X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 5 minut zostawilam forum a tu takie hece!!!!!!!!

Moremi! - sciskam cie z calych sil :)i gratuluje :)

moremi, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    na 5 minut zostawilam forum a tu takie hece!!!!!!!!

Moremi! - sciskam cie z calych sil :)i gratuluje :)

teraz codziennie będą takie fotki. obstawiam już kolejną po cichu.

iwcia77, malgos741, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mysle :) ja lubie takie fotki ogladac :)
    moremi wrote:
    teraz codziennie będą takie fotki. obstawiam już kolejną po cichu.

samira, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ja myślę :) ja lubię takie fotki oglądać :)
    oby takich teraz jak najwięcej :D

moremi, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi gratulaje ale fajnie rowno z simba bedziecie z brzuchami chodzily:-) a bety jak nie chcesz to nie rob i juz ,ja tez nie robilam ,nie czulam takiej potrzeby.

Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Moremi gratulaje ale fajnie rowno z simba bedziecie z brzuchami chodzily:-) a bety jak nie chcesz to nie rob i juz ,ja tez nie robilam ,nie czulam takiej potrzeby.

No jedna normalna no! :P

anna maria, moremi lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia teraz spojrzalam na twoj wykres i Ty masz test ciazowy pozytywny ciesze sie bardzo i gratuluje,ale hurtowo poszlyscie z zachodzeniem:-) zajebiscie

moremi, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No jedna normalna no! :P
    Pusurek püchna ci giry? bo ja mam takie kostki napuchniete ze masakra.Gin zabronil mi sie opalac bo powiedzial ze za duzo witD moze powodowac skorcze.Aja i tak sie troche wygrzewam ;-)

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi po cichu gratuluje :) oby wszystko rozwinęło się dobrze

seria zielona się toczy i tak ma być..:)

wczoraj na tym kursie oczywiście pełno reklam z witaminami - zalecają używać - ale ja się bronię.
    Polecali kwasy omega, kwas foliowy i wit.D. Jeśli któraś zażywa wit. D w ciązy, to po urodzeniu dziecko już nie musi. Jeśli nie zażywa - to po urodzeniu podaje się od razu ją dziecku - ja tej teorii szczerze mówiąc nie znałam....

moremi, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Pusurek püchna ci giry? bo ja mam takie kostki napuchniete ze masakra.Gin zabronil mi sie opalac bo powiedzial ze za duzo witD moze powodowac skorcze.Aja i tak sie troche wygrzewam ;-)

Giry nie, a opalam sie tez duzo. Ale tez duzo pije, a to zapobiega puchnieciu. KOpyta w gore trzymaj, jak tylko masz mozliwosc. I wiecej wody pij.
    Ja mam za to co wieczor uczucie ciezkiego, ciagnacego brzucha. Rano jestem nowka sztuka, ale wieczory sa slabe.
    A wysypiasz sie? Bo ja to z boku na bok, walka o zasniecie i co chwila pobudka.

anna maria, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    moremi po cichu gratuluje :) oby wszystko rozwinęło się dobrze

seria zielona się toczy i tak ma być..:)

wczoraj na tym kursie oczywiście pełno reklam z witaminami - zalecają używać - ale ja się bronię.
    Polecali kwasy omega, kwas foliowy i wit.D. Jeśli któraś zażywa wit. D w ciązy, to po urodzeniu dziecko już nie musi. Jeśli nie zażywa - to po urodzeniu podaje się od razu ją dziecku - ja tej teorii szczerze mówiąc nie znałam....

Z ta wit. D to roznie mowia. Kobuety w ciazy powinny ja brac ( kosci, zeby ). Noworodki karmione piersia tez. Te sztucznie karmione juz nie, bo witamina jest w mieszance. A bez wit. D to krzywica, slabe szkliwo zebow, sklonnosci do astmy. No i wit. D nie bedziemy miec w organizmie bez slonca, wiec dzieciaki rodzone zima i jesienia musza ja dostawac.
    Ja jestem za dawaniem, dla mnie to taki sam obowiazek jak szczepienia ochronne.

samira, Mega, anna maria lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Giry nie, a opalam sie tez duzo. Ale tez duzo pije, a to zapobiega puchnieciu. KOpyta w gore trzymaj, jak tylko masz mozliwosc. I wiecej wody pij.
    Ja mam za to co wieczor uczucie ciezkiego, ciagnacego brzucha. Rano jestem nowka sztuka, ale wieczory sa slabe.
    A wysypiasz sie? Bo ja to z boku na bok, walka o zasniecie i co chwila pobudka.
    wlasnie ze ja pije duzo ,siadl mi kregoslup juz odpadaja dalekie spacerki ,wieczorami czuje brzuch taki nabrzmialy ,napiety.od jakiegos czasu spie dobrze (lewy bok)i wieczorami juz nie biegam co 10 min szczac,ogolnie zaczyny mi sie robic ciezko:-)

Bursztyn, Pusurek, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, ale zaskoczenie :) po cichu gratuluje :)

moremi, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    35+ brzmi dużo lepiej niż przed 40-stką :-)
    zdecydowanie :)

moremi, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakaś ciężka jestem. 5 minut porządków, a potem pół godziny odpoczynku. Dalekie spacery juz tez nie dla mnie. Dziś się wybrałam i końcówka była ciężka. Brzuch się taki napięty zrobił.
    I jeszcze mózg mi siada. Poza mała i porządkami w domu nic mnie nie interesuje. Praca sobie leży odłogiem. Myślałam, że jeszcze miesiąc na luzie pociągnę, a wygląda na to, że będę się ostro zmuszać.
    Za to udało mi się pozbyć starych mebli i jak mąż wróci, może zabierać się za malowanie. To znaczy jak już oboje z tej Łodzi wrócimy.

Moremi - gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 22:32

moremi, Mega, Bozia3, Sabina, anna maria lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy ciezarowki z konca 2 trymestru maja syndrom napietego, ciezkiego brzucha. ;)
    Swiezo zaciazone, bojcie sie! :P ;)

moremi, Alis, Mega, Bozia3, anna maria, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Reni skoro wynik ok to pewnie jakas blokada psychiczna - za bardzo chcesz. Najgorsze jest to ze nie wiem jak ta blokadę sie ściąga ;). W sumie mojego też bym musiala wysłać na badania armii, ale po pierwsze koszty mnie rozwalają a po drugie twierdzi ze mamy juz jedno wiec nie mógł nagle stać sie bezpłodny.
    jeśli chodzi o zdjęcie blokady psychicznej , to moja kuzynka zaczęła się leczyć w jakiejś klinice w Szczecinie na bezpłodność to w pierwszej kolejności Pan doktorek wysłał ja do Pani psycholog w tej klinice , która była właśnie od takich blokad i prawdę mówiąc nie wiem który z tych lekarzy jej pomógł ale ma termin na sierpień

samira, iwcia77, malgos741, moremi, Mega, Bozia3, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Popieram Bozi. Tego nie robilas. Ostatnio tez rozmawialam z lekarka, ze badania wykazaly ze z wiekiem mamy gestszą krew i dlatego.w wielu przypadkach nie dochodzi do implantqcji zarodka. Jesten tendencja do podawania ( aspiryny, akardu) ale tez bardziej zaawansowanych lekow na rozrzedzenie krwi.
    a nie wiesz czasami kiedy podaje się tą aspirynę , bo chyba między jutrzejszym a dwoma kolejnymi dniami mogłabym mieć zagnieżdżenie to może by tak zapobiegawczo ? Czy głupoty wymyślam ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Glupia, jeszcze mi sie nie zdarzylo ! Choc kilka razy w zyciu mialam erotyczne seny a obudzilam sie z realnym orgazem bezdotykowym!!!!! Mialyscie tak?
    oczywiście

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kwas foliowy mozna brac do nawet do 1 mg dziennie w 1 trymestrze. Dawka w tabletkach to z reguly 0.4 mg lub 0,8 mg.
    Wit. A - 1250 µg od 2 trymestru. W tranie masz 250 µg.
    to czemu moje opakowanie ma 15 mg

‹‹ 3288 3289 3290 3291 3292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ