35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
tak to badanie ( biopsja kosmowki) jest robione w 12-14 tyg ciazy, skierowanie na nie musisz miec wczesniej, bo sa kolejki i trzeba czasu , jesli prywatnie to czekasz max 2 tyg a na nfz to jak w Pl .Pusurek wrote:Anyway, do PAPPA i do reszty badan prenatalnych jeszcze chwilka czasu. To okolica 14 tygodnia, chociaz to sie rozni w zaleznosci od kraju. W No jest inaczej niz w Pl.
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Ja znad Baltyku pochodze, nie wiem co to cieply akwen.
iwcia77, Pusurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a tak jeszcze jedno male pytanko: czy ktoras z was pamieta czy za dzieciaka robiono nam szczepienie przeciw rozyczce? bo ja nie moge sie dodzwonic do mamy a mi w badaniu wyszlo ze mam ...antyciala a " Ac anty-Rubella virus IgM" mam do powtorki, bo wyszlo " niepewne"...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA tak w ogóle to witam
Dzieć mi właśnie padł. Wyszalała się cały dzień na dworze. Wczoraj dostała od nas prezent na urodziny, taki zestaw ślizgawka z huśtawką (kupiliśmy w Castoramie) i jak na razie Mała jest zachwyconaCo prawda nie jarzy, że to prezent, bo dla niej prezent to Mikołaj daje, a już na pewno musi być ładnie zapakowany, a tu na podwórku taka sterta drewna i prezent? Jakoś nie za bardzo się jej to widzi :lol:
Bliska 77, Mega, pyska_ta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:a tak jeszcze jedno male pytanko: czy ktoras z was pamieta czy za dzieciaka robiono nam szczepienie przeciw rozyczce? bo ja nie moge sie dodzwonic do mamy a mi w badaniu wyszlo ze mam ...antyciala a " Ac anty-Rubella virus IgM" mam do powtorki, bo wyszlo " niepewne"...
Dziecino, bylas szczepiona. Jak nie w mlodosci, to dostalas dawke w wieku lat 12 ( 13 ). Teraz to juz sie i tak nie zaszczepisz. Unikaj przedszkoli i zlobkow w I trymestrze, i bedzie git.
A co do kolejek do PAPPA, to jest dla mnie absurdalne, ze trzeba stac w kolejce wczesniej po cos, co musi byc zrobione w wyznaczonym, konkretnym terminie.
Mi to ladnie wytlumaczyla pani w szpitalu w No na moje pytanie o kolejke : Nie trzeba sie martwic, ze nie bedzie miejsca, my wiemy, ze musimy to zrobic wlasnie w tym, a nie innym czasie i to nasz problem, zeby przyjac wszystkie pacjentki, ktore w tym czasie musza byc przyjete.
Szczerze powiem, bardzo mi sie to podobalo.samira, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:nic mnie nie boli tylko brzuch taki twardy i jakby ciągnie
Licz to w ilosci i czasie. Z zegarkiem w reku. Jak sie okaze, ze masz skurcze dluzsze niz 90 sek i co 5 min to lista porodowa zaraz bedzie nieaktualna.
Ale ja tez mysle, ze to chyba jeszcze nie to, ze to Braxton-Hicks cie neka.EwaT, samira, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZnalazłam takie coś
Jak odróżnić skurcze Braxtona-Hicksa od skurczów porodowych?
Skurcze Braxtona-Hicksa, szczególnie te w ostatnim miesiącu ciąży, mogą przypominać już skurcze porodowe. Jak je od siebie odróżnić? Skurcze Braxtona-Hicksa nie mają charakteru rozpierającego, nie stają się także z chwili na chwilę dłuższe, częstsze i intensywniejsze. Ich intensywność staje się coraz mniejsza. Nie pojawiają się dodatkowe objawy, które świadczą o zbliżającej się akcji porodowej, takie jak: plamienie, biegunka, odejście czopu śluzowego, odejście wód płodowych, ból pleców czy ból brzucha. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMyślę, że kapiel to dobry pomysł
Albo przyspieszy akcję, albo wszystko rozgoni
Pusurku ale jej to nie boli, więc chyba to nie akcja "P"Ja nie wiem, bo mnie to ominęło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 19:45
Pusurek, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny