35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoże to nie ból owulacyjny tylko miesiączkowy. różnią się ale nie aż tak bardzo. Ja od jakiegoś czasu w drugiej fazie cyklu miewam od 10 dni przed miesiazzką typowe bóle okresowe. wcześniej nigdy tego nie miałam. Nie wiem z czego to wynika. ja to interpretuję na własną niekorzyść... że coś się u mnie zmienia na ostateczne.Aprilka wrote:Witam was serdecznie:) dziewczyny już mam dość tego bólu.....czy jajniki mogą tak długo bolec? To już 6 dzien bólu owulacyjnego czy to normalne? Poradzcie cos proszę......

Może masz zapalenie przydatków? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć
laseczki zanim zacznę czytać to chciałabym Waszej opini , właśnie odebrałam wyniki moich badań ,może któraś będzie zorientowana czy są dobre :
LH 4,95 a miałam kiedyś mniej niż 0,1
FSH 4,89 a miałam kiedyś mniej niż 0,1
Estradiol 122 a miałam 143,61 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa od paru dni też mam dziwne bóle,nawet zauważyłam zabarwiony na różowo śluz. Wczoraj prawie wyłam,dzisiaj przeszło...sama nie wiem czy owulacja tak boli? W sumie śluzu rozciagliwego mało co, testów ovu nie kupuje bo u mnie co będzie to będzieAprilka wrote:Witam was serdecznie:) dziewczyny już mam dość tego bólu.....czy jajniki mogą tak długo bolec? To już 6 dzien bólu owulacyjnego czy to normalne? Poradzcie cos proszę......

trafi się fasolka będę szczęśliwa nie trafi się mój chłop będzie szczęśliwy
nick nieaktualny, mysza1975, Bliska 77, nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBardzo dobre - młoda dupa z Ciebie.Dorka1979 wrote:Cześć
laseczki zanim zacznę czytać to chciałabym Waszej opini , właśnie odebrałam wyniki moich badań ,może któraś będzie zorientowana czy są dobre :
LH 4,95 a miałam kiedyś mniej niż 0,1
FSH 4,89 a miałam kiedyś mniej niż 0,1
Estradiol 122 a miałam 143,61
Mega, nick nieaktualny, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
no to jakaś dziwna filozofia bo wszędzie mówili, że 2-5. Ale nic. Stosunek hormonów FSH i LH powinien być bliski 1 więc u ciebie gra
poniżej jednego to obniżajaca się rezerwa jajnikowa. estradiol jak na 10 dc też myślę że oki, ponieważ wzrasta przed owu.
Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno więc fsh ma swój szczyt 2-5 dzień cyklu w dziesiątym na pewno idzie już w dół, lh powinno iść w gorę, estradiol również. Szkoda ze nie zrobiłaś 2-3 dzień cyklu wtedy byłoby bardziej klarownie.Dorka1979 wrote:kazał mi robić do wczoraj czyli 10 dc
nick nieaktualny, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypowinien być 1 do jednego ale nie 10 dc.mandragora wrote:no to jakaś dziwna filozofia bo wszędzie mówili, że 2-5. Ale nic. Stosunek hormonów FSH i LH powinien być bliski 1 więc u ciebie gra
poniżej jednego to obniżajaca się rezerwa jajnikowa. estradiol jak na 10 dc też myślę że oki, ponieważ wzrasta przed owu.
mandragora lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nie pisałam, że nie wolno - ale, że lepiej unikać - bo skóra jest bardziej ukrwiona czy coś tam i są często podrażnienia - ja nawet teraz przy zwykłym goleniu jestem wciąż pozacinana i krwawiąca - u mnie się to bardzo zmieniło...Czytałam też wypowiedź dziewczyny, która depilowała się woskiem w zaawansowanej ciązy i była potem cała w strupach ciężko gojących się....widocznie to zależy od skóry - ja chyba odpuszczę....iwcia77 wrote:
Bozia3- nie wiem gdzie wyczytalas o tym ze nie wolno sie woskowac w ciazy, bo ja obecnie przerabiam ksiazke " w oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff i Sharon Mazel i na str 150 jest jak byk ze cyt : " ...mozesz wloski bez obaw wyrywac, golic lub usuwac za pomoca wosku . Nawet usuniecie przy uzyciu plastrow woskowych calego owlosienia lonowego nie jest grozne , jednak wszelkie tego typu zabiegi powinny byc przeprowadzane bardzo ostroznie, albowiem twoja skora jest teraz niezwykle wrazliwa i podatna na podraznienia . Powiedz kosmetyczce przeprowadzajacej taki zabieg o swoim odmiennym stanie, aby zachowala szczegolna ostroznosc"
zajrzalam nawet do drugiej ksiazki ( wloskiej) i tez nie ma przeciwskazan do woskowania...
iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak ale ja odpisal nie wiedzac ze to 10 dc. Ale i tak nie jest zle. Ja natomiast sprawdzilam dzisiaj szyjke macicy - jest super wysoko i jest otwarta - prawie w ta dziurke palucha moglam wsadzic i na dodatek wyciagnelam pierwszy raz od prawie dwuletnich obserwacji plodny, rozciagliwy sluz! A testy owulacyjne to mialam dodatnie kilka dni temu. A to ciekawostka!mandragora wrote:polarmiś no wczesniej napisałam że też uważam ze za późno zrobione badania
tylko który madruś ginekolog jej tak kazał 
nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, mysza1975, Bliska 77, nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość