SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie mam pojecia bo to w klinice na fundusz tutejszy, czyli panstwowo
    stres jest przed werdyktem...
    Kurcze przydaloby sie ta morfologie zrobic rowniez, wiedzielibyscie wiecej i wiadomoby bylo jak dzialac, miejmy nadzieje, ze zrobia

Bozia3 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja nadal uważam, że do doopy taki układ, jak ja Was nie bardzo mam jak poytac w robocie ani jak odpisać.

Bursztyn nie wiem co jest, ale ja wczoraj po powrocie do domu miałam taką niemoc, że szok. Nie miałam siły na zabawę z dzieckiem, nawet nie miałam siły żeby ją umyć. Masakra jakaś. I tak potem gdy sobie leżałam, jak dzieć zasnął, to pomyślałam: o ja robię??!! Staram się o drugie dziecko jak dla pierwszego sił mi brakuje...

Z innych wieści - z mojego romantycznego, pełnego miłosnych uniesień weekendu nic nie zostało. Mąż zadzwonił, że jest chory. Z tej okazji mam zamiar wypić dziś grzańca i przytulić sie do podusi, jak zawsze niestety, a nie do mężowskiego ramienia. Ale dół
    Moze jeszcze nic straconego, choc wiem, ze to niezbyt mile ale facet ma dwa dni, moze wyzdrowieje :-)

Sabina lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Kurcze przydaloby sie ta morfologie zrobic rowniez, wiedzielibyscie wiecej i wiadomoby bylo jak dzialac, miejmy nadzieje, ze zrobia
    mam nadzieje ze zrobia z morfologia

Bliska 77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, bo rozumiem, ze tak czy tak maz wraca tylko, ze chory?

Sabina lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Sabina, bo rozumiem, ze tak czy tak maz wraca tylko, ze chory?
    Tak :)
    Już plan na wieczór ma: czosnek, grzaniec i osobne łóżko, bo ja nie trawię smrodu przetrawionego czosnku ;)

Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, nie martw sie, moze cos jeszcze uczkniesz z romantycznego weekendu :-)

Sabina lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe jak dzisiejsze wyniki, jesli przegapilam to przepraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 20:03

Lucky, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąz już wyjechał, za 1,5 godziny będzie z nami :) Bestia zażyczył sobie okłady z młodej piersi, ciekawe gdzie ja mu na szybko takie znajdę, bo te co mam zamrożone (kurze), to już mają kilka tygodni z zamrażarce :D A niestety moje własne już nie są pierwszej młodości ;)

Caffe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:43

Lucky, caffe, malgos741, Bliska 77, Mango, ania.g lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Paszczakinie ale pech :)
    pamiętam jak mnie tak prześladował, że gdy tylko zbliżała się owulka, to albo teściowa zjeżdżała do nas, albo brat M musiał przenocować kilka dni - wkurzałam się i prolaktyna zaraz mi skakała do sufitu

wyluzuj
    według mnie, natężenie kłód rzucanych pod nogi ma się wprost proporcjonalnie do szans powodzenia
    będzie dobrze, dasz radę

Aniu zmartwiłam się czytając o Twoim Brzuchu. Stosuj się do zaleceń i trzymaj się dzielnie w dwupaku. Myślę o Tobie

Mango co u Ciebie?
    Dzięki - wszystko po staremu ;) czyli nadal kombinuję tylko z chłopem ;) - czytaj "bez lekarzy" :( . Oprócz tego z wywieszonym jęzorem gonię w pracy i wpisy na forum :) Mam wrażenie, że z niczym nie mogę zdążyć. W tym cyklu zafundowałam sobie "pyszne" mleczko pszczele i liczę na cud ;)Już za kilka dni powinnam dotrzeć do zamku Ovu ;)i zostać przynajmniej księżniczką lub ją począć ;) - to wersja optymistyczna :)

Lucky, Sabina, Bliska 77, caffe, polarmiś, mysza1975, samira, iwcia77, Bozia3, ania.g lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Cafe, czy ja dobrze doczytałam? Ty jeszcze do pracy chodzisz?!

No :P :)

• Lucky Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango to widzę że masz tak jak ja
    w pracy gonię swój ogon i potem tylko wpadam na forum pokibicować, nie jestem w stanie nadrabiać całości
    trzymam kciuki za sukces!
    jesteśmy na tym samym etapie

Sabino zdrowia dla M, może okłady pójdą tak dobrze, że Ty wyleczysz M, a on wyleczy Ciebie z mierzenia temperatur na 9 miesiecy

Sabina, Bliska 77, Mango, ania.g lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ten Tranik kupuje się normalnie w aptekach?

Ja nic kompletnie już nie zażywam...moja ginka nie zaleca witamin i innych cudów. Może coś na własną rękę bym spróbowała?
    Bozia, ja też jestem przeciwniczką jakiś tam specyfików. Ale gin mi zalecił, więc biorę i już.

Zażywam witaminy omega med optima. To są dwa rodzaje witamin w jednym opakowaniu. Bierze się 2 jednocześnie, tzn. jest 30 kapsułek optima i 30 kapsułek DHA.

Ponieważ miałam niskie żelazo od pewnego momentu, to biore actiferol forte.

Obydwa specyfiki są tej samej firmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 18:53

Sabina, Bliska 77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Caffam jak dzisiejsze wyniki, jesli przegapilam to przepraszam
    Odebrałam.

Dzisiaj wynik z glukozy mam ujemny, a wczoraj miałam 152, natomiast białko - ilości śladowe.

I bądź tu mądry człowieku, który wynik jest prawidłowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 18:54

Sabina, samira, malgos741, Bliska 77, Bozia3, ania.g, Viv78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, ja też jestem przeciwniczkom jakiś tam specyfików. Ale gin mi zalecił, więc biorę i już.

Zażywam witaminy omega med optima. To są dwa rodzaje witamin w jednym opakowaniu. Bierze się 2 jednocześnie, tzn. jest 30 kapsułek optima i 30 kapsułek DHA.

Ponieważ miałam niskie żelazo od pewnego momentu, to biore actiferol forte.

Obydwa specyfiki są tej samej firmy.
    Caffe Ty tu pitu pitu o tranie, a wyniki????

Nie wspomnę, że ryknełam śmiechem jak przeczytałam Twoją przygodę z porannym moczem :) Wszyscy w pracy się na mnie gapili, bo to wyglądało mało inteligentnie :) Śmiać się samej do swojego telefonu... jeszcze trochę i mnie zdiagnozują ;)

caffe, Mega, malgos741, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Odebrałam.

Dzisiaj wynik z glukozy mam ujemny, a wczoraj miała 152, natomiast białko - ilości śladowe.

O nareszcie :)

Hmmm, może tamten wynik to przypadek? Albo jakieś zabrudzenie? Czynnik zewnętrzny?
    W każdym razie cieszę się, że ten wynik jest jak najbardziej ok! :)

caffe, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Caffe Ty tu pitu pitu o tranie, a wyniki????

Nie wspomnę, że ryknełam śmiechem jak przeczytałam Twoją przygodę z porannym moczem :) Wszyscy w pracy się na mnie gapili, bo to wyglądało mało inteligentnie :) Śmiać się samej do swojego telefonu... jeszcze trochę i mnie zdiagnozują ;)
    Ja nie wiem co ja miałam w głowie, ze mi przez myśl nie przeszło żeby ten mocz zabrać. A siedziałam i czekałam aż się m wyszykuje... Sama się sobie dziwię :) Bo w gruncie rzeczy to problem był z wynikami moczu i jego specjalnie powtarzałam...

Sabina, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Odebrałam.

Dzisiaj wynik z glukozy mam ujemny, a wczoraj miałam 152, natomiast białko - ilości śladowe.

No to raczej w ktoryms jest blad, pewnie krew na glukoze jeszcze raz bedziesz musiala zrobic, dla pewnosci. Ilosci sladowe w ciazy moga byc, wiec kolejnym razem mozesz spokojnie zapomniec probki. ;)
    Chyba, ze glukoza byla tez w moczu, bo nie zajarzylam. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 18:57

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    O nareszcie :)

Hmmm, może tamten wynik to przypadek? Albo jakieś zabrudzenie? Czynnik zewnętrzny?
    W każdym razie cieszę się, że ten wynik jest jak najbardziej ok! :)
    A najciekawsze jest to, że wczoraj, zanim odebrałam te złe wyniki, to sie najadłam ciasta bo koleżanka miała imieniny, potem sobie kupiła tiramisu i sałatkę owocową i wszystko zjadłam w pracy.
    Jak odebrałam wyniki wczorajsze, to sobie pomyślałam, ze skoro się tyle słodkiego nażarłam i dzisiaj powtórzę badanie to dopiero sobie cukru napier...ę

Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to raczej w ktoryms jest blad, pewnie krew na glukoze jeszcze raz bedziesz musiala zrobic, dla pewnosci. Ilosci sladowe w ciazy moga byc, wiec kolejnym razem mozesz spokojnie zapomniec probki. ;)
    Chyba, ze glukoza byla tez w moczu, bo nie zajarzylam. ;)
    Mnie ta glukoza wyszła tylko w moczu :)

Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, dla Ciebie.
    Pewnie juz czytalas, ale nazwy sa piekne.
    Rodzaje i objawy cukromoczu
    Rodzaje cukromoczu:

glukozuria (pojawienie się glukozy w moczu);
    fruktozuria (pojawienie się fruktozy w moczu);
    galaktozuria (pojawienie się galaktozy w moczu);
    laktozuria (pojawienie się laktozy w moczu);
    pentozuria (pojawienie się cukrów z grupy pentoz w moczu).

Brzmia jak samice dinozaurow, nie? ;)

caffe, Mega, Sabina, Reni, samira, Bliska 77, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

‹‹ 3233 3234 3235 3236 3237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ