35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusurek wrote:Ale 20 lat temu nie bylo takiej wykrywalnosci wad jak teraz. Mogli powiedziec, ze wszystko bedzie dobrze, bo i tak nikt by tego nie sprawdzil.
Teraz wiekszosc wad widac jak na dloni i co z tego?caffe, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySimba wrote:Ale ja tu mieszkałam od 11 roku życia. I nie wiem czy tu nie szczepili, czy ja moze przegapilam?
Od 88 roku byly obowiazkowe szczepienia dziewczynek 13 letnich. Jak bylas jeszcze wtedy w Pl, to raczej ja dostalas. Ale w Be tez powinni przestrzegac karty szczepien.
Kiedy ja przyjechalam z corka do No, to bylo to pierwsze pytanie w przychodni przy wyborze lekarza - czy dziecko bylo szczepione - kiedy i na co. No bo przyjechaly takie nie wiadomo skad , to mogly tez przywiesc z soba nie wiadomo co.I teraz szczepia ja wg norweskiego kalendarza szczepien.
-
Pusurek wrote:Od 88 roku byly obowiazkowe szczepienia dziewczynek 13 letnich. Jak bylas jeszcze wtedy w Pl, to raczej ja dostalas. Ale w Be tez powinni przestrzegac karty szczepien.
Kiedy ja przyjechalam z corka do No, to bylo to pierwsze pytanie w przychodni przy wyborze lekarza - czy dziecko bylo szczepione - kiedy i na co. No bo przyjechaly takie nie wiadomo skad , to mogly tez przywiesc z soba nie wiadomo co.I teraz szczepia ja wg norweskiego kalendarza szczepien.
musialam sie zaszczepic tutaj dopiero, 3 lata temu jakos tak...
Andrzej, chyba jeszcze nie rodzisz?
Simba, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:Simba. jak Twoj wkurw? zmniejszyl sie? jakies inne objawy ciazy :
A inne objawy nie ustępują - śpię z przerwami na potrzeby fizjologiczne.
Największy mam rzyg na prace i najchętniej poszłabym na następne 9 miesięcy na zwolnienie, ale tutaj sie tego kompletnie nie praktykuje i pewnie słusznie.Bursztyn, Bliska 77, Sabina, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Simba wrote:Troszeczkę sie zmniejszył, bo zjadłam jagody z bita śmietana i pokruszoną bezą
A inne objawy nie ustępują - śpię z przerwami na potrzeby fizjologiczne.
Największy mam rzyg na prace i najchętniej poszłabym na następne 9 miesięcy na zwolnienie, ale tutaj sie tego kompletnie nie praktykuje i pewnie słusznie. -
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:ale mdlosci Cie nie mecza ?
W ciagu dnia czasem na krótko mnie zemdli, dlatego zaczęłam nosić migdały w torebce. No i strasznie wrażliwa na zapachy sie robię.Bliska 77, Sabina, Mega, iwcia77, Dorka1979, malgos741, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:ale to sie z borowiny nie robi tylko botwiny
Zauważyłam ze ten tablet, jest w dodatku szowinistyczna świnia. Wszystkie czynności typu spałem, jadłem, odpoczywalem zawsze automatycznie konczy męska odmiana. Za to zazwyczaj jest: sprzątalam, gotowalam, pralam...
No męski spisek normalnie!
Bliska 77, Mega, iwcia77, Dorka1979, malgos741, Bursztyn lubią tę wiadomość