X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Sluchajcie, czy przed badaniem spermiszonow 3 dni abstynencji wystarczy? I czy moze chlop pic wodke dzis jesli badanie a poniedzialek?

3 dni wystarczy, 5 to juz za duzo. Wodka pewnie nie ma wplywu, ale jak wyniki wyjda zle, to bedziecie mysleli, ze to przez wodke i stres gotowy. No i pewnie zalezy, ile tej wodki. Litr na glowe? Dwa? ;)

Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Sluchajcie, czy przed badaniem spermiszonow 3 dni abstynencji wystarczy? I czy moze chlop pic wodke dzis jesli badanie a poniedzialek?
    Tak, dokladnie 3 dni abstynecji zalecaja lekarze. Z ta wodka to podobno przy staraniach w ogole nie wskazana, ale... lekarz powiedzial tez, ze az takiego znaczenia to w przypadku mezczyzn nie ma.

samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 pełne dni wystarczy z tego co pamiętam. A na jakość spermy pracuje się 3 miesiące, więc chyba alkohol dzisiaj nie ma znaczenia. Ponoć za to kawa dobrze robi na godzinkę przed badaniem czy stosunkiem, żeby je ożywić :)

Bursztyn, samira, iwcia77, Mango lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    3 dni wystarczy, 5 to juz za duzo. Wodka pewnie nie ma wplywu, ale jak wyniki wyjda zle, to bedziecie mysleli, ze to przez wodke i stres gotowy. No i pewnie zalezy, ile tej wodki. Litr na glowe? Dwa? ;)
    a najlepiej to ile dni abstynencji?
    a jesli o wodke chodzi to myslalm raczej o secie dzis do blina z cebula i smietana :) tak po rusku, bo nadal to za mna chodzi
    ale moze rzeczywiscie lepiej odpuscic sobie alkohol

Pusurek, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beki. Lubicie ogladac mieszkania i domy?
    Kolezanka sprzedaje swoja chate. I ma w domu typowo skandynawsko. :)
    http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=48452417

Reni, iwcia77, Viv78 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Moze tak byc, slonca malo, to i skad ta witamine D brac. Mozna wiecej tranu, ale tam jest tez wit. A, wiec jak sie bierze suplementy, to mozna z wit. A przesadzic.
    A no wlasnie, masz calkowita racje, ci za duzonto niezdrowo :-)

Pusurek lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bliska mi gin zapisala vigantoletten1000 - vit.D.
    Ja dostaam vitrum d3 forte 2000

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a najlepiej to ile dni abstynencji?
    a jesli o wodke chodzi to myslalm raczej o secie dzis do blina z cebula i smietana :) tak po rusku, bo nadal to za mna chodzi
    ale moze rzeczywiscie lepiej odpuscic sobie alkohol
    Seta do blina zostanie przechwycona przez watrobe i unicestwiona w mgnieniu oka. Ilosc bez znaczenia.
    Chyba, ze blinow jest 57 i do kazdego z nich jest seta. ;)

Bursztyn, Bliska 77, mysza1975, Sabina, polarmiś, Mega, iwcia77, Mango lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Z innej beki. Lubicie ogladac mieszkania i domy?
    Kolezanka sprzedaje swoja chate. I ma w domu typowo skandynawsko. :)
    http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=48452417
    ja jestem na kupnie domu, ale to troche za daleko :)
    natomiast domek bardzo przyjemny

Pusurek, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Seta do blina zostanie przechwycona przez watrobe i unicestwiona w mgnieniu oka. Ilosc bez znaczenia.
    Chyba, ze blinow jest 57 i do kazdego z nich jest seta. ;)
    nie, myslalam raczej o 2, 3 no moze 4, a do kazdego 25 ml wodzi :)
    zastanowie sie jeszcze

kkisia lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zastanowie sie jeszcze

Glodna jestem... ;)
    Tez chce blina! Sama robilas?

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no wlasnie, mam tez takie obawy
    badanie krwi rozwieje watliwosci
    nasloneczniaj sie ile sie da, oczywiscie jesli sie da
    Dzieki, od poniedzialku ma byc sloneczko alenw miare mozliwosci duzo przebywam na sloncu, tran pije zatem nie chce myslec jaki bylby wynik gdybym tego nie robila

Bursztyn lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zastanowie sie jeszcze
    3-4 dni zalecają abstynecji łóżkowej - nie dłużej i nie krócej....
    wódka teraz nie ma znaczenia - tak jak pisała Alis- ważne ile pił przez ostatnie 3 miesiące...ale z drugiej strony, jak by poszedł po jakims wielkim chlaniu kilkudniowym - to też osłabi organizm...
    Do blinów dziś - to spoko

Bliska 77, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To ja Wam teraz napisze, jak piorunujaco potrafi dzialac norweska sluzba zdrowia, ku pokrzepieniu serc ( tych, co sie w Polsce ostaly ).
    Zdiagnozowali u mnie ta cukrzyce ciazowa. Poszlo skierowanie do szpitala. 10 dni pozniej, kiedy ja juz bylam zaawansowana w mierzeniu cukru i diecie ( fakt, ze mialam o tym pojecie ), dzwoni szpital i zaprasza za kolejny tydzien na nauke mierzenia cukru we krwi. Dziekuje wiec grzecznie, ze nie skorzystam z propozycji, bo robie to juz od ponad tygodnia, mierze i spozywam zdrowo, i liczylam na wizyte u ginekologa. W sluchawce zdziwienie. Po chwili kolejny telefon, ze bedzie jednak ginekolog i mam przyjsc za 2 tygodnie, wczesniej sie nieda. Ok, nastawiam sie. Dzis dostaje list, z terminem tym co miby do ginekologa, ale tym razem jest to spotkanie z pania diabetolog, by nauczyla mnie, jakie produkty sa dobre w diecie cukrzycowej.
    Przyznam, ze rece mi opadly.
    Mam nadzieje, ze w kwestii porodu bedzie sie mozna z nimi jakos sprawniej dogadac. ;)
    No to faktycznie dziajala zajebiscie szybko, ze sie tak wraze, najwazniejsze, ze jest jakakolwiek reakcja

Pusurek lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Glodna jestem... ;)
    Tez chce blina! Sama robilas?
    jeszcze wlasnie nie zrobilam bo nie wiedzialam co z ta wodka :)

Bliska 77, Pusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    3-4 dni zalecają abstynecji łóżkowej - nie dłużej i nie krócej....
    wódka teraz nie ma znaczenia - tak jak pisała Alis- ważne ile pił przez ostatnie 3 miesiące...ale z drugiej strony, jak by poszedł po jakims wielkim chlaniu kilkudniowym - to też osłabi organizm...
    Do blinów dziś - to spoko
    nie pil duzo , czasem po 2 lampki wina do kolacji, czasem tylko zagotowal jajka bo lubie kapiele :)

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie pil duzo , czasem po 2 lampki wina do kolacji, czasem tylko zagotowal jajka bo lubie kapiele :)
    łee tyle to spoko...:) ciekawe jak wyjdą mu wyniki....robicie z morfologią?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal uważam, że do doopy taki układ, jak ja Was nie bardzo mam jak poytac w robocie ani jak odpisać.

Bursztyn nie wiem co jest, ale ja wczoraj po powrocie do domu miałam taką niemoc, że szok. Nie miałam siły na zabawę z dzieckiem, nawet nie miałam siły żeby ją umyć. Masakra jakaś. I tak potem gdy sobie leżałam, jak dzieć zasnął, to pomyślałam: o ja robię??!! Staram się o drugie dziecko jak dla pierwszego sił mi brakuje...

Z innych wieści - z mojego romantycznego, pełnego miłosnych uniesień weekendu nic nie zostało. Mąż zadzwonił, że jest chory. Z tej okazji mam zamiar wypić dziś grzańca i przytulić sie do podusi, jak zawsze niestety, a nie do mężowskiego ramienia. Ale dół

Bursztyn, mysza1975, Bliska 77, Mega, samira, Kate 75, malgos741, iwcia77, ania.g, Viv78 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    łee tyle to spoko...:) ciekawe jak wyjdą mu wyniki....robicie z morfologią?
    nie mam pojecia bo to w klinice na fundusz tutejszy, czyli panstwowo
    stres jest przed werdyktem...

Bliska 77, Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja nadal uważam, że do doopy taki układ, jak ja Was nie bardzo mam jak poytac w robocie ani jak odpisać.

Bursztyn nie wiem co jest, ale ja wczoraj po powrocie do domu miałam taką niemoc, że szok. Nie miałam siły na zabawę z dzieckiem, nawet nie miałam siły żeby ją umyć. Masakra jakaś. I tak potem gdy sobie leżałam, jak dzieć zasnął, to pomyślałam: o ja robię??!! Staram się o drugie dziecko jak dla pierwszego sił mi brakuje...

Z innych wieści - z mojego romantycznego, pełnego miłosnych uniesień weekendu nic nie zostało. Mąż zadzwonił, że jest chory. Z tej okazji mam zamiar wypić dziś grzańca i przytulić sie do podusi, jak zawsze niestety, a nie do mężowskiego ramienia. Ale dół
    oj to przykro mi bardzo. Przytulam <3 choc wiem ze to nie to samo co maz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:13

Bliska 77, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3232 3233 3234 3235 3236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ