X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie mam pojecia bo to w klinice na fundusz tutejszy, czyli panstwowo
    stres jest przed werdyktem...
    Kurcze przydaloby sie ta morfologie zrobic rowniez, wiedzielibyscie wiecej i wiadomoby bylo jak dzialac, miejmy nadzieje, ze zrobia

Bozia3 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja nadal uważam, że do doopy taki układ, jak ja Was nie bardzo mam jak poytac w robocie ani jak odpisać.

Bursztyn nie wiem co jest, ale ja wczoraj po powrocie do domu miałam taką niemoc, że szok. Nie miałam siły na zabawę z dzieckiem, nawet nie miałam siły żeby ją umyć. Masakra jakaś. I tak potem gdy sobie leżałam, jak dzieć zasnął, to pomyślałam: o ja robię??!! Staram się o drugie dziecko jak dla pierwszego sił mi brakuje...

Z innych wieści - z mojego romantycznego, pełnego miłosnych uniesień weekendu nic nie zostało. Mąż zadzwonił, że jest chory. Z tej okazji mam zamiar wypić dziś grzańca i przytulić sie do podusi, jak zawsze niestety, a nie do mężowskiego ramienia. Ale dół
    Moze jeszcze nic straconego, choc wiem, ze to niezbyt mile ale facet ma dwa dni, moze wyzdrowieje :-)

Sabina lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Kurcze przydaloby sie ta morfologie zrobic rowniez, wiedzielibyscie wiecej i wiadomoby bylo jak dzialac, miejmy nadzieje, ze zrobia
    mam nadzieje ze zrobia z morfologia

Bliska 77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, bo rozumiem, ze tak czy tak maz wraca tylko, ze chory?

Sabina lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Sabina, bo rozumiem, ze tak czy tak maz wraca tylko, ze chory?
    Tak :)
    Już plan na wieczór ma: czosnek, grzaniec i osobne łóżko, bo ja nie trawię smrodu przetrawionego czosnku ;)

Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, nie martw sie, moze cos jeszcze uczkniesz z romantycznego weekendu :-)

Sabina lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe jak dzisiejsze wyniki, jesli przegapilam to przepraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 20:03

Lucky, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąz już wyjechał, za 1,5 godziny będzie z nami :) Bestia zażyczył sobie okłady z młodej piersi, ciekawe gdzie ja mu na szybko takie znajdę, bo te co mam zamrożone (kurze), to już mają kilka tygodni z zamrażarce :D A niestety moje własne już nie są pierwszej młodości ;)

Caffe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:43

Lucky, caffe, malgos741, Bliska 77, Mango, ania.g lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Paszczakinie ale pech :)
    pamiętam jak mnie tak prześladował, że gdy tylko zbliżała się owulka, to albo teściowa zjeżdżała do nas, albo brat M musiał przenocować kilka dni - wkurzałam się i prolaktyna zaraz mi skakała do sufitu

wyluzuj
    według mnie, natężenie kłód rzucanych pod nogi ma się wprost proporcjonalnie do szans powodzenia
    będzie dobrze, dasz radę

Aniu zmartwiłam się czytając o Twoim Brzuchu. Stosuj się do zaleceń i trzymaj się dzielnie w dwupaku. Myślę o Tobie

Mango co u Ciebie?
    Dzięki - wszystko po staremu ;) czyli nadal kombinuję tylko z chłopem ;) - czytaj "bez lekarzy" :( . Oprócz tego z wywieszonym jęzorem gonię w pracy i wpisy na forum :) Mam wrażenie, że z niczym nie mogę zdążyć. W tym cyklu zafundowałam sobie "pyszne" mleczko pszczele i liczę na cud ;)Już za kilka dni powinnam dotrzeć do zamku Ovu ;)i zostać przynajmniej księżniczką lub ją począć ;) - to wersja optymistyczna :)

Lucky, Sabina, Bliska 77, caffe, polarmiś, mysza1975, samira, iwcia77, Bozia3, ania.g lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Cafe, czy ja dobrze doczytałam? Ty jeszcze do pracy chodzisz?!

No :P :)

• Lucky Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango to widzę że masz tak jak ja
    w pracy gonię swój ogon i potem tylko wpadam na forum pokibicować, nie jestem w stanie nadrabiać całości
    trzymam kciuki za sukces!
    jesteśmy na tym samym etapie

Sabino zdrowia dla M, może okłady pójdą tak dobrze, że Ty wyleczysz M, a on wyleczy Ciebie z mierzenia temperatur na 9 miesiecy

Sabina, Bliska 77, Mango, ania.g lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ten Tranik kupuje się normalnie w aptekach?

Ja nic kompletnie już nie zażywam...moja ginka nie zaleca witamin i innych cudów. Może coś na własną rękę bym spróbowała?
    Bozia, ja też jestem przeciwniczką jakiś tam specyfików. Ale gin mi zalecił, więc biorę i już.

Zażywam witaminy omega med optima. To są dwa rodzaje witamin w jednym opakowaniu. Bierze się 2 jednocześnie, tzn. jest 30 kapsułek optima i 30 kapsułek DHA.

Ponieważ miałam niskie żelazo od pewnego momentu, to biore actiferol forte.

Obydwa specyfiki są tej samej firmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 18:53

Sabina, Bliska 77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Caffam jak dzisiejsze wyniki, jesli przegapilam to przepraszam
    Odebrałam.

Dzisiaj wynik z glukozy mam ujemny, a wczoraj miałam 152, natomiast białko - ilości śladowe.

I bądź tu mądry człowieku, który wynik jest prawidłowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 18:54

Sabina, samira, malgos741, Bliska 77, Bozia3, ania.g, Viv78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, ja też jestem przeciwniczkom jakiś tam specyfików. Ale gin mi zalecił, więc biorę i już.

Zażywam witaminy omega med optima. To są dwa rodzaje witamin w jednym opakowaniu. Bierze się 2 jednocześnie, tzn. jest 30 kapsułek optima i 30 kapsułek DHA.

Ponieważ miałam niskie żelazo od pewnego momentu, to biore actiferol forte.

Obydwa specyfiki są tej samej firmy.
    Caffe Ty tu pitu pitu o tranie, a wyniki????

Nie wspomnę, że ryknełam śmiechem jak przeczytałam Twoją przygodę z porannym moczem :) Wszyscy w pracy się na mnie gapili, bo to wyglądało mało inteligentnie :) Śmiać się samej do swojego telefonu... jeszcze trochę i mnie zdiagnozują ;)

caffe, Mega, malgos741, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Odebrałam.

Dzisiaj wynik z glukozy mam ujemny, a wczoraj miała 152, natomiast białko - ilości śladowe.

O nareszcie :)

Hmmm, może tamten wynik to przypadek? Albo jakieś zabrudzenie? Czynnik zewnętrzny?
    W każdym razie cieszę się, że ten wynik jest jak najbardziej ok! :)

caffe, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Caffe Ty tu pitu pitu o tranie, a wyniki????

Nie wspomnę, że ryknełam śmiechem jak przeczytałam Twoją przygodę z porannym moczem :) Wszyscy w pracy się na mnie gapili, bo to wyglądało mało inteligentnie :) Śmiać się samej do swojego telefonu... jeszcze trochę i mnie zdiagnozują ;)
    Ja nie wiem co ja miałam w głowie, ze mi przez myśl nie przeszło żeby ten mocz zabrać. A siedziałam i czekałam aż się m wyszykuje... Sama się sobie dziwię :) Bo w gruncie rzeczy to problem był z wynikami moczu i jego specjalnie powtarzałam...

Sabina, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Odebrałam.

Dzisiaj wynik z glukozy mam ujemny, a wczoraj miałam 152, natomiast białko - ilości śladowe.

No to raczej w ktoryms jest blad, pewnie krew na glukoze jeszcze raz bedziesz musiala zrobic, dla pewnosci. Ilosci sladowe w ciazy moga byc, wiec kolejnym razem mozesz spokojnie zapomniec probki. ;)
    Chyba, ze glukoza byla tez w moczu, bo nie zajarzylam. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 18:57

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    O nareszcie :)

Hmmm, może tamten wynik to przypadek? Albo jakieś zabrudzenie? Czynnik zewnętrzny?
    W każdym razie cieszę się, że ten wynik jest jak najbardziej ok! :)
    A najciekawsze jest to, że wczoraj, zanim odebrałam te złe wyniki, to sie najadłam ciasta bo koleżanka miała imieniny, potem sobie kupiła tiramisu i sałatkę owocową i wszystko zjadłam w pracy.
    Jak odebrałam wyniki wczorajsze, to sobie pomyślałam, ze skoro się tyle słodkiego nażarłam i dzisiaj powtórzę badanie to dopiero sobie cukru napier...ę

Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to raczej w ktoryms jest blad, pewnie krew na glukoze jeszcze raz bedziesz musiala zrobic, dla pewnosci. Ilosci sladowe w ciazy moga byc, wiec kolejnym razem mozesz spokojnie zapomniec probki. ;)
    Chyba, ze glukoza byla tez w moczu, bo nie zajarzylam. ;)
    Mnie ta glukoza wyszła tylko w moczu :)

Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, dla Ciebie.
    Pewnie juz czytalas, ale nazwy sa piekne.
    Rodzaje i objawy cukromoczu
    Rodzaje cukromoczu:

glukozuria (pojawienie się glukozy w moczu);
    fruktozuria (pojawienie się fruktozy w moczu);
    galaktozuria (pojawienie się galaktozy w moczu);
    laktozuria (pojawienie się laktozy w moczu);
    pentozuria (pojawienie się cukrów z grupy pentoz w moczu).

Brzmia jak samice dinozaurow, nie? ;)

caffe, Mega, Sabina, Reni, samira, Bliska 77, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

‹‹ 3233 3234 3235 3236 3237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ