X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to od wczoraj cyce mam jak balony. Ten odciągacz z firmy Avent się nie sprawdził. Dzisiaj m kupił mi zwykła za 30 zł w aptece i jest superowy. To info dla dziewczyn, które sa na etapie wyposażania się :)

A i 3 komplety ubrań na zmianę dla malucha to zbyt mało. Mój przy zmianie pieluchy sikał gdzie popadnie... także m mi dowoził ubrania, a miałam ich więcej niż kazali zabrać :P

Ważne jest też zeby mieć podpaski poporodowe i majtki jednorazowe, najlepiej takie siateczkowe z bawełny, a nie z innego tworzywa.

Dwie koszule "nocne" to jest minimum.

Polecam też ręczniki jednorazowe do wycierania po kąpieli. W dotyku przypominają fizelinę.

Simba, Bursztyn, Pusurek, ania.g, Reni, inessa, Mango, Bliska 77, iwcia77, Sabina, Żanet, Viv78, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, im wiecej postow na ovu tym lzejszy porod. Cos w tym musi byc, zobaczcie ile ma Caffe. Bozia to nie poczuje nic, a Bursztyn szybko zajdzie i nawet nie zauwazy, ze Natanek obok lezy. ;)
    Ja jeszcze troche popisze w takim razie. ;)
    Facet przy porodzie to fajny interes, u mnie sie sprawdzil raz, kolejny raz mam nadzieje, ze tez bedzie dobrze. Trzeba tylko mu wczesniej wkrecic jakie sa jego zadania - przypominanie o zamykaniu oczu - rewelka! Ja tego nie robilam i przez 2 tygodnie po porodzie wygladalam jak kosmita... No i zeby nie podlazil tam, gdzie nie trzeba.;)
    Za to obecnosc tesciowej po nie jest mi w ogole potrzebna, nawet gdyby mi miala przywiesc zlota kolyske. ;)

caffe, Bursztyn, polarmiś, Bliska 77, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No beta - wynik z laboratorium
    no tak, spreparowac se taki sama dla siebie chyba
    bo do labo tutaj sie baba w ciazy na bete nie dostanie, nie ma szans

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dopiero co chwaliłam się że nie mam zachcianek...właśnie zjadłam ostre papryczki nadziewane serem, cały słoik...
    Ja jak będę na zakupach i przejdę koło śledzi w occie i mi się zachce na maksa to już będę wiedziała na 100% że jestem w ciąży bez robienia testów ciążowych. Takie zachciewajki miałam tylko dwa razy w życiu , do tego stopnia że szwagierka latała do sklepu obok aby kupić mi widelec gdy ja stałam w kolejce za tymi śledziami , bo było wiadome , że do domu nie wytrzymam

peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja Wam powiem, im wiecej postow na ovu tym lzejszy porod. Cos w tym musi byc, zobaczcie ile ma Caffe. Bozia to nie poczuje nic, a Bursztyn szybko zajdzie i nawet nie zauwazy, ze Natanek obok lezy. ;)
    Facet przy porodzie to fajny interes, u mnie sie sprawdzil raz, kolejny raz mam nadzieje, ze tez bedzie dobrze. Trzeba tylko mu wczesniej wkrecic jakie sa jego zadania - przypominanie o zamykaniu oczu - rewelka! Ja tego nie robilam i przez 2 tygodnie po porodzie wygladalam jak kosmita... No i zeby nie podlazil tam, gdzie nie trzeba.;)
    Za to obecnosc tesciowej po nie jest mi w ogole potrzebna, nawet gdyby mi miala przywiesc zlota kolyske. ;)
    Ja mojego m nie zmuszałam do bycia przy całym porodzie. Miał wolny wybór. To, że został wyszło jakoś tak samo z siebie. Wcześniej nic nie ustalaliśmy tak na 100%. Mówiłam mu tylko to, że chciałabym żeby przed porodem był ze mną zeby mi pomagać.

A teściowa mam superową i mnie nie przeszkadza, że była wtedy gdy tylko chciała i mogła. Jest zakręcona na punkcie małego, mnie była chętna pomagać w czymkolwiek bym chciała, także ja nie mam jej nic do zarzucenia. Wręcz odwrotnie ;)

Simba, Bozia3, inessa, Mango, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamyka się oczy po to, żeby nie zrobiły się duże wybroczyny w oczach...Mniej wtedy pękają naczynia krwionośne w gałkach ocznych....ja tego zapomniałam robić, to znaczy w ogóle sie na tym nie skupiałam i wyglądałam koszmarnie - dwa wielkie czerwone oka przez 2 tygodnie - zamiast białek - krwista czerwień...:)

Simba, Pusurek, caffe, polarmiś, Bursztyn, Reni, Dorka1979, Bliska 77, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no tak, spreparowac se taki sama dla siebie chyba
    bo do labo tutaj sie baba w ciazy na bete nie dostanie, nie ma szans
    To w nawiazaniu do tego co pisala Paszczak. Jest teraz nowy trend - laski kupuja "zdane" testy na allegro i szantazuja nimi facetow - "Jestem w ciazy - masz sie ze mna ozenic". A potem wiadomo, cos nie wyszlo, ciaza nie donoszona, poronienie...Ale obraczka jest ;)

Bursztyn, Dorka1979, iwcia77, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A tak w ogóle to od wczoraj cyce mam jak balony. Ten odciągacz z firmy Avent się nie sprawdził. Dzisiaj m kupił mi zwykła za 30 zł w aptece i jest superowy. To info dla dziewczyn, które sa na etapie wyposażania się :)
    Mnie kumpela kupiła w UK medele w prezencie - elektroniczną - i też się zastanawiam właśnie, czy to cudo podziała - bo może się okazać, że zwykły ręczny lepiej to zrobi

caffe lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To w nawiazaniu do tego co pisala Paszczak. Jest teraz nowy trend - laski kupuja "zdane" testy na allegro i szantazuja nimi facetow - "Jestem w ciazy - masz sie ze mna ozenic". A potem wiadomo, cos nie wyszlo, ciaza nie donoszona, poronienie...Ale obraczka jest ;)
    tak się zastanawiam, czy istnieje jakaś granica desperacji...

Mega, Simba, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    byloby super
    Pusurek wrote:
    Ty zaraz po Bozi chyba? wygimnastykowana jestes jak Megan, wiec tez go machniesz szybko :)
    ale tesciowa gdyby z tym zlotem przyjechala- to wez, a potem szybko sie jej pozbadz

Pusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A po ch... ktorej taka obraczka? Kupiona za test z allegro? Laski sa durne...
    No, chyba ze "szczesliwym tatusiem" mialby byc syn Kulczyka czy Niemczyckiego, wtedy to zupelnie inna para kaloszy. ;)

Simba, caffe lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czujesz to??? rodzisz przesz a tu hop hyc i oczy wylatają ;-) i dyndają sobie zaczepnie graphics-eyes-781105.gif
    Reni padlam, poplulam sobie komórkę :D

Reni, Aprilka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mnie kumpela kupiła w UK medele w prezencie - elektroniczną - i też się zastanawiam właśnie, czy to cudo podziała - bo może się okazać, że zwykły ręczny lepiej to zrobi
    Sasiadak ktora niedawno urodzila twierdzi ze llektryczny laktator do doopy, uzywa recznego.

Pusurek, Bozia3, caffe, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale tesciowa gdyby z tym zlotem przyjechala- to wez, a potem szybko sie jej pozbadz
    A ja chrzanie to jej zloto! :P
    Nawet argument Caffe, ze tesciowa jest zakrecona na pukncie malego do mnie nie przemawia - ja po prostu nie jestem zakrecona na jej punkcie. ;)

• Simba Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A po ch... ktorej taka obraczka? Kupiona za test z allegro? Laski sa durne...
    No, chyba ze "szczesliwym tatusiem" mialby byc syn Kulczyka czy Niemczyckiego, wtedy to zupelnie inna para kaloszy. ;)

No wlasnie - czasem po chuj a czasem dla kasy ;) Albo oba na raz

Pusurek lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    aaa....rozumiem
    dzis mnie je...ie mozgo-czaszka i prcesor mi sie wiesza

malgos741, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak się zastanawiam, czy istnieje jakaś granica desperacji...
    nie

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja slyszalam jak to warczy - masakra jakas. I wszytko potem takie wytrzesione, moze i mleko sie zsiada? ;)
    Ja kupie taka reczna ze szklana gruszka - byla super za 1 razem. Poza tym odpakowywac cale elektryczne ustrojstwo przed kazdym karmieniem, zeby ciutke pokarmu odciagnac - chyba by mi sie nie chcialo. ;)

caffe lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się rozejrzeć czy ja przypadkiem nie urodziłam.. może gdzieś dziecie kwili .. ch nie matka
    Pusurek wrote:

Simba, Bursztyn, Pusurek, paszczakin, Mega, Dorka1979, iwcia77, Sabina, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja slyszalam jak to warczy - masakra jakas. I wszytko potem takie wytrzesione, moze i mleko sie zsiada? ;)
    Ja kupie taka reczna ze szklana gruszka - byla super za 1 razem. Poza tym odpakowywac cale elektryczne ustrojstwo przed kazdym karmieniem, zeby ciutke pokarmu odciagnac - chyba by mi sie nie chcialo. ;)
    ciutke pokarmu? ja ściągałam pełne buteleczki - przy moich niewielkich cyckach miałam dużo pokarmu, ale mlody mnie tak stymulowal, że szok...wróciłam do pracy i karmiłam go jeszcze kilka miesięcy - przywoziłam mu z pracy mleczko..:) trochę świeżego, a trochę mroziłam i miał na następny dzień. Nic lepszego maleństwu nie można dać w tym czasie - tym bardziej, że ładujesz dziecku przeciwciała...
    Koleżanka z pracy była przeciwna karmieniu piersią - przeszła na sztuczne i po miesiącu to dziecko wygląda jak po mcdonaldzie....a tak sie ładnie na początku rozwijała....

Aprilka, Aprilka, caffe, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 3532 3533 3534 3535 3536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ