35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKATHARINKA wrote:Lucky nie dziekuje zeby nie zapeszyc ale masz :* ode mnie za to
ale nie nastawiam sie specjalnie bo potem rozczarowanie boli...jak wiecie same, od jutra tzn 7 lub 8 dzien po ovu, bede patrzec na tempke czy krotko spadnie na zagniezdzenie. kiedys sie uda. byloby fajnie jesli w maju. -
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:Panda ja swego czasu dużo siedziałam w tematyce męskiej suplementacji. tu Ci wklejam swój własny post ze wspomagaczy - może sobie zapisz na kartce i skonsultujcie to ze swoim lekarzem, jak będziecie omawiać wyniki Twojego M.
Mój to łykał wszystko jakieś 6 miesięcy - czuł się super. Trochę to kasy kosztuje, ale w sumie to samo zdrowie:
"Doczytałam dokładnie o suplementacji męskiej i ważne są bardzo ilości przyjmowanych leków. Większość dostępna w aptekach polskich - to śladowe ilości, które są potrzebne w dużo większych dawkach....Ta o dużym stężeniu dostępna na allegro. Podaje przykładowe zalecane dawki:
- Koenzym Q10 - 300 mg
- L-karnityna - 2000 mg (2 gr)
- selen - do 300 ug
- cynk - do 100 mg
- witamina C - 1000 mg
- witamina E - 500 mg
i jeszcze warto zażywać: l-arginina, tran, magnez+B6"
Boziu dziekuje ci bardzo I nas zalecaja "menevit" i to nam lekarz kazal brac w tym jest selen, cynk, witamine C i E, folic acid, olejek czosnkowy do apteki wybire sie w sobote dokupic co nieco
Ja uciekam do wyrka bo juz pora, juz jestem spokojniejsza ide sie przytulic do Pana Pandy dobranoc
Mega, Sabina, Pusurek, samira, Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:A ja zamiast zrobic jakis obiad dla dziecka, ktore razem ze mna wroci ze szkoly, to siedze przy kompie...
Jednak ze mnie ch... nie matka. I nie mam weny na obiad. Co wy tam macie w garach dzis?Pusurek lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Panda, lod chlopu w gacie wsadz i niech pielegnuje te plemiory! Moze sie chyba poswiecic dla dobra sprawy?
nie tylko antybakteryjne ale jeszcze do tego prokreacyjne
Mega, iwcia77, Simba, Reni, malgos741, KATHARINKA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:czli jednak moj patent na mrozone majty moglby sie przydac
nie tylko antybakteryjne ale jeszcze do tego prokreacyjne
Mozna by to jeszcze ulepszyc. Zrobic wstawke na zelowy padzik ( jak mrozone maseczki na oczy ) i wymieniac. Zeby nie mrozic calych gaci ( kurka, gacie miedzy truskawkami, pierogami i bigosem? ), tylko wymienny wklad.Chlopom to tez sie moze bardziej podobac.
Sabina, Bursztyn, Mega, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Mozna by to jeszcze ulepszyc. Zrobic wstawke na zelowy padzik ( jak mrozone maseczki na oczy ) i wymieniac. Zeby nie mrozic calych gaci ( kurka, gacie miedzy truskawkami, pierogami i bigosem? ), tylko wymienny wklad.
Chlopom to tez sie moze bardziej podobac.
Pusurek, samira, Mega, iwcia77, mysza1975, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Aaaa, to prawda!
Ale chlopy byloby wtedy mega sfrustrowane - co to za kogut, jak na jajkach nie siedzi?
A jakby się tak nie daj Boże potluklo? To by dopiero byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 17:11
Pusurek, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Mozna by to jeszcze ulepszyc. Zrobic wstawke na zelowy padzik ( jak mrozone maseczki na oczy ) i wymieniac. Zeby nie mrozic calych gaci ( kurka, gacie miedzy truskawkami, pierogami i bigosem? ), tylko wymienny wklad.
Chlopom to tez sie moze bardziej podobac.
Pusurek, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
...to mi wyglada na pajacyka ...Pusurek wrote:Ciezarowki, nie macie wrazenia, ze macie w brzuchu stonoge? Ja czuje kopniecia z kazdej mozliwej strony... Kopanie rozumiem, ale w 4 kierunkach jednoczesnie?
Mega, Pusurek, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam ponownie laseczki
byłam dziś u endo i wyniki powiedziała super,tarczyca wyrównana ,mogę się starać na maxa ,mam brać dalej Euthyrox N 75 i witD3 1000mg
a mam też wynik biopsji tarczycy i wszystko ok. - łagodna zmiana
jak ciąża będzie, wizyta jak najszybciej jak nie (co wykluczam) to za pół roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 19:00
EwaT, Sabina, Bursztyn, Mega, Pusurek, paszczakin, Bozia3, iwcia77, malgos741, Bliska 77, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:witam ponownie laseczki
byłam dziś u endo i wyniki powiedziała super,tarczyca wyrównana ,mogę się starać na maxa ,mam brać dalej Euthyrox N 75 i witD3 1000mg
a mam też wynik biopsji tarczycy i wszystko ok. - łagodna zmiana
jak ciąża będzie, wizyta jak najszybciej jak nie (co wykluczam) to za pół roku
Samira chyba dołączysz do letniego urodzaju kropeksamira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość