X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a nie chcą Ci zrobić badań na wrogość śluzu czy coś takiego? No i ta niesprawdzona morfologia Twojego..dla mnie to dziwne i niedokładne - ale wiele klinik od razu przechodzi do inseminacji i in vitro...taka polityka
    Popieram Bozi. Tego nie robilas. Ostatnio tez rozmawialam z lekarka, ze badania wykazaly ze z wiekiem mamy gestszą krew i dlatego.w wielu przypadkach nie dochodzi do implantqcji zarodka. Jesten tendencja do podawania ( aspiryny, akardu) ale tez bardziej zaawansowanych lekow na rozrzedzenie krwi.

samira, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahaa no własnie przecież kraczę kraczę i wykraczę

w tym miesiącu też będę się afirmować soooooooo.... jestem w ciąży ;-)
    Moim zdaniem jestes:-) bo ten moj dzisiejszy sen..... Duzo o kupie i dziecku bylo.... graphics-funny-273954.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 14:31

Mega, Panda, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pesel bardzo cisnie. Sama sie zastanawiam czy ja naprawde tego chce - córa odchowana, a tu na nowo pieluchy, zupki, kupki itp. Ale tuchyba podświadomość wygrywa jednak... I jest ciśnienie

Reni, Sabina, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz się zaszczepić ;-) maj jest chyba miesiącem szczepień przeciwko wściekliźnie ;-)
    Bursztyn wrote:
    a jesli juz sie okaze ze sluz to wrog - mozna to jakos leczyc?

Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Wtedy na przykład inseminacja pomaga, bo się pleminiki od razu dostają do środka za śluz.

Reni, Panda, Simba, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha dobre kotoje ..muszę sobie sprawić takiego sierścia
    bo mój mąż nie lubi :-/
    polarmiś wrote:
    Moim zdaniem jestes:-) bo ten moj dzisiejszy sen..... Duzo o kupie i dziecku bylo.... graphics-funny-273954.gif

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa widzisz i mamy odpowiedź..dlaczego nie ma potrzeby robienia badania wścieklizny śluzu skoro chłopaki są przerzucani na drugą stronę barykady 0ulan.gif
    Alis wrote:
    Wtedy na przykład inseminacja pomaga, bo się pleminiki od razu dostają do środka za śluz.

Simba, Panda, Alis, iwcia77, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Sabinka, mam nadzieje, ze jestes dobra wrozka ;)
    :-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    chyba jesteś jakaś nienormalna, ale ten obrazek tak się rusza, że mam skojarzenia, że ten kot ciemny tego białego prawie posuwa...:) ale może mi za bardzo hormony biją....

polarmiś, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie mam pojęcia co dalej z tym robią - może faktycznie inseminacja rozwiązuje akurat ten problem - ale inseminacja ma bardzo małą skuteczność ( ta normalna) - około 10 procent...

Reni, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 3-7%
    Bozia3 wrote:
    nie mam pojęcia co dalej z tym robią - może faktycznie inseminacja rozwiązuje akurat ten problem - ale inseminacja ma bardzo małą skuteczność ( ta normalna) - około 10 procent...

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się bada wrogi śluz godzinę po stosunku? bzyka się na parkingu?

Mega, Simba, Panda, polarmiś, iwcia77, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renek - to tak jak u nas mniej wiecej. Nam profek powiedział, ze problemem jest kwestia transportu chłopaków do jajka. I ze względu na wiek mój i M oraz czas starań, od razu zaproponowali nam IVF.

Reni, samira, iwcia77, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    od 2-8 godzin po stosunku lekarz bada śluz kobiety...kobieta ma się nie myc po wszystkim i nie używac w tym dniu żadnych lubrykantów i wspomagaczy - to wszystko...
    z neta:
    "Wynik ujemny testu wskazuje albo na immunologiczną przyczynę niepłodności (przeciwciała przeciwplemnikowe), albo na złą jakość nasienia. Przeciwciała w kobiecym śluzie mogą być skierowane przeciwko plemnikom partnera lub przeciwko innym składnikom nasienia."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 15:06

Reni, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

No właśnie?

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś takiego w necie ..tak czy inaczej.. straszne to staranie się o ciążę

Najprostszym badaniem jest ocena zachowania się plemników w śluzie "płodnym". To badanie ma ograniczenia związane z technikąjego wykonania, bo albo trzeba pobrać treść ze sklepień pochwy do 1 godziny po współżyciu i ocenić pod mikroskopem, albo pobrać śluz z szyjki macicy i zmieszać pod mikroskopem z plemnikami uzyskanymi na drodze samostymulacji. Pierwsze jest trudne do zorganizowania, drugie powoduje wiele rozterek moralnych. Można też pokusić się o oznaczenie przeciwciał przeciwplemnikowych w surowicy krwi, które to badanie pozwala wykluczyć immunologiczne podłoże "wrogiego śluzu". Co do sposobu leczenia, to jak zawsze wpierw trzeba określić przyczynę "wrogości" śluzu a potem starać się ją usunąć.

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam zem sie.
    Wszystko mi siadlo: nastrój, kondycja fizyczna, bystrość umysłu, poczucie humoru, ale nie KURWA APETYT!

Mega, EwaT, samira, Sabina, Mango, iwcia77, Bursztyn, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mówiła, że co raz więcej klinik odchodzi od IUI ..w UK już się tego nie robi
    w Polszy jeszcze próbuję..
    Simba wrote:
    Renek - to tak jak u nas mniej wiecej. Nam profek powiedział, ze problemem jest kwestia transportu chłopaków do jajka. I ze względu na wiek mój i M oraz czas starań, od razu zaproponowali nam IVF.

• Mega Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wyobrazilam sobie ze to sie odbywa w "przyjemnym pokoju" ;) chłop schodzi i wchodzi lekarz z patyczkiem na próbki ;)

Reni, Simba, samira, Sabina, Mango, iwcia77, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w porządku.. ;-) jeszcze zacznij się wylizywać i prawdziwy kot z Ciebie
    już sobie wyobrażam Simbulca na sofie jak noga wyciągnięta do góry a ta jedzie jęzorem po udzie hahaha
    Simba wrote:
    Obudziłam zem sie.
    Wszystko mi siadlo: nastrój, kondycja fizyczna, bystrość umysłu, poczucie humoru, ale nie KURWA APETYT!

Mega, Simba, samira, Sabina, iwcia77, moremi, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 3277 3278 3279 3280 3281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ