X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    w ciąży sie opalasz?
    Nie na skwarę, ale trochę tak.

Pusurek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dziewczyny nie uwierzycie.. ruszyłam wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu dupe z fotla..
    romalnie jestem w szoku!.. @ mega mnie zalewa, zajebiście gorąco, brzuch napieprza ale co tam.. muszę wyrzeźbić ciało jak mam wskoczyć w bikini.. nie chcę się okopywać piaskiem na plaży.. albo nie daj boże jeszcze Greenpeace mnie będzie spychał do morza, bo pomyli mnie z waleniem ..;-)

no i ... powiem Wam... jest moc.. dzisiaj czuję pięknie wszystkie mięśnie :-)
    No tak jak w niedzielę dostałam @ to stwierzziłam że w takim razie przynajmniej teraz przez około 2 tygodnie będę wiedziała że mogę sobie pozwolić na konkretny wycisk na siłowni, no chyba że coś wiecie na temat że tak nie wolno, bo coś gdzieś czytałam, że może to wpłynąć na owulację

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, ciśnienie jest za wysokie. Jak masz aparat w domu to sprawdzaj kilka razy dziennie. Jeśli się nic nie zmieni to czym prędzej powinnaś dostać leki.

peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam różyczki od córci na dzień mamy i to z kieszonkowych ;-) miłe to...przyleciała do mnie po szkole

Mega, iwcia77, ania.g, pyska_ta, mysza1975, megan8 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym musiała ciało na słońce wystawić, bo jestem taka biała, jakbym sie w mące tarzała :D

iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dal mi nawet skierowanie do kardiologa , kazal mierzyc przez tydzien a jak nie spadnie to natychmiast kardiolog...a czy to jest bardzo grozne??...bo ja sie nie znam na cisnieniu...
    ania.g wrote:
    Iwcia, ciśnienie jest za wysokie. Jak masz aparat w domu to sprawdzaj kilka razy dziennie. Jeśli się nic nie zmieni to czym prędzej powinnaś dostać leki.

Pusurek lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Dziewczyny dostałam różyczki od córci na dzień mamy i to z kieszonkowych ;-) miłe to...przyleciała do mnie po szkole
    moja mi na razie zyczenia złożyła, powiedziala ze prezent bedzie z opóźnieniem bo wczoraj nie zdążyła :D zarobiona jest poprostu

iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj w klubie corek mlynarza ;D
    Mega wrote:
    też bym musiała ciało na słońce wystawić, bo jestem taka biała, jakbym sie w mące tarzała :D

Mega, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie ciśnienie w ciąży to zatrucie ciazowe czyli gestoza... wczuć w wujka googla ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:06

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Wysokie ciśnienie w ciąży to zatrucie ciazowe czy gastoza... wczuć w wujka googla ;-)
    widze ze też działasz ze słownikiem ;) wczuc sie w wujka gogla zwłaszcza trudna sprawa ;)

peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę poprawiłam ale dobija mnie ten słownik z tableta klikam da się to zmienić?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaa bbenone...:(, cale zycie mialam niskie cisnienie a teraz nagle mi skoczylo??:( caly czas mam nadzieje ze ta wizyta mi je podniosla...musze zaopatrzyc sie w cisnieniomierz ...
    peppapig wrote:
    Wysokie ciśnienie w ciąży to zatrucie ciazowe czyli gestoza... wczuć w wujka googla ;-)

Mega lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    No trochę poprawiłam ale dobija mnie ten słownik z tableta klikam da się to zmienić?
    nie przejmuj sie mam tak samo :D

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie wiem co to jast PAPPA...chodzilo mi o biopsje kosmowki a nie amniopunkcje- Bursztyn tys czujna jak wazka :)
    PAPPA to test z krwi, jesli wyjdzie z niego ze ryzyko wad jest duze dopiero wtedy robi sie amniopunkcje- a przeciez biopsja kosmowki czyli trofoblastu wiaze sie z dwa razy wiekszym ryzykiem powiklan niz amniopunkcja. Robia ja babki ktore juz np. urodzily dziecko z wada genetyczna. Dlatego zapytalam czemu odrazu na samym poczatku tak inwazyjne badanie nie majac nawet zrobionych testow krwi pod katem wad?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:25

peppapig, Viv78 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z komórki się jakoś pozbyła tego ulepszacza,a z tableta nie umiem,
    Iwcia może to tylko jednorazowy skok sprawdzaj i nie stresuj się trzymam kciuki ;-)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    No ja to w sumie ku mezowej uciesze czynie... [jeszcze bardziej zawstydzona]
    To niech te które jeszcze nie zaciążyły spróbują takiego czegoś: po bzykanku jesli będziecie na górze zacznijcie ręką ugniatać w dole brzucha . Wtedy zobaczycie reakcję swojego męża że go od środka dotykacie . Mój to ma wtedy taki ubaw że szok

pyska_ta lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Gestoza to w późniejszej ciąży. Teraz to może zahamować prawidłowy wzrost zarodka/płodu, wysokie ciśnienie pogarsza przepływy krwi.

peppapig lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże zarozumiałam, że córka na dzień matki przytargała Ci jakieś chorubsko ze szkoły różyczkę haha
    peppapig wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:50

peppapig, paszczakin, samira, Simba, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Pusurku, czy Ty znalazłaś jakiś sposób na opalanie pleców? Bo coś tam pisałaś jakiś czas temu. Teraz ja się zastanawiam jak to zrobić a nie tylko stać tyłem do słońca.
    Zrób sobie dziurę w leżaku na brzuch i się połóż ;)

iwcia77, ania.g, Mega, peppapig lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie ( tzn 4 w tym 1 az 2 razy) moje rodzace kolezanki mialy villocentesi i nic sie im nie stalo, i na bank nie mialy robionego zadnego testu z krwi), zadna nie poronila,3 juz urodzily a 1 ma termin na 26 czerwca wiec jakos sie nie boje...
    Bursztyn wrote:
    PAPPA to test z krwi, jesli wyjdzie z niego ze ryzyko wad jest duze dopiero wtedy robi sie amniopunkcje- a przeciez biopsja kosmowki czyli trofoblastu wiaze sie z dwa razy wiekszym ryzykiem powiklan niz amniopunkcja. Robia ja babki ktore juz np. urodzily dziecko z wada genetyczna. Dlatego zapytalam czemu odrazu na samym poczatku tak inwazyjne badanie nie majac nawet zrobionych testow krwi pod katem wad?

‹‹ 3359 3360 3361 3362 3363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ