35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogóle to od wczoraj cyce mam jak balony. Ten odciągacz z firmy Avent się nie sprawdził. Dzisiaj m kupił mi zwykła za 30 zł w aptece i jest superowy. To info dla dziewczyn, które sa na etapie wyposażania się
A i 3 komplety ubrań na zmianę dla malucha to zbyt mało. Mój przy zmianie pieluchy sikał gdzie popadnie... także m mi dowoził ubrania, a miałam ich więcej niż kazali zabrać
Ważne jest też zeby mieć podpaski poporodowe i majtki jednorazowe, najlepiej takie siateczkowe z bawełny, a nie z innego tworzywa.
Dwie koszule "nocne" to jest minimum.
Polecam też ręczniki jednorazowe do wycierania po kąpieli. W dotyku przypominają fizelinę.Simba, Bursztyn, Pusurek, ania.g, Reni, inessa, Mango, Bliska 77, iwcia77, Sabina, Żanet, Viv78, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa Wam powiem, im wiecej postow na ovu tym lzejszy porod. Cos w tym musi byc, zobaczcie ile ma Caffe. Bozia to nie poczuje nic, a Bursztyn szybko zajdzie i nawet nie zauwazy, ze Natanek obok lezy.
Ja jeszcze troche popisze w takim razie.
Facet przy porodzie to fajny interes, u mnie sie sprawdzil raz, kolejny raz mam nadzieje, ze tez bedzie dobrze. Trzeba tylko mu wczesniej wkrecic jakie sa jego zadania - przypominanie o zamykaniu oczu - rewelka! Ja tego nie robilam i przez 2 tygodnie po porodzie wygladalam jak kosmita... No i zeby nie podlazil tam, gdzie nie trzeba.
Za to obecnosc tesciowej po nie jest mi w ogole potrzebna, nawet gdyby mi miala przywiesc zlota kolyske.caffe, Bursztyn, polarmiś, Bliska 77, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Dopiero co chwaliłam się że nie mam zachcianek...właśnie zjadłam ostre papryczki nadziewane serem, cały słoik...
peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ja Wam powiem, im wiecej postow na ovu tym lzejszy porod. Cos w tym musi byc, zobaczcie ile ma Caffe. Bozia to nie poczuje nic, a Bursztyn szybko zajdzie i nawet nie zauwazy, ze Natanek obok lezy.
Ja jeszcze troche popisze w takim razie.
Facet przy porodzie to fajny interes, u mnie sie sprawdzil raz, kolejny raz mam nadzieje, ze tez bedzie dobrze. Trzeba tylko mu wczesniej wkrecic jakie sa jego zadania - przypominanie o zamykaniu oczu - rewelka! Ja tego nie robilam i przez 2 tygodnie po porodzie wygladalam jak kosmita... No i zeby nie podlazil tam, gdzie nie trzeba.
Za to obecnosc tesciowej po nie jest mi w ogole potrzebna, nawet gdyby mi miala przywiesc zlota kolyske.
A teściowa mam superową i mnie nie przeszkadza, że była wtedy gdy tylko chciała i mogła. Jest zakręcona na punkcie małego, mnie była chętna pomagać w czymkolwiek bym chciała, także ja nie mam jej nic do zarzucenia. Wręcz odwrotnie
Simba, Bozia3, inessa, Mango, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Zamyka się oczy po to, żeby nie zrobiły się duże wybroczyny w oczach...Mniej wtedy pękają naczynia krwionośne w gałkach ocznych....ja tego zapomniałam robić, to znaczy w ogóle sie na tym nie skupiałam i wyglądałam koszmarnie - dwa wielkie czerwone oka przez 2 tygodnie - zamiast białek - krwista czerwień...
Simba, Pusurek, caffe, polarmiś, Bursztyn, Reni, Dorka1979, Bliska 77, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:no tak, spreparowac se taki sama dla siebie chyba
bo do labo tutaj sie baba w ciazy na bete nie dostanie, nie ma szansBursztyn, Dorka1979, iwcia77, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:A tak w ogóle to od wczoraj cyce mam jak balony. Ten odciągacz z firmy Avent się nie sprawdził. Dzisiaj m kupił mi zwykła za 30 zł w aptece i jest superowy. To info dla dziewczyn, które sa na etapie wyposażania się
caffe lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:To w nawiazaniu do tego co pisala Paszczak. Jest teraz nowy trend - laski kupuja "zdane" testy na allegro i szantazuja nimi facetow - "Jestem w ciazy - masz sie ze mna ozenic". A potem wiadomo, cos nie wyszlo, ciaza nie donoszona, poronienie...Ale obraczka jest
Mega, Simba, caffe lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ja Wam powiem, im wiecej postow na ovu tym lzejszy porod. Cos w tym musi byc, zobaczcie ile ma Caffe. Bozia to nie poczuje nic, a Bursztyn szybko zajdzie i nawet nie zauwazy, ze Natanek obok lezy.Pusurek wrote:Ja jeszcze troche popisze w takim razie.
Za to obecnosc tesciowej po nie jest mi w ogole potrzebna, nawet gdyby mi miala przywiesc zlota kolyske.
ale tesciowa gdyby z tym zlotem przyjechala- to wez, a potem szybko sie jej pozbadzPusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:To w nawiazaniu do tego co pisala Paszczak. Jest teraz nowy trend - laski kupuja "zdane" testy na allegro i szantazuja nimi facetow - "Jestem w ciazy - masz sie ze mna ozenic". A potem wiadomo, cos nie wyszlo, ciaza nie donoszona, poronienie...Ale obraczka jest
No, chyba ze "szczesliwym tatusiem" mialby byc syn Kulczyka czy Niemczyckiego, wtedy to zupelnie inna para kaloszy.Simba, caffe lubią tę wiadomość
-
Reni padlam, poplulam sobie komórkę
Reni, Aprilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Mnie kumpela kupiła w UK medele w prezencie - elektroniczną - i też się zastanawiam właśnie, czy to cudo podziała - bo może się okazać, że zwykły ręczny lepiej to zrobi
Pusurek, Bozia3, caffe, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:ale tesciowa gdyby z tym zlotem przyjechala- to wez, a potem szybko sie jej pozbadz
Nawet argument Caffe, ze tesciowa jest zakrecona na pukncie malego do mnie nie przemawia - ja po prostu nie jestem zakrecona na jej punkcie.
-
Pusurek wrote:A po ch... ktorej taka obraczka? Kupiona za test z allegro? Laski sa durne...
No, chyba ze "szczesliwym tatusiem" mialby byc syn Kulczyka czy Niemczyckiego, wtedy to zupelnie inna para kaloszy.
No wlasnie - czasem po chuj a czasem dla kasyAlbo oba na raz
Pusurek lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:To w nawiazaniu do tego co pisala Paszczak. Jest teraz nowy trend - laski kupuja "zdane" testy na allegro i szantazuja nimi facetow - "Jestem w ciazy - masz sie ze mna ozenic". A potem wiadomo, cos nie wyszlo, ciaza nie donoszona, poronienie...Ale obraczka jest
dzis mnie je...ie mozgo-czaszka i prcesor mi sie wieszamalgos741, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Mnie kumpela kupiła w UK medele w prezencie - elektroniczną - i też się zastanawiam właśnie, czy to cudo podziała - bo może się okazać, że zwykły ręczny lepiej to zrobi
Ja kupie taka reczna ze szklana gruszka - byla super za 1 razem. Poza tym odpakowywac cale elektryczne ustrojstwo przed kazdym karmieniem, zeby ciutke pokarmu odciagnac - chyba by mi sie nie chcialo.
caffe lubi tę wiadomość
-
muszę się rozejrzeć czy ja przypadkiem nie urodziłam.. może gdzieś dziecie kwili .. ch nie matkaPusurek wrote:Ja Wam powiem, im wiecej postow na ovu tym lzejszy porod. Cos w tym musi byc, zobaczcie ile ma Caffe. Bozia to nie poczuje nic, a Bursztyn szybko zajdzie i nawet nie zauwazy, ze Natanek obok lezy.
Ja jeszcze troche popisze w takim razie.Simba, Bursztyn, Pusurek, paszczakin, Mega, Dorka1979, iwcia77, Sabina, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ja slyszalam jak to warczy - masakra jakas. I wszytko potem takie wytrzesione, moze i mleko sie zsiada?
Ja kupie taka reczna ze szklana gruszka - byla super za 1 razem. Poza tym odpakowywac cale elektryczne ustrojstwo przed kazdym karmieniem, zeby ciutke pokarmu odciagnac - chyba by mi sie nie chcialo.trochę świeżego, a trochę mroziłam i miał na następny dzień. Nic lepszego maleństwu nie można dać w tym czasie - tym bardziej, że ładujesz dziecku przeciwciała...
Koleżanka z pracy była przeciwna karmieniu piersią - przeszła na sztuczne i po miesiącu to dziecko wygląda jak po mcdonaldzie....a tak sie ładnie na początku rozwijała....Aprilka, Aprilka, caffe, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość