X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pieluchomajty! a do tego kabaretki i jyuz masz sexy wieczor z chlopem ;)
    bedzie zachwycony :D

Pusurek, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jesli tylko plecy, to siedze sobie na krzeselku, ale to dlugo sie nie da. Wyzwaniem bylo jednoczesnie opalanie nog z tylu. Klade sie na kocyku na boku, poducha pod brzuch i 3/ 4 tylu sie opala. Trzeba tylko pamietac o obracaniu sie. ;)
    Mi sie udalo, plecy juz brazowawe, nogi tez. :)
    O widzisz, to jednak patent masz :) na pewno spróbuję w ten sposób.

Pusurek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    aaaaaaaaa bbenone...:(, cale zycie mialam niskie cisnienie a teraz nagle mi skoczylo??:( caly czas mam nadzieje ze ta wizyta mi je podniosla...musze zaopatrzyc sie w cisnieniomierz ...

Moze i wizyta, jak zawsze mialas niskie. Gestoza to z reguly III trymestr, nie 7 tydzien. ;) Mialabys tez obrzeki i bialkomocz.
    Ale cisnienie w ciazy trzeba kontrolowac, to w ogole nie podlega dyskusji.

Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pieluchomajty! a do tego kabaretki i jyuz masz sexy wieczor z chlopem ;)

No coz, sa panowie, ktorych kreca pieluchy na dupci. ;)
    Ale wolalabym nie sprawdzac, czy chlop jest tez w tym gronie. :P

Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można opalać się w ciąży?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    można opalać się w ciąży?

Opalac sie w ogole nie powinno, ale kto by na to zwazal. ;) Ja nienawidze miec bladego ciala.
    A co ma ciaza do tego? No, moze wiecej pieprzykow i jakis plamek, ale pyszczycha nie trzeba opalac na maxa.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Opalac sie w ogole nie powinno, ale kto by na to zwazal. ;) Ja nienawidze miec bladego ciala.
    A co ma ciaza do tego? No, moze wiecej pieprzykow i jakis plamek, ale pyszczycha nie trzeba opalac na maxa.
    przebarwienia paskudne mogą się zrobić w ciąży, poza tym można przegrzać i odwodnić organizm, który i tak ma już podwyższoną tempkę...ja tam wolę nie ryzykować

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    przebarwienia paskudne mogą się zrobić w ciąży, poza tym można przegrzać i odwodnić organizm, który i tak ma już podwyższoną tempkę...ja tam wolę nie ryzykować

No ale nie lezysz plackiem 6 godzin nie pijac nic przy tym... Ja sobie wychodze na lezak, opalam sie, wpadam do domu, pije i sprawdzam co na ovu, i dalej na lezak. ;)
    A Ty Bozia, masz ciemna karnacje, to powinnas chyba nie miec problemu z przebarwieniami?
    Poza tym witamina D3 z powietrza sie nie bierze, trzeba troche cialka wystawic. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 17:10

ania.g, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i kremy z filtrem, jasna sprawa. Ja bez przynajmniej 50 na twarzy to nie wychodze, ale mamy dopiero maj i slonce az tak nie operuje. Latem to 100 i nie ma przebarwien.

Mega lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dłużej niż 15 min nie uleżę bo by mnie szlaczek trafił. Oczywiście posmaruję się też kremem z filtrem. W poprzednich ciążach też się opalałam, nie mam przebarwień ani nowych pieprzyków. Ważne zachować umiar i jest ok.

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

uważaj na znamiona
    czerniak bardzo lubi ciązę
    mam wiedze na ten temat od lekarzy bez pośrednictwa internetu, zresztą sama mam usunietych 14 wezłów wiec wiem o czym mówie
    ja bym nie ryzykowała ale ktos kto tego nie przezyłnnie ma bladego pojecia

Bursztyn, Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja dłużej niż 15 min nie uleżę bo by mnie szlaczek trafił. Oczywiście posmaruję się też kremem z filtrem. W poprzednich ciążach też się opalałam, nie mam przebarwień ani nowych pieprzyków. Ważne zachować umiar i jest ok.

I slusznie. A slonce w umiarze cuda czyni, relaksuje, stawy grzeje, zle mysli odpedza, miodzio. :)

ania.g, Lavendula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja bym nie ryzykowała ale ktos kto tego nie przezyłnnie ma bladego pojecia

Pewnie nie.
    Ja mysle, ze wszystko co z umiarem jest dla ludzi.

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Pewnie nie.
    Ja mysle, ze wszystko co z umiarem jest dla ludzi.

niekoniecznie
    pewna grupa ludzi ma predyspozycje do czerniaka i chyba gra nie jest warta świeczki...szczegolnie w czasie ciąży, czerniak uwielbia wahania hormonalne

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    niekoniecznie
    pewna grupa ludzi ma predyspozycje do czerniaka i chyba gra nie jest warta świeczki...szczegolnie w czasie ciąży, czerniak uwielbia wahania hormonalne

Jest to bardzo mozliwe. Ale ja nie chcialabym przezyc zycia, bojac sie wszystkiego. Oczywiscie, od wielu chorob mozna sie uchronic i ich swiadomie nie prowokowac - zakladam, ze tyle swiadomosci mam.
    A Ty Ewka, na fotce z bikini, to raczej blada nie bylas, wiec o co kaman?

kapturnica lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jest to bardzo mozliwe. Ale ja nie chcialabym przezyc zycia, bojac sie wszystkiego. Oczywiscie, od wielu chorob mozna sie uchronic i ich swiadomie nie prowokowac - zakladam, ze tyle swiadomosci mam.
    A Ty Ewka, na fotce z bikini, to raczej blada nie bylas, wiec o co kaman?

używam samoopalaczy
    poza tym u mnie była inna historia niekoniecznie od słonca ale znam dużo ludzi z taka historia , czesc z nich juz nie zyje, jeszcze z czasow gdy lezalam na onko, na czerniaka jeszcze nie ma lekarstwa, pozostaje tylko cięcie jesli nie jest za pozno

Sabina, samira lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam tylko 20% szans że przeżycie.....żyje do dzis, chora byłam 12 lat temu, wiec do konca nie wiem od czego to zależy, zreszta zagrozenie i strach i tak zostaje do konca życia

Sabina, malgos741, samira lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ]
    brałam zastrzyki z interferonu jeszcze potem przez 2 lata może też mi pomógł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 17:48

Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja miałam tylko 20% szans że przeżycie.....żyje do dzis, chora byłam 12 lat temu, wiec do konca nie wiem od czego to zależy, zreszta zagrozenie i strach i tak zostaje do konca życia
    powinnas tez dbac o diete, rak zywi sie cukrem
    siedze wlasnie od kilku dni w dietach antyrakowych, i niestety wszedzie, ale to w kazdej publikacji powtarza sie ze proteiny i tluszcze zwierzece i cukier stanowia pozywke rakowa. Oczywiscie zaraz podniosa sie okrzyki sprzeciwu, ale dane naukowe sa nieublagane.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    powinnas tez dbac o diete, rak zywi sie cukrem
    siedze wlasnie od kilku dni w dietach antyrakowych, i niestety wszedzie, ale to w kazdej publikacji powtarza sie ze proteiny i tluszcze zwierzece i cukier stanowia pozywke rakowa. Oczywiscie zaraz podniosa sie okrzyki sprzeciwu, ale dane naukowe sa nieublagane.

to prawda
    przy czerniaku wskazane ryby i warzywa
    generalnie rak żywi sie cukrem tak jak grzyb który jest podobno poczatkiem raka
    na onko jadłam olej i chrząstke z rekina, podobno bardzo wzmacniają w walce z tym świnstwem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 18:10

Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 3361 3362 3363 3364 3365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ