X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie widzę w tym art nic zdrożnego
    gdzie Wasz pęd do wiedzy? ;-)
    Bursztyn wrote:
    Nawet nie przeczytalam art. wrzuconego przez Reni bo mam traume po menu z lozyskiem.

iwcia77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, czy Ty znalazłaś jakiś sposób na opalanie pleców? Bo coś tam pisałaś jakiś czas temu. Teraz ja się zastanawiam jak to zrobić a nie tylko stać tyłem do słońca.

Pusurek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ możesz najwyżej będziesz posikiwać po nogach .. potem Tena Lady i jedziesz
    Pusurek wrote:
    A mi sie artykul nie podoba, bo jest tam napisane, ze do 6 miesiaca po porodzie nie moge cwiczyc z Chodakowska... Foch.

pyska_ta, Mega, Simba, Pusurek lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Pusurku, czy Ty znalazłaś jakiś sposób na opalanie pleców? Bo coś tam pisałaś jakiś czas temu. Teraz ja się zastanawiam jak to zrobić a nie tylko stać tyłem do słońca.

w ciąży sie opalasz?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano jest, bo jak wyczailas ze ja z gd to Paszczak cos o Japie zaspowej wspominala :) ...a i Zanet mieszka w gdyni ale wychowywala sie na zaspie .D
    Pusurek wrote:
    Paszczak, Ty jez jestes z Gd?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo chetnie :)
    Pusurek wrote:
    A moze jakies spotkanie trojmiejskie trza sobie w wakacje strzelic? Jest nas pare sztuk, Kate, Iwka, Paszczak, ja. To nawet 2 pary. ;)

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie weszłam na porodówkę
    WOW dopiero teraz widać ile z Nas jest w ciąży :-) nieźle..

iwcia77, Mega, malgos741, peppapig, Simba, Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madafaka ! mam wysokie cisnienie 150/100 jak na ciaze...teraz to nie wiem czy to lekarz mi je tak podniosl czy poprostu ciaza na mnmie tak dziala stresujaco...

zaczne od poczatku: na dzien dobry lekarz byl zly o moje dlugie , obco brzmiace nazwisko mowiac, ze wypisanie mi 15 skierowan nie bedzie dla niego przyjemne...i zajmie mu wiecej czasu niz to system nfz przewiduje, sugerowal nawet zeby zmienic na mezowe ( we wloszech po slubie kobiety moga zostac przy swoim nazwisku, wiec ja nie zmienialam i mam moje polskie-panienskie :))

byl zly ze "wyszlam przed orkiestre" z badaniami i teraz to on musi zajrzec w nie i wypisac skierowania na te ktorych nie zrobilam...

rozmawial ze mna przez kotare, bo kazal mi sie do badania przygotowac i zostawil mnie na samolocie ...

no ale jeden pozytyw byl taki ze bez gadania dal mi skierowanie na badanie genetyczne z plynu owodniowego :), ktore we wloszech wykonuje sie gratis jak kobieta ukonczyla 35 lat :), nie jest to badanie obligatoryjne ale mozna sobie zrobic :)

tyle wizyta...

Reni, malgos741, Mega, samira, ania.g, Simba, Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki miły pan doktor
    iwcia77 wrote:

tyle wizyta...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia, srednio humanitarna ta wizyta... Nie dziwie sie, ze takie wysokie to cisnienie wyszlo... :-/

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku popraw mi rok urodzenia 71 ....

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaraz popier...i! Tak mnie brzuch @-owo nawala, ze az mi sie rzygac chce, do tego we lbie szumi jak po imprezie. A @ sobie w ciuciubabke pogrywa i sie rozkrecic nie chce, tylko plami. Przylaz juz @ wredna! Zaproszenie specjalne mam ci wyslac czy jak?!

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Iwcia super przyjemniaczek ten doktorek, nie ma co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 14:31

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mnie nie było parę dni, teraz w pracy siedzę i lenia mam nudzi mi się a pracować sie nie chce..wr...no i nadrabiam Was

iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Witajcie, mnie nie było parę dni, teraz w pracy siedzę i lenia mam nudzi mi się a pracować sie nie chce..wr...no i nadrabiam Was
    nie jesteś sama, mnie sie w pracy też nie chce pracowac ;)

peppapig lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze i lepiej , bo jakby byl mily to bym sie wstydzila majtki sciagnac ;D
    Mega wrote:
    No Iwcia super przyjemniaczek ten doktorek, nie ma co...

pyska_ta, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    madafaka ! mam wysokie cisnienie 150/100 jak na ciaze...teraz to nie wiem czy to lekarz mi je tak podniosl czy poprostu ciaza na mnmie tak dziala stresujaco...

zaczne od poczatku: na dzien dobry lekarz byl zly o moje dlugie , obco brzmiace nazwisko mowiac, ze wypisanie mi 15 skierowan nie bedzie dla niego przyjemne...i zajmie mu wiecej czasu niz to system nfz przewiduje, sugerowal nawet zeby zmienic na mezowe ( we wloszech po slubie kobiety moga zostac przy swoim nazwisku, wiec ja nie zmienialam i mam moje polskie-panienskie :))

byl zly ze "wyszlam przed orkiestre" z badaniami i teraz to on musi zajrzec w nie i wypisac skierowania na te ktorych nie zrobilam...

rozmawial ze mna przez kotare, bo kazal mi sie do badania przygotowac i zostawil mnie na samolocie ...

no ale jeden pozytyw byl taki ze bez gadania dal mi skierowanie na badanie genetyczne z plynu owodniowego :), ktore we wloszech wykonuje sie gratis jak kobieta ukonczyla 35 lat :), nie jest to badanie obligatoryjne ale mozna sobie zrobic :)

tyle wizyta...
    ale po co juz skierowanie na amniopunkcje skoro jeszcze PAPPA nie mialas?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i bardzo mnie to cieszy, bo ja mam mega słabe zęby a i traumę z dzieciństwa jeśli chodzi i dentystów..
    zawsze moja mama się śmiała, że podziwia mnie, że taka panikara i daje sobie zastrzyk w dziąsło zrobić..
    ja bez znieczulenia to nawet nie siadam na fotel .. pamiętam w podstawówce jakie jazdy miałam z tymi babami, bo nie chciałam nic sobie dać zrobić bez znieczulenia.. wylądowałam na dywaniku hahaha wychowawczyni, dyr, i psycholog i wode z mózgu mi robią a ja nie.. nie ma takiej opcji.. wolałam iść prywatnie zapłacić niż w szkole na fotel usiąść.. musiałam przynieść zaświadczenie od prywatnego lekarza, że tam się leczę..
    wynika to z tego, że pierwszy raz na fotelu wylądowałam w wieku 5 lat i baba, zakładała taki metalowy palec ochronny .. i ten ból.. może nie samego borowania ale tego przygniatania wargi do zębów tym ochronnym metalem potem miałam całe zakrwawione .. kiedyś zapomniała sucz go założyć to użarłam ją do krwi .. i to była ostatnia moja wizyta u niej
    no i dlatego nie dam sobie nic zrobić bez znieczulenia.. mój lęk i próg bólu poniżej normy są silniejsze :-)
    aaa pamiętam jak jakieś 10 lat temu babka mówi, że bez znieczulenia bo ona tylko lek wyjmie i coś tam założy.. nie będzie bolało bo martwy.. i dawaj tym wiertłem z powietrzem..oż qrwa.. cofnęłam japę.. pani mi wiertłem przejechała po ustach i sobie przerżnęła pół dłoni.. a ja zalana krwią i opuchnięta z japą wypchaną ligniną mówię do niej " a ie ówiłam" ;-)
    Ależ miałaś przeżycia. Ja to uciekłam dentyscie z fotela . Też bałam się okropnie dopóki tesciu nie wynalazł mojej obecnej dentystki . Pamiętam jak mnie wrobił w pierwszą wizytę żebym się przemogła . Umówił wizytę niby dla siebie a w ostatniej chwili powiedział że nie może iść i że mam iść za niego. A mi było wstyd mu odmówić wiec poszłam i będę mu za to wdzięczna do końca życia, bo do tego stopnia się bałam dentysty że zastanawiałam się jak to będzie jak z moimi dziećmi trzeba będzie iść i mówiłam że szfagierka będzie z nimi chodzić

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co to jast PAPPA...chodzilo mi o biopsje kosmowki a nie amniopunkcje- Bursztyn tys czujna jak wazka :)
    Bursztyn wrote:
    ale po co juz skierowanie na amniopunkcje skoro jeszcze PAPPA nie mialas?

Mega, peppapig lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    to moze i lepiej , bo jakby byl mily to bym sie wstydzila majtki sciagnac ;D
    no co ty, w tym wieku ;)

iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3358 3359 3360 3361 3362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ