X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    i jeszcze ode mnie Panda
    juz ostatnio linkowalam Bursztynce historie- gosciu miala super mega wyniki, ilosci,a przed sama insemka gwiazda wzial goraca kapiel i nic sie do inseminacji nie nadawalo.. NIC, a wczesniej wyniki mial sporo nad norme.
    U Ciebie to cieplo, moze chuop sie akurat tego dnia przegrzal? Szczegolnie, ze wczesniej bylo lepiej..
    Ja bym na Waszym miejscu pouwazala na to przegrzewanie i zrobila badanie raz jeszcze..

to tez prawda u nas strasznie goraco bylo on sie totanie przegrzewa jak jest tak Cieplo hmmm to tez tak moze byc...no nic jestescie kochane jest mi lepiej powaznie, jest jak jest i trzeba temu stawic czola, u nas teraz zima jest chlodniej wiec pewno z produkcja bedzie lepiej haha...jejku dzieki wierze we wszsytko zeby tylko sie nie nakrecac :)

Sabina, Bozia3, Mango, Viv78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    zać?

i drugi pamiętnik... dziewczyna rozpacza po stracie 4 dniowej ciąży.. śmierć syna (płeć chyba w późniejszych tyg jest do zobaczenia) jest jej największą tragedią... zaszła w drugim cyklu
    więc moje drogie Panie szacun dla Nas, że jesteśmy taaaakie silne, że staramy się tyle czasu.. nie wychodzi ale nie załamujemy się

Nie wierze normalnie... z tym synem...

peppapig, iwcia77, Lavendula lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Dzieki Boziu od razu mi lepiej ze ilosc mozne poprawic bo nie wiedzialam zaczekam co lekarz nam powie a miedzy czasie bede w niego ladowac co sie da...przestaje palic ma ostatnia paczke tak powiedzial i tak od jakis dwoch tygodni pali 3 dziennie, no zobaczymy, nie bede mu na razie gadac tak jak mowicie niech emocje opadna i bede podtykac specyfiki....przestraszylam sie mam nadzieje ze tylko ta ilosc jest do dupy, wiem ze potrzebny tyko jeden wiem bede wierzyc ze przyplynie....Dziekuje Wam kochane za dobre slowo bo wyc mi sie chcialo a nie chce robic dramy...sciskam WAS dobre kobiety
    jesteśmy tu zeby pomagać :D
    Byla kiedyś taka bajka bracia koala chyba :D
    Panda najgorsze to od razu mieć czarne myśli. Dobrze ze twoj chce przestać palić, mój nie daje rady, a pali max 5-6 dziennie a czasami 3 :D ale i tak nie chcę odstawić calkowicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:30

Panda, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    to tez prawda u nas strasznie goraco bylo on sie totanie przegrzewa jak jest tak Cieplo hmmm to tez tak moze byc...no nic jestescie kochane jest mi lepiej powaznie, jest jak jest i trzeba temu stawic czola, u nas teraz zima jest chlodniej wiec pewno z produkcja bedzie lepiej haha...jejku dzieki wierze we wszsytko zeby tylko sie nie nakrecac :)

Panda, lod chlopu w gacie wsadz i niech pielegnuje te plemiory! Moze sie chyba poswiecic dla dobra sprawy? ;)

Panda, iwcia77, Lavendula, malgos741, KATHARINKA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA wrote:
    badalam w tym mcu i wszystko w normie, teraz dla swietego spokoju kazala mi ginka w poniedzialek przyjsc i zbada krew na inne hormony (nie wiem jakie ale to jest 22 dzien cyklu)
    no wsciec sie mozna. nawet w pracy mi robia uwagi, bo zauwazyli ze big cyc jest. niby zartem ale wiecie..nie wspominajac mojego M ktory stwierdzil: teraz to masz cycek a nie jajka sadzone :D

KATHARINKA to jesteś w tym samym dniu cyklu co ja i ja mam to samo , tylko ja się zastanawiam , czy u mnie akurat nie będzie zamiast objawów ciąży to to że odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i organizm zaczął normalnie reagować na zmiany hormonalne podczas całego cyklu , bo jak się bierze tab. anty. to nie miałam takich objawów przed @ chociaż do @ mam jeszcze tydzień a już od tygodnia . Mężu chodzi tylko i cały czas zagląda na cycusie i mówi : " ty zaszłaś , ty zaszłaś , zobaczysz , że zaszłaś " a ja mu tłumaczę ,że nie a on dalej swoje , bo twierdzi że w poprzednich ciążach tak było

iwcia77, KATHARINKA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ku-pamieci-arka,891.html

Ja pierdziu...
    Sorry za okrutnosc, ale laska jakas bajkopisarka, realizuje sie chyba piszac ten pamietnik.

" Po śmierci Arka coś we nie umarło. Już nie jestem tą samą osobą"
    Daleka jestem od nabijania sie z takich spraw jak poronienie, ale strata 5 dniowej ciazy? W wieku 22 lat??

Reni, samira, Sabina, Alis, iwcia77, malgos741, Dorka1979, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA wrote:
    no pojechal....lubi byc zlosliwy czasem...hah teraz spi sam na dole! zemsta musi byc poza tym po ovulacji w sumie juz mi nie jest potrztebny, tak mu powiedzialam, niech go tez zaboli ;)
    a chodze chodze, nawet do pracy zakladam obcisle bluzki teraz, niech go kluje w oczy hah
    Mój to się nie odważy tak jeździć po mnie bo się boi że focha szczelę , bo mam na tym punkcie fioła

Mega lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ale chce i nie daje rady, czy po prostu nie chce rzucic? jak chce to ja calym sercem polecam Tabex (chociaz nie wiem, jak to ma sie do staran)- moj luby rzucil po 7 dniach brania tego specyfiku, znajomi dali rade na jednej paczce we trojke rzucic. No ale chcieli, a to warunek.

ostatnio zostala u mnie paczka fajek po party weekendowym- uwierzycie, ze chocbym chcialal nalogi wspierac, to nie mam komu jej dac? Nikt z moich znajomych nie pali, ani nikt w biurze..
    próbował parę razy i wracal, próbował gum i pastylek Nicorette, tabexa nie próbował jeszcze

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z paleniem sam postanowil juz jakis czas temu ze zbiera sie zeby przestac bo pali za dlugo, teraz pewno da mu jeszcze do myslenia ze trzeba to rzucic w cholere...ja sama przestalam jakies 6 lat temu wywalilam ostatnia paczke i sie nie chwicilam, czasem zapale ale jejku moze raz na rok i totalnie mnie odrzuca od dymu fuuuuuj....chyba nigdy tez nie bylam uzalezniona totalnie bo moglam nie palic jakis czas i jak mialam stres to palilam a tak to nie.

BARDZO WAM DZIEKUJE ZA DOBRE SLOWO I WSPARCIE <3 ! <3 ! <3 !

Mega, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsparcie to postawa tutaj :D

Sabina lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i humor :D

Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn Wlasnie doczytalam mam nadzieje ze z Mama bedzie wszystko dobrze, na pocieszenie powiem ze bylam w takiej samej sytuacji z moja i po strachu na szczescie okazalo sie ze to nie bylo nic wscieklego. Trzeba szybko wszsytkie badania robic i na nic nie czekac, bo nigdy nic nie wiadomo. Mam nadzieje ze diagnoza bedzie pozytywna, przytulam...

Sabina, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczyny

Dziekuje Wam jeszcze raz za cieple slowa i wsparcie, jestescie nieocenione <3
    co do mnie to temp. dzis spadla, jak zawsze, punktualnie i niezmiennie w kazdym cyklu, wiec czekam na @.
    Milego dnia
    A powiedz mi ile mniej więcej przed @ spada temp. bo jak już pisałam wcześniej jest to mój pierwszy raz i nie znam się

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może spaść dwa dni wcześniej, dzień wcześniej a nawet w dniu @ nie ma na to reguły..
    Dorka1979 wrote:
    A powiedz mi ile mniej więcej przed @ spada temp. bo jak już pisałam wcześniej jest to mój pierwszy raz i nie znam się

Panda, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja pierdziu...
    Sorry za okrutnosc, ale laska jakas bajkopisarka, realizuje sie chyba piszac ten pamietnik.

" Po śmierci Arka coś we nie umarło. Już nie jestem tą samą osobą"
    Daleka jestem od nabijania sie z takich spraw jak poronienie, ale strata 5 dniowej ciazy? W wieku 22 lat??
    ja mam uczulenie na takie histeryczki - nie cierpię po prostu dorabiania całej historii do takich spraw...- powinna jeszcze mu grób wykopać i kłaść się na nim w rozpaczy przez kolejne 5 lat...
    jeszcze wymysł z płcią - żenada i śmiech na sali

Pusurek, Reni, Sabina, samira, Bursztyn, Alis, Simba, malgos741, Dorka1979, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda ja swego czasu dużo siedziałam w tematyce męskiej suplementacji. tu Ci wklejam swój własny post ze wspomagaczy - może sobie zapisz na kartce i skonsultujcie to ze swoim lekarzem, jak będziecie omawiać wyniki Twojego M.
    Mój to łykał wszystko jakieś 6 miesięcy - czuł się super. Trochę to kasy kosztuje, ale w sumie to samo zdrowie:

"Doczytałam dokładnie o suplementacji męskiej i ważne są bardzo ilości przyjmowanych leków. Większość dostępna w aptekach polskich - to śladowe ilości, które są potrzebne w dużo większych dawkach....Ta o dużym stężeniu dostępna na allegro. Podaje przykładowe zalecane dawki:
    - Koenzym Q10 - 300 mg
    - L-karnityna - 2000 mg (2 gr)
    - selen - do 300 ug
    - cynk - do 100 mg
    - witamina C - 1000 mg
    - witamina E - 500 mg
    i jeszcze warto zażywać: l-arginina, tran, magnez+B6"

Panda, Bursztyn, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam uczulenie na takie histeryczki - nie cierpię po prostu dorabiania całej historii do takich spraw...- powinna jeszcze mu grób wykopać i kłaść się na nim w rozpaczy przez kolejne 5 lat...
    jeszcze wymysł z płcią - żenada i śmiech na sali

A laski na forum komentuja, wspieraja, pocieszaja, przytulaja i dodaja otuchy w tych ciezkich chwilach. Wzmacniaja to cale zachowanie...
    O mamo...

Bozia3, Sabina, samira, Alis, iwcia77, malgos741, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj chlop zarl tez suplementy, standartowy zestaw witamin + Salfazin, czyli mase cynku i z nieruchawych, zagluconych plemnikow jakis quatro sie jednak wybil. Widze, ze Salfazinu nawet nie skonczyl brac, a efekt w postaci stonogi w brzuchu jest.
    Panda, musisz go nakoksowac porzadnie, no i nie dac sie mu przegrzewac.

Mega, Panda, Sabina, samira, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    mnie spada w tym samym dniu

Dorka1979 lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lyka androvit i kwas foliowy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:17

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3313 3314 3315 3316 3317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ