X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to badanie ( biopsja kosmowki) jest robione w 12-14 tyg ciazy, skierowanie na nie musisz miec wczesniej, bo sa kolejki i trzeba czasu , jesli prywatnie to czekasz max 2 tyg a na nfz to jak w Pl .
    Pusurek wrote:
    Anyway, do PAPPA i do reszty badan prenatalnych jeszcze chwilka czasu. To okolica 14 tygodnia, chociaz to sie rozni w zaleznosci od kraju. W No jest inaczej niz w Pl.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dziewczyny od jakiejs pol godz mam twardy brzuch, bardzo niefajne uczucie, czy mam sie martwic?
    A coś Cię boli do tego?

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja znad Baltyku pochodze, nie wiem co to cieply akwen. ;)
    Potrzeba mi 30 minut na zamoczenie stop w Baltyku - nie cierpie. W Batylku kocham plaze, spacery iuUwielbiam lezing bo zawsze pizdzi wiec nie trzeba silic sie na kostiumy i przebieranki..

iwcia77, Pusurek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dziewczyny od jakiejs pol godz mam twardy brzuch, bardzo niefajne uczucie, czy mam sie martwic?
    Chyba twardnienie macicy to naturalna sprawa pod koniec ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 19:25

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak jeszcze jedno male pytanko: czy ktoras z was pamieta czy za dzieciaka robiono nam szczepienie przeciw rozyczce? bo ja nie moge sie dodzwonic do mamy a mi w badaniu wyszlo ze mam ...antyciala a " Ac anty-Rubella virus IgM" mam do powtorki, bo wyszlo " niepewne"...

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Chyba twardnuenie macicy to naturalna sorawa pod koniec ciazy.
    Tak ale to sprawa bardzo indywidualna, może być też objawem przedwczesnego porodu. Zależy jak długo trwa i jak często.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa? Rzeknij coś, bo siem martwiem (używając waszego slangu)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam :)

Dzieć mi właśnie padł. Wyszalała się cały dzień na dworze. Wczoraj dostała od nas prezent na urodziny, taki zestaw ślizgawka z huśtawką (kupiliśmy w Castoramie) i jak na razie Mała jest zachwycona :D Co prawda nie jarzy, że to prezent, bo dla niej prezent to Mikołaj daje, a już na pewno musi być ładnie zapakowany, a tu na podwórku taka sterta drewna i prezent? Jakoś nie za bardzo się jej to widzi :lol:

Bliska 77, Mega, pyska_ta lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic mnie nie boli tylko brzuch taki twardy i jakby ciągnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś do tej pory skurcze Braxtona-Hicksa? Czy to dopiero pierwszy raz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a tak jeszcze jedno male pytanko: czy ktoras z was pamieta czy za dzieciaka robiono nam szczepienie przeciw rozyczce? bo ja nie moge sie dodzwonic do mamy a mi w badaniu wyszlo ze mam ...antyciala a " Ac anty-Rubella virus IgM" mam do powtorki, bo wyszlo " niepewne"...

Dziecino, bylas szczepiona. Jak nie w mlodosci, to dostalas dawke w wieku lat 12 ( 13 ). Teraz to juz sie i tak nie zaszczepisz. Unikaj przedszkoli i zlobkow w I trymestrze, i bedzie git.

A co do kolejek do PAPPA, to jest dla mnie absurdalne, ze trzeba stac w kolejce wczesniej po cos, co musi byc zrobione w wyznaczonym, konkretnym terminie.
    Mi to ladnie wytlumaczyla pani w szpitalu w No na moje pytanie o kolejke : Nie trzeba sie martwic, ze nie bedzie miejsca, my wiemy, ze musimy to zrobic wlasnie w tym, a nie innym czasie i to nasz problem, zeby przyjac wszystkie pacjentki, ktore w tym czasie musza byc przyjete.
    Szczerze powiem, bardzo mi sie to podobalo. :)

samira, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A miałaś do tej pory skurcze Braxtona-Hicksa? Czy to dopiero pierwszy raz?

miałam ale nie taaaakie długie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasilają się? Są coraz częstsze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:

Licz to w ilosci i czasie. Z zegarkiem w reku. Jak sie okaze, ze masz skurcze dluzsze niz 90 sek i co 5 min to lista porodowa zaraz bedzie nieaktualna. ;)

Ale ja tez mysle, ze to chyba jeszcze nie to, ze to Braxton-Hicks cie neka. ;)

EwaT, samira, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nasilają się? Są coraz częstsze?

ale to jest jeden wielki skurcz ktory juz tyle trwa...bez przerw
    może po kawie?
    położe sie albo wejde do wanny może mi przejdzie

caffe, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie coś :)
    Jak odróżnić skurcze Braxtona-Hicksa od skurczów porodowych?

Skurcze Braxtona-Hicksa, szczególnie te w ostatnim miesiącu ciąży, mogą przypominać już skurcze porodowe. Jak je od siebie odróżnić? Skurcze Braxtona-Hicksa nie mają charakteru rozpierającego, nie stają się także z chwili na chwilę dłuższe, częstsze i intensywniejsze. Ich intensywność staje się coraz mniejsza. Nie pojawiają się dodatkowe objawy, które świadczą o zbliżającej się akcji porodowej, takie jak: plamienie, biegunka, odejście czopu śluzowego, odejście wód płodowych, ból pleców czy ból brzucha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ale to jest jeden wielki skurcz ktory juz tyle trwa...bez przerw
    może po kawie?
    położe sie albo wejde do wanny może mi przejdzie

No jeszcze nam Ewka na forum urodzi! :)

EwaT, Simba, Bliska 77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że kapiel to dobry pomysł :) Albo przyspieszy akcję, albo wszystko rozgoni :)

Pusurku ale jej to nie boli, więc chyba to nie akcja "P" ;) Ja nie wiem, bo mnie to ominęło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 19:45

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    A czy duzo dzisiaj sie ruszalas?

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na różyczkę trzeba uważać cały czas z tego co wiem. Im późniejsza ciąża tym większe zagrożenie dla płodu. Czytałam coś na ten temat, bo sama chora nie byłam na tę chorobę.

Simba, Bliska 77 lubią tę wiadomość

‹‹ 3363 3364 3365 3366 3367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ