X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Wojtek, kto walczył o równouprawnienie?
    baby sie robią męskie to facet niewieścieje
    po co on sie ma starac, martwic skoro ona sobie ze wszystkim sama poradzi?takie juz sa chłopy że lubią Kopciuszka uratować z opresji i tej ich natury sie nie zmieni

Ja to wszystko rozumiem. Tylko ja o to nie walczylam - ja przyszlam na gotowe ;)
    I powiem Ci, ze rownouprawnienie, to miecz obosieczny. Teraz kobieta najczesciej nie ma juz wyboru czy isc do pracy, czy zostac kura domowa. A moze ja wlasnie, chcialabym byc kura domowa?

Reni, Bursztyn, inessa, Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto Ci broni.. Pusur uszyje Ci wdzianko i jedziesz na szmacie po chacie
    Simba wrote:
    Ja to wszystko rozumiem. Tylko ja o to nie walczylam - ja przyszlam na gotowe ;)
    I powiem Ci, ze rownouprawnienie, to miecz obosieczny. Teraz kobieta najczesciej nie ma juz wyboru czy isc do pracy, czy zostac kura domowa. A moze ja wlasnie, chcialabym byc kura domowa?

Bursztyn, Simba, Bozia3, Mega, iwcia77, Pusurek, Żanet, mysza1975, Sabina, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wydaje mi sie facet jako gatunek nie jest az tak deficytowy, natomiast wartosciowy facet- owszem. Zreszta z babami pewnie jest podobnie. Nie chce zabrzmiec jak zgred, ale gdzies sie pogubily wartosci, moralnosc, honor. Ludzie- dotyczy to obu plci- nie chca sie angazowac, brac odpowiedzialnosc, brakuje czesto bliskosci, bo wola siedziec na fejs-zbukach i zapychac emocjonalna dziure pseudo-realcjami. Seks dostepny wszedzie i epatujacy zewszad. Jakos tak czlowiek sam sie uprzedmiotowil z ogromnym poparaciem mediow i wszechogarniajaca promocja bylejakiego, latwego zycia. Jak danie z mikrofali. A zwiazki latwe nie sa, i czesto kiedy pojawi sie problem- ludzie wola wypieprzyc wspolne zycie do kosza jak dziurawa reklamowke niz popracowac zeby bylo dobrze. To tylko takie moje dywagacje...

Bardzo dobre rozwiniecie tematu. Szkoda tylko, ze nikt o tym w tych kategoriach nie mowi. Tego wlasnie oczekiwalabym od filozofow, socjologow, ksiezy. Uswiadamiania ludzi, pokazywania im, ze czesto "trudniejsze" jest bardziej wartosciowe. Zamiast tego dostajesz medialna papke, w ktorej kazdy chce promowac SIEBIE a nie jakies tam wartosci.

Bursztyn, inessa, ania.g, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    A kto Ci broni.. Pusur uszyje Ci wdzianko i jedziesz na szmacie po chacie

na szmacie i tak musisz pojechac a jak pracujesz to jedziesz po robocie..taka różnica
    bycie kura domowa ma wiele plusów szczególnie dla kury spodziewajacej sie kurczaczka

samira, Mega, polarmiś, iwcia77, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie jeżdzę..
    mam Marysię w domu :-)
    EwaT wrote:
    na szmacie i tak musisz pojechac a jak pracujesz to jedziesz po robocie..taka różnica
    bycie kura domowa ma wiele plusów szczególnie dla kury spodziewajacej sie kurczaczka

Simba, iwcia77, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bardzo dobre rozwiniecie tematu. Szkoda tylko, ze nikt o tym w tych kategoriach nie mowi. Tego wlasnie oczekiwalabym od filozofow, socjologow, ksiezy. Uswiadamiania ludzi, pokazywania im, ze czesto "trudniejsze" jest bardziej wartosciowe. Zamiast tego dostajesz medialna papke, w ktorej kazdy chce promowac SIEBIE a nie jakies tam wartosci.

do tego nie trzeba socjologów Wojtek, kto ma cztery dychy na karku i troche oleju w głowie sam do takiego wniosku dojdzie

Mega lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nie jeżdzę..

oryginalne imie nosi Twój mąż :)

Reni, Bursztyn, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam czy tylko mi się nic dzisiaj nie chce? cz to w powietrzu coś wisi?

inessa, Simba, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    niektorzy pewnie mowia, ale coraz ich mniej, bo tez maleje liczba ludzi ktorzy chcieliby tego sluchac, bo powyzsza przetrawiona dodatkowo papka jest podawana o kazdej porze dnia z kazdego medialnego nadajnika, kazdym dostepnym kanalem. Ludzie maja tak rozmiekczony mozg ze lykaja wszystko, nie procesuja juz informacji. Przynajmniej ja mam takie wrazenie rozgladajac sie dookola. I czesto tez zadaje sobie pytanie na jakim etapie rozmiekczenie jest moje mozgowie, niestety.

Simba, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nie jeżdzę..
    Ja tez :) Ale z przyzwoitosci mowie do niej Marian

Bursztyn, Reni, Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    do tego nie trzeba socjologów Wojtek, kto ma cztery dychy na karku i troche oleju w głowie sam do takiego wniosku dojdzie

Tylko wlasnie jak sie ma 40 dychy na karku, to czesto na wiele rzeczy zaczyna sie robic pozno..
    Chodzi mi o ratowanie mlodych, niewinnych, pieknych ludzi przed telewizorami!!! :)

Mega, Bursztyn, inessa, mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    przepraszam czy tylko mi się nic dzisiaj nie chce? cz to w powietrzu coś wisi?

Tak :)

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    niektorzy pewnie mowia, ale coraz ich mniej, bo tez maleje liczba ludzi ktorzy chcieliby tego sluchac, bo powyzsza przetrawiona dodatkowo papka jest podawana o kazdej porze dnia z kazdego medialnego nadajnika, kazdym dostepnym kanalem. Ludzie maja tak rozmiekczony mozg ze lykaja wszystko, nie procesuja juz informacji. Przynajmniej ja mam takie wrazenie rozgladajac sie dookola. I czesto tez zadaje sobie pytanie na jakim etapie rozmiekczenie jest moje mozgowie, niestety.

To prawda.
    Nas tak malo ;)

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva-Maria Zurhorst pisze niezłe książki o związkach - jakoś podoba mi się jej filozofia:
    "Kochaj siebie, a nieważne z kim się zwiążesz"
    "Kochaj siebie, a przetrwasz każdy kryzys"
    "Kochaj siebie, nawet jeśli stracisz pracę"

Mega, iwcia77, ania.g, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Eva-Maria Zurhorst pisze niezłe książki o związkach - jakoś podoba mi się jej filozofia:
    "Kochaj siebie, a nieważne z kim się zwiążesz"
    "Kochaj siebie, a przetrwasz każdy kryzys"
    "Kochaj siebie, nawet jeśli stracisz pracę"
    I ostatnia:
    "Kochaj siebie, nawet jesli siebie nienawidzisz"

Bozia3, Bursztyn, paszczakin lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tak? ja tak mam czy w powietrzu? ;-)

wiem....
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ed68b3c2c45.jpg
    Simba wrote:
    Tak :)

Mega, polarmiś, iwcia77, mysza1975, Sabina, Mango lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    co tak? ja tak mam czy w powietrzu? ;-)

wiem....
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ed68b3c2c45.jpg

Nie wiem - wylosuj sobie :)

Mega, Aprilka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

dlatego ja nie mam telewizora bo sram na telewizję

Reni, samira lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepotrzebne skreślić* ;-)

Simba lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andżej.. no bój się Boga.. nie mówi się sram tylko robię kupę..
    ale to na telewizję.. kurcze to jak nie ma tzw muszli klozetowaej to może idź chociaż za dom..nie wiem... no do ogródka, do lasu..
    EwaT wrote:
    dlatego ja nie mam telewizora bo sram na telewizję

Mega, Simba, iwcia77, mysza1975, Sabina, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 3508 3509 3510 3511 3512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ