X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczynki

Dalam dupy...co samo w sobie zle nie jest, nawet wskazane,tylko ja dalam za pozno :( cykl stracilam przez to. Test owul. byl wczoraj ujemny, ja sie zle czulam- teraz jak tak przeanalizowalam objawy- to na bank byly owulacyjne, bol brzucha, uczucie spuchniecia w podbrzuszu itp., itd. Ale poniewaz czulam sie beznadziejnie to poszlam spac, a bzykoserce bylo dzis rano, za pozno.....niech to szlag ttrafi! A w jakims kalendarzu astronomiczno-astrologicznym jest napisane ze kobieta jest najbardziej plodna w miesiacu w ktorym sie urodzila, a ja z czerwca jestem...no wlasnie widac....

ale moze masz zywotne jajeczko?

Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/35dccbef0bac.jpg
    Simba wrote:
    Trzeba mu bylo powiedziec: "Mielismy w planach dzieci, a potem spotkalam Ciebie i stwierdzilam, ze wole nie ryzykowac."

Simba, Mega, Panda, samira, Dorka1979, iwcia77, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no.. u mnie dzisiaj wlasnie nastepna kolezanka z pracy dziecko urodzila, a jeden kolega po wielkim wstepie 'czy moge Cie o cos zapytac' zapytal, czy ze to ze nie mamy dzieci to nasz wybor czy nie..

nosz k**wa mac.. zaden to moj przyjaciel, zeby uscislic.. nie zjechalam jak psa, ze to nie jego biznes, bo nie chce fermentu w pracy, powiedzialam, ze mamy w planach i tyle..
    Paszczak, następnym razem mu powiedz " bo jak na ciebie patrzę to jestem za aborcją"

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    witam z rana

Simba - widzialas , ze zaproszenie ode mnie otrzymalas???

Kkisia- a kliknelas w link pod moim praniem? sprostowanie- moj wykres wcale nie jest wypasiony :) same gazy i wzdecia :)nie ma czym sie chwalic :)

Polar- tos mnie podlamala...faken...
    Ale sie nie martw. Dziewczyny pisza ze to normalne ze cos pobolewa. Wiem ze progesteron nie pomoze jak ciaza, plod jest slaby.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    zien dobry

Iwcia, ja widze wykres i tez chce taki- biore nawet z gazami ;)

Chociaz.. Wczoraj znowu bylam pilnowac dwojke dzieci u znajomych i powiem, ze kosmos troche. Matka zostawila 3-latce kanapki z szynka parmenska, a ja z oczami Shreka parzylam, jak to dziecko zaraz sie to ciaglasta szynka zadlawi. W koncu nie wytrzymalam i pokroilam jej te kanapki na 0.5cm kawaleczki i odetchnelam z ulga ;) Nie wiem dlaczego jak sie zajmuje dziecmi, to widze wszelkie potencjalne okazje, gdzie dzieci moga sie zabic, ktore rodzice zdaja sie ignorowac.. Nie wiem, czy ja nie jestem zbyt nerwowa zeby byc mama..

to z wiekiem. Ja jak urodziłam dziecko to moja wyobraźnia rozbujała się do niepokojących objawów. wszędzie widziałam zagrożenia dla dziecka. Muszę z tym ciągle walczyć.

caffe, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Mis musialas???
    nie pomyslałam.

Pusurek lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co chwaliłam się że nie mam zachcianek...właśnie zjadłam ostre papryczki nadziewane serem, cały słoik...

Mega, Mango, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    A gdzie jadą?
    jakiekolwiek laboratorium lub przychodnia lub szpital.

Aprilka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja sie z Reni zgadzam. Po tym ostatnim miesiacu zapowiedzialam sobie- nigdy wiecej wkrecania, ze sie udalo. NEVER. Ze mimo, ze test negatywny, to jeszcze moze byc byc ok. Ze moze jednak jestem w ciazy.
    Takiego dola z okazji niepowodznia nie mialam od miesiecy, bo przez prawie 2 lata przyzwyczilam sie juz do porazek. Chooj z pozytywnym nastawieniem, jak sie ma udac, to bede w ciazy nawet jesli zaloze ze ku**wa nie ma szans..
    mam tak samo i też ostatni cykl i jego niepowodzenie przeżyłam dotkliwie. I teraz sobie tłumaczę, że nie ma sensu się spinać, co ma być to będzie.

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    parę dni urlopu, bardzo celowy jest no ewentualnie wolne za nadgodziny...
    no, to musialabym brac urlop co 2, 3 tygodnie na 2, 3 tygodnie...

Reni, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    kurde nie ma co ukrywać, sytuacja naszego Bursztynka nie należy do najłatwiejszych, mam jednak nadzieję, że w końcu uda Wam się wcelować i któryś z najbliższych miesięcy okaże sie tym szczęśliwym ;)
    AMEN !

kaplan.gif

Reni, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn przecież wiesz, że sama nie jesteś w stanie stwierdzić czy owulacja była czy jej nie było i kiedy była. Ja miałam cykle z bólami owulacyjnymi, z plamieniem, pozytywnymi testami owu i skokiem tempki a na usg - nie było pęcherzyka. może usg słabe albo oko gin w każdym razie ciąży z tego nie było. W tym cyklu jak nigdy dotąd miałam przez 4 dni pozytywne testy owu, ból brzucha, plamienie spadek tempki, skok tempki , pięć dni po tym pierwszy raz śluz płodny a wykres nie daje mi cienia szansy.
    Jajko żyje od 6-12 godzin. może trafiłaś;-) Nigdy nic nie wiadomo. Ja bym jeszcze podziałała. Pamiętam ze pierwsze cykle z monitoringiem do owulacji dochodziło 2-3 dni po skoku temperatury.

Bursztyn, caffe, samira, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, wzruszylam sie czytajac Twoj opis porodu, gratuluje Ci z calego serca. Dzielna kobietka z Ciebie. Tez chcialabym miec taki porod kiedys.

Mega, caffe, samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b92771f81a19.jpg
    boska pani Basia :)

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ale moze masz zywotne jajeczko?
    no bywaja zwawi staruszkowie, bywaja :)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po co robicie testy owu przez kilka dni z rzędu po pozytywnym?

Jak wyjdzie jeden + to nie wystarczy?? nie pierwszy raz się z tym spotykam, że dziewczyny po pozytywnym teście jadą aż do negatywu?
    co to daje??

Mega, caffe, samira, Dorka1979, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może Twoje jaja są jak babina www.youtube.com/watch?v=XK1_Jkzjw74
    Bursztyn wrote:
    no bywaja zwawi staruszkowie, bywaja :)

Mega, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bursztyn przecież wiesz, że sama nie jesteś w stanie stwierdzić czy owulacja była czy jej nie było i kiedy była. Ja miałam cykle z bólami owulacyjnymi, z plamieniem, pozytywnymi testami owu i skokiem tempki a na usg - nie było pęcherzyka. może usg słabe albo oko gin w każdym razie ciąży z tego nie było. W tym cyklu jak nigdy dotąd miałam przez 4 dni pozytywne testy owu, ból brzucha, plamienie spadek tempki, skok tempki , pięć dni po tym pierwszy raz śluz płodny a wykres nie daje mi cienia szansy.
    Jajko żyje od 6-12 godzin. może trafiłaś;-) Nigdy nic nie wiadomo. Ja bym jeszcze podziałała. Pamiętam ze pierwsze cykle z monitoringiem do owulacji dochodziło 2-3 dni po skoku temperatury.
    Misiu, no faktycznie nie wiem, czy byla, moglo jej rownie dobrze nie byc.
    Juz mi wkurw przechodzi powoli. Sa wkoncu wazniejsze sprawy na tym swiecie.

Mega lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a po co robicie testy owu przez kilka dni z rzędu po pozytywnym?

Jak wyjdzie jeden + to nie wystarczy?? nie pierwszy raz się z tym spotykam, że dziewczyny po pozytywnym teście jadą aż do negatywu?
    co to daje??
    wiedzę.
    dawno tak nie robiłam - na początku starań robiłam kilka testów owu od ujemnego do pozytywnego (zawsze była dwa dni pozytywne w tym jednego dnia testowa mocniejsza od kontrolnej) i po był ujemny. Teraz zrobiłam pierwszego dnia, drugiego, trzeciego czwartego i kurwa pozytywny. Trzeciego była kreska kontrolna mocniejsze od testowej - czy jak to tam) i poszłam za ciosem. Wcześniej robiłam od ujemnej do ujemnej a pozytywne utrzymywały się tylko przez dwa dni. zawsze wiedziałam kiedy robić bo teoretycznie okres około owulacyjny zaczynał się od plamienia.

caffe lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a może Twoje jaja są jak babina www.youtube.com/watch?v=XK1_Jkzjw74
    tak, widzialam to kiedys, ta babcia jest moja idolka :)
    niesamowite :)

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3528 3529 3530 3531 3532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ