X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    iwka76 wrote:
    udało mi sie chyba trochę zdolna jestem hihihi

no i oczywiście spóźniłam się z radą ;)

nie ważne że sie spóznilaś ale i tak bardzio dziękuję za rady i serdecznie pozdrawiam

samira, inessa, Mango lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka, co u Ciebie słychac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Samirka, co u Ciebie słychac?

a nic takiego :) @ jest ale taka słaba,jakiś ból mi wszedł po prawej str. pleców ,mam nadzieję że to nie nerka...

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie mam nadzieję, ze to tylko przejściowy ból i już niebawem będzie w porządku

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak pięknie na dworze,macie jakieś plany na długi majowy weekend bo ja chyba jedynie do parku się wybiorę jak będzie ładnie ,może jakieś piknik albo koncert zrobią w parku Chorzowskim :P

inessa, bliska77, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    agafbh wrote:
    Witajcie
    Inessa, jesteśmy z Tobą i cały czas zaciskamy kciuki
    Samirka, co u Ciebie????
    Jeju, dziewczyny ale Wy (przyszłe Mamusie) jesteście szczuplutkie, jak przeczytałam o Waszych wagach to nie wiedziałam gdzie mam się schować z moimi 78!
    u mnie @ zbliża się wielkimi krokami, typowe bóle jak na nią a temperaturą się nie sugeruję wcale bo dopiero teraz skojarzyłam, że przecież to mój pierwszy cykl z luteiną a nie z duphastonem, jak do tej pory.
    a jak wiadomo duphaston jako hormon syntetyczny nie ma wpływu na temperaturę, natomiast luteina, jako ten naturalny ma na nią decydujący wpływ i dopóki będę ją przyjmować dopóty temperatura będzie utrzymywała sie na wyższym poziomie o i tyle ;-)
    Dziś na noc ostatnia dawka i oczekiwanie na moją przyjaciółkę.

Aguś ja też 76kg:)))Takze witaj w klubie:) Objawy dają się we znaki coraz to bardziej, tylko czekać aż @ sie pojawi:( O tej luteinie nie wiedziałam jeżeli chodzi o temp.Fajnie ,dzięki za info:)Trzymam za Ciebie kciuki mocno bardzo, żeby @ nie przylazła:) A jak cos to będziemy razem się starać od następnego cyklu:)))buźka

O ja też tyle ważę - 78 kg, ale od dwóch tygodni śmigam na spinning - to juz jakby kilo spadło, z dużym naciskiem na "jakby" ;). Ja mam lekką obsesję na tym punkcie - w ciąży przytyłam mocno - dobiłam wtedy do 116 kg - wyglądałam jak bałwan ( co i tak się opłaciło..;) )

samira, inessa, bliska77, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:
    Witajcie kochane, mamuski drogie nie zamartwiajcie się tyle bo to źle wpływa na dzieciątko, domyslam się,że to nie takie łatwe ale warto.
    Ja jeszcze dziś ledwo żyję mój M też ale nam dali wczoraj popalić testy trwały prawie 4 godziny razem z długą rozmową na temat naszych relacji, relacji z dzieciństwa, na temat kar, nagród itd. A testy jakieś chore niektóre ale cóż wiekszość o moim podejsciu do samej siebie do innych ludzi jak inni mnie widzą, o relacjach z mężem z rodziną a najtrudniejsze testy były jak ja bym postąpiła w różnych sytuacjach jako mama (to był test dla mam lub jak mój m tatusiów a nie dla przyszłych rodziców). 16 maja jedziemy na następną część testów też beda trwały ok 3 godzin i potyem czekamy na podliczenie wyników około 2-3 dni.
    W międzyczasie zabieg lekarz powiedział, że beda ratować macice ale z moimi chorobami nie daje nam dużych szans na zajście wćiaże i że dobrze, że zaczęliśmy proces adopcyjny. Mimo to powiedział,że oni jako lekarze pomogą nam tyle ile będą mogli abym zaszła w ciąże. Acha niestety od razu nam powiedział, że tego mięśniaka niestety nie da się usunąć w całosci, no cóż a starania dopiero w czerwcu. Teraz mam dziwny wykres bo lekarz powiedział, że to jeszcze nie @ że to wszystko przez tego mięśniaka te dziwne krwawieni, plamienia.
    Pamiętam o każdej wiem,że zbliża się długi weekend odpocznijcie sobie my niestety niemożemy nigdzie jechać ponieważ mój mąż ma dyżur w pracy a on się zajmuje tv i internertem więc wiecie ludzie muszą to miec gdyby coś się zepsuło idzie do pracy.Buziaki i dziękuje za wspieranie mnie :)

Inessa, będzie dobrze, zobaczysz, przecież z Twoich testów nie może wyniknąć nic innego niż to, że jesteś bardzo ciepłą i mądrą osobą o bardzo dobrym serduszku.
    Co do długiego weekendu, też go nie mam, i mąż i ja normalnie pracujemy poza 1 i 3 oczywiście :-)

Inessa - na pewno wszystko pójdzie jak trzeba. Moja koleżanka zaadoptowała chłopca kilka lat temu - niemowlaka - oddała go jakaś pijaczka. Bardzo się tego bała, ale wszystko poszło jak należy. Za kilka lat okazało się, że ta sama pijaczyna znów zaszła w ciążę i oddała kolejne dziecko - znowu chłopca. Ośrodek od razu zawiadomił tą moją koleżankę - no i ma teraz dwóch chłopców :). Doszło do takiej paranoi, że teraz się ona modli o to, żeby ta menelka się znowu puściła - to może byłaby dziewczynka...bo marzy jeszcze o dziewczynce - a tym sposobem cała trójka jako prawdziwe rodzeństwo byłoby u niej...:)

samira, inessa, Olena, caffe, grosza, Mango, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ważę podobnie jak wy laseczki (oczywiście nie wszystkie :P) 78kg niestety lubię słodkie i to jest problem ale jak bym nie jadła ich jakiś czas to od razu chudnę i zauważyłam ze jak jem chleb chrupki to nie mam takiego ssania w żołądku i czuję się bardziej lekko :P

inessa, polarmiś, iza37, grosza, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki ja bardzo się boje wyniku tych testów bo można się było tak zaplątać,że masakra jededn z nich miał pytań 248!!! a było jeszcze podobnych no już troche mniej pytań ale jeszcze 6 testów a potem rozmowa i tak mnie dziś głowa boli że masakra, w klatce obok kobieta chyba zawału dostała pogoda jest masakryczna chmurzy się i jest bardzo ciepło i bardzo parno. A w dni wolne ma do nas przyjechać przyjaciółka z rodziną i może moi rodzice?!

samira, bliska77, grosza, anna maria, Mango, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą załamka. Przyszła do mnie do pracy koleżanka w ciąży (młodsza co prawda o 15 lat - nieważne). No i to dziewczę 24 lata jest po raz 3 w ciąży. Niesprawiedliwość!!! Ja też chcę! Będę ryczeć :-( I to jeszcze ma być u niej dziewczynka ;-( Zżera mnie zazdrość.

polarmiś, inessa, samira, bliska77, Mango, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa będzie dobrze, nie myśl źle o testach. Na pewno je przeszłaś pozytywnie, znamy Twój dobry charakter, to i inni się poznają. Będzie ok. Zasłużyliście na dzieciątko. Przytulam.

inessa, samira, bliska77, anna maria, Mango, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Przed chwilą załamka. Przyszła do mnie do pracy koleżanka w ciąży (młodsza co prawda o 15 lat - nieważne). No i to dziewczę 24 lata jest po raz 3 w ciąży. Niesprawiedliwość!!! Ja też chcę! Będę ryczeć :-( I to jeszcze ma być u niej dziewczynka ;-( Zżera mnie zazdrość.

taa,ja tez myślałam,że na wsi żadne ciężarówki nie będą mi łazić a tu z samego rana widzę brzuuuuuch koleżanki,niekoniecznie koleżanki ale znam dziewczynę :( no i znam to uczucie zazdrości,nie powiem

Olena, inessa, samira, bliska77, Mango, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy się uzbroić w cierpliwość i stalowe nerwy, idzie wiosna, kobiety zrzucą płaszcze i będzie widać piękne ciążowe brzuchy :-(

inessa, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś Wam napiszę, od kilku dni codziennie ktoś mi mówi, że dobrze wyglądam, nie że się chwalę, nie o to mi chodzi. Moje myśli są takie, że może mi estrogeny wzrastają, może to jakiś objaw ciąży. Choć duże prawdopodobieństwo, że się po prostu nakręcam ;-)

inessa, iza37, iwka76, samira, bliska77, caffe, grosza, anna maria, Mango, megan8, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenko wykres masz łądny to moze się tym razem udało!!! :)
    A reszta masz racje ja mieszkam w miasteczku tu już wyległy kobitki z brzuszkami jestem też zazdrosna :( ale cóż macie racje trzeba być cierpliwym :) a to bardzo trudne, u nas własnie popadało i jest duchota na dworze i teraz chyba idzie burza brbrbbr a jestem sama w domciu mój teść wraca ze szpitala z innego miasta teściowa ze znajomym pojechali po niego.

Olena, samira, bliska77, caffe, grosza, anna maria, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko przykro mi że sie musieliście tyle "napocić" ale przecież wiesz , ze warto a czy sie nadajesz, to przecież oczywiste. skoro my wirtualnie uważamy Cie za dobrą, mądrą kobietę to oni tym bardziej to zauważą:)))

inessa, samira, bliska77, Olena, caffe, anna maria, Mango, megan8, angela lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate38 wrote:
    Olena wrote:

taa,ja tez myślałam,że na wsi żadne ciężarówki nie będą mi łazić a tu z samego rana widzę brzuuuuuch koleżanki,niekoniecznie koleżanki ale znam dziewczynę :( no i znam to uczucie zazdrości,nie powiem

Niedługo,bardzo niedługo będą zazdrościć nam-forum pomaga no i zaraża hhehe

inessa, samira, bliska77, Olena, caffe, kate38, anna maria, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziewczyny dzieki ja bardzo się boje wyniku tych testów bo można się było tak zaplątać,że masakra jededn z nich miał pytań 248!!! a było jeszcze podobnych no już troche mniej pytań ale jeszcze 6 testów a potem rozmowa i tak mnie dziś głowa boli że masakra, w klatce obok kobieta chyba zawału dostała pogoda jest masakryczna chmurzy się i jest bardzo ciepło i bardzo parno. A w dni wolne ma do nas przyjechać przyjaciółka z rodziną i może moi rodzice?!

na pewno będzie ok. i do końca roku dzidzia będzie e z wami a i może jaszcze do tego kolejna w brzuszku zamieszka :*

iza37, inessa, caffe, Mango, megan8, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko dzięki a mam nadzieję,że u Ciebie też i u reszty dziewczyn również :)

caffe, Mango, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Samirko,coś cichutko siedziałaś,fajnie, ze jesteś:))) Mnie wszystko wkurza, bolą mnie jajniki z przewagą lewego i chyba pójdę pokopać w ogródku bo mnie nosi:)))Czuje się tak, jakby @ miała zaraz przyleżć:(((

inessa, anna maria, samira, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ