X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA wrote:
    Lucky nie dziekuje zeby nie zapeszyc ale masz :* ode mnie za to
    ale nie nastawiam sie specjalnie bo potem rozczarowanie boli...jak wiecie same, od jutra tzn 7 lub 8 dzien po ovu, bede patrzec na tempke czy krotko spadnie na zagniezdzenie. kiedys sie uda. byloby fajnie jesli w maju.
    tak bo można trafić na termin porodu na walentynki

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beki, eurowybory w weekend. Kto sie jeszcze nie zdecydowal, moze to zrobic teraz. :P
    http://wybory.gazeta.pl/ParlamentEuropejski2014/10,137301,16005209,Nasza_dziennikarka_dzwoni_do_europoslow__podajac_sie.html#BoxSlotIMT

• Panda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Panda ja swego czasu dużo siedziałam w tematyce męskiej suplementacji. tu Ci wklejam swój własny post ze wspomagaczy - może sobie zapisz na kartce i skonsultujcie to ze swoim lekarzem, jak będziecie omawiać wyniki Twojego M.
    Mój to łykał wszystko jakieś 6 miesięcy - czuł się super. Trochę to kasy kosztuje, ale w sumie to samo zdrowie:

"Doczytałam dokładnie o suplementacji męskiej i ważne są bardzo ilości przyjmowanych leków. Większość dostępna w aptekach polskich - to śladowe ilości, które są potrzebne w dużo większych dawkach....Ta o dużym stężeniu dostępna na allegro. Podaje przykładowe zalecane dawki:
    - Koenzym Q10 - 300 mg
    - L-karnityna - 2000 mg (2 gr)
    - selen - do 300 ug
    - cynk - do 100 mg
    - witamina C - 1000 mg
    - witamina E - 500 mg
    i jeszcze warto zażywać: l-arginina, tran, magnez+B6"

Boziu dziekuje ci bardzo I nas zalecaja "menevit" i to nam lekarz kazal brac w tym jest selen, cynk, witamine C i E, folic acid, olejek czosnkowy do apteki wybire sie w sobote dokupic co nieco :)

Ja uciekam do wyrka bo juz pora, juz jestem spokojniejsza ide sie przytulic do Pana Pandy dobranoc <3

Mega, Sabina, Pusurek, samira, Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja zamiast zrobic jakis obiad dla dziecka, ktore razem ze mna wroci ze szkoly, to siedze przy kompie...
    Jednak ze mnie ch... nie matka. I nie mam weny na obiad. Co wy tam macie w garach dzis? :)
    zamów pizzę z dowozem toi dziecko się ucieszy jak wróci ze szkoły

Pusurek lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda, dziewczyny powiedzialy juz chyba wszystko, temat wyczerpany, ja sie na tym nie znam, tez czekamy na wyniki. Ale wydaje mi sie ze mozna Twojego koguta podrasowac i bedzie sie nadawal do rozplodu ;)

Mega, Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Panda, lod chlopu w gacie wsadz i niech pielegnuje te plemiory! Moze sie chyba poswiecic dla dobra sprawy? ;)
    czli jednak moj patent na mrozone majty moglby sie przydac :) nie tylko antybakteryjne ale jeszcze do tego prokreacyjne

Mega, iwcia77, Simba, Reni, malgos741, KATHARINKA lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    czli jednak moj patent na mrozone majty moglby sie przydac :) nie tylko antybakteryjne ale jeszcze do tego prokreacyjne

Mozna by to jeszcze ulepszyc. Zrobic wstawke na zelowy padzik ( jak mrozone maseczki na oczy ) i wymieniac. Zeby nie mrozic calych gaci ( kurka, gacie miedzy truskawkami, pierogami i bigosem? ), tylko wymienny wklad. :) Chlopom to tez sie moze bardziej podobac. ;)

Sabina, Bursztyn, Mega, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    zamów pizzę z dowozem toi dziecko się ucieszy jak wróci ze szkoły

Dostalo bigos i tez sie cieszylo. ;) Ona ostatnio tyle je, ze generalnie nie patrzy, co na talerzu, byle duzo bylo! ;)

Sabina, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Mozna by to jeszcze ulepszyc. Zrobic wstawke na zelowy padzik ( jak mrozone maseczki na oczy ) i wymieniac. Zeby nie mrozic calych gaci ( kurka, gacie miedzy truskawkami, pierogami i bigosem? ), tylko wymienny wklad. :) Chlopom to tez sie moze bardziej podobac. ;)
    Szkoda że nie da się odpiac jajek, schlodzic i wsadzić z powrotem na miejsce.

Pusurek, samira, Mega, iwcia77, mysza1975, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Szkoda że nie da się odpiac jajek, schlodzic i wsadzić z powrotem na miejsce.

Aaaa, to prawda! :D Ale chlopy byloby wtedy mega sfrustrowane - co to za kogut, jak na jajkach nie siedzi? ;)

Sabina, Mega, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Aaaa, to prawda! :D Ale chlopy byloby wtedy mega sfrustrowane - co to za kogut, jak na jajkach nie siedzi? ;)
    Co prawda to prawda ;-)
    A jakby się tak nie daj Boże potluklo? To by dopiero było ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 17:11

Pusurek, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    no, i wizualnie powieksza, to dla tych co maja problem z rozmiarem...

Pusurek, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no, i wizualnie powieksza, to dla tych co maja problem z rozmiarem...
    Ale jak sie jajka pod wplywem zimna skurcza, to i tak na jedno wyjdzie. ;)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale jak sie jajka pod wplywem zimna skurcza, to i tak na jedno wyjdzie. ;)
    i jajka i ptak pewnie, no to padzik w duzym rozmiarze bedzie idealny

Mega lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    i jajka i ptak pewnie, no to padzik w duzym rozmiarze bedzie idealny

Big Pant Ice Pack! :P
    Zastrzegam nazwe towarowa! :P :D

Bursztyn, Mega, iwcia77, paszczakin, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Big Pant Ice Pack! :P
    Zastrzegam nazwe towarowa! :P :D
    a dla Marianow wasatych przebywajacych zagranica wmieszalabym polskie slowo:
    Big Ptak Ice Pack :)

Pusurek, Mega, iwcia77, Simba, Reni lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...to mi wyglada na pajacyka ...:D
    Pusurek wrote:
    Ciezarowki, nie macie wrazenia, ze macie w brzuchu stonoge? Ja czuje kopniecia z kazdej mozliwej strony... Kopanie rozumiem, ale w 4 kierunkach jednoczesnie?

Mega, Pusurek, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ponownie laseczki :)

byłam dziś u endo i wyniki powiedziała super,tarczyca wyrównana ,mogę się starać na maxa ,mam brać dalej Euthyrox N 75 i witD3 1000mg :)

a mam też wynik biopsji tarczycy i wszystko ok. - łagodna zmiana :)

jak ciąża będzie, wizyta jak najszybciej jak nie (co wykluczam :P ) to za pół roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 19:00

EwaT, Sabina, Bursztyn, Mega, Pusurek, paszczakin, Bozia3, iwcia77, malgos741, Bliska 77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam ponownie laseczki :)

byłam dziś u endo i wyniki powiedziała super,tarczyca wyrównana ,mogę się starać na maxa ,mam brać dalej Euthyrox N 75 i witD3 1000mg :)

a mam też wynik biopsji tarczycy i wszystko ok. - łagodna zmiana :)

jak ciąża będzie, wizyta jak najszybciej jak nie (co wykluczam :P ) to za pół roku

Samira chyba dołączysz do letniego urodzaju kropek

samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Samira :D

samira lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3314 3315 3316 3317 3318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ