35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
EwaT wrote:Wojtek, kto walczył o równouprawnienie?
baby sie robią męskie to facet niewieścieje
po co on sie ma starac, martwic skoro ona sobie ze wszystkim sama poradzi?takie juz sa chłopy że lubią Kopciuszka uratować z opresji i tej ich natury sie nie zmieni
Ja to wszystko rozumiem. Tylko ja o to nie walczylam - ja przyszlam na gotowe
I powiem Ci, ze rownouprawnienie, to miecz obosieczny. Teraz kobieta najczesciej nie ma juz wyboru czy isc do pracy, czy zostac kura domowa. A moze ja wlasnie, chcialabym byc kura domowa?Reni, Bursztyn, inessa, Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
A kto Ci broni.. Pusur uszyje Ci wdzianko i jedziesz na szmacie po chacieSimba wrote:Ja to wszystko rozumiem. Tylko ja o to nie walczylam - ja przyszlam na gotowe
I powiem Ci, ze rownouprawnienie, to miecz obosieczny. Teraz kobieta najczesciej nie ma juz wyboru czy isc do pracy, czy zostac kura domowa. A moze ja wlasnie, chcialabym byc kura domowa?Bursztyn, Simba, Bozia3, Mega, iwcia77, Pusurek, Żanet, mysza1975, Sabina, Mango lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Wydaje mi sie facet jako gatunek nie jest az tak deficytowy, natomiast wartosciowy facet- owszem. Zreszta z babami pewnie jest podobnie. Nie chce zabrzmiec jak zgred, ale gdzies sie pogubily wartosci, moralnosc, honor. Ludzie- dotyczy to obu plci- nie chca sie angazowac, brac odpowiedzialnosc, brakuje czesto bliskosci, bo wola siedziec na fejs-zbukach i zapychac emocjonalna dziure pseudo-realcjami. Seks dostepny wszedzie i epatujacy zewszad. Jakos tak czlowiek sam sie uprzedmiotowil z ogromnym poparaciem mediow i wszechogarniajaca promocja bylejakiego, latwego zycia. Jak danie z mikrofali. A zwiazki latwe nie sa, i czesto kiedy pojawi sie problem- ludzie wola wypieprzyc wspolne zycie do kosza jak dziurawa reklamowke niz popracowac zeby bylo dobrze. To tylko takie moje dywagacje...
Bardzo dobre rozwiniecie tematu. Szkoda tylko, ze nikt o tym w tych kategoriach nie mowi. Tego wlasnie oczekiwalabym od filozofow, socjologow, ksiezy. Uswiadamiania ludzi, pokazywania im, ze czesto "trudniejsze" jest bardziej wartosciowe. Zamiast tego dostajesz medialna papke, w ktorej kazdy chce promowac SIEBIE a nie jakies tam wartosci.Bursztyn, inessa, ania.g, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:A kto Ci broni.. Pusur uszyje Ci wdzianko i jedziesz na szmacie po chacie
na szmacie i tak musisz pojechac a jak pracujesz to jedziesz po robocie..taka różnica
bycie kura domowa ma wiele plusów szczególnie dla kury spodziewajacej sie kurczaczkasamira, Mega, polarmiś, iwcia77, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość
-
ja nie jeżdzę..
mam Marysię w domu
EwaT wrote:na szmacie i tak musisz pojechac a jak pracujesz to jedziesz po robocie..taka różnica
bycie kura domowa ma wiele plusów szczególnie dla kury spodziewajacej sie kurczaczkaSimba, iwcia77, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Bardzo dobre rozwiniecie tematu. Szkoda tylko, ze nikt o tym w tych kategoriach nie mowi. Tego wlasnie oczekiwalabym od filozofow, socjologow, ksiezy. Uswiadamiania ludzi, pokazywania im, ze czesto "trudniejsze" jest bardziej wartosciowe. Zamiast tego dostajesz medialna papke, w ktorej kazdy chce promowac SIEBIE a nie jakies tam wartosci.
do tego nie trzeba socjologów Wojtek, kto ma cztery dychy na karku i troche oleju w głowie sam do takiego wniosku dojdzieMega lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Bardzo dobre rozwiniecie tematu. Szkoda tylko, ze nikt o tym w tych kategoriach nie mowi. Tego wlasnie oczekiwalabym od filozofow, socjologow, ksiezy. Uswiadamiania ludzi, pokazywania im, ze czesto "trudniejsze" jest bardziej wartosciowe. Zamiast tego dostajesz medialna papke, w ktorej kazdy chce promowac SIEBIE a nie jakies tam wartosci.
Simba, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:do tego nie trzeba socjologów Wojtek, kto ma cztery dychy na karku i troche oleju w głowie sam do takiego wniosku dojdzie
Tylko wlasnie jak sie ma 40 dychy na karku, to czesto na wiele rzeczy zaczyna sie robic pozno..
Chodzi mi o ratowanie mlodych, niewinnych, pieknych ludzi przed telewizorami!!!Mega, Bursztyn, inessa, mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:niektorzy pewnie mowia, ale coraz ich mniej, bo tez maleje liczba ludzi ktorzy chcieliby tego sluchac, bo powyzsza przetrawiona dodatkowo papka jest podawana o kazdej porze dnia z kazdego medialnego nadajnika, kazdym dostepnym kanalem. Ludzie maja tak rozmiekczony mozg ze lykaja wszystko, nie procesuja juz informacji. Przynajmniej ja mam takie wrazenie rozgladajac sie dookola. I czesto tez zadaje sobie pytanie na jakim etapie rozmiekczenie jest moje mozgowie, niestety.
To prawda.
Nas tak malo -
Eva-Maria Zurhorst pisze niezłe książki o związkach - jakoś podoba mi się jej filozofia:
"Kochaj siebie, a nieważne z kim się zwiążesz"
"Kochaj siebie, a przetrwasz każdy kryzys"
"Kochaj siebie, nawet jeśli stracisz pracę"Mega, iwcia77, ania.g, Żanet lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Eva-Maria Zurhorst pisze niezłe książki o związkach - jakoś podoba mi się jej filozofia:
"Kochaj siebie, a nieważne z kim się zwiążesz"
"Kochaj siebie, a przetrwasz każdy kryzys"
"Kochaj siebie, nawet jeśli stracisz pracę"
"Kochaj siebie, nawet jesli siebie nienawidzisz"Bozia3, Bursztyn, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:niektorzy pewnie mowia, ale coraz ich mniej, bo tez maleje liczba ludzi ktorzy chcieliby tego sluchac, bo powyzsza przetrawiona dodatkowo papka jest podawana o kazdej porze dnia z kazdego medialnego nadajnika, kazdym dostepnym kanalem. Ludzie maja tak rozmiekczony mozg ze lykaja wszystko, nie procesuja juz informacji. Przynajmniej ja mam takie wrazenie rozgladajac sie dookola. I czesto tez zadaje sobie pytanie na jakim etapie rozmiekczenie jest moje mozgowie, niestety.
dlatego ja nie mam telewizora bo sram na telewizjęReni, samira lubią tę wiadomość
-
Andżej.. no bój się Boga.. nie mówi się sram tylko robię kupę..
ale to na telewizję.. kurcze to jak nie ma tzw muszli klozetowaej to może idź chociaż za dom..nie wiem... no do ogródka, do lasu..EwaT wrote:dlatego ja nie mam telewizora bo sram na telewizjęMega, Simba, iwcia77, mysza1975, Sabina, Mango lubią tę wiadomość