X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z weselszej beki, bo teraz to sie smutno zrobilo.
    Na Dzien Matki upieklam sobie drozdzowke z truskawkami i kruszonka, boskie ciasto mi wyroslo. I pomyslec, ze zmarnowalam ostatnie 20 lat na robienie drozdzowki z innego gorszego przepisu, gdzie modlic sie trzeba bylo, zeby wyroslo. ;)

EwaT, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    przebarwienia paskudne mogą się zrobić w ciąży, poza tym można przegrzać i odwodnić organizm, który i tak ma już podwyższoną tempkę...ja tam wolę nie ryzykować
    Wystawic sie do sloneczka na zaczerpniecie witaminki D mozna - dawka 15 min. Natomiast opalanie sie chyba raczEj jest szkodliwe.

EwaT lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Na Dzien Matki upieklam sobie drozdzowke z truskawkami i kruszonka, boskie ciasto mi wyroslo. I pomyslec, ze zmarnowalam ostatnie 20 lat na robienie drozdzowki z innego gorszego przepisu, gdzie modlic sie trzeba bylo, zeby wyroslo. ;)
    To się podziel przepisem :)

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wrzuc przepis, marze o samodzielnym upieczeniu drozdzowego z rabarbarem lub truskawkami plus kruszonka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 18:32

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drozdzowka.
    Składniki na ciasto na dużą blachę:
    3 i 1/2 szkl mąki pszennej + do podsypywania
    2 jajka
    1 szkl ciepłego mleka
    1/2 szkl cukru
    12 dkg masła lub margaryny
    5 dkg drozdzy
    Szczypta soli

Wykonanie:
    Mąkę przesiać do dużej miski, wkruszyć w środek drożdże, dodać łyżkę cukru, zalać ciepłym mlekiem, przykryć ściereczką i pozostawić na 10-15 min, aż drożdże ruszą. Masło roztopić, przestudzić. Do miski dodać pozostały cukier, jajka, sól i tłuszcz. Wyrobić gładkie ciasto.W razie potrzeby dosypać mąki. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 1 godz.
    Do tego owocki, kruszonka ( 10 dkg mąki,10 dkg masła lub margaryny,5 dkg cukru, łyżeczka cukru waniliowego ) i do piekarnika na 30 - 35 min w temp 180 stopni.

U mnie juz cala chata pachnie :)

ania.g, polarmiś, gosia7122 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak fajnie, przepis nie skomplikowany. Już mam język do pasa...

Pusurek, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy bylam mlodsza to lubilam sie smazyc. Teraz jak jestem mloda - tak od 15 lat nie cierpie sie opalac. Lubie wylegiwac sie nad morzem ale pod parasolem i w cienkich kuszulach by ramion i plecow nie opalic, plus kremy.

EwaT, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    O jak fajnie, przepis nie skomplikowany. Już mam język do pasa...

Wlasnie wpieprzam goraca drozdzowe, boska wyszla.
    A ja cale zycie zylam w przesiadczeniu, ze to jest jakies ekstremalne ciasto, ktore wychodzi tylko babuniom z 50 -cio letnim doswiadczeniem w kuchni. ;)

polarmiś, ania.g lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kiedy bylam mlodsza to lubilam sie smazyc. Teraz jak jestem mloda - tak od 15 lat nie cierpie sie opalac. Lubie wylegiwac sie nad morzem ale pod parasolem i w cienkich kuszulach by ramion i plecow nie opalic, plus kremy.
    Kiedyś to ja nawet solarium lubiłam. Ale od kilku lat mijam je szerokim łukiem. Opalać się lubię najbardziej nad wodą gdzie większość czasu mogę się moczyć. Nie cierpię leżeć plackiem, po 5 minutach wydaje mi się że minęła godzina.

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym wpierdzieliła tatara a tu kuzwa nie można

ania.g, polarmiś, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku dzieki za przepis. Dobre ze go zapodalas w naszej przepisowni. Musze ruszyc sie po drozdze i pojutrze zrealizuje ten przepis.

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wlasnie wpieprzam goraca drozdzowe, boska wyszla.
    A ja cale zycie zylam w przesiadczeniu, ze to jest jakies ekstremalne ciasto, ktore wychodzi tylko babuniom z 50 -cio letnim doswiadczeniem w kuchni. ;)
    Tez tak myslalam.

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a ja bym wpierdzieliła tatara a tu kuzwa nie można
    Kocham tatara ale zima. Latem z a la surowizny to sushi .

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Kiedyś to ja nawet solarium lubiłam. Ale od kilku lat mijam je szerokim łukiem. Opalać się lubię najbardziej nad wodą gdzie większość czasu mogę się moczyć. Nie cierpię leżeć plackiem, po 5 minutach wydaje mi się że minęła godzina.

Ja tez do solarium wpadalam czasem w mlodosci. ;)
    Ale u mnie plazing, to raczej nie lezing. ;) Jako czlowiek znam morza, spedzajacy na plazy ponad 60 letnich dni umarlabym z nudow, lezac na kocyku. U nas to raczej siatkowka, ostatnimi czasy ringo ( totalnie odjazdowe i wymagajace duzo kondycji ). Lezak i ksiazka to teraz z brzuchem, bo w siatkowke to chyba w tym sezonie plazowym nie pogram. ;)
    Chociaz dzis, w szkole, pokazywalam dzieciakom na WF technike pchniecia kula, wiec kto wie? ;)

ania.g, EwaT, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja tez do solarium wpadalam czasem w mlodosci. ;)
    Ale u mnie plazing, to raczej nie lezing. ;) Jako czlowiek znam morza, spedzajacy na plazy ponad 60 letnich dni umarlabym z nudow, lezac na kocyku. U nas to raczej siatkowka, ostatnimi czasy ringo ( totalnie odjazdowe i wymagajace duzo kondycji ). Lezak i ksiazka to teraz z brzuchem, bo w siatkowke to chyba w tym sezonie plazowym nie pogram. ;)
    Chociaz dzis, w szkole, pokazywalam dzieciakom na WF technike pchniecia kula, wiec kto wie? ;)
    O nie, ja na plazy tylko lezing . Ale tez intensywny plywing - tylko w cieplych akwenach i duze dystanse.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 18:59

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie jest badanie obligatoryjne a jednak wiekszosci je robi, na skierowaniach nie mam niczego takiego jak pappa i w poprzedniej ciazy tez nikt mi niczego takiego nie proponowal.
    Bursztyn wrote:
    nie wiem dlaczego wydawalo mi sie ze w Italii robia jednak wczesniej testy z krwi (nawet w PL robia przeciez) a dopiero pozniej propnuja inwazyjne badnia. W Italii nie ma takiej procedury? Odrazu inwazyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    O nie, ja na plazy tylko lezing . Ale tez intensywny plywing - tylko w cieplych akwenach i duze dystanse.

Ja znad Baltyku pochodze, nie wiem co to cieply akwen. ;)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    to nie jest badanie obligatoryjne a jednak wiekszosci je robi, na skierowaniach nie mam niczego takiego jak pappa i w poprzedniej ciazy tez nikt mi niczego takiego nie proponowal.

Anyway, do PAPPA i do reszty badan prenatalnych jeszcze chwilka czasu. To okolica 14 tygodnia, chociaz to sie rozni w zaleznosci od kraju. W No jest inaczej niz w Pl.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idem :D
    ania.g wrote:

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od jakiejs pol godz mam twardy brzuch, bardzo niefajne uczucie, czy mam sie martwic?

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 3362 3363 3364 3365 3366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ