X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ja nadal nie moge w to uwiezyc :), zaczelam sie bac ze to moze okazac sie ajkas ciaza bichemiczna, juz mam paranije ze znowu nici z tego wyjda i bede nieszczesliwa...1000 mysli sprzecznych na minute..

kochana, to pewnie dopiero poczatek, najpierw wstrzymywalam oddech czekajac na 2 kreski, potem na pierwszą, a następnie na drugą bete, pierwsze usg - a teraz czekam na serduszko, no i wiem że nie odetchnę juz pełną piersią póki nie zda do drugiej klasy z czerwonym paskiem (czy takie jeszcze są? ;) )
    starajmy się jednak cieszyć pięknymi chwilami :)

ania.g, malgos741, iwcia77, samira, Sabina, Mega, caffe, polarmiś, mysza1975, Alis, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ja nadal nie moge w to uwiezyc :), zaczelam sie bac ze to moze okazac sie ajkas ciaza bichemiczna, juz mam paranije ze znowu nici z tego wyjda i bede nieszczesliwa...1000 mysli sprzecznych na minute..

No to popraw beretke i nastaw sie, ze to normalna, zdrowa ciaza. Wiem, ze to najlatwiej tak pisac, kazda z nas odchodzila od zmyslow po zobaczenie 2 kresek.
    Bedzie dobrze. Zacznij moze szukac imion. Samuela juz zajeta, jakby co, ale Adelajda jeszcze jest. ;) :P

malgos741, iwcia77, Sabina, Mega, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    kochana, to pewnie dopiero poczatek, najpierw wstrzymywalam oddech czekajac na 2 kreski, potem na pierwszą, a następnie na drugą bete, pierwsze usg - a teraz czekam na serduszko, no i wiem że nie odetchnę juz pełną piersią póki nie zda do drugiej klasy z czerwonym paskiem (czy takie jeszcze są? ;) )

Ale do 2 klasy postawowki, gimnazjum czy liceum? Bo jak nie zaczniesz oddychac porzadnie az do czasow liceum, to moze nie byc dobrze. ;) :P

Viv78, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Tak Malgos, Ty do mnie namietnie piszesz Pisurek. Twoja komorka mysli, ze jestem kobieta kogos z PIS-u? Czy to raczej od pisuaru jest? :P
    A fakt dopiero teraz zajazylam, sorki ale proszę bez skojarzeń jakoś tak zmiekczyłam sobie twój nick, więcej się to nie powtórzy ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    He,he, ja chyba nigdy nie odetchnę. Nawet jak się z domu wyprowadzą ;)

malgos741, Viv78, caffe lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale do 2 klasy postawowki, gimnazjum czy liceum? Bo jak nie zaczniesz oddychac porzadnie az do czasow liceum, to moze nie byc dobrze. ;) :P
    no w zasadzie to matura mi najpierw przeszła przez głowę, ale stwierdziłam że to juz drobna przeginka ;)

Pusurek, Mega, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to zrobilam test rano ok 7 i poszlam dalej spac..., wstalam przed 9 ide do lazienki, lookam od niechcenia i galy mi wyszly z szoku na wierzch.... spanikowalam ze mam haluny jakies , chyba 100 razy go ogladalam, date waznosci itp, trzeslam sie jak galareta z emocji :)
    Viv78 wrote:

samira, malgos741, Pusurek, Mega, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ja nadal nie moge w to uwierzyc :), zaczelam sie bac ze to moze okazac sie ajkas ciaza bichemiczna, juz mam paranije ze znowu nici z tego wyjda i bede nieszczesliwa...1000 mysli sprzecznych na minute..
    Iwcia kochana, nie myśl negatywnie. Trzeba czasem nawet na przekór sobie myśleć pozytywnie. Wbijaj sobie do głowy że wszystko jest dobrze i będzie dobrze <3

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie mialabym serca Ci jej zabrac! ;)
    dzięki ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja to zrobilam test rano ok 7 i poszlam dalej spac..., wstalam przed 9 ide do lazienki, lookam od niechcenia i galy mi wyszly z szoku na wierzch.... spanikowalam ze mam haluny jakies , chyba 100 razy go ogladalam, date waznosci itp, trzeslam sie jak galareta z emocji :)

śmiem twierdzić ze moja reakcja byłaby taka sama :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 20:46

malgos741, iwcia77, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam imiona dla dziewczynki, ale dla chlopaki to bedzie duzy problem :)
    Pusurek wrote:
    No to popraw beretke i nastaw sie, ze to normalna, zdrowa ciaza. Wiem, ze to najlatwiej tak pisac, kazda z nas odchodzila od zmyslow po zobaczenie 2 kresek.
    Bedzie dobrze. Zacznij moze szukac imion. Samuela juz zajeta, jakby co, ale Adelajda jeszcze jest. ;) :P

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka kiedy na bete idziesz?
    Dawaj jakie imiona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 20:49

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ja mam imiona dla dziewczynki, ale dla chlopaki to bedzie duzy problem :)
    a jakie masz imiona?

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ja nadal nie moge w to uwierzyc :), zaczelam sie bac ze to moze okazac sie ajkas ciaza bichemiczna, juz mam paranije ze znowu nici z tego wyjda i bede nieszczesliwa...1000 mysli sprzecznych na minute..

wszystko będzie dobrze !!!

a wiesz ze jakbym ja tez cudem była w ciąży to miałybyśmy wg. @ tą sama datę porodu czyli 21.luty.2015r :D

iwcia77, ania.g, malgos741, Sabina, Mega, caffe, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora, Carmen, Vanessa, Valeria, giada, valentina,carlotta,lorena , lidia, marlena,liliana -no pelno ich jest :)
    Bozia3 wrote:
    a jakie masz imiona?

malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Już nie pisz o piciu, bo jak przechodziłam w sklepie obok półek z piwem, to myślałam, że te piękne kolorowe puszki wyliżę o.O
    a ja sączę czerwone winko, a co!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 21:09

ania.g, iwcia77, polarmiś lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi dalo owu date 20 styczen 2015...
    samira wrote:
    wszystko będzie dobrze !!!

a wiesz ze jakbym ja tez cudem była w ciąży to miałybyśmy wg. @ tą sama datę porodu czyli 21.luty.2015r :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 20:52

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Aurora, Carmen, Vanessa, Valeria, giada, valentina,carlotta,lorena , lidia, marlena,liliana -no pelno ich jest :)

To dla chlopaka to chyba Giuseppe. :P

Bozia3, Mango lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bete to pewnie skocze w poniedzialek :) innej opcji nie mam :)

malgos741 lubi tę wiadomość

‹‹ 3245 3246 3247 3248 3249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ