X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie:) dziewczyny już mam dość tego bólu.....czy jajniki mogą tak długo bolec? To już 6 dzien bólu owulacyjnego czy to normalne? Poradzcie cos proszę......:(

mysza1975 lubi tę wiadomość

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Witam was serdecznie:) dziewczyny już mam dość tego bólu.....czy jajniki mogą tak długo bolec? To już 6 dzien bólu owulacyjnego czy to normalne? Poradzcie cos proszę......:(
    Może to nie ból owulacyjny tylko miesiączkowy. różnią się ale nie aż tak bardzo. Ja od jakiegoś czasu w drugiej fazie cyklu miewam od 10 dni przed miesiazzką typowe bóle okresowe. wcześniej nigdy tego nie miałam. Nie wiem z czego to wynika. ja to interpretuję na własną niekorzyść... że coś się u mnie zmienia na ostateczne.

Może masz zapalenie przydatków?

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm tylko ze ten bol zaczął sie przed owulacja która miałam i nadal trwa.....sama nie wiem.....:(

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam usg i niby wszystko oki

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Hmmmm tylko ze ten bol zaczął sie przed owulacja która miałam i nadal trwa.....sama nie wiem.....:(
    wg Twojego wykresu jesteś po owulce i te bóle zaznaczyłaś po. Bierzesz jakieś wspomagacze?

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic nie biorę.....ovu wyznaczył mi zle prawdopodobnie miałam wtedy kiedy pokazuje test owu....czyli bóle są przed i po....no nic poczekam do @ i zobaczę chociaż to jeszcze 10 dni pewnie....
    Dzięki kochana

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    laseczki zanim zacznę czytać to chciałabym Waszej opini , właśnie odebrałam wyniki moich badań ,może któraś będzie zorientowana czy są dobre :
    LH 4,95 a miałam kiedyś mniej niż 0,1
    FSH 4,89 a miałam kiedyś mniej niż 0,1
    Estradiol 122 a miałam 143,61

• Panda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe moje gratulacje :) <3

samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka a która doba cyklu? wyniki FSH i LH powinny byc robione między 2- 5 dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 14:45

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dorka, Tobie to sie chyba nudzi ;-)
    no jakby popatrzeć na godzinę o której pisałam to chyba raczej tak 538dc3b4efcf3.gif

peppapig lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Ja od paru dni też mam dziwne bóle,nawet zauważyłam zabarwiony na różowo śluz. Wczoraj prawie wyłam,dzisiaj przeszło...sama nie wiem czy owulacja tak boli? W sumie śluzu rozciagliwego mało co, testów ovu nie kupuje bo u mnie co będzie to będzie ;-) trafi się fasolka będę szczęśliwa nie trafi się mój chłop będzie szczęśliwy :-P

Dorka1979, mysza1975, Bliska 77, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Dorka a która doba cyklu? wyniki FSH i LH powinny byc robione między 2- 5 dc
    kazał mi robić do wczoraj czyli 10 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Cześć
    laseczki zanim zacznę czytać to chciałabym Waszej opini , właśnie odebrałam wyniki moich badań ,może któraś będzie zorientowana czy są dobre :
    LH 4,95 a miałam kiedyś mniej niż 0,1
    FSH 4,89 a miałam kiedyś mniej niż 0,1
    Estradiol 122 a miałam 143,61
    Bardzo dobre - młoda dupa z Ciebie.

Mega, peppapig, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jakaś dziwna filozofia bo wszędzie mówili, że 2-5. Ale nic. Stosunek hormonów FSH i LH powinien być bliski 1 więc u ciebie gra ;) poniżej jednego to obniżajaca się rezerwa jajnikowa. estradiol jak na 10 dc też myślę że oki, ponieważ wzrasta przed owu.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    kazał mi robić do wczoraj czyli 10 dc
    no więc fsh ma swój szczyt 2-5 dzień cyklu w dziesiątym na pewno idzie już w dół, lh powinno iść w gorę, estradiol również. Szkoda ze nie zrobiłaś 2-3 dzień cyklu wtedy byłoby bardziej klarownie.

Dorka1979, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    no to jakaś dziwna filozofia bo wszędzie mówili, że 2-5. Ale nic. Stosunek hormonów FSH i LH powinien być bliski 1 więc u ciebie gra ;) poniżej jednego to obniżajaca się rezerwa jajnikowa. estradiol jak na 10 dc też myślę że oki, ponieważ wzrasta przed owu.
    powinien być 1 do jednego ale nie 10 dc.

mandragora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o , dzięki to mnie pocieszyłyście , bo jak wspomniałam wcześniej FSH i LH miałam mniejsze niż 0,1 to mi zdiagnozował hipogonadyzm i bezpłodność

• mandragora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś no wczesniej napisałam że też uważam ze za późno zrobione badania ;) tylko który madruś ginekolog jej tak kazał ;)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

Bozia3- nie wiem gdzie wyczytalas o tym ze nie wolno sie woskowac w ciazy, bo ja obecnie przerabiam ksiazke " w oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff i Sharon Mazel i na str 150 jest jak byk ze cyt : " ...mozesz wloski bez obaw wyrywac, golic lub usuwac za pomoca wosku . Nawet usuniecie przy uzyciu plastrow woskowych calego owlosienia lonowego nie jest grozne , jednak wszelkie tego typu zabiegi powinny byc przeprowadzane bardzo ostroznie, albowiem twoja skora jest teraz niezwykle wrazliwa i podatna na podraznienia . Powiedz kosmetyczce przeprowadzajacej taki zabieg o swoim odmiennym stanie, aby zachowala szczegolna ostroznosc"

zajrzalam nawet do drugiej ksiazki ( wloskiej) i tez nie ma przeciwskazan do woskowania...
    nie pisałam, że nie wolno - ale, że lepiej unikać - bo skóra jest bardziej ukrwiona czy coś tam i są często podrażnienia - ja nawet teraz przy zwykłym goleniu jestem wciąż pozacinana i krwawiąca - u mnie się to bardzo zmieniło...Czytałam też wypowiedź dziewczyny, która depilowała się woskiem w zaawansowanej ciązy i była potem cała w strupach ciężko gojących się....widocznie to zależy od skóry - ja chyba odpuszczę....

iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    polarmiś no wczesniej napisałam że też uważam ze za późno zrobione badania ;) tylko który madruś ginekolog jej tak kazał ;)
    Tak ale ja odpisal nie wiedzac ze to 10 dc. Ale i tak nie jest zle. Ja natomiast sprawdzilam dzisiaj szyjke macicy - jest super wysoko i jest otwarta - prawie w ta dziurke palucha moglam wsadzic i na dodatek wyciagnelam pierwszy raz od prawie dwuletnich obserwacji plodny, rozciagliwy sluz! A testy owulacyjne to mialam dodatnie kilka dni temu. A to ciekawostka!

Dorka1979, samira, iwcia77, mysza1975, Bliska 77, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 3496 3497 3498 3499 3500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ