X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    szukanie kibla we snie psychoanaliza interpretuje jako pragnienie zaspokojenia potrzeb (uczuciowych)- i niekoniecznie musi tutaj chodzic o dziecko, moze to byc tesknota za uczuciami,miloscia itd. a niewygodny kibel w tym wypadku moze wskazywac na nieszczegolnie dobra sytuacje- uczuciowa, Jung powiedzialby ze porod to odkrywanie nowych aspektow wlasnej osobowosci, niekoniecznie tych poztywnych- dziecko, ale takze negatywnych, ciemnych stron (gowno)

Nigdy, ale to przenigdy nie poprosze Bursztyna o analize snu! :P ;)
    No, chyba, ze beda mi sie snily owieczki i motylki. ;)
    A tu, nie dosc, ze czlowiek sie spocil we snie ze strachu, to jeszcze potem czytac takie cos musi! :D :P

Mango, Sabina, Mega, polarmiś, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A tu, nie dosc, ze czlowiek sie spocil we snie ze strachu, to jeszcze potem czytac takie cos musi! :D :P
    ale co ja takiego strasznego napisalam?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) no podobnie jak Caffe - poszlam na badania moczu - bez moczu...:-o, ale na szczescie dali mi pojemnik i dalam rade zrobic na miejscu :D

drugie nieszczescie to takie ze na skierowaniu nie bylo Beta hcg...- koorwa myslalam ze mnie popierdoli na miejscu :(, mimo wszystko oddalam krew ( wyniki 26.05 i polecialam jeszcze raz do lekarza rodzinnego i POPROSILAM o betahcg - byl zdeczko zdziwiony, bo to "nie jest oblig a przeciez z moczu wyszedl pozytywny"- czlowieku- lecz sie sam !!!, w te pedy wrocilam do laboratorium i...spoznilam sie 15 min , bo juz nie przyjmuja , wiec bete zrobie jutro...:(

Pusurek, Mega, samira, Simba, Bozia3, polarmiś, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem czy to lepsze... jak się śnią owieczki to będzie duża impreza na wsi i Doli nie będzie szczęśliwa a motylki tzn że będziesz rzygać motylki ruch w żołądku.. no przesrane
    Pusurek wrote:

Pusurek, Mango, Mega, Simba, Bozia3, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...do tego probujac zabukowac trzy usg na wloski nfz , baba z infolini rozlaczyla sie, byla taka bezczelna, ze 1 usg chciala mi dac na 24 czerwca ! i jak zapytalam sie czy nie ma nic wczesniej to rozlaczyla sie...

czlowiek czeka na ciaze jak debil, i czeka na to 1 usg aby zobaczyc bicie serca a ta mi takie daty daje, nie! , no jakas paranoja...chyba pojde prywatnie...

Mega, samira, Simba, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale co ja takiego strasznego napisalam?
    Same straszliwosci! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no nie wiem czy to lepsze... jak się śnią owieczki to będzie duża impreza na wsi i Doli nie będzie szczęśliwa a motylki tzn że będziesz rzygać motylki ruch w żołądku.. no przesrane

Duza impreza na wsi dobrze mi sie kojarzy, ja wiesniak juz teraz jestem. A rzygac? Jest impra, to musi byc rzygane, nie? ;) :P

Mega, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ...do tego probujac zabukowac trzy usg na wloski nfz , baba z infolini rozlaczyla sie, byla taka bezczelna, ze 1 usg chciala mi dac na 24 czerwca ! i jak zapytalam sie czy nie ma nic wczesniej to rozlaczyla sie...

czlowiek czeka na ciaze jak debil, i czeka na to 1 usg aby zobaczyc bicie serca a ta mi takie daty daje, nie! , no jakas paranoja...chyba pojde prywatnie...
    ale to nie byla taka zla data...nie wiem czy wczesniej daloby sie uslyszec bicie serca...

Mega lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mango Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kto by wcześniej pomyślał, że "robienie" dzieci jest tak stresujące,że aż człowiekowi beret przekrzywia ;)

iwcia77, Mega, polarmiś, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

Do Polszy, kochana, do Polszy! Nie mialas planow na wakacyjny lot do Gdanska? Pasi pieknie! :)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Same straszliwosci! :P
    no bez przesady, Pusur!
    ze czloweik ma pragnienia, czasem n=mniej czasem bardzie zaspokojone? i ze mamy ciemne strony osobowosci- przeciez to codzienne zycie
    lepiej pewnie wyprzec, nie? :P ;)

Pusurek, Mega, Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 7 tygodnia ...juz moze byc ...
    Bursztyn wrote:
    ale to nie byla taka zla data...nie wiem czy wczesniej daloby sie uslyszec bicie serca...

samira lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym była za wypieraniem, ale zaraz nam powiesz, że to ma "krótkie nogi" ;) Prawda? :)
    Bursztyn wrote:
    no bez przesady, Pusur!
    ze czloweik ma pragnienia, czasem n=mniej czasem bardzie zaspokojone? i ze mamy ciemne strony osobowosci- przeciez to codzienne zycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 12:12

Simba lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no bez przesady, Pusur!

Ej, ciemne strony to luzik! Dark passenger i te sprawy ( kocham Dextera ). ;)
    Ale ze mi sie w zyciu nie uklada? Tak, to wole wyprzec! :P ;)

Mega, polarmiś lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie przyszedl mail z nfz
    1 usg 25 czeriec :( - ide prywatnie za tydzien a 25 free :)
    2 usg 09/09
    3.usg 18/11
    urlop mam od 20 lipca do 20 sierpnia wiec moze uda mi sie skoczyc do polandii ;)
    Pusurek wrote:
    Do Polszy, kochana, do Polszy! Nie mialas planow na wakacyjny lot do Gdanska? Pasi pieknie! :)

Mega, samira, Simba, Lucky, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Ja bym była za wypieraniem, ale zaraz nam powiesz, że to ma "krótkie nogi" ;) Prawda? :)
    no, napewno najkrotsza droga do utraty zdrowia psychicznego
    wypierane sprawy z a w s z e wychodza, przed soba nie uciekniesz :)

Mango, Simba, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    wlasnie przyszedl mail z nfz
    1 usg 25 czeriec :( - ide prywatnie za tydzien a 25 free :)
    2 usg 09/09
    3.usg 18/11
    urlop mam od 20 lipca do 20 sierpnia wiec moze uda mi sie skoczyc do polandii ;)

Aj, to sie nie spotkamy! ;(

Lucky lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, nie jestem psychologiem, ale niestety przed soba sie nie ucieknie

Lucky lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ej, ciemne strony to luzik! Dark passenger i te sprawy ( kocham Dextera ). ;)
    Ale ze mi sie w zyciu nie uklada? Tak, to wole wyprzec! :P ;)
    no to juz Twoj wybor :) ale spoko, i tak wroci- jak bumerang :)
    nie napisalam ze Miskowi sie w zyciu nie uklada, tylke ze sen moze wskazywac na jakies niezaspokojone potrzeby i pragnienia, i tyle.

Monia37, Lucky, polarmiś lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia nie denerwuj sie tak ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3273 3274 3275 3276 3277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ