X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem ledwo ciepła. Wczoraj po 22 awantura, starsza pokłóciła się z moim teściem. Dym był na całego. A on jeszcze po złości otworzył ramę i sunia mi zwiała. Wyskoczyłam w piżamie do samochodu i jej szukałam. Bardzo szybko się znalazła ale ledwie ją zamknęłam a teść znów otworzył bramę. I powtórka z rozrywki. Jak już polansowałam się po wiosce w piżamie to się okazało że Roxi siedzi pod bramą i grzecznie czeka na panią która nie wiadomo gdzie się włóczy po nocy. Potem nie mogłam zasnąć i spałam tylko cztery godziny.
    Jak za dwa lata spłacę kredyt to będziemy musieli pomyśleć o hipotecznym i gdzieś się wynieść. Nie wyobrażam sobie tu zostać. Jestem zmęczona ciągłymi dymami o cokolwiek. Samiec też ma dosyć i marzy o własnym domu.

Caffe, fajnie że się odezwałaś. Gratuluję synka, niech rośnie zdrowo :)

Bursztyn, Bliska 77, Mega, samira, malgos741, Simba, polarmiś, iwcia77, Sabina, Viv78, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no moja córka ma 6 lat ale jest b.drobna, ma 110cm i waży 16,5kg zatem do gondoli spokojnie wchodzi, pies wtedy za nią łazi jak oszalały i co chwila zagląda do środka i wącha, pewnie przypomina sobie jak to było, mówię Ci, normalnie dom wariatów a niebawem będzie dom wariatów do kwadratu z matka na czele :)
    Widzisz, a moja jest wysoka i patykowala, wiec jak siedzi zabawka dla malucha albo z buteleczka ze smoczkiem z rozjarzona paszcza, to juz nie wyglada tak slodziutko. ;) :P

Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny głowy do góry! Opowiem wam historie mojej mamy, nie chwale jej za to co zrobiła, takie były czasy. Mój ojciec biologiczny był alkoholikiem, bardzo agresywnym, znęcał sie nad nami psychicznie i fizycznie, jak miałam 8 lat moja mama od niego odeszła czego nie mógł przeboleć i caly czas nas nachodził, w końcu zapil sie na śmierć. Ale do czego zmierzam - moja mama miała 2 aborcje po mnie, potem poznała faceta, pobrali sie, on traktuje mnie jak własną córkę ale wiadomo ze chcial miec swoje. Mama poroniła 2 razy, raz juz był to poczatek 6 miesiąca. Ale sie nie poddała i mam siostrę, mlodsza o 12 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 09:41

Bursztyn, ania.g, Bliska 77, Reni, samira, malgos741, Aprilka, Simba, peppapig, polarmiś, Bozia3, Mango, iwcia77, Sabina, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Witam
    Jestem ledwo ciepła. Wczoraj po 22 awantura, starsza pokłóciła się z moim teściem. Dym był na całego. A on jeszcze po złości otworzył ramę i sunia mi zwiała. Wyskoczyłam w piżamie do samochodu i jej szukałam. Bardzo szybko się znalazła ale ledwie ją zamknęłam a teść znów otworzył bramę. I powtórka z rozrywki. Jak już polansowałam się po wiosce w piżamie to się okazało że Roxi siedzi pod bramą i grzecznie czeka na panią która nie wiadomo gdzie się włóczy po nocy. Potem nie mogłam zasnąć i spałam tylko cztery godziny.
    Jak za dwa lata spłacę kredyt to będziemy musieli pomyśleć o hipotecznym i gdzieś się wynieść. Nie wyobrażam sobie tu zostać. Jestem zmęczona ciągłymi dymami o cokolwiek. Samiec też ma dosyć i marzy o własnym domu.

Caffe, fajnie że się odezwałaś. Gratuluję synka, niech rośnie zdrowo :)
    Ania, współczuję sytuacji, my mieszkaliśmy z babcia męża przez dwa lata, dostaliśmy w kość i to bardzo, wiem, ze własne cztery katy są bardzo ważne, odpocznij sobie w miarę mozliwości, ja tez w nocy nie mogę spać a w dzień chodzę nieprzytomna

ania.g lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a tak z innej beki, mam pytanie:
    czy jak sie bierze progesteron to jest to gwarant , ze nie nastapi samoistne poronienie? - kurde jakos mnie brzuch boli jak na okres, takie skorcze czuje...troszke sie martwie :( mayday!
    Progesteron nie jest żadnym gwarantem. Może pomóc ale jeśli coś jest nie tak to nic nie wskóra. Jestem tego przykładem bo pomimo przyjmowania progesteronu na początku stycznia poroniłam.
    Mam nadzieję że u Ciebie jest wszystko ok. Dużo dziewczyn na początku ma bóle jak na @. Może dołącz do tego nospę i magnez. I mierz ciśnienie, nie ma że nie miałaś czasu!

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Widzisz, a moja jest wysoka i patykowala, wiec jak siedzi zabawka dla malucha albo z buteleczka ze smoczkiem z rozjarzona paszcza, to juz nie wyglada tak slodziutko. ;) :P
    no czyli też jest fajna jazda :-)

Pusurek lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    dziewczyny głowy do góry! Opowiem wam historie mojej mamy, nie chwale jej za to co zrobiła, takie były czasy. Mój ojciec biologiczny był alkoholikiem, bardzo agresywnym, znęcał sie nad nami psychicznie i fizycznie, jak miałam 8 lat moja mama od nogi odeszła czego nie mógł przeboleć i caly czas nas nachodził, w końcu zapil sie na śmierć. Ale do czego zmierzam - moja mama miała 2 aborcje po mnie, potem poznała faceta, pobrali sie, on traktuje mnie jak własną córkę ale wiadomo ze chcial miec swoje. Mama poroniła 2 razy, raz juz był to poczatek 6 miesiąca. Ale sie nie poddała i mam siostrę, mlodsza o 12 lat.
    no właśnie, nie wolno sie poddawać

Mega lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestańcie robić Bursztynowi nadzieje.. potem będzie jej przykro
    Tak ..Bursztynie za późno..
    tak ..Bursztynie za mało <3
    Nie ..Bursztynie nie wszystko stracone masz jeszcze kolejne cykle :-)

Bliska 77, Mega, Bursztyn, samira, Simba, iwcia77, Sabina, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Reni to nie chodzi o robienie nadziei, przynajmniej w moim przypadku, tylko o przetłumaczenie, ze jeszcze nie wszystko stracone (i nie mówię o aktualnym cyklu), mi chodzi głównie o to, że nie ma co zbytnio analizować i rozdzielać włosa na czworo tylko pewne sprawy przyjmować takimi jakie są i zyć dalej, mieć nadzieję, ze uda sie, bo czemu miałoby sie nie udać?????

Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Progesteron nie jest żadnym gwarantem. Może pomóc ale jeśli coś jest nie tak to nic nie wskóra. Jestem tego przykładem bo pomimo przyjmowania progesteronu na początku stycznia poroniłam.
    Mam nadzieję że u Ciebie jest wszystko ok. Dużo dziewczyn na początku ma bóle jak na @. Może dołącz do tego nospę i magnez. I mierz ciśnienie, nie ma że nie miałaś czasu!
    Pewnie ze nie jest. Ale duza czesc poronien bierze sie wlasnie z niskiej jego wartosci. Moze u Ciebie bylo zupelnie cos innego, nieprawidlowo umiejscowiony lub rozwojajacy sie zarodek?
    Na pewno Iwce nie pomoga teraz takie posty, sorry...

Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania współczuję ci bardzo i znam ten bol, w końcu mieszkam z teściową ;) ostatnio koleżanka mi powiedziała że świętą zostanę bo nie daję się prowokować do awantur ;) ale juz mi tej cierpliwości zaczyna brakować - 10 lat pod jednym dachem masakra a niestety skazana jestem na nią do konca życia, mojego lub jej, no chyba ze wygram w totka duuuuzo... ;)

ania.g, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nikt mi nie robi nadzieji, glupia nie jestem az tak i liczyc potrafie przynajmniej do 6, napisalam ze ten cykl jest stracony, a z kolejnymi cyklami to cholera wie jak bedzie, bo mezowi szykuja sie wyjazdy, wiec nastepnych straconych moze byc w ch..j. Dlatego sie tak na siebie wkurwiam.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nikt mi nie robi nadzieji, glupia nie jestem az tak i liczyc potrafie przynajmniej do 6, napisalam ze ten cykl jest stracony, a z kolejnymi cyklami to cholera wie jak bedzie, bo mezowi szykuja sie wyjazdy, wiec nastepnych straconych moze byc w ch..j. Dlatego sie tak na siebie wkurwiam.
    a nie moze cię zabrać ze soba ? ;)

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Pewnie ze nie jest. Ale duza czesc poronien bierze sie wlasnie z niskiej jego wartosci. Moze u Ciebie bylo zupelnie cos innego, nieprawidlowo umiejscowiony lub rozwojajacy sie zarodek?
    Na pewno Iwce nie pomoga teraz takie posty, sorry...
    Ale jak ma wątpliwości to lepiej żeby skonsultowała się z lekarzem. Nie mam zamiaru jej straszyć. Ale pewnych rzeczy lepiej nie bagatelizować.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Ania współczuję ci bardzo i znam ten bol, w końcu mieszkam z teściową ;) ostatnio koleżanka mi powiedziała że świętą zostanę bo nie daję się prowokować do awantur ;) ale juz mi tej cierpliwości zaczyna brakować - 10 lat pod jednym dachem masakra a niestety skazana jestem na nią do konca życia, mojego lub jej, no chyba ze wygram w totka duuuuzo... ;)
    Też mi się marzy wygrać w totka. Chociaż taką kasę która pozwoli się wynieść. Nie marzę o willach z basenem i kij wie o czym ale mieszkać u siebie, nawet na zadupiu.

Mega lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    a nie moze cię zabrać ze soba ? ;)
    mam rzucic prace?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ale jak ma wątpliwości to lepiej żeby skonsultowała się z lekarzem. Nie mam zamiaru jej straszyć. Ale pewnych rzeczy lepiej nie bagatelizować.
    To ze sie biega z kazdym pytaniem do lekarza w Pl, nie jest juz takie oczywiste za granica.
    Iwka sie wystraszyla, zapytala co robic. Bierze progesteron, moze dolozyc magnes i no spe, odpoczywac i sie nie stresowac. Tyle. Gdyby chciala zapytac, czy bole miesiaczkowe to oznaka poronienia, to by tak zapytala.
    Ale nie zapytala,bo nie chce o tym myslec, wiec osobiste doswiadczenia w takiej sytuacji raczej nie sa pomocne.
    Sorry Ania, ale ja sie zawsze gotuje, jak ktos w taki sposob chce pomoc...

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Bursztyn co ma być to będzie.

Bursztyn lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia ja nie byłam w ciąży ale na tyle co tu siedzę i czytam to większość dziewczyn wspomina o takim bólu i to chyba normalne.. a jak się niepokoisz podpytaj gina
    iwcia77 wrote:
    a tak z innej beki, mam pytanie:
    czy jak sie bierze progesteron to jest to gwarant , ze nie nastapi samoistne poronienie? - kurde jakos mnie brzuch boli jak na okres, takie skorcze czuje...troszke sie martwie :( mayday!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 10:10

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy najwcześniej mozna zrobić Bete?

Aprilka
‹‹ 3526 3527 3528 3529 3530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ