35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:a nie chcą Ci zrobić badań na wrogość śluzu czy coś takiego? No i ta niesprawdzona morfologia Twojego..dla mnie to dziwne i niedokładne - ale wiele klinik od razu przechodzi do inseminacji i in vitro...taka polityka
samira, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:hahaa no własnie przecież kraczę kraczę i wykraczę
w tym miesiącu też będę się afirmować soooooooo.... jestem w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 14:31
Mega, Panda, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mnie też pesel bardzo cisnie. Sama sie zastanawiam czy ja naprawde tego chce - córa odchowana, a tu na nowo pieluchy, zupki, kupki itp. Ale tuchyba podświadomość wygrywa jednak... I jest ciśnienie
Reni, Sabina, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
musisz się zaszczepić
maj jest chyba miesiącem szczepień przeciwko wściekliźnie
Bursztyn wrote:a jesli juz sie okaze ze sluz to wrog - mozna to jakos leczyc?Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
aaa widzisz i mamy odpowiedź..dlaczego nie ma potrzeby robienia badania wścieklizny śluzu skoro chłopaki są przerzucani na drugą stronę barykadyAlis wrote:Wtedy na przykład inseminacja pomaga, bo się pleminiki od razu dostają do środka za śluz.
Simba, Panda, Alis, iwcia77, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:
ale może mi za bardzo hormony biją....
polarmiś, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:a jesli juz sie okaze ze sluz to wrog - mozna to jakos leczyc?
Reni, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
do 3-7%Bozia3 wrote:nie mam pojęcia co dalej z tym robią - może faktycznie inseminacja rozwiązuje akurat ten problem - ale inseminacja ma bardzo małą skuteczność ( ta normalna) - około 10 procent...
-
Renek - to tak jak u nas mniej wiecej. Nam profek powiedział, ze problemem jest kwestia transportu chłopaków do jajka. I ze względu na wiek mój i M oraz czas starań, od razu zaproponowali nam IVF.
Reni, samira, iwcia77, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a jak się bada wrogi śluz godzinę po stosunku? bzyka się na parkingu?
z neta:
"Wynik ujemny testu wskazuje albo na immunologiczną przyczynę niepłodności (przeciwciała przeciwplemnikowe), albo na złą jakość nasienia. Przeciwciała w kobiecym śluzie mogą być skierowane przeciwko plemnikom partnera lub przeciwko innym składnikom nasienia."Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 15:06
Reni, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
znalazłam coś takiego w necie ..tak czy inaczej.. straszne to staranie się o ciążę
Najprostszym badaniem jest ocena zachowania się plemników w śluzie "płodnym". To badanie ma ograniczenia związane z technikąjego wykonania, bo albo trzeba pobrać treść ze sklepień pochwy do 1 godziny po współżyciu i ocenić pod mikroskopem, albo pobrać śluz z szyjki macicy i zmieszać pod mikroskopem z plemnikami uzyskanymi na drodze samostymulacji. Pierwsze jest trudne do zorganizowania, drugie powoduje wiele rozterek moralnych. Można też pokusić się o oznaczenie przeciwciał przeciwplemnikowych w surowicy krwi, które to badanie pozwala wykluczyć immunologiczne podłoże "wrogiego śluzu". Co do sposobu leczenia, to jak zawsze wpierw trzeba określić przyczynę "wrogości" śluzu a potem starać się ją usunąć. -
no właśnie mówiła, że co raz więcej klinik odchodzi od IUI ..w UK już się tego nie robi
w Polszy jeszcze próbuję..
Simba wrote:Renek - to tak jak u nas mniej wiecej. Nam profek powiedział, ze problemem jest kwestia transportu chłopaków do jajka. I ze względu na wiek mój i M oraz czas starań, od razu zaproponowali nam IVF. -
Reni wrote:a jak się bada wrogi śluz godzinę po stosunku? bzyka się na parkingu?
chłop schodzi i wchodzi lekarz z patyczkiem na próbki
Reni, Simba, samira, Sabina, Mango, iwcia77, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość
-
to w porządku..
jeszcze zacznij się wylizywać i prawdziwy kot z Ciebie
już sobie wyobrażam Simbulca na sofie jak noga wyciągnięta do góry a ta jedzie jęzorem po udzie hahaha
Simba wrote:Obudziłam zem sie.
Wszystko mi siadlo: nastrój, kondycja fizyczna, bystrość umysłu, poczucie humoru, ale nie KURWA APETYT!Mega, Simba, samira, Sabina, iwcia77, moremi, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość