X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja poroniłam w 2009 i w 2010 roku. W sylwestra dowiedziałam sie z testu że jestem w ciąży a 8 stycznia było juz po wszystkim,byłam w 15tc :( Przeżyłam to bardzo mocno ale nie poddawałam się a teraz zaczynam miewać wątpliwości, ze za stara, że mąż nie taki, że dzieci już dorosłe itd. Ale z WAMI poczułam ze warto próbować, nie poddawać się. Rozumiem co czujesz, bo czuję podobnie. Nie, nie nastawiam sie, ze nie przyjdzie@,bo wszystkie objawy sa jak co miesiąc, tylko zastanawia mnie to silne kłucie tylko jednego jajnika?

bliska77, caffe, polarmiś, anna maria, samira, inessa, gosia7122, megan8, angela lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha a co do wagi, od dwóch tygodni unikam słodyczy,więc schudłam 2kg hahhaha

caffe, iwka76, polarmiś, anna maria, samira, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Aga ja poroniłam w 2009 i w 2010 roku. W sylwestra dowiedziałam sie z testu że jestem w ciąży a 8 stycznia było juz po wszystkim,byłam w 15tc :( Przeżyłam to bardzo mocno ale nie poddawałam się a teraz zaczynam miewać wątpliwości, ze za stara, że mąż nie taki, że dzieci już dorosłe itd. Ale z WAMI poczułam ze warto próbować, nie poddawać się. Rozumiem co czujesz, bo czuję podobnie. Nie, nie nastawiam sie, ze nie przyjdzie@,bo wszystkie objawy sa jak co miesiąc, tylko zastanawia mnie to silne kłucie tylko jednego jajnika?

oby to kłucie jajnika było zwiastunem dobrego, życzę Ci tego z całego serca

iza37, iwka76, caffe, polarmiś, Mango, anna maria, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:

Dzięki Aguś, wiesz , ze życze ci tego samego:))))

bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:

Oj JA też z calego serca a nawet może i dwóch życzę żeby to klucie też było zwiastunem na pewno nie @ hihihihihhi

bliska77, iza37, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate38 wrote:
    jak ja się mogę ..ujowo czuć, Bóg jeden tylko wie..brzuch mnie ciągnie na prawo i lewo a w gardle gula jakaś..idę leżeć
    dobrze,że mój dziś wraca bo zgłupieje

Kochana ta gula w gardle to jeden z objawów nerwicy, mam ja od poł roku i za cholerę nie umiem sie jej pozbyć:( Nie stresuj się.Przyjedzie M i bedzie dobrze:)Pewnie już jest:)

caffe, bliska77, Mango, samira, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:

Oj JA też z calego serca a nawet może i dwóch życzę żeby to klucie też było zwiastunem na pewno nie @ hihihihihhi

Iwcia dzięki no Ty napewno już dwóch:))))

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Miłego dnia :)

U mnie samopoczucie ok, ale wczoraj i dzisiaj będzie potop @ To druga @ po poronieniu i dość obfita, wcześniej takich nie miałam. Ale przeżyje jakoś :)

Mango, anna maria, samira, inessa, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    jak się nie udało to się zabije

Najlepiej to przestań mierzyć temperaturę, to tylko zwiększa niepotrzebnie stres i dobrze ciąży nie robi.

Mango, caffe, anna maria, iza37, samira, bliska77, inessa, wenus, grosza, megan8, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    megan8 wrote:
    jak się nie udało to się zabije

Najlepiej to przestań mierzyć temperaturę, to tylko zwiększa niepotrzebnie stres i dobrze ciąży nie robi.

Ja też o tym pomyślałam. Bo wahania mogą być z błahych przyczyn, a Ty się niepotrzebnie nakręcasz, co z kolei zwiększa ciśnienie :P

samira, bliska77, inessa, wenus, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    kate38 wrote:
    jak ja się mogę ..ujowo czuć, Bóg jeden tylko wie..brzuch mnie ciągnie na prawo i lewo a w gardle gula jakaś..idę leżeć
    dobrze,że mój dziś wraca bo zgłupieje

Kochana ta gula w gardle to jeden z objawów nerwicy, mam ja od poł roku i za cholerę nie umiem sie jej pozbyć:( Nie stresuj się.Przyjedzie M i bedzie dobrze:)Pewnie już jest:)

oj nerwów to u mnie aż nadto..moje kochane dopiero koło 17 ,więc teraz sprzątam by nie myśleć,leżeć się nie dało

samira, bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:

za stara???mąż nie taki???a co ja mam powiedzieć??

inessa, wenus, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, mamuski drogie nie zamartwiajcie się tyle bo to źle wpływa na dzieciątko, domyslam się,że to nie takie łatwe ale warto.
    Ja jeszcze dziś ledwo żyję mój M też ale nam dali wczoraj popalić testy trwały prawie 4 godziny razem z długą rozmową na temat naszych relacji, relacji z dzieciństwa, na temat kar, nagród itd. A testy jakieś chore niektóre ale cóż wiekszość o moim podejsciu do samej siebie do innych ludzi jak inni mnie widzą, o relacjach z mężem z rodziną a najtrudniejsze testy były jak ja bym postąpiła w różnych sytuacjach jako mama (to był test dla mam lub jak mój m tatusiów a nie dla przyszłych rodziców). 16 maja jedziemy na następną część testów też beda trwały ok 3 godzin i potyem czekamy na podliczenie wyników około 2-3 dni.
    W międzyczasie zabieg lekarz powiedział, że beda ratować macice ale z moimi chorobami nie daje nam dużych szans na zajście wćiaże i że dobrze, że zaczęliśmy proces adopcyjny. Mimo to powiedział,że oni jako lekarze pomogą nam tyle ile będą mogli abym zaszła w ciąże. Acha niestety od razu nam powiedział, że tego mięśniaka niestety nie da się usunąć w całosci, no cóż a starania dopiero w czerwcu. Teraz mam dziwny wykres bo lekarz powiedział, że to jeszcze nie @ że to wszystko przez tego mięśniaka te dziwne krwawieni, plamienia.
    Pamiętam o każdej wiem,że zbliża się długi weekend odpocznijcie sobie my niestety niemożemy nigdzie jechać ponieważ mój mąż ma dyżur w pracy a on się zajmuje tv i internertem więc wiecie ludzie muszą to miec gdyby coś się zepsuło idzie do pracy.Buziaki i dziękuje za wspieranie mnie :)

Olena, kate38, bliska77, samira, anna maria, wenus, polarmiś, grosza, Mango, gosia7122, megan8, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jak mam wkleic sobie sówaczek , kombinuje i kombinuję i nie wychodzi , szukam gdzie można ale nie idzie Plissssssssss pomocy hihih

samira, caffe, anna maria, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie kochane, mamuski drogie nie zamartwiajcie się tyle bo to źle wpływa na dzieciątko, domyslam się,że to nie takie łatwe ale warto.
    Ja jeszcze dziś ledwo żyję mój M też ale nam dali wczoraj popalić testy trwały prawie 4 godziny razem z długą rozmową na temat naszych relacji, relacji z dzieciństwa, na temat kar, nagród itd. A testy jakieś chore niektóre ale cóż wiekszość o moim podejsciu do samej siebie do innych ludzi jak inni mnie widzą, o relacjach z mężem z rodziną a najtrudniejsze testy były jak ja bym postąpiła w różnych sytuacjach jako mama (to był test dla mam lub jak mój m tatusiów a nie dla przyszłych rodziców). 16 maja jedziemy na następną część testów też beda trwały ok 3 godzin i potyem czekamy na podliczenie wyników około 2-3 dni.
    W międzyczasie zabieg lekarz powiedział, że beda ratować macice ale z moimi chorobami nie daje nam dużych szans na zajście wćiaże i że dobrze, że zaczęliśmy proces adopcyjny. Mimo to powiedział,że oni jako lekarze pomogą nam tyle ile będą mogli abym zaszła w ciąże. Acha niestety od razu nam powiedział, że tego mięśniaka niestety nie da się usunąć w całosci, no cóż a starania dopiero w czerwcu. Teraz mam dziwny wykres bo lekarz powiedział, że to jeszcze nie @ że to wszystko przez tego mięśniaka te dziwne krwawieni, plamienia.
    Pamiętam o każdej wiem,że zbliża się długi weekend odpocznijcie sobie my niestety niemożemy nigdzie jechać ponieważ mój mąż ma dyżur w pracy a on się zajmuje tv i internertem więc wiecie ludzie muszą to miec gdyby coś się zepsuło idzie do pracy.Buziaki i dziękuje za wspieranie mnie :)

Inessa, będzie dobrze, zobaczysz, przecież z Twoich testów nie może wyniknąć nic innego niż to, że jesteś bardzo ciepłą i mądrą osobą o bardzo dobrym serduszku.
    Co do długiego weekendu, też go nie mam, i mąż i ja normalnie pracujemy poza 1 i 3 oczywiście :-)

caffe, inessa, iza37, Mango, megan8, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemowle.gif

caffe, bliska77, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi sie chyba trochę zdolna jestem hihihi

samira, caffe, anna maria, bliska77, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    dziewczynki jak mam wkleic sobie sówaczek , kombinuje i kombinuję i nie wychodzi , szukam gdzie można ale nie idzie Plissssssssss pomocy hihih

tu masz ładne suwaczki ,postępuj wg. tego co tam pisze http://slub-wesele.pl/suwaczki/ciaza.html a potem spróbuj wkleić po kolei kody w Ustawienia -społeczność i zapisać ,któryś powinien wejść ale wiem ze nie z każdej www str, wchodzą suwaczki :)

anna maria, bliska77, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    udało mi sie chyba trochę zdolna jestem hihihi

no i oczywiście spóźniłam się z radą ;)

bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewuszki moje :)

anna maria, bliska77, inessa, iza37, Mango, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ