatwi ;)

A ja dzis utkwilam w kotku w drodze do kliniki i tak sobie mysle, ze jak mi ta ciaza kiedys wyjdzie, to chyba sie przerzuce na szpital w kompetnie odwrotnym kierunku niz stolyca i bede musiala porzucic tego gina. Bo w tych korkach to nie ma szans dojechac przed porodem, czlowiek urodzi upchniety pomiedzy autobusem i przerazona jazda samochodem pania w terenowce..

Co Ty, po prostu na porody bedziemy czekac u mnie - ode mnie blizej ;)

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczaku, dlatego tez powiedzialam ze ze to kwestai gustu i "dla mnie " argan nie smierdzi. Co do cebuli- nie powiedzialam ze nie czuje, tylko ze zapach nie jest mocny i nie czuc go na kilometr, maz moj potwierdzil. Bardzo prosze czytac dokladnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:03

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry, witam Towarzystwo Wzajemnej i Nieustajacej(na szczescie) Adoracji :)
    Dzien wujowy sie zaczal, maz zadzwonil ze jutro wraca a nie dzis. Pogoda dupiana, ale to normalne. Nie rozumiem dlaczego Ovu przesunelo mi owulke o 1 dzien? Zagadkowe, gdyby ktoras z Pan w wolnym czasie mogla spojrzec- bylabym niezmiernie wdzieczna.

Trzymam kciuki za Panie testujace :)

Witaj Bursztynie, czy moge Cie na powitanie poklepac po Twej zacnej dupinie?
    Zara lukne

Bursztyn, Mega, iwcia77, Sabina, malgos741, Lucky lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    od razu wiedzialam.. bez sensu biedrona to sciemnianie, setki postow na forum walnelas, nie kilka ;) a nickow ja wylapalam 4..

Mialas ja w przyjaciolkach, to wiesz. ;)

Bursztyn, Bliska 77, Mega, iwcia77, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry, witam Towarzystwo Wzajemnej i Nieustajacej(na szczescie) Adoracji :)
    Dzien wujowy sie zaczal, maz zadzwonil ze jutro wraca a nie dzis. Pogoda dupiana, ale to normalne. Nie rozumiem dlaczego Ovu przesunelo mi owulke o 1 dzien? Zagadkowe, gdyby ktoras z Pan w wolnym czasie mogla spojrzec- bylabym niezmiernie wdzieczna.

Trzymam kciuki za Panie testujace :)

Popaczylam. Nie trybie tego do konca, ale u mnie tez zaznaczal jak byl skok, a potem jak byl drugi, to tez przesuwal. No ale u Ciebie bardzo to ladnie wszystko sercowo wyglada :)

Bursztyn, samira, iwcia77, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Co Ty, po prostu na porody bedziemy czekac u mnie - ode mnie blizej ;)

Namiocik sobie w ogodzie rozbijecie, konserwe turystyczna zakupicie i bedzie sielanka. ;)

Simba, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn - czemu wydaje CI się, że dziwnie zaznaczył owulkę? Zwykle zaznacza po skoku i dzień po teście - wygląda na to, że wszystko ok i serce też dobrze - Natankowe:)

Bursztyn, samira, iwcia77, Sabina, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ooo, to jest plan. jakbym teraz zaszla to bede miec do Ciebie jakies 10 dni opoznienia, wiec zdarzysz z dzieciakami wyjsc ze szpitala po porodzie i wtedy ja sie do Ciebie wprowadze ;) bede ci gotowac lozysko ;)

O Bosz....z tym lozyskiem to pojechalas...a w jakim sosie?

PS Nie mowi sie "jakbym teraz zaszla", tylko "ja teraz zachodze"

Reni, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, Bursztyn, ja mialam chyba identyczna sytuacje ( tzn owulacje mialam zaznaczona w 2 dniu podwyzszonej tempki ), ale mi owu nie przesunelo wykresu. Dlatego ufajac wykresowi, bylam pewna, ze zrobilismy Helenke. A owulka byla dzien wczesniej, tylko mi tego wykres nie pokazal.
    Bardzo wiec mozliwe, ze trafiliscie w Natanka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:16

Bursztyn, Bliska 77, samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bursztyn, mi sie wydaje, ze to przez tego minusa z testow owu bo LH wywala wczesniej, nie w samym momencie owu.. A wczesniej byla zaznaczona gdzie? 13?
    wczesniej byla 11

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Witaj Bursztynie, czy moge Cie na powitanie poklepac po Twej zacnej dupinie?
    alez bardzo prosze, nie moge sie doczekac :)

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wczesniej byla 11
    no to teraz masz lepiej - bo w dzień owulki z sercem wieczorem mozna juz nie zdążyć - a tutaj sytuacja idealna....

Bursztyn, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn - czemu wydaje CI się, że dziwnie zaznaczył owulkę? Zwykle zaznacza po skoku i dzień po teście - wygląda na to, że wszystko ok i serce też dobrze - Natankowe:)
    a mi sie wydawalo ze owulke zaznacza jak jest spadek, tuz przed przed skokiem, bo jak juz skoczy to znaczy ze jest juz po owulce. Tak przynajmniej do tej pory zaznaczalo.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to teraz masz lepiej - bo w dzień owulki z sercem wieczorem mozna juz nie zdążyć - a tutaj sytuacja idealna....
    i tak wlasnie myslalam ze nie zdazylismy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:27

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo przeciez temp. wzrasta zazwyczaj dzien po owulce kiedy zaczyna wydzielac sie progesteron

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Dzwoniłam do lekarza a nawet dwóch i dowiedziałam się dokładnie to samo, czyli mam łykać nospę max 3x1 i magne B6 3x2. Jak do jutra nie przejdzie to na izbę przyjęć na kontrolę. Dowiedziałam się też że na tym etapie ciąży wcale nie muszę codziennie czuć ruchów bo bywa że małego można nie czuć nawet kilka dni. Także łyknęłam co trzeba i teraz już po zrobieniu młodej kapusty mogę leżeć.
    Co do rozstępów to Bozia ma rację, smarować od samego początku.
    Mi wyskoczyły pod koniec pierwszej ciąży bo olałam sprawę. W drugiej smarowałam się od 3 mc i nie pojawiło się nic nowego. Teraz też się smaruję od 3 mc i mam nadzieję że tym razem też zadziała.

Bliska 77, samira, peppapig, iwcia77, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    No bo przeciez temp. wzrasta zazwyczaj dzien po owulce kiedy zaczyna wydzielac sie progesteron
    Zaraz po pęknięciu może się wydzielać. To bardzo różnie bywa i to kwestia kilku godzin - nigdy tego nie obliczysz dokładnie..w każdym razie serduszko jest w bardzo dobrym momencie - oby się udało...:)

Bursztyn, peppapig, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Progesteron zaczyna sie podnosic po owulacji - rozpoczecie pracy cialka zoltego.

Bursztyn, peppapig, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pecherzyk peka po szczycie LH.

peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Zaraz po pęknięciu może się wydzielać. To bardzo różnie bywa i to kwestia kilku godzin - nigdy tego nie obliczysz dokładnie..w każdym razie serduszko jest w bardzo dobrym momencie - oby się udało...:)
    no chyba ze tak
    dzieki :)

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3205 3206 3207 3208 3209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ